Powered By Blogger

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανικό αίσχος: Το Βερολίνο τάχθηκε εμμέσως υπέρ μιας πιθανής αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Σε ανήκουστες δηλώσεις προέβη σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ ο οποίος είπε:
 
«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».
 
Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό».
 
Το συνέχισαν όμως οι Γερμανοί ακόμα «καλύτερα» όταν ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε για το εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα»
 
Τυπικά η Γερμανία φαίνεται να επιλέγει την μέση οδό επιλέογντας την μη ανα΄μειξή της, πρακτικά όμως ενθαρρύνει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αφού δεν λαμβάνει το μέρος της νομιμότητας αλλά αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» ότι η Συνθήκη δεν αποτελεί τελικά και μεγάλο κώλυμα.
 
Το Βερολίνο έδειξε για μια ακόμη φορά αυτό που είναι αποδεδειγμένο ιστορικά πόσο σέβεται τις διεθνείς Συθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και το γεγονός πως ότι και αν γίνεται πατροπαράδοτα πάντα λαμβάνει το μέρος της τουρκικής πλευρα΄ς.



pronews.gr

Να σου πω κάτι Αλέξη. Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη στον Τσίπρα που δεν τόλμησε να γράψει ούτε πολιτικός

Nα  σου πω κάτι Αλέξη, για «τα παιδιά που είχαν την ευγενική φιλοδοξία να μείνουν και να σπουδάσουν εδώ», όπως είπες σήμερα.
Το να μείνεις και να σπουδάσεις εδώ, δεν είναι «ευγενική φιλοδοξία», αλλά η μόνη διαθέσιμη επιλογή για πολλούς από μας.
Φοιτήσαμε σε ένα πανεπιστήμιο που απέχει πολύ από το να εκπληρώνει τους σκοπούς του δουλεύοντας παράλληλα -αυτό είναι κάτι, που δε θα καταλάβεις ποτέ και δεν έχω τέτοια απαίτηση.
Συνεχίσαμε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (πάλι επειδή δεν είχαμε επιλογή) που σε κάποια αντικείμενα είναι ανταγωνιστικές των ξένων πανεπιστημίων και κάποιοι αποφασίσαμε να κάνουμε και διδακτορικές σπουδές. Αν είχες την παραμικρή επαφή με αυτό που λέγεται «μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές», για να μην πω για όλα τα υπόλοιπα, δε θα μπορούσες να εκστομίσεις την παρακάτω ουρανομήκη ανοησία (το “ευγενική φιλοδοξία” δεν ήταν ανοησία, ήταν σταλινικού τύπου χλευασμός):
«Τα παιδιά αυτά, που κάνουν διδακτορικά, έκαναν μέχρι τώρα δωρεάν μαθήματα για να αποκτήσουν διδακτική πείρα. Εμείς λοιπόν, από φέτος αποφασίσουμε να τους δίνουμε και ένα αντιμίσθιο».
Κάτι σαν χαρτζιλίκι δηλαδή.
Πρώτον, αυτή η διδασκαλία, δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική πείρα, διότι δεν αποτελεί αυτό που λέμε “αυτοδύναμη διδασκαλία”. Η διδακτική πείρα, έρχεται,μετά το διδακτορικό και αμείβεται με διαφορετικό τρόπο.
Δεύτερον, το «χαρτζιλίκι» να το δώσεις στον Φλαμπουράρη να πιεί κανένα φραπέ. Δε θέλουν χαρτζιλίκι οι υποψήφιοι διδάκτορες, άλλα χρειάζονται, τα οποία δε μπορείς καν να αντιληφθείς: πρώτο και καλύτερο το να έχουν πρόσβαση σε διεθνή περιοδικά και βιβλιογραφικές βάσεις.
Ξέρεις Αλέξη μου, που ανάθεμα αν διάβασες ποτέ μια ώρα στη ζωή σου ως φοιτητής, χωρίς πρόσβαση στη διεθνή βιβλιογραφία, είναι αδύνατο να κάνεις διδακτορικό. Αλλά τι σου λέω τώρα, ε; Που να τα ξέρεις εσύ αυτά;
Επίσης μιας και σε καίει το ζήτημα «Διδακτορικές σπουδές»,τα πέρασε και η σύζυγός σου πρόσφατα και ίσως να έχεις ευαισθησία στο θέμα, τα περισσότερα διδακτορικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, γίνονται με χρηματοδότηση, ειδικά όσα, αφορούν εμπορεύσιμες ιδέες ή μπορούν να βελτιώσουν το παρεχόμενο επίπεδο υπηρεσιών όπως πχ στην υγεία.
Και με τον όρο «χρηματοδότηση», δεν εννοώ «χαρτζιλίκι», αλλά σταθερή χρηματοδότηση, για να μπορεί ο διδακτορικός φοιτητής να κάνει σοβαρή δουλειά. Αυτά τα λεφτά, επειδή δεν τα δίνεις από την τσέπη σου, πρέπει να δίδονται ύστερα από αξιολόγηση με σαφή και αυστηρά κριτήρια – όχι όπως δίδονται τα δάνεια από την Αττικής, αλλά κανονικά, με α-ξι-ο-λό-γη-ση και κρι-τή-ρια. Τι να σου λέω τώρα… Μήπως για να μην πονοκεφαλιάζεις, να μας άφηνες να τραβήξουμε ιδιωτική χρηματοδότηση;
Τρίτον, ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι, αυτή τη στιγμή, είναι τέτοιο το πλαίσιο των Διδακτορικών Σπουδών στη χώρα που διοικείς, που, υπάρχουν μεταπτυχιακά τα οποία δεν κάνουν ούτε για σεμινάριο, όπως υπάρχουν και διδακτορικά τα οποία επιχειρούν να ξανα-ανακαλύψουν τον τροχό. Το ίδιο δίπλωμα MSc και PhD παίρνει και αυτός που δουλεύει σκληρά και προσφέρει νέα γνώση και αυτός που δε μπορεί ούτε μασημένη τροφή να χωνέψει. Με άλλα λόγια Αλέξη μου, το πόσο σοβαρή δουλειά είναι ένα διδακτορικό, εξαρτάται κυρίως, από την καλή θέληση του υποψήφιου διδάκτορα και την τύχη να έχεις σοβαρό Επιβλέποντα Καθηγητή.
Και επειδή σε νοιάζει το περίφημο «άνοιγμα» του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και η σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα, να σου πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη λαχτάρα να δουν να αλλάζουν τα πράγματα γύρω τους και όχι στην αίθουσα ενός εργαστηρίου.
Αυτοί που λες οι άνθρωποι Αλέξη μου, παίζει και να την έχουν βγάλει με οριακές για την υγεία τους ώρες ύπνου και μάλιστα, επί σειρά ετών, μόνο και μόνο για να δουν την ερευνητική τους δουλειά να λειτουργεί σε συνθήκες πραγματικής ζωής  και να βελτιώνει τη ζωή των άλλων. Αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να σκεφτείς πως θα κινητοποιήσεις, θα ενισχύσεις, θα χρησιμοποιήσεις, για να δώσεις πρόσθετη αξία σε αυτό που παράγεται στο πανεπιστήμιο και να κάνεις την περίφημη σύνδεση με την κοινωνία.
Κι επειδή τα έφερε έτσι η τύχη να δικαιούμαι να συμπεριλάβω κι εγώ τον εαυτό μου ανάμεσα σε αυτούς, σου λέω πως, αυτά που είπες πάλι σήμερα, δεν αποτελούν προσβολή απλά για τα αυτιά μου, αλλά για κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια, που κάνω κάτι το οποίο δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ: δουλεύω και λύνω προβλήματα.
Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι;
Εσύ βγάζεις έρπη όταν αναγκάζεσαι να δουλέψεις
Εγώ βγάζω έρπη, κάθε φορά που μου χαλάς τη δουλειά.
PS. Η αλήθεια είναι, ότι αν μας αφήσουν να κάνουμε στοιχειωδώς τη δουλειά μας, αν μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, πολλοί από μας, θα επιλέξουμε να μείνουμε εδώ.
Γιατί, μας καίει Αλέξη να δούμε την πατρίδα μας καλύτερη.
Με σχολείο (κι όχι σχολειό- το σχολειό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος Αλέξη) και πανεπιστήμιο, καλύτερα από αυτά που μας ανάγκασες εσύ και οι όμοιοί σου (είστε πολλοί, είστε παντού και κάνατε ζημιά πριν γίνετε κυβέρνηση) να φάμε στη μάπα τόσα χρόνια.

Επικίνδυνη πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις Ερντογάν!



Ανακοίνωση

Με ευθεία απειλή αμφισβήτησης των συνό-ρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, αντιστοιχούν οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάννης.

Επί της ουσίας, ο Τούρκος πρόεδρος υπερβαίνει τα εσκαμμένα εκμεταλλευόμενος τις πολιτικές κατευνασμού και των κάθε λογής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που διαχρονικά έχουν υιοθετήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την προδοτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, με την αποδοχή της παράνομης και επιζήμιας για ολόκληρη την χώρα, συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει θέσει ήδη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε καθεστώς γκρίζων ζωνών.

Εκμεταλλεύεται επίσης, την αηδιαστικά κατευναστική και προδοτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που πρώτη έτρεξε να υποστηρίξει τη «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση του Ερντογάν στο «πραξικόπημα» του Ιουλίου παρέχοντας νομιμοποίηση στο πογκρόμ που εξαπέλυσε το καθεστώς του και τις φρικαλεότητες που επακολούθησαν.

Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής εισπράττει, δυστυχώς, ο ελληνικός λαός που άναυδος παρακολουθεί το σχέδιο εδαφικού ακρωτηριασμού της πατρίδας μας, που εξυφαίνεται και σταδιακά υλοποιείται.

Η δήλωση αυτή του κ. Ερντογάν -ανεξάρτητα αν απευθύνονταν σε εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία και στη μάχη που δίνει εναντίον των «Κεμαλιστών»,- δεν μπορεί παρά να αποτελεί επικίνδυνη πρόκληση για την Ελλάδα -έμμεση απειλή πολέμου-, αφού θέτει με σαφή τρόπο ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής εδαφικής επικράτειας, ενώ εμμέσως εγείρει θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Και μάλιστα προέρχεται από ένα κράτος που έχει παραβιάσει κατά κόρον την Συνθήκη της Λωζάννης.

Η ελληνική κυβέρνηση, ήδη θα έπρεπε να είχε ζητήσει τη σαφή τοποθέτηση και την καταδίκη των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, από το Η. Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρουμανία, κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη αυτή.

Το ΕΠΑΜ είχε από καιρού επισημάνει στον ελληνικό λαό, ότι η εξαγωγή της πολυδιάστατης κρίσης στην Τουρκία δεν θ’ αργήσει να στραφεί προς την χώρα μας. Η δωσιλογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών και των τοκογλύφων, καθίσταται -εκ των πραγμάτων- άκρως επικίνδυνη και εθνικά καταστροφική.

Πόσο μάλλον ανίκανη και ξένη ως προς την άσκηση εξωτερικής πατριωτικής πολιτικής προς όφελος της χώρας.

Το ΕΠΑΜ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για πλήρη επαγρύπνηση του ελληνικού λαού, διαμηνύοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση, ότι το δημοκρατικό και πατριωτικό φρόνημα του ίδιου του λαού είναι αυτό που θα ενώσει και θα οδηγήσει ολόκληρη την χώρα στον απεγκλωβισμό από τα δεσμά που της έχουν επιβάλλει.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η ομιλία του Ρ.Τ.Ερντογάν που «καταργεί» την συνθήκη της Λωζάνης!

«ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΕΦΑ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ...του Πάνου Δαμουλιάνου
To βίντεο της ομιλίας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν με το οποίο έθεσε θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, φέρνει στην δημοσιότητα το pronews.gr.
O Ρ.Τ.Ερντογάν, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.
Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».
«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης» συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» 
Μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».
Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε μάλιστα να διασυνδέσει την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα.
«Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. 
Ιδού η ομιλία:

pronews.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σείστηκε η Μυτιλήνη με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από χιλιάδες κόσμου στην υποστολή της σημαίας (vid, pics)

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σείστηκε η Μυτιλήνη με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από χιλιάδες κόσμου στην υποστολή της σημαίας (vid, pics)

Πραγματική λαοθάλασσα δημιούργησαν χιλιάδες κόσμου σήμερα το απόγευμα (19:00) στην προκυμαία Μυτιλήνης για την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στο παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.


Μετά τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής, χιλιάδες κόσμου βρέθηκε μετά από κάλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα για την σημερινή υποστολή της σημαίας στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Ο κόσμος ειρηνικά και χωρίς να έχει διάθεση να δημιουργήσει το παραμικρό έδωσε απαντήσεις σε πολλά ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τους κατηγόρησαν με τους όρους «Εθνικιστές» και «Χρυσαυγιτες» τις προηγούμενες ημέρες.

Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, γνωστοί και άγνωστοι με σημαίες στα χέρια βρέθηκαν πριν λίγο στην πλατεία Σαπφούς για να ψάλλουν μαζί με το άγημα του στρατού  τον εθνικό μας ύμνο στην καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στην προτομή του Λιμενάρχη Καζακου έξω από το παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Ο κόσμος από τις 18:00 άρχισε να μαζεύεται δημιουργώντας ατμόσφαιρα «παρέλασης» στην προκυμαία Μυτιλήνης και μόλις το άγημα έκανε την εμφάνιση του όλοι μαζί με ένα αυθόρμητο χειροκρότημα και την ιαχή «Ελλάς- Ελλάς» υποδέχτηκαν τους φαντάρους και την μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.

Όταν έφτασε η ώρα του εθνικού ύμνου με μια φωνή έψαλαν τον εθνικό ύμνο δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα στην προκυμαία όπου πρόσφυγες, μετανάστες και τουρίστες παρακολουθούσαν ευλαβικά τους Έλληνες να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο.

Στην περιοχή διάσπαρτες στα στενά της πλατείας Σαπφούς βρέθηκαν και 2 διμοιρίες ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο χωρίς όμως να χρειαστεί σε καμιά περίπτωση η παρέμβαση τους.

Εντύπωση προκάλεσε και η φωνή του παπά Λευτέρη όπου έδωσε το σύνθημα «Πάμε παιδιά» ώστε όλοι μαζί να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

Να τονίσουμε ότι στην υποστολή της σημαίας δεν βρέθηκε κανένας από τους τοπικούς άρχοντες εκτος απο καποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ένας αντιδήμαρχος, ενώ  αντίθετα παραβρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Λέσβου κος Βουνατσος.

Αξίζει να σημειώσουμε  ότι διάσπαρτοι γύρω από την πλατεία υπήρχαν και πολλοί μετανάστες χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, εκεί φάνηκε πως οι πρόσφυγες υποκινούνται από «διάφορους» για να δημιουργούν εντάσεις.

Ο κόσμος έδωσε τις δικες του απαντήσεις σε πολιτικούς, ΜΜΕ, δημοσιογράφους αλλά και στους «αναρχικούς» για τους όρους «Χρυσαυγιτες» και «Εθνικιστές» που τους κόλλησαν τις προηγούμενες ημέρες για να δυναμιτίσουν παραπάνω το είδη τεταμένο κλήμα που υπάρχει στην Λέσβο.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε το LesvosPost.com
Ανταπόκριση-Ρεπορτάζ-φωτογραφίες-ΒΙΝΤΕΟ Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης LesvosPost.com) και Μαριλενα Σαχινι (εξωτερικός συνεργάτης lesvospost)











Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη και να φέρει την Νέα Παγκόσμια Τάξη». Αποκαλυπική συνέντευξη της Ιταλίδας Ida Magli για το βιβλίο της “Η Ευρωπαϊκή Δικτατορία” (2010)



Η Ida Magli (γεννήθηκε στη Ρώμη το 1925 και πέθανε φέτος, τον Φεβρουάριο του 2016) υπήρξε ανθρωπολόγος, φιλόσοφος, συγγραφέας και ακαδημαϊκός. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την εφημερίδα ‘La Repubblica’ και το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘L'Espresso’, καθώς και με την εφημερίδα ‘Il Giornale’. Δίδαξε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας της και έγραψε εκατοντάδες έργα που αναλύουν τα κοινωνικά φαινόμενα με την μέθοδο της ανθρωπολογικής επιστήμης. Η Magli υπήρξε η πρώτη που χρησιμοποίησε την ανθρωπολογική μέθοδο για την ανάλυση της ευρωπαϊκής κοινωνίας και ιδιαίτερα της ιταλικής, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Έντονα επικριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην λεγόμενη «ευρωπαϊκή ενοποίηση», στην ‘πολιτική ορθότητα’ (την οποία ονόμαζε «την πιο ριζική μορφή πλύσης εγκεφάλου που οι κυβερνήτες επέβαλαν ποτέ στους υπηκόους τους») και στο πολυπολιτισμικό μοντέλο κοινωνιών (βλ. αναλυτικότερα εδώ).
Συνέντευξη από τον Alessio Cristianini (14 Ιανουαρίου 2011):
1) Υπήρξατε πάντα αντίθετη στο project της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μόλις δημοσιεύσατε ένα νέο βιβλίο με έναν πολύ άμεσο και σαφή τίτλο: “La Dittatura Europea(«Η Ευρωπαϊκή Δικτατορία»). Γιατί επιλέξατε αυτή την ιστορική στιγμή για να εκτυπώσετε αυτό το νέο βιβλίο;
Το πρώτο μου βιβλίο για την Ευρώπη, που δημοσιεύθηκε το 1997, είχε επίσης έναν πολύ σαφή τίτλο: Contro lEuropa («Εναντίον της Ευρώπης»): εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους το έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν λάθος και ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Επειδή είμαι καθηγήτρια και επιστήμονας - όχι μάντης –θα έπρεπε να χαρώ, επειδή η ανάλυση και οι προβλέψεις που έκανα εκείνη την εποχή ήταν σωστές. Αντ’ αυτού, είμαι γεμάτη θυμό και θλίψη, λόγω της αλαζονείας που έχουν εκείνοι που είναι στην εξουσία: ήθελαν με κάθε κόστος να χτίσουν μια αυτοκρατορία για τους εαυτούς τους, καταστρέφοντας τους υπηκόους τους. Έγραψα αυτό το δεύτερο βιβλίο επειδή έχουμε ακόμα το χρόνο να προειδοποιήσουμε τους Ιταλούς, και όλους τους άλλους λαούς της Ευρώπης - να σωθούν πριν έρθει ο σεισμός. Και ήθελα επίσης να αφήσω στους ιστορικούς του αύριο τα έγγραφα με τα ονόματα εκείνων που έχουν την ευθύνη αυτής της καταστροφής.
2) Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι τα πεδία δράσης και οι κρυφοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ο στόχος στον οποίον ήδη έχουν φτάσει είναι η μεταβίβαση της εξουσίας κυβέρνησης από τους πολιτικούς στους τραπεζίτες. Κανείς δεν μιλά για τους τραπεζίτες, αλλά η δημοκρατία, στην ουσία, έχει ακυρωθεί, δεδομένου ότι αυτοί δεν έχουν εκλεγεί από τον λαό. Ο δεύτερος στόχος που θέλουν είναι η καταστροφή της Ευρώπης ως πολιτική, οικονομική και πολιτιστική οντότητα. Οι πιο σημαντικές αρνητικές συνέπειες είναι: η μεταναστευτική εισβολή, η απώλεια της αξίας των εθνικών νομισμάτων λόγω της εισαγωγής του Ευρώ, ο εξαναγκασμός για τα προϊόντα στην αγορά, η ακύρωση του ευρωπαϊκού  πολιτισμού με την εισαγωγή των χειρότερων αμερικάνικων συνηθειών: η πολιτική ορθότητα και η απουσία συγκεκριμένης μορφής. Αυτά δεν ήταν οι παράπλευρες απώλειες της διαδικασίας ενοποίησης, αυτά ήταν οι τελικοί στόχοι που επιδιώχθηκαν σκόπιμα. Μόλις ο ευρωπαϊκός πολιτισμός εξαφανιστεί και η εξουσία των τραπεζιτών επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη υπό αγγλο-αμερικανική κυριαρχία, στο εγγύς μέλλον ο αδήλωτος στόχος φαίνεται να είναι μία Νέα Παγκόσμια Τάξη. Αυτό σημαίνει μία γλώσσα, ένα νόμισμα, μία θρησκεία, μία κουλτούρα. Αλλά πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση θα ακυρώσει όλες τις δημιουργικές δυνατότητες του ανθρώπινου νου, και ως εκ τούτου, αυτό δεν μπορεί να είναι ο τελικός στόχος έξυπνων ανθρώπων όπως είναι οι Τέκτονες τραπεζίτες που κρατούν την μοίρα του κόσμου στα  χέρια τους. Νομίζω ότι αυτό είναι μόνο το μέσο για την επίτευξη ενός έργου, το οποίο δεν ξέρω τι είναι.
3) Πόσο σημαντικό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του οποίου τα μέλη εκλέγονται από τους πολίτες, όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του δικτυακού τόπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Λειτουργεί απλά για να συντηρεί τη φαντασία της ύπαρξης ενός ευρωπαϊκού κράτους, απλά για να εξαπατούν τους ανθρώπους. Και, φυσικά, χρησίμευσε για να πολλαπλασιαστούν πλούσιες θέσεις εργασίας για τους ηγέτες των εθνικών κομμάτων, έτσι ώστε τα κόμματα να μπορούν να τοποθετήσουν τους δικούς τους σε αυτές τις θέσεις διοίκησης και για να απορροφούν ένα τεράστιο ποσό δημοσίου χρήματος (η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτείται με ένα μέρος του ΦΠΑ όλων των κρατών μελών). Μπορούν να ξοδεύουν αυτά τα χρήματα, όπως τους αρέσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσα πολλά περίεργα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς: αυτοί ήταν απλοί άνθρωποι που χάνουν το κεφάλι τους επειδή ζουν σε ένα κόσμο που δεν έχει καμία γλώσσα (27 διαφορετικές γλώσσες απλά σημαίνει ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν), έχουν ένα τεράστιο πλούτο και εξουσία, αλλά δεν ξέρουν πώς να την χρησιμοποιήσουν.
4) Ποιος κυβερνά την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις που τόσο δραματικά μας επηρεάζουν;
Αυτοί που χειρίζονται τα οικονομικά και οι τραπεζίτες. Περίπου είκοσι άνθρωποι όλοι κι όλοι. Και πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι όλοι ανήκουν στην Μασονία ή σε άλλες πολύ ισχυρές Λέσχες όπως η Bilderberg, η Τριμερής Επιτροπή και το Ινστιτούτο Aspen. Αυτές οι Λέσχες υποστηρίζουν την καριέρα των λίγων πολιτικών που είναι υπεύθυνοι να τραβούν την προσοχή των ανθρώπων από τους τραπεζίτες, παίρνοντας τις θέσεις τους (όπως ο κ. Ciampi, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας). Όλη αυτή η φασαρία που κάνουν οι πολιτικοί για τα πιο περίεργα πράγματα χρησιμεύει για να τραβηχτεί η προσοχή του κοινού από τα πραγματικά προβλήματα, και να πείσουν τους λαούς ότι αν δεν υπακούσουν στους τραπεζίτες θα πνιγούν. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Αριστερά είναι σιωπηλή: είναι αδύνατο να προσποιούνται ότι στέκονται μαζί με την εργατική τάξη, ενώ στηρίζουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
5) Η Συνθήκη της Λισσαβόνας. Μπορείτε να εξηγήσετε εν συντομία ποιο είναι το τελικό αντικείμενο της αμφιλεγόμενης και τόσο μυστηριώδους συνθήκης; Τι πρόκειται να αλλάξει; Και γιατί ήταν τόσο σημαντικό να την επικυρώσουν; Είναι πραγματικά χρήσιμη για να δουλέψει η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι αλήθεια ότι η Συνθήκη επανεισάγει την θανατική ποινή στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ο τελικός στόχος εν μέρει χάθηκε, επειδή ήθελαν να «συνταγματικοποιήσουν» τις συνθήκες που είχαν υπογραφεί πριν, προκειμένου να τις κάνουν ιερές και απαραβίαστες. Αλλά τα λαϊκά δημοψηφίσματα απέρριψαν το Σύνταγμα, και αυτό επιβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση πραγματοποιήθηκε παρά τη θέληση των λαών. Η αίσθηση του «μυστηρίου» που την περιβάλλει οφείλεται στους ηθικούς και πνευματικούς υπαινιγμούς που ήταν μεταμφιεσμένοι κάτω από μια αινιγματική γλώσσα που οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν, αλλά μπορεί να ερμηνευθεί από τους «ιερείς» που εμπλέκονται. Στη Συνθήκη της Λισαβόνας είχε συμπεριληφθεί ο Χάρτης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως υποχρεωτικό όργανο εξουσίας, αρχίζοντας από το λεγόμενο "Δικαίωμα στη Ζωή". Έκαναν διάφορες διακρίσεις, που οδήγησαν τελικά στη δυνατότητα να υπάρχει θανατική ποινή «για πράξεις που γίνονται σε καιρό πολέμου ή επικείμενου κινδύνου πολέμου». Αρχικά, η φράση αυτή ανήκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στη συνέχεια εισήχθη λαθραία στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Τα άρθρα αυτά διαπλέκονται το ένα με το άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορώ να πω με βεβαιότητα αν πραγματικά η Συνθήκη της Λισαβόνας έχει επαναφέρει την θανατική ποινή: κατά πάσα πιθανότητα το κάνει ή καλύτερα να πούμε ότι θέλουν να την επαναφέρουν χωρίς να το δηλώνουν ανοιχτά. Εξαρτάται από το πώς θα θελήσουν να εφαρμόσουν αυτόν τον κανόνα οι νομικοί.
6) Ενώ συμβαίνουν αυτά, τα media σιωπούν. Γιατί;
Αυτό είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση, ακόμα κι αν είναι η κύρια αιτία της κατάστασης πλήρους ανικανότητας στην οποία ζούμε. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Δειλία, άγνοια, δωροδοκία, βλακεία; Όλα αυτά τα στοιχεία εμπλέκονται. Αλλά μου φαίνεται αδύνατο κανένας δημοσιογράφος, κανένας διαμορφωτής γνώμης να μην έχει μείνει υγιής, τώρα που υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας σήμερα. Δυστυχώς, το γεγονός ότι ο έντυπος Τύπος σιωπά, κάνει τις φωνές στο διαδίκτυο ασθενέστερες, ακόμη και αν είναι εξαιρετικά δραστήριες. Μπορώ να αναφέρω ως παράδειγμα το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν στην ‘Corriere del la Sera’ το βιβλίο μου εκδίδεται από τον ίδιο εκδότη και ότι σε ένα κεφάλαιο μιλάω για την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι κοντά στο όνομα της εφημερίδας. Αλλά κανείς στην Corriere δεν μίλησε για το βιβλίο μου ή έγραψε μια κριτική, ούτε καν να για το επικρίνει.
7) Πώς ζείτε και εργάζεστε, ενώ αποφασίσατε να πάρετε μια τέτοια ισχυρή δημόσια θέση ενάντια σε ένα έργο που αφορά συμφέροντα και δυνάμεις εξαιρετικά ισχυρές;
Ζω και εργάζομαι όπως έκανα πάντα. Ναι, έκανα μια μεγάλη προσπάθεια να γράψω αυτό το βιβλίο και να το υπογράψω με το όνομά μου, κάτι που δεν έκανα ποτέ πριν. Μέσα από το δικό μου πάθος ήθελα να κάνω τους Ιταλούς να κατανοήσουν και να αισθανθούν πόσο επείγουσα και δραματική είναι η παρούσα κατάσταση. Ελπίζω ότι κάποιος θα συμφωνήσει μαζί μου, σπάζοντας τη σιωπή του και θα διαδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σκέψεις που κατέγραψα. Αν υπήρχαν, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση να το κάνουν, 10 ή 20 άτομα σαν εμένα, που θα φώναζαν πως είναι η πραγματικότητα, οι περίφημες «ισχυρές δυνάμεις» θα είχαν γίνει πολύ ασθενέστερες. Η δύναμή τους προέρχεται από το γεγονός ότι όλοι τους - και ειδικά οι δημοσιογράφοι - βοηθούν να μείνουν μυστικά ακόμα και τα πιο βασικά τους στοιχεία. Ένα παράδειγμα: πόσοι Ιταλοί ξέρουν πραγματικά ότι η «Τράπεζα της Ιταλίας» δεν είναι Τράπεζα «της Ιταλίας», επειδή ανήκει σε εξαιρετικά πλούσιους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Draghi (Διοικητής - τότε - της Τράπεζας της Ιταλίας και σήμερα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και όχι στο ιταλικό κράτος; Και ότι το ίδιο συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που κυριαρχεί τη ζωή μας τώρα;
8) Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο ή έχουμε ακόμα χρόνο να διαφύγουμε; Τι νομίζετε ότι θα συμβεί;
Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να διαφύγουμε. Πρέπει αμέσως να επιστρέψουμε στη νομισματική μας κυριαρχία βγαίνοντας από το ευρώ, όπως προτάθηκε από τον πρώην υπουργό και οικονομολόγο Paolo Savona. Αν δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον θα πρέπει να αναστείλουμε τη Συνθήκη Σένγκεν, να αποκαταστήσουμε τα εθνικά σύνορα και να ασκούμε έλεγχο πάνω σε ανθρώπους και αγαθά. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ιταλία κανένας πολιτικός δεν εξέφρασε ποτέ αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η βούληση του λαού για το θέμα αυτό δεν ελήφθη υπόψη. Τέλος, τώρα που το ευρώ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης όλοι κατάλαβαν αυτό που ο (δημοσιογράφος) Lucio Caracciolo εννοούσε όταν έγραψε «Η Ευρώπη είναι μια μπλόφα». Ίσως κάποιο ιταλικό Κόμμα θα μπορούσε να αρχίσει να κάνει κάτι. Για παράδειγμα, το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο ή το κόμμα του Antonio di Pietro (ο πρώην εισαγγελέας της υπόθεσης «Καθαρά Χέρια», που ίδρυσε το κεντρώο και «κατά της διαφθοράς» κόμμα “Italia dei Valori”, «Ιταλία των Αξιών»): ένα από τα μέλη του είναι ο Lannutti, ο συγγραφέας του “La Repubblica dei banchieri” («Η Δημοκρατία του τραπεζίτη»). Και ίσως, επίσης, η Λίγκα (του Βορρά) και το κόμμα του Magdi Cristiano Allam (αιγυπτιακής καταγωγής χριστιανός δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής που προσχώρησε στο εθνικο-συντηρητικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Fratelli d'Italia – Alleanza Nazionale”) που ήρθε σε επαφή μαζί μου εξαιτίας αυτού του βιβλίου. Αν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό ανοιχτά, και καταλάβαιναν ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση απόψεων, αυτό θα τους βοηθούσε να μιλήσουν δημόσια Ναι, θα υπάρξει κάποιο κόστος, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το βρόχο που μας πνίγει, καθώς και την ρωγμή που σίγουρα μας περιμένει αύριο. Αυτή η ρωγμή θα έρθει σίγουρα, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη. Δεν ξέρω πώς θα τελειώσει αυτό, γιατί μας κυβερνούν άνθρωποι που μας εξαπάτησαν και μας πρόδωσαν - τραπεζίτες και πολιτικοί μαζί - από την αρχή της Ιταλικής Δημοκρατίας, όταν γράφτηκε το άρθρο 11 του Συντάγματος που μας αφαιρεί την ανεξαρτησία. Ήταν ένας τραπεζίτης, ο Luigi Einaudi (1874 – 1961, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας εκείνη την εποχή), που το υπαγόρευσε. Μέχρι σήμερα δεν άκουσα έναν πολιτικό να προτείνει την κατάργηση του άρθρου 11. 

Η παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας από Φίλη-Ρέμο και ο Ερντογάν που επιβάλλει το δικό του πρωτόκολλο στη Νέα Υόρκη

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥΤη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στρέφεται κατά της Εκκλησίας, ο “πατριώτης” Αντώνης Ρέμος εκθειάζει τον Κεμάλ Ατατούρκ και υποστηρίζει σαφώς την ελληνοτουρκική φιλιά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν έδινε στη Νέα Υόρκη ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού και προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα της νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας που προσπαθεί να στήσει παρασύροντας μάλιστα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το τι συνέβη στην Ελλάδα με τις δηλώσεις Φίλη και Ρέμου δεν έχει σχέση με τα όσα έπραξε στο κέντρο του κόσμου, τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος Πρόεδρος. Είναι όμως ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του ξεπεσμού στην Ελλάδα και του ποιου έχουμε απέναντι μας και πώς συμπεριφέρεται.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ο υπουργός Παιδείας προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας και όχι μόνο, για πολλοστή φορά είναι η αλήθεια, αναρωτώμενος δημοσίως “που ήταν η εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».
Η αντίδραση από την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο ήταν άμεση και αιχμηρή. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση χαρακτήρισε τις απόψεις του κ. Φίλη ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.
Ακόμη και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο Μανώλης Γλέζος επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το ρόλο της Εκκλησίας. «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής είναι βλάσφημος.
Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η ‘’Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους’’», είπε ο Μανώλης Γλέζος.
Είναι γνωστός ο ρόλος της Εκκλησίας στην Κατοχή και στην Τουρκοκρατία. Μόνο ο κ. Φίλης και ορισμένοι ομοϊδεάτες του τον αγνοούν ή δεν θέλουν να τον αποδεχτούν.
Και πριν η κοινωνία συνέλθει από το σοκ των δηλώσεων του κ. Φίλη, ήρθε ο γνωστός καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος να ταράξει τα νερά της Ιστορίας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet εξέφρασε την λατρεία του για τον Κεμάλ Ατατούρκ και την προσήλωσή του στην ελληνοτουρκική φιλία μιλώντας για «κοινές αναμνήσεις». Επιβεβαίωσε ο γνωστός τραγουδιστής το καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.
Αγνοεί και αυτός, όπως ο κ. Φίλης (στα θέματα της Εκκλησίας ή της γενοκτονίας των Ποντίων) την εθνοκάθαρση του 1922 στην Μικρά Ασία, την δεύτερη εθνοκάθαρση της Κωνσταντινούπολης του 1955 και την εισβολή και τα εγκλήματα πολέμου του 1974 στην Κύπρο.
Τα δύο αυτά περιστατικά δείχνουν μία “κρίση” στην Ελλάδα. Και δεν μιλάμε για κρίση οικονομική, αλλά για κρίση ταυτότητας, ιστορίας, πολιτισμού κ.α. Πιθανόν και κάποιοι σκόπιμα να την καλλιεργούν με συγκεκριμένο σκοπό. Οι Έλληνες όμως έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τις αρχές και τις αξίες μας για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε ως Έθνος και λαός.
Τη στιγμή λοιπόν που συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος έδειχνε στη Νέα Υόρκη ποιες είναι οι βλέψεις τους. Επέβαλε το δικό του πρωτόκολλο, κάτι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ή στα ψιλά παρασύροντας ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα.
Έκλεισε μία αίθουσα στο ξενοδοχείου όπου διαμένει, κουβάλησε πορσελάνες από την Τουρκία και τοποθέτησε δύο σημαίες, μία της Τουρκίας και μία της Τουρκικής προεδρίας στο πίσω μέρος του σαλονιού όπου θα συναντούσε τους προσκεκλημένους του.
Σε καμία επίσημη συνάντηση στον κόσμο, ακόμη και όταν συναντάται Πρόεδρος με πρωθυπουργό δεν τοποθετούνται δύο σημαίες της ίδιας χώρας. Τοποθετούνται οι σημαίες των χωρών των ηγετών στην κάθε πλευρά. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν όμως έχει επιβάλει δικό του πρωτόκολλο το οποίο καλά να επιβάλει στο “Λευκό Σαράι”, αλλά και στη Νέα Υόρκη; Κι όμως έτσι είναι.
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ρ.Τ. Ερντογάν σε φόντο δύο μεγάλων τουρκικών σημαιών δείχνοντας πώς αποδέχεται το τουρκικό πρωτόκολλο. Ελπίζουμε όχι και τις θέσεις της Άγκυρας στις αξιώσεις που εγείρει στο Αιγαίο.

pronews.gr

Πέντε μήνες φυλάκιση σε μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» - «Ο Τσίπρας ξέχασε τότε που ερχόταν στα διόδια» [βίντεο] Πηγή: Πέντε μήνες φυλάκιση σε μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» - «Ο Τσίπρας ξέχασε τότε που ερχόταν στα διόδια» [βίντεο]

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΠέντε μήνες φυλάκιση σε μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» - «Ο Τσίπρας ξέχασε τότε που ερχόταν στα διόδια» [βίντεο]Πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για κινητοποίηση που είχαν κάνει πριν λίγα χρόνια στα διόδια της Αγίας Τριάδας.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες και τα μέλη του κινήματος τονίζουν πως οι διώξεις έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, ωστόσο εκείνοι θα συνεχίσουν τον αγώνα.
Παράλληλα ο πρόεδρος του «Δεν Πληρώνω», Βασίλης Παπαδόπουλος υπενθύμισε με νόημα πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση, έβγαινε στον δρόμο μαζί τους και στήριζε τις κινητοποιήσεις.
«Ο Τσίπρας είχε έρθει στα διόδια, ήθελε να αντλήσει από το κίνημα μας που δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Το ξέχασε αυτό και τώρα συνεχίζει ένα κράτος διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: lamiastar

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 33

ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;

ΣΥΡΙΖΑ
  1 (9%)
 
ΝΔ
  0 (0%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  4 (36%)
 
ΠΑΣΟΚ
  0 (0%)
ΚΚΕ
  0 (0%)
ΠΟΤΑΜΙ
  0 (0%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  1 (9%)
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  0 (0%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  1 (9%)
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  1 (9%)
 
ΕΠΑΜ
  0 (0%)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ
  0 (0%)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  0 (0%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
  0 (0%)
ΚΟΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
  1 (9%)
 
ΚΟΜΜΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
  0 (0%)
ΑΛΛΟ
  0 (0%)
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ
  0 (0%)
ΑΠΟΧΗ
  2 (18%)
 

Votes so far: 11
Poll closed

Η Ρωσία δεν ΄Εχει Εταίρους στη Δύση

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Η  κατωτέρω μαρτυρία και η ανάλυση ενός συντηρητικού Αμερικανού διανοουμένου πατριώτη, του διεθνώς πασίγνωστου οικονομολόγου συγγραφέα και πρώην υπουργού του Ρέιγκαν  Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς,  συμβάλλει στην κατανόηση του δράματος της Συρίας, από πολίτες υποκείμενους σε συνεχή πλύση εγκεφάλου με προπαγανδιστικά ρυπαντικά. Ιδού τι γράφει:
(Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού)
Η ρωσική κυβέρνηση κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά και περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα. Η ρωσική κυβέρνηση επιμένει να κάνει συμφωνίες με την Ουάσιγκτων και η Ουάσιγκτων συνεχίζει να τις παραβιάζει.

Το τελευταίο κρούσμα  αυτού που ο Αϊνστάιν επεσήμαινε ως χαρακτηριστικό της παράνοιας (σημ.μτφ: να επαναλαμβάνεις το αποτυχημένο πείραμα, αναμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα) είναι η τελευταία συμφωνία  ανακωχής στη Συρία. Η Ουάσιγκτων παραβίασε τη Συμφωνία στέλνοντας την αμερικανική αεροπορία να βομβαρδίσει τις θέσεις των συριακών στρατευμάτων , σκοτώνοντας 62 Σύρους στρατιώτες, τραυματίζοντας 100  και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο  στους Τζιχαντιστές για νέαν επίθεση.
Πέρυσι  τον Σεπτέμβριο η Ρωσία αιφνιδίασε την Ουάσιγκτων, όταν έστειλε την ρωσική αεροπορία να βομβαρδίσει τις θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Επέτρεψε έτσι στον συριακό στρατό να ξαναπάρει την πρωτοβουλία. Η Ρωσία εξασφάλισε έτσι τη νίκη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ( Ι.Κ.), αλλά  αποσύρθηκε απροσδόκητα, πριν τελειώσει η δουλειά. Αυτό επέτρεψε στους πράκτορες των ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν το Ι.Κ., που ανανέωσε την επίθεσή του.
΄Ετσι η Ρωσία αναγκάσθηκε να ξαναγυρίσει στη Συρία. Στο μεσοδιάστημα είχε διεισδύσει η Ουάσιγκτων. Τώρα οι ρωσικές επιθέσεις κατά του Ι.Κ. ήταν πιο περίπλοκες, καθώς πρόκειται για τον εναέριο χώρο της Συρίας. Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουάσιγκτων για τις σχεδιαζόμενες επιδρομές της κατά του Ι.Κ. και η Ουάσιγκτων ειδοποιεί το ΙΚ και ίσως και την Τουρκία, η οποία κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο. Παρά ταύτα ο συριακός στρατός ανέκτησε εδάφη.
Αλλά κάθε φορά η νίκη αναχαιτίζονταν με «διαπραγματεύσεις ειρήνης» ή «συνομιλίες ανακωχής», κατά τις οποίες  οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ομάδες μπορούσαν να ανασυγκροτηθούν. Κατά συνέπεια, ένας πόλεμος , που η Ρωσία και η Συρία θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει, συνεχίζεται και με ένα νέο στοιχείο. Η Ουάσιγκτων επιτέθηκε η ίδια κατά του συριακού στρατού.
Οι αμερικανοί στρατιωτικοί ισχυρίζονται πως νόμιζαν ότι βομβαρδίζουν το ΙΚ. Σκεφτείτε για λίγο: Οι ΗΠΑ διακηρύσσουν πως είναι στρατιωτική υπερδύναμη. Κατασκοπεύουν τον κόσμο ολόκληρο, ακόμη και τα  e-mails και τα κινητά τηλέφωνα των Ευρωπαίων υποτελών τους. Αλλά, κάπως, όλη αυτή η κατασκοπευτική παντοδυναμία απέτυχε να ξεχωρίσει μια γνωστή συριακή βάση από το ΙΚ; Αν το πιστέψουμε αυτό πρέπει να συμπεράνουμε πως οι αμερικανοί στρατιωτικοί είναι ανίκανοι. (*)
Αυτό που συνέβη είναι ότι : Πριν την τελευταία «ανακωχή» οι Ρώσοι μπορούσαν να πλήξουν τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ τζιχαντιστές, αλλά οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να πλήξουν τις συριακές δυνάμεις οι ίδιες, αλλά μόνο μέσω των τζιχαντιστών αντιπροσώπων τους. Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την «ανακωχή» για να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο για  άμεσες επιθέσεις κατά του στρατού της Συρίας.
Οι Ρώσοι που είχαν σχεδόν κερδίσει τον πόλεμο, εστίασαν την προσοχή τους σε «ειρηνευτικές συνομιλίες» και « διαπραγμάτευση ανακωχής», που οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για να εισαγάγουν την άμεση συμμετοχή της Ουάσιγκτων στην σύρραξη.
Αποτελεί μυστήριο ότι η ρωσική κυβέρνηση πιστεύει ότι  Ουάσιγκτων και Μόσχα έχουν οποιοδήποτε κοινό συμφέρον ως προς την έκβαση του πολέμου στη Συρία. Η Ουάσιγκτον  αποβλέπει να  εκδιώξει  τον ΄Ασαντ και να εισαγάγει τη Συρία στο χάος που κυριαρχεί στη Λιβύη και στο Ιράκ. Η Ρωσία αποβλέπει να σταθεροποιήσει τη Συρία ως προπύργιο κατά της εξάπλωσης του τζιχαντισμού. Είναι αφύσικο ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι τόσο παραπληροφορημένη ώστε να νομίζει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτων έχουν κοινό συμφέρον να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία, όταν η τρομοκρατία είναι το όπλο της Ουάσιγκτων για την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.
Πως είναι δυνατό η μνήμη της Ρωσίας να είναι τόσο λειψή; Η Ουάσιγκτων υποσχέθηκε στον Γκορμπατσώφ  πως αν επιτρέψει την επανένωση της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ  δεν θα προχωρήσει ούτε μια ίντσα ανατολικώτερα. Αλλά το καθεστώς Κλίντον έφερε το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας.
Το καθεστώς του  George W.Bush παραβίασε τη συνθήκη ΑΒΜ (των βαλλιστικών βλημάτων) αποχωρώντας από αυτήν και το καθεστώς Ομπάμα εγκαθιστά βάσεις πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας.
Οι νεοσυντηρητικοί έθαψαν την μη-πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων και τα προήγαγαν στο αμερικανικό στρατηγικό δόγμα σε προληπτικό πρώτο πλήγμα.
Το καθεστώς Ομπάμα ανέτρεψε την κυβέρνηση της Ουκρανίας και εγκατέστησε μια κυβέρνηση ανδρεικέλων σ’ ένα πρώην συστατικό  κομμάτι της Ρωσίας. Η κυβέρνηση ανδρείκελο εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον των ρωσικών πληθυσμών στην Ουκρανία, προκαλώντας κινήματα απόσχισης, τα οποία η Ουάσιγκτων ψευδοχαρακτήρισε «Ρωσική εισβολή και προσάρτηση». Εντούτοις η ρωσική κυβέρνηση νομίζει ότι η Ουάσιγκτων είναι «εταίρος», με τον οποίο έχει κοινά συμφέροντα.
Κάθου γύρευε…
(*) Σημ. Μετφρ: ΄Αρθρο του ΄Ανταμ Χιλ, στο Russia Insider,  επισημαίνει πως οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και αχρήστευσαν τουλάχιστον έξη συριακά τανκς Τ-72, από τα οποία –όπως καλώς γνωρίζουν-  ΔΕΝ έχουν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ.

Ινφογνώμων Πολιτικά

Συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια, σειρά της Λεμεσού

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας.Είναι αλήθεια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν την αποδέχτηκε ακόμα.

Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Αλλά ας πούμε ότι θα υπάρξει. Ποιος θα κερδίσει πιο πολύ από αυτήν; Η Τουρκία! Γιατί; Επειδή αν τώρα είναι κυρίαρχη μόνο στον βορρά, μετά από μια τέτοια συμφωνία θα γίνει κυρίαρχη και στον νότο. Σε ολόκληρη την Κύπρο. Δηλαδή όχι μόνο από το Ριζοκάρπασο μέχρι τον Λιμνίτη, αλλά από το Ριζοκάρπασο μέχρι την Πάφο. Πώς; Πολύ απλά. Μήπως δεν αποδέχτηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι 220 χιλιάδες ο τουρκικός πληθυσμός στην ομoσπονδιακή δημοκρατία; Αποδέχτηκε. Τουλάχιστον οι 100 χιλιάδες μήπως δεν είναι από την Τουρκία; Τότε; Αν οι 100 χιλιάδες εκ Τουρκίας δεν γίνουν 400 χιλιάδες μέσα σε τρία χρόνια, θα γίνουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες. Άμα ο καθένας κάνει από τρία παιδιά τουλάχιστον, είναι εντάξει. Ύστερα θα αυξηθούν από γενιά σε γενιά. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να κάνει παιδιά. Μπορεί να κάνει όσα θέλει. Επιπλέον, υπάρχει και οδηγία του σουλτάνου της Τουρκίας. Θέλει μπόλικα παιδιά. Μπορεί να ενθαρρύνει περαιτέρω τους εκ Τουρκίας που θα γίνουν πολίτες στην ομοσπονδιακή δημοκρατία. Σίγουρα δεν θα τσιγκουνευτεί την οικονομική τους στήριξη. Ειδικά για να υπερισχύει η Τουρκία στον πληθυσμό της Κύπρου, δεν θα έχει σημασία γι’ αυτόν μια τέτοια θυσία. Αν κατέκτησε τον βορρά με αίμα, θα κατακτήσει τον νότο χωρίς αίμα. Ουσιαστικά άδικα επιμένει στις εγγυήσεις η Τουρκία. Τι θα κάνει ο στρατός της εδώ; Μπορεί να καταβροχθίσει το νησί άνετα με τον πληθυσμό της και το κεφάλαιό της. Αν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν θα επιμένουν και πολύ στις εγγυήσεις, στην ασφάλεια και στο εδαφικό και θα αποδεχτούν τη συμφωνία. Αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχτηκε τώρα αυτό τον πληθυσμό, δεν θα χάσουν αυτή την ευκαιρία.

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας. Είναι αλήθεια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν την αποδέχτηκε ακόμα. Αλλά ας πούμε ότι την αποδέχεται. Και ότι έγινε και αυτό. Θα ανοίξει άλλος ένας ορίζοντας μπροστά την Τουρκία. Μπορεί να πάρει στα χέρια της και την προεδρία της ομοσπονδιακής δημοκρατίας. Ένας εκ Τουρκίας που έγινε πολίτης της Κύπρου θα αποκτήσει αυτό το δικαίωμα. Μπορεί να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές. Αν κερδίσει, κέρδισε. Μήπως υπάρχει κανένας λόγος για να μην κερδίσει μέσα σε έναν πληθυσμό που υπερισχύουν οι εκ Τουρκίας; Αν ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου ήταν ο Μακάριος, ο τελευταίος θα είναι ένας από την Τουρκία.

Αν ήθελε η Τουρκία θα μπορούσε να το έκανε αυτό και στις μέχρι σήμερα εκλογές στον βορρά. Αλλά δεν το έκανε για να μην μουρμουρίζει κανείς. Επιπλέον, τι ανάγκη έχει να το κάνει; Είναι ευχαριστημένη από την υπηρεσία που της προσφέρουν οι ντόπιοι. Εμπιστεύτηκε για χρόνια τον Ντενκτάς. Εκείνοι που τον διαδέχτηκαν δεν κλόνισαν αυτή την εμπιστοσύνη. Κανείς δεν παρέκκλινε από τον δρόμο της Τουρκίας. Αυτός που φαινόταν πιο επικίνδυνος ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί. Αλλά και αυτός συνετίστηκε όταν κάθισε στον θώκο. Απέδειξε τον εαυτό του. Αν θέλει η Τουρκία, μπορεί να πάρει στα χέρια της όχι μόνο την προεδρία στον βορρά, αλλά και ολόκληρη τη βουλή. Μήπως είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει τον εδώ πληθυσμό της και να τον κατευθύνει; Ειδικά για τον δικτατορικό Ταγίπ Ερντογάν. Είναι αρκετό γι’ αυτό να αποκαλέσει οπαδούς του Γκιουλέν (ΦΕΤΟ) όσους δεν κάνουν αυτό που τους λέει και να τους φυλακίσει. Αλλά είναι ικανοποιημένος και από τους ντόπιους που βρίσκονται μέσα στη βουλή και δεν νιώθει τέτοια ανάγκη. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να βάλει και στις πενήντα εκείνες θέσεις άτομα από την Αλεξανδρέττα, τα Άδανα και την Τραπεζούντα.
Δεν χρειάζεται στρατός για να κατακτήσεις μια χώρα στον σημερινό κόσμο. Ο πληθυσμός και το κεφάλαιο είναι πιο αποτελεσματικά μέσα από τον στρατό. Άδικα επιμένει η τουρκική πλευρά στους όρους που επιμένει για συμφωνία. Ανοίχτηκεμπροστά της μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Κύπρο. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να εξαπλώσει και στον νότο το σουνιτικό ισλάμ, το οποίο διέδωσε σε πάρα πολύ ευρεία κλίμακα στον βορρά. Αν κάνει γρήγορα πριν μετανιώσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για τον πληθυσμό που δέχτηκε, τότε σώθηκε! Πριν 42 χρόνια συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια στην Ανατολία. Τώρα θα συνδέσουμε και στη Λεμεσό…

Πηγή: http://politis.com.cy/article/sindesame-dromo-apo-tin-kerinia-sira-tis-lemesou

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη Δημάδης-Σουλτογιάννης με περούκες – Είχαν «στόχο» τον Παππά

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη Δημάδης-Σουλτογιάννης με περούκες – Είχαν «στόχο» τον ΠαππάΜεταμφιεσμένοι με περούκες, γυαλιά ηλίου και καπέλα πήγαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι να το παίξουν «ρεπόρτερς ερευνητές» στη Νέα Υόρκη και βρέθηκαν να τους την πέφτουν από παντού ασφαλίτες που τους νόμισαν για τρομοκράτες.
Ήθελαν να καταγράψουν με κάμερα τον Νίκο Παππά μέσα στο ξενοδοχείο που διαμένει στην αμερικανική μεγαλούπολη.
Δεν είχαν όμως την τύχη με το μέρος τους.
Άνδρες της ελληνικής Ασφάλειας αντιλήφθηκαν δύο άνδρες με ύποπτη συμπεριφορά, ειδοποίησαν τους Αμερικανούς αστυνομικούς και αμέσως τους συνέλαβαν.
Ακολούθησαν κωμικοτραγικά σκηνικά, με τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους να παρακαλάνε να τους αφήσουν, ενώ το περιστατικό θεωρήθηκε σοβαρότατο τόσο από την ελληνική όσο και από την αμερικανική Ασφάλεια, αφού μην γνωρίζοντας αρχικά με ποιους είχαν να κάνουν φοβήθηκαν μέχρι και για τρομοκρατικό χτύπημα.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης μεταμφιέστηκαν με περούκες και γυαλιά ηλίου, φόρεσαν και καπέλα (πόσες ταινίες άραγε βλέπουν αυτά τα παιδιά) και μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένει η ελληνική κυβερνητική αποστολή για να τραβήξουν πλάνα τον Νίκο Παππά.
Ο Θάνος Δημάδης φορούσε καστανή περούκα, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης μαύρη. Κανείς τους δεν είχε επιλέξει ξανθιά.
Στην επόμενη φωτογραφία οι περούκες και οι τσάντες τους.
peroukes
Ωστόσο, επειδή η πραγματική ζωή δεν είναι όπως οι ταινίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν οι νεαροί ρεπόρτερ, δεν άργησαν να τους αντιληφθούν οι Έλληνες ασφαλίτες.
Αμέσως ειδοποίησαν τους Αμερικανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τους συνέλαβαν, τους πήραν τις ταυτότητες ενώ δεν παρέλειψαν να τους ελέγξουν και για όπλα.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι Δημάδης και Σουλτογιάννης «ψάχτηκαν» ως τρομοκράτες.
Αυτό τους έκανε να τα «χρειαστούν» και όπως μας είπαν καλά ενημερωμένες πηγές μας από τη Νέα Υόρκη άρχισαν τις ικεσίες για να αφεθούν ελεύθεροι.
Προηγουμένως είχαν παραγγείλει ποτά στο ξενοδοχείο και τα «χρέωσαν» στο δωμάτιο του υπεύθυνου επικοινωνίας του Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη.
Δεν ξέρουμε με ποια «λογική» χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του Χριστοφορίδη, αλλά είναι βέβαιο ότι (και) από αυτή την εξυπνάδα «καρφώθηκαν».
Δηλαδή, πόσο έξυπνο είναι δύο άγνωστοι τύποι με γυαλιά και καπέλα να χρεώνουν το δωμάτιο Έλληνα αξιωματούχου; Αμέσως τους θεώρησαν ύποπτους και τους «τσίμπησαν».

Δείτε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγο μετά τη σύλληψή τους. Περούκες και τσάντες στο πάτωμα:

arrest1
arrest2

Τι μετέδωσε το ΑΠΕ

Την είδηση, μετά το TRIBUNE, μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές Αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού.
Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.
Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία επειδή έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή του συνεργάτη του Νίκου Παππά στο ξενοδοχείο για να του χρεώσουν τα ποτάκια τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας δημοσιογράφος δουλεύει για τον ALPHA κι ο άλλος για το Star.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 00.17, 19 Σεπτεμβρίου 2016: Γιατί πήγαν να τη στήσουν στον Παππά

Τη θυμηδία διαδέχεται η οργή για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους που την είχαν «στήσει» με περούκες και γυαλιά στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά μέσα στο ξενοδοχείο όπου και διέμενε.
Οι πληροφορίες του TRIBUNE που μετέδωσε πρώτο αποκλειστικά την είδηση τείνουν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες κυβερνητικών αξιωματούχων για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο δημοσιογράφους του Alpha και του Star, Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη στην πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα σε συνομιλία του TRIBUNE με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο σημείωσε πως «ίσως τις επόμενες μέρες να βλέπαμε ρεπορτάζ στα δύο κανάλια για το πόσο πολύ κόστισε η αποστολή του πρωθυπουργού».
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και μάλιστα πλαστογράφησαν την υπογραφή του συνεργάτη του, Γιώργου Χριστοφορίδη, χρεώνοντας στο δωμάτιό του κάποια ροφήματα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο TRIBUNE, οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορούν να χρεώσουν εν συνεχεία διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να παραγγείλουν χαβιάρι.
Σε μία τέτοια περίπτωση μαντέψτε πού ακριβώς θα αποσκοπούσε το χαβιάρι…
Οι δύο δημοσιογράφοι των καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια, έχει και αυτό τη σημασία του, θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν ένα ρεπορτάζ για τη χλιδάτη ζωή της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη.
Πιασάρικο ομολογουμένως, την ώρα που οι φορολογούμενοι πασχίζουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση να τρώει χαβιάρι στην υγειά των κορόιδων. Το θέμα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα γινόταν πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια, εφημερίδες και στο διαδίκτυο, ώστε να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.
Με τη μόνη λεπτομέρεια ότι θα ρεπορτάζ θα ήταν «στημένο»…
«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη» σχολίασε για το περιστατικό ο Νίκος Παππάς.

Η απόδειξη για τα ποτά είναι η ακόλουθη:

apodeixi
Το πρωτοφανές ρεζιλίκι σχολίασε στο Twitter και ο Έλληνας δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, οποίος σε δύο tweet έγραψε:
sideris_tweet
Και οι ταυτότητες των συλληφθέντων «ρεπόρτερ ερευνητών»:
dimadis
soultogiannis
tribune.gr