Powered By Blogger

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα επτά μέτρα που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την Πέμπτη

Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Τα επτά μέτρα που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την ΠέμπτηΗλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ - Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία – Κακούργημα η μη απόδοση ΦΠΑ - Πλήρης αυτονομία στη ΓΓΔΕ - Προστασία α' κατοικίας ως 200.000 ευρώ - Ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» - Νέες ιδιωτικοποιήσεις 

Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ και ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.



Οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει:

- Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ

- Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα (σ.σ. πιθανότατα από ξενοδοχεία 3ων αστέρων και άνω)

- Ειδική πρόβλεψη ώστε η μη απόδοση ΦΠΑ να θεωρείται κακούργημα

- Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων

- Προστασία πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας εως 200.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.

- Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων»

- Επικαιροποιημένο κατάλογο εταιριών και περιοχών προς ιδιωτικοποίηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος δεν θα περιλαμβάνει περιπτώσεις για τις οποίες το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει όπως η πώληση της ΕΥΔΑΠ. Πιθανότατα  θα προβλέπεται ποσοστό πώλησης (για παράδειγμα 51%-49% ή 60%-40%) ώστε το Δημόσιο να διατηρεί ποσοστά ιδιοκτησίας.

Επίσης, η ρύθμιση θα ικανοποιεί εν μέρει την βούληση της κυβέρνησης να διοχετεύει μέρος των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων
Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, εκφράζουν όμως την αισιοδοξία τους ότι θα κλείσουν με θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.
Πρώτο Θέμα
ATCOM

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η Ρωσία θα πάει μέχρι το τέλος

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Εμείς , για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας θα πάμε μέχρι το τέλος. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό »!
( «мы, защищая наши, пойдём до конца. И это чрезвычайно важная вещь» )

Δελτίο των 11

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι Τούρκοι διοργανώνουν συλλαλητήριο απέναντι από την Κω κατά της ελληνικής «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ"
Σε μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη εξέλιξη προχωρά το τουρκικό «βαθύ» κράτος με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της «ελληνικής κατοχής» 150 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο!
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Απριλίου στην Αλικαρνασσό (Bodrum) και στις 15:00 απέναντι από την Κω όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.
Η συγκέντρωση μπορεί μεν να διοργανώνεται από το τουρκικό κόμμα Vatan πλην όμως έχει την ενθάρρυνση της τουρκικής ηγεσίας η οποία θα χρησιμοποιήσει  την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν ως «λαϊκή αγανάχτηση» για την ελληνική «κατοχή».
Στην συγκέντρωση όπως αναφέρεται πρόκειται να πάρουν μέρος Τούρκοι πολίτες από τις περιοχές της Σμύρνης, Αϊδινίου, Μπαλικεσίρ και των νοτιοδυτικών τουρκικών ακτών.
Μάλιστα δεν θα πρόκειται για απλή συγκέντρωση.
Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, Barlas Doğu, ο οποίος αφού πρώτα θα αναγνώσει  επιστολή στη συνέχεια θα επιχειρήσει να την επιδώσει  στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και στην οποία θα γίνεται διαμαρτυρία για την παράνομη, όπως θα υποστηρίζεται της «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου.
Το ποια είναι η διασύνδεση βέβαια της συγκέντρωσης με το τουρκικό κράτος φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστολή θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, με παράνομο τρόπο επιβλήθηκε η ελληνική κατοχή από το 2004 και μετά.
Φυσικά είναι τα νησιά στα οποία παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών κάτι που δείχνει πως η Άγκυρα έχει βάλει κυριολεκτικά «πλώρη» για νέα σχέδια στην περιοχή.
Παράλληλα θα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει… παραβιάσει την συνθήκη της Λοζάνης που απέδιδε τα νησιά αυτά στην Τουρκία!
Μπορεί βέβαια στις 7 Ιουνίου να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και το Vatan να προσπαθεί έτσι να αυξήσει την εκλογική επιρροή του αλλά το γεγονός ότι ένα πολιτικό κόμμα στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της ελληνικότητας νησιών που πραγματοποιεί υπερπτησεις η τούρκικη Αεροπορία δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος.
Ακόμη ο κατάλογος των 150 νησιών και νησίδων που διεκδικούν ακόμη και έτσι δηλαδή ανεπίσημα οι Τούρκοι δεν είναι επακριβώς γνωστός , αλλά πολύ σύντομα η σχετική λίστα είναι πιθανό να λάβει και σφραγίδα τουρκικού ΥΠΕΞ.
Έτσι τη στιγμή που στην Αθήνα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις «αλληλεγγύης» για τους λαθρομετανάστες στην Τουρκία το αντίστοιχο κλίμα έχει σαν στόχο τα νησιά μας στο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Βρώμικο χτύπημα" της Αργεντινής στους «πάση θυσία στο ευρώ»

ΠΡΩΤΑ τα 17 δις με την Κίνα.
Έπειτα ο νομικός θρίαμβος σε Βρετανικό δικαστήριο εις βάρος του κορακιού που ήθελε να την πτωχεύσει.
Και τώρα αυτό…
Σειρά συμφωνιών συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, Ρωσία και Αργεντινή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής

ενέργειας σε αργεντίνικο έδαφος.
Συμφωνία και στο τομέα του φυσικού αερίου επετεύχθη σήμερα μεταξύ Αργεντινής και Ρωσίας.
Η κρατική μονοπωλιακή εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας Gazprom και η αργεντίνικη εταιρεία πετρελαίου YPF υπέγραψαν εξάλλου μνημόνιο συνεργασίας, ενώ η ρωσική Rosatom υπέγραψε αντίστοιχο μνημόνιο για το πυρηνικό εργοστάσιο.

olympia

Φ Ι Λ Ο Τ Ι Μ Ι Α

Η Αυστραλία έχει λύσει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, η «Le Monde» αναρωτιέται αν η Ευρώπη μπορεί να κάνει το ίδιο

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 10 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Με αφορμή τις μαύρες σελίδες που γράφτηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες με τα απανωτά ναυάγια και τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αντιπαραθέτει το παράδειγμα της Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα, μέσα στο 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πνίγηκαν στη Μεσόγειο συνολικά 3.072 μετανάστες, ενώ αντίθετα στη θάλασσα της Αυστραλίας το νούμερο είναι μηδενικό.


Ο λόγος είναι η αλλαγή της νομοθεσίας για τη μετανάστευση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ θέσπισε από τον Σεπτέμβριο του 2013 την πολιτική «Κυρίαρχα Σύνορα», βάσει της οποίας οριζόταν ότι οποιοσδήποτε, είτε ήταν πρόσφυγας είτε όχι, δεν θα γινόταν δεκτός στη χώρα αν δεν έφερε βίζα.
Η νομοθεσία αυτή απέτρεψε τα καραβάνια μεταναστών κυρίως από τη Σρι Λάνκα, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βιετνάμ.
Βέβαια, επισημαίνεται και από τη γαλλική εφημερίδα ότι πρόκειται για μια «πολύ αυστηρή πολιτική η οποία ενισχύθηκε και από τη στρατιωτική συμβολή», καθιστώντας την Αυστραλία στη χώρα με την «πιο σκληρή νομοθεσία που έχει ποτέ υιοθετηθεί για την προστασία των συνόρων».
Ριζοσπαστική η αυστραλιανή μεταναστευτική πολιτική με ριζοσπαστικά αποτελέσματα
«Είναι μια ριζοσπαστική μέθοδος η οποία φέρει ριζοσπαστικά αποτελέσματα» σχολιάζει η Monde, παραθέτοντας τα αμείλικτα στοιχεία: «Κανένας παράνομος μετανάστης δεν εντοπίστηκε να μπαίνει στο αυστραλιανό έδαφος διά θαλάσσης κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση μέσα στον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015».
Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Πίτερ Ντάτον έπειτα από 18 μήνες εφαρμογής της νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας: «Μόνο μία βάρκα έφτασε στην Αυστραλία, όλες οι άλλες απέτυχαν. Καταγράφηκαν 534 παράνομες είσοδοι από τη θάλασσα σε σχέση με τις 35.000 που καταγράφονταν προηγουμένως».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός τόνισε ότι εδώ και 15 μήνες, δεν σημειώθηκε κανένας πνιγμός παράνομου μετανάστη, ενώ από το 2001 μέχρι και το 2013 είχαν βρει τον θάνατο περίπου 1.000 άτομα, ήτοι πνίγονταν περίπου 2 τον χρόνο.
Εδώ και 15 μήνες δεν πνίγηκε κανένας μετανάστης
«Ωστόσο», επισημαίνει η Monde, ότι «ο Αμποτ παρομοιάζει τη μάχη του κατά της παράνομης μετανάστευσης με μία μάχη σε καθεστώς πολέμου» και σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστραλιανή κυβέρνηση χαρακτηρίζει εντάσσει τη νέα της πολιτική στο πλαίσιο της «μυστικής άμυνας».
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως δεν σημειώθηκε κανένας πνιγμός δεν σημαίνει ότι δεν εισήλθε στη χώρα και κανένας παράτυπος μετανάστης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, μέσα στους τελευταίους 15 μήνες οι Αρχές της Αυστραλίας άλλαξαν πορεία σε συνολικά 908 βάρκες που πλησίαζαν τα σύνορα.
«Οι μετανάστες λοιπόν που συνελήφθησαν εν πλω έχουν την επιλογή
είτε να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους
είτε να μεταφερθούν στο Κέντρο Κράτησης που βρίσκεται εκτός του Αυστραλιανού εδάφους.
Εκεί, κρατούνται επί μακρόν μέχρι να ετοιμαστεί και να μελετηθεί ο φάκελός τους με την αίτηση για άσυλο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα πατήσουν το πόδι τους σε αυστραλιανό έδαφος, αλλά εγκαθίστανται σε χώρες-εταίρους» της Κοινοπολιτείας διευκρινίζει για τους Ευρωπαίους αναγνώστες η Monde.
Σημειώνεται ότι η τόσο σκληρή μεταναστευτική νομοθεσία στέλνει τους πρόσφυγες από την Αυστραλία
στο νησί Μάνους της Παπούας-Νέας Γουινέας, όπου υπάρχει ένα κι από τα κέντρα φιλοξενίας,
στο μικρό νησί Ναουρού το οποίο συμφώνησε τον Αύγουστο του 2013 να δέχεται τους πρόσφυγες έπειτα από οικονομικά ανταλλάγματα και
στην Καμπότζη η οποία από το 2014 δέχεται τους μετανάστες που δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο Ναουρού έναντι 40 εκατ. δολαρίων (30 εκατ. Ευρώ).
Παραβιάζονται ανθρωπινα δικαιώματα -Οργή από τη Διεθνή Αμνηστία για την Αυστραλία
Ομως, το σύνολο αυτής της πολιτικής αγγίζει τα όρια της παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπως υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, η Αυστραλία παραβιάζει τη Σύμβαση του 1951 για το καθεστώς των Προσφύγων, την οποία έχει υπογράψει. Το να κρατά τους πρόσφυγες στα σύνορά της συνιστά καθαρή παραβίαση.
Μάλιστα, στα τέλη του 2013, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την Αυστραλία για τις «απάνθρωπες» συνθήκες μέσα στις οποίες κρατούνται οι μετανάστες, χωρίς την «αξιολόγηση κάθε περίπτωσης μίας προς μία». Κατά την έκθεση της οργάνωσης, οι συνθήκες κράτησης είναι «τρομερές και εξευτελιστικές»: υπερπληθυσμός, λεκτική και σωματική βία, σεξουαλική κακοποίηση, ελλιπείς και υποδομές και παροχές υγείας και ανεπαρκής επικοινωνία.
Πολυέξοδη η αυστραλιανή πολιτική
Παράλληλα, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι «η απουσία δημόσιας ενημέρωσης αναφορικά με τους ακριβείας πόρους για την επιχείρηση “Κυρίαρχα Σύνορα”, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το ακριβές κόστος της χρηματοδότησής της, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολυέξοδη επιχείρηση».
Σύμφωνα με έναν think-tank της χώρας, τον Ιούλιο του 2013, το κόστος προστασίας των συνόρων ανήλθε στα 262 εκατ. δολάρια τον χρόνο, χωρίς μέσα σε αυτό να συνυπολογίζονται και τα χρηματικά ανταλλάγματα που παίρνουν οι χώρες που δέχονται τους πρόσφυγες.
Ανέφικτη αυτή η πολιτική για την ΕΕ
Κατά τη «Le Mοnde», αυτή η αυστηρή που αγγίζει τα όρια της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολυέξοδη μεταναστευτική πολιτική είναι μια πολιτική «ανέφικτη» για την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οι λόγοι έχουν ήδη προαναφερθεί: «είναι υπερβολικά ακριβή και σε πλήρη αντίθεση με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και εν τέλει ανίκανη να δώσει μια απάντηση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο για την εισροή των μεταναστών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα».
«Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνόρων στους παράνομους μετανάστες είναι εντελώς ανέφικτο για την ΕΕ» συμπεραίνει η Monde. Κι επιπλέον, «καμία γειτονική χώρα της ΕΕ δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε μια συμφωνία η οποία θα όριζε τη φύλαξη των μεταναστών στο έδαφός της σε αντάλλαγμα μιας οικονομικής βοήθειας, στο πρότυπο της Παπούας-Νέας Γουινέας και της Καμπότζης».
IEFIMERIDA

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Βίντεο: Τρεις νεκροί λάθρο - Πόσους ακόμα θα σκοτώσει η Τουρκία; (upd2)

ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ρόδου συνέβη νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες, καθώς άντρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια γυναίκα.
Πρόκειται για τις αυξημένες ροές λαθρομεταναστών που ελέγχονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.Στο στρατιωτικοποιημένο κράτος της Τουρκίας είναι αδύνατο να περνούν τόσες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς όχι μόνο Στρατός και Σώματα Ασφαλείας να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά και να έχουν ενεργό συμμετοχή στην προώθηση αυτών των ανθρώπων.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ελέγχεται στην Τουρκία, άλλωστε τα 3.000 ευρώ που κοστίζει το κάθε κεφάλι για να περάσει στις ελληνικές ακτές είναι σαφές ότι δεν μπορούν να τα δώσουν οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι. Με αυτό το ποσό ένας Αφγανός αγοράζει ολόκληρο χωριό στην πατρίδα του.
Ἡ ἑβδομαδιαία Τουρκική ἐπιθεώρηση AKSΥON τευχ. 1000/3.2.2014 δημοσίευσε προς ενός έτους μία τρομακτική ἀποκάλυψη πού ἐπιβεβαιώνει κατά φοβερό τρόπο καί ἀποκαλύπτει τόν βρώμικο σχεδιασμό τῶν μυστικῶν ὑπηρεσιῶν τῆς Τουρκίας καί τῆς κυβέρνησής της γιά τήν ἐκπόρθηση καί ἰσλαμοποίηση τῆς Εὐρώπης καί τῆς Ἑλλάδος.
Ἡ δήλωση στό παρελθόν τοῦ Τούρκου Προέδρου Τουργκούτ Ὀζάλ ὅτι δέν χρειάζεται πόλεμος μέ τήν Ἑλλάδα γιά τήν ἐκ νέου κατάκτησή της ἀλλά ἁπλῶς καί μόνο ἡ βαθμιαία καί μεθοδευμένη ἀποστολή «τριῶν τεσσάρων ἑκατομμυρίων φανατικῶν μουσουλμάνων» γιά τήν δημογραφική της ἀλλοίωση καί τήν ἐθνοτική της στρέβλωση ὑλοποιεῖται ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τό δημοσίευμα μέ τόν καλύτερο τρόπο.
Όπως είχε καταγγείλει και προ ενός έτους ο μαχητικός Μητροπολίτης Πειραιώς βασιζόμενος στο τουρκικό δημοσίευμα  για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών "Δημοσιεύεται λοιπόν στό τεῦχος πού ἀναφέραμε ὅτι ἡ μεγαλύτερη μυστική Τουρκική ὑπηρεσία JITEM τῆς τουρκικῆς στατοσυνοριοφυλακῆς εἶναι αὐτή πού κατ’ ἐντολή καί μέ τήν ἔγκριση τοῦ Τ. Ἐρτνογάν μεταφέρει σέ καθορισμένες καί ἐλεγχόμενες διαδρομές πρός τίς Τουρκικές ἀκτές τοῦ Αἰγαίου καί πρός τόν Ἕβρο καί μέ πληρωμένους «ὑπαλλήλους»-δουλεμπόρους χιλιάδες μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες πρός τή χώρα μας μέ σκοπό τήν ἐπίτευξη τῶν σχεδιασμῶν τοῦ μουσουλμανικοῦ τόξου πού προωθεῖ μέ τεράστια κονδύλια ἡ Σουνιτική ναυαρχίδα τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας καί τοῦ Κατάρ.
Εἶναι ἐκπληκτικό το γεγονός πού ἀναφέρεται στό δημοσίευμα ὅτι ἡ Τουρκική ἀκτοφυλακή δέν ἔχει κανένα δικαίωμα νά ἐπέμβει σέ αὐτές τίς ἐπιχειρήσεις τῆς JITEM ἀλλά ἀντιθέτως ἔχει ρητές ἐντολές τῆς τουρκικῆς κυβέρνησης νά συνδράμει τίς διαδικασίες καί μάλιστα νά προκαλεῖ «ἀτυχήματα» στήν ἀκτογραμμή τῶν χωρικῶν ὑδάτων τῆς πατρίδος μας γιά νά ἐξαναγκάζει τούς Ἕλληνες λιμενοφύλακες νά μεταβάλουν τίς ἐπιχειρήσεις ἀποτροπῆς εἰσόδου παρανόμων μεταναστῶν στήν χώρα σέ ἐπιχειρήσεις διασώσεως κινδυνευόντων παρανόμων μεταναστῶν στήν θάλασσα.
Εἶναι τόσο ἀδίστακτοι δέ ὥστε γιά νά δημιουργεῖται κλίμα συμπαθείας καί νά ἀπομονώνονται φωνές ἐθνικοῦ συναγερμοῦ γιά τήν ἐπιχειρούμενη ἐπέλαση τῶν Μουσουλμάνων καταληψιῶν τῆς Χώρας πού θά ὑλοποιήσουν τό νεοοθωμανικό ὄνειρο νά πνίγουν γυναῖκες καί παιδιά στά νερά τοῦ Αἰγαίου ἀφοῦ τούς στοιβάζουν σέ σαπιόβαρκες χωρίς σωσίβια καί καμμία σχετική ὑποδομή."
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια της ακτής Ζέφυρος.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα, 23 από τους οποίους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού με υποθερμία και μικροτραυματισμούς. 
Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν το πρωί τουρίστες αλλά και κάτοικοι της Ρόδου που είδαν ένα πλοιάριο, φορτωμένο ασφυκτικά με δεκάδες μετανάστες, να προσεγγίζει μια από τις πιο κεντρικές παραλίες και να τους κατεβάζει ανενόχλητο!
 Πριν από λίγο πάνω από 100 παράνομοι μετανάστες ξεβράστηκαν στην περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου καθώς η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία βρήκε σε ξέρα και αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή!Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος πνιγμός και τα παιδιά που ήταν στην βάρκα είναι όλα σώα!
Αυτό, όμως, που κίνησε την περιέργεια των ανθρώπων που έτρεξαν να τους βοηθήσουν ήταν πως η πλειονότητα των λαθρομεταναστών ήταν ντυμένοι με πολύ καλά ρούχα και έφεραν μαζί τους κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία και αμέσως χρησιμοποίησαν μετά τη διάσωσή τους  στέλνοντας μηνύματα και κάνοντας κλήσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι περισσότεροι από διακόσιους και αποβιβάζονται σχεδόν από μόνοι τους στην παραλία του Ζέφυρου.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο





















 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H «EΑΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

(του Πέτρου Παπακωνσταντίνου)
Στις 9 Μαΐου του 2005, κατά τη στρατιωτική παρέλαση για τα 60 χρόνια της αντιφασισιστικής νίκης, ο Βλάντιμιρ Πούτιν πλαιδιωνόταν από τους Τζόρτζ Μπούς, Ζακ Σιράκ και Γκέρχραντ Σρέντερ.
Ουδείς εκ των διαδόχων εκ των τριών ηγετών θα τον συντροφεύει φέτος στην εξέδρα της Κόκκινης Πλατείας, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Υπακούοντας στην έντονη πίεση της Ουάσιγκτον, οι περισσότεροι εκ των Δυτικών ηγετών θα μποϊκοτάρουν την τελετή, επιβεβαιώνοντας την ψυχροπολεμική υποτροπή στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την ευρωατλαντική κοινότητα με φόντο την ουκρανική κρίση. Το γεγονός αυτό, όμως, απέχει πολύ από το να προδικάζει την καταδίκη της Ρωσίας σε διεθνή «καραντίνα». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ένας ηγέτης που θα στριμωχτεί εύκολα στη γωνιά του ριγκ. Μάλιστα, σειρά εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος προαναγγέλλει μια διπλωματική «αντεπίθεση σε πολλά μέτωπα.

Τη περασμένη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος ήρε το εμπάρκο πώλησης ρωσικών όπλων στο Ιράν, που είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, και άναψε το πράσινο φως» για την παράδοση του υπερσύγχρονου συστήματος αεράμυνας S-300. Κατ’ αυτό τον τρόπο έσπευσε να επωφεληθεί από την προκαταρτική συμφωνία της Λωζάνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, προτού ακόμη οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους αποφασίσουν να άρουν τις κυρώσεις.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε δυσφορία στον Λευκό Οίκο και έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, κάτι ουδόλως απροσδόκητο: με τις συστοιχίες πυραύλων S-300 και με τα νεότατης τεχνολογίας ραντάρ που τους συνοδεύουν, το Ιράν θα θωρακιστεί αποτελεσματικά έναντι πιθανής αεροπορικής ή πυραυλικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του πυρηνικού της προγράμματος. Γεγονός παραμένει ότι πρόκειται ότι πρόκειται για καθαρά αμυντικό σύστημα, από το οποίο ουδόλως κινδυνεύει το Ισραήλ – η μοναδική πυρηνική δύναμη, σήμερα, στη Μέση Ανατολή-, η παράδοση του οποίου δεν παραβιάζει καμία απόφαση της διεθνούς κοινότητας.
Πιο σημαντικό από τη στρατιωτική διάσταση της απόφασής Πούτιν είναι το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει. Η Ρωσία κάνει άλλο ένα βήμα δυναμικής επιστροφής στη Μέση Ανατολή, μια κρίσιμη γεωστρατηγική ζώνη στην οποία για μεγάλο διάστημα κρατούσε χαμηλό προφίλ. Έχοντας ήδη στενές σχέσεις με τη Συρία και το Ιράκ, η Μόσχα εμφανίζεται τώρα ως το βασικό στήριγμα του «σιιτικού τριγώνου», που περιλαμβάνει, φυσικά, και το Ιράν την ισχυρότερη κορυφή του, Ταυτόχρονα η Ρωσία δεν παραλείπει να δημιουργεί, όταν μπορεί, ερείσματα και στον σουνιτικό αραβικό κόσμο, εκμεταλλευόμενη τη δυσαρέσκεια ορισμένων εξ αυτών των κρατών για τη στάση του Μπαράκ Ομπάμα στη λεγόμεη Αραβική Άνοιξη και το παιχνίδι του νε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που εξόργισε τον αιγυπτιακό στρατό. Η συνάντηση του Πούτιν με τον πρώην στρατάρχη και νυν πρόεδρο Σίσι στο Κάιρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, επισφράγισε το ενιαίο μέτωπο των δυο χωρών εναντίον του εξτρεμιστικού Ισλάμ και σηματοδότησε την ενδυνάμωση των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων.
Στο μεταξύ, φαίνεται ότι σύντομα, ίσως και εντός της βδομαδας, θα δρομολογηθεί, τελικά ο περίφημος αγωγός Balkan Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, FYROM και Σερβίας, προσπερνώντας την Ουκρανία. Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, την οποία οι Αμερικανοί προσπάθησαν να αποφύγουν κινώντας θεούς και δαίμονες, όπως πολύ καλά γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.
Αλλά τα ευρωπαϊκά ερείσματα της Ρωσίας δεν περιορίζονται σε κυβερνήσεις των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης ούτε σε πολιτικούς όπως η Μαρί Λεπέν. Η γαλλική Le Monde φιλοξενούσε, την περασμένη Τρίτη , ολοσέλιδο ρεπορτάζ γύρω από την ολοένα και εντονότερη «ρωσοφιλία» του κεντροδεξιού, γκωλικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, που φιλοδεξεί να επανέλθει στο Μέγαρο των Ηλυσίων ΤΟ 2017, πρόσφατα καταδίκασε «την επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «επιθυμούν να χωρίσουν την Ευρώπη από την Ρωσία». Αλλά, πιο «αθυρόστομα», πολιτικά στελέχη του UMP κατηγορούν ανοιχτά την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών για υποταγή στον «αμερικάνικο ιμπεριαλισμό» ή τα κελεύσματα των Βρυξελλών. Αν οι Αμερικανοί έχουν τέτοιους συμμάχους, τι να τους κάνουν τους εχθρούς;

(ΠΗΓΗ: εφημερίδα Καθημερινή)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ

Τι μπορεί να κάνει ο αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι άλλοι;

Δυνατότητες που οι δεξιόχειρες δεν έχουν ανεπτυγμένεςΤι μπορεί να κάνει ο αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι άλλοι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα με ευκολία, στα οποία οι δεξιόχειρες δυσκολεύονται;
Αν, λοιπόν, είστε αριστερόχειρας τότε:
  • Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να μεθύσετε ευκολότερα από κάποιον δεξιόχειρα που θα πίνει το ίδιο ποτό, με την ίδια συχνότητα και στην ίδια ποσότητα. Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, που χρησιμοποιεί ο αριστερόχειρας, για κάποιο λόγο δεν αντέχει το αλκοόλ.
  • Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα, εάν πάθετε εγκεφαλικό, να το ξεπεράσετε, σε σχέση με κάποιον δεξιόχειρα.
  • Μπορείτε να δείτε καλύτερα κάτω από το νερό όταν κάνετε βουτιές.
  • Ο εγκέφαλός σας μπορεί ευκολότερα να αντιληφθεί μια τριδιάστατη εικόνα.
  • Ο εγκέφαλός σας μπορεί επίσης να αφιερώσει την προσοχή του σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, κάτι που δυσκολεύει τους δεξιόχειρες.
  • Βέβαια, αυτός ο εγκέφαλος που μπορεί και κάνει πολλά δεν αναπαύεται τόσο εύκολα όσο ο εγκέφαλος ενός δεξιόχειρα και πολλοί αριστερόχειρες υποφέρουν από αϋπνίες.
  • Ο ίδιος εγκέφαλος κάνει έναν αριστερόχειρα να τρομάζει πιο εύκολα, ενώ όταν ο αριστερόχειρας περνάει κάποιο μετατραυματικό στρες, το βιώνει εντονότερα.
  • Οι αριστερόχειρες επίσης ζουν κατά μέσο όρο λιγότερα χρόνια από τους δεξιόχειρες (9 χρόνια), ενώ έχουν 4 στις 10 πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι.
  • Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που είναι αριστερόχειρας έχει 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει πλουσιότερος από τον ίδιο απόφοιτο που είναι δεξιόχειρας.
  • Οι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά.
  • Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY (το κλασικό πληκτρολόγιο του κομπιούτερ).
  • Διάσημοι αριστερόχειρες: Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ' Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα, ο Μαρκ Τουέιν και πολλοί άλλοι.
  • Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες. Και αυτό, επειδή στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ έπειθαν περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός: ο εγκέφαλός μας εκλαμβάνει τις κινήσεις από τη δεξιά πλευρά ως φιλικές, ενώ εκείνες από την αριστερή ως εχθρικές. Η τηλεόραση λοιπόν στα ντιμπέιτ δείχνει τις κινήσεις κάποιου αριστερού χεριού στα δεξιά, και τις κινήσεις του δεξιού χεριού στα αριστερά.
Τέλος, να σας πούμε ότι στη γη για κάθε 9 δεξιόχειρες που γεννιούνται, γεννιέται ένας μόλις αριστερόχειρας.

Γιατί η Δύση εξισλαμίζει την Ελλάδα


Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς
 «Αν βουληθείς να μαρνηθείς και να μαλησμονήσεις, σε Τούρκικα σπαθιά σε δω, σε Καταλάνου χέρια. Αράπηδες σε σέρνουσι και Τούρκοι να σε δέσουν, κι σ’ όχλο Σαρακίνικο τρεις μαχαιριές σε δώσουν», Ελληνικό μεσαιωνικό δημώδες. Στο χαοτικό κλίμα που προκλήθηκε από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων Ελλήνων προσφύγων τον Σεπτέμβριο του 1922 στην Αθήνα , το πρώτο μέτρο της επαναστατικής επιτροπής που ανέλαβε την εξουσία στις 15 Σεπτεμβρίου του 1922, ήταν η επίταξη δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, για την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων. Το μέτρο της επίταξης - όπως κωδικοποιήθηκε και επεκτάθηκε με τα νομοθετικά διατάγματα της 11ης Νοεμβρίου 1922 «Περί επιτάξεως ακινήτων δι’ εγκατάστασιν προσφύγων» και της 22ας Νοεμβρίου 1922 «Περί επιτάξεως κατοικουμένων ή οπωσδήποτε χρησιμοποιουμένων ακινήτων» ήταν η αρχή για τις πρώτες προστριβές ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους κατοίκους της πόλης. Η επίταξη και η αναγκαστική συγκατοίκηση γηγενών και προσφύγων στα ίδια σπίτια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηγενών. Εκατοντάδες Αθηναϊκά σπίτια, ιδιοκτησίας υποστηρικτών του Βασιλέως Κωνσταντίνου ως επί τω πλείστον, επιτάχτηκαν για να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Σε κάθε δωμάτιο των μεγάλων Αθηναϊκών αρχοντικών τοποθετήθηκε και από μια οικογένεια προσφύγων, ενώ οι ιδιοκτήτες των περιορίστηκαν και αυτοί σε ένα δωμάτιο της οικίας των. Το ψυχολογικό σοκ στην αυτιστική Αθηναϊκή κοινωνία του μεσοπολέμου από το μέτρο της αναγκαστικής κατάσχεσης ήταν ισχυρότατο. Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι θαμώνες του Ζαχαράτου πίστευαν αφελώς, ότι ο Σαγγάριος και το Εσκί Σεχίρ ευρίσκοντο πολύ μακριά από το Σύνταγμα, ώστε να δύνανται τα πολεμικά γεγονότα να επηρεάσουν την καθημερινότητα τους. Αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβαινε. Εν μια νυκτί, βρήκαν εαυτούς να συγκατοικούν στο ίδιο τους το σπίτι με αλλά πενήντα άγνωστα σε αυτούς άτομα, ενώ οι τυχεροί που τα σπίτια τους δεν είχαν ακόμη επιταχθεί ζούσαν με την αγωνιά της εμφάνισης των στρατιωτών στην εξώπορτα που θα θυροκολλούσαν το χαρτί της επίταξης. Στα επόμενα είκοσι χρόνια οι Ελληνικοί προσφυγικοί πληθυσμοί, θα απωθηθούν στις παραγκουπόλεις της Κοκκινιάς και θα είναι η πληθυσμιακή ομάδα που θα βιώσει πλήρως την φρίκη και τις συνέπειες της κατοχής. Ενώ παρακολουθούν τα παιδιά τους να πεθαίνουν από την πείνα, ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι η κοινωνική ρήξη και ο πολίτικος ριζοσπαστισμός. Ο Δεκέμβρης του 1944 και ο εμφύλιος ήταν το φυσιολογικό επακόλουθο της μικρασιατικής καταστροφής και της προσφυγιάς. Τρία χρόνια αργότερα, το 1947 κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ο στρατός άρχισε συστηματικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εκκενώσεως εκατοντάδων χωριών στην Μακεδονία και την Ήπειρο, με σκοπό να αποκόψει τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού από τον τοπικό εφοδιασμό και ταυτόχρονα να τους στερήσει την δυνατότητα στρατολόγησης νέων μαχητών. Οκτακόσιες χιλιάδες εσωτερικοί πρόσφυγες από τα εκκενούμενα Ελληνικά χωριά, οι λεγόμενοι «ανταρτόπληκτοι», μεταφέρονται βιαίως στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εκ νέου όπως και το 1922 μια αφάνταστη εσωτερική προσφυγική τραγωδία, ελάχιστα γνωστή σήμερα, με απελπισμένους ανθρώπους στερουμένων βασικών εφοδίων επιβίωσης να περιφέρονται ρακένδυτοι στις παρυφές των πόλεων και να πεθαίνουν από ασιτία . Μέσα σε 25 χρόνια ο κοινωνικός ιστός της χώρας θα διαρραγεί ανεπανόρθωτα δυο φόρες. Η μικρασιατική καταστροφή και ο εμφύλιος πόλεμος, θα είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας των πολιτικών ελίτ που αδυνατούν να κατανοούσουν τα γεωπολιτικά δεδομένα της εποχής τους λόγω της μικρόνοιας τους, των προσωπικών τους συμφερόντων, του ανύπαρκτου μορφωτικού τους επίπεδου και των ιδεοληπτικών εμμονών τους. Η εισροή αλλοεθνών πληθυσμών σήμερα στην Ελλάδα ομοιάζει φυσικά με το 1922 μόνο ως προς την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να χειρισθεί τα «νέα δεδομένα» και να αντιληφθεί τις μελλοντικές συνέπειες και το βάρος των πράξεων του επειδή προσποιείται ότι δεν κατανοεί την καλοσχεδιασμένη εποίκιση της χώρας από τις ορδές των ανθρώπων με διαφορετικά εθνολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, που μετασχηματίζουν σταδιακά την Ελλάδα σε χαλιφάτο μέσω ενός καλά γεωπολιτικού οργανωμένου σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τελικός στόχος: να εποικίσουν με μουσουλμάνους τα Βαλκάνια ώστε να εξουδετερωθούν οι φιλορωσικοί ορθόδοξοι πληθυσμοί στα πλαίσια των γεωπολιτικών σχεδιασμών της νέας τάξης πραγμάτων. Η Γερμανική προτεσταντική ηθική βασίζεται στην εκδίκηση και την τιμωρία των εχθρών. Το Γερμανικό «αίσθημα αποκατάστασης δικαιοσύνης» ικανοποιήθηκε μόνο στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, ενώ διατηρεί ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ρωσία που κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείσουν με τον «θρίαμβο της Γερμανικής πολίτικης» στην Ευρώπη. Τα πολιτικό έργο της σφαγής των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους, σχεδιάστηκε το 1915 από τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Κάιζερ με σκοπό να διακοπεί η ρωσική διείσδυση προς τον Καύκασο και τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής. Η ίδια η πολιτική ολοκληρώνεται σήμερα, μετά 100 χρόνια με την σφαγή 15 εκατομμυρίων ορθοδόξων στην Συρία και το Ιράκ, μέσα από την ανιαρή συμμαχία των σουνιτών ισλαμιστών με την Δύση. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε αυτές τις γενικές πολιτικές γραμμές σχεδιάστηκε από τους Γερμανούς η πρωτοφανούς αγριότητας για τα δεδομένα της κατοχής σφαγή του Διστόμου, η οποία υλοποιήθηκε από τους μουσουλμάνους του Παλαιστινιακού τάγματος του Μεγάλου Μουφτή της Ιερουσαλήμ Χουσεΐν, που στρατοπέδευε στο Λαύριο, οι στρατιώτες του οποίου εχρησιμοποιούντο από την Βέρμαχτ για τις «σκληρές» Γερμανικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις αντιποίνων στην Στερεά Ελλάδα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούσαν τους Γερμανοντυμένους και Ιταλοντυμένους μουσουλμάνους Τσάμηδες στην Θεσπρωτία. Ο σημερινός μουσουλμανικός εποικισμός της Ελλάδας άρχισε και εντατικοποιήθηκε από τα φιλογερμανικά πολιτικά συστήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, μέσω της συνειδητής επιλογής του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης «εισαγόμενης εργασίας και δανεισμού». Ταυτόχρονα, όλοι μαζί διαρρήγνυαν τα ιμάτια των υπέρ της ανάγκης δημιουργίας τεμένους στον ιερό χώρο του Βοτανικού, πράξη βέβαια που νομιμοποιεί πολιτικά την εισβολή των παρανόμως εισερχόμενων. Η πολιτική επιρροή της Τουρκίας στους πληθυσμούς των μουσουλμάνων της Ελλάδος, οι πρόωρες διακηρύξεις της περί «προστασίας» ως αιτίας μελλοντικής εισβολής στην Ελλάδα, ίσως να ενεργοποιήσει θετικά τα πολιτικά αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού που φαίνεται να διαθέτει επαρκώς παρά το νεαρό της ηλικίας του, εν αντιθέσει βεβαίως με τα ανύπαρκτα κάποιων μελών της κυβέρνησης του, τρίτης ηλικίας. Οι δηλώσεις περί «εκθέσεως εις τον Ελληνικόν ήλιον» και περί «εισαγωγής στην χώρα μελαψών νέων εξαίρετου κάλλους», είτε υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού είτε άπτονται εξειδικευμένων αναλύσεων. Ταυτόχρονα, οι προηγούμενοι διαχειριστές της εξουσίας σείουν υποκριτικώς το μεσαίο δάκτυλο των στην κυβέρνηση «για ανικανότητα». Δεν θα αναφερθώ βεβαίως στις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την μετανάστευση, διότι αυτές έχουν απαξιωθεί λόγο της γνωστής πρακτικής διαχείρισης του χρήματος και της εξουσίας. Επίσης, είναι αδύνατο σε αυτές τις γραμμές να περιγράφει η πνευματική και ηθική εξαθλίωση που οδήγησε την χώρα η ΝΔ, ώστε σήμερα ούτε ένα μικρό ποσοστό της κοινωνίας να μην διαθέτει στοιχειωδώς τα ιδεολογικά όπλα αντιμετώπισης της εισβολής των επηλύδων. Χαρακτηριστικό των προθέσεων τους στο θέμα αυτό υπήρξαν οι δηλώσεις των πολιτικών τους ταγών όταν ευρίσκοντο εις την εξουσία, ένθα ευχαριστούσαν τους μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα ως τόπο εγκατάστασης των, παραχωρούσαν το δικαίωμα σε γηγενείς και αλλοεθνείς να καίνε τα εθνικά σύμβολα ή ψήφιζαν στην βουλή το εθνοκτόνο Δουβλίνο ΙΙ. Δεν διανοήθηκαν ποτέ οι πολιτικές «ιδιοφυΐες» της ΝΔ για τα μηνύματα που εξέπεμπαν προς την απύθμενη πληθυσμιακή δεξαμενή των κολασμένων του κόσμου τούτου; Στην ανώριμη Ελληνική κοινωνία, η ρηχή και υπερφίαλη πολιτική τάξη των τηλεοπτικών παραθύρων είναι ανίκανη να αποκαταστήσει μελλοντικά τις κοινωνικές και οικονομικές ισορροπίες αναίμακτα. Οι νεοεισερχόμενοι πληθυσμοί στην Ελλάδα θα διεκδικήσουν το μερίδιο τους στην διανομή της οικονομικής και πολιτισμικής «πίτας» στην χώρα μας που διαθέτει παραγωγική και πνευματική βάση «μηδενικού αθροίσματος». Τα αποτέλεσμα θα είναι μόνο αίμα, δάκρυα και ερείπια. Ο « Ήλιος του Αλλάχ και της Δύσης» στην Συρία, στο Ιράκ, στην Βοσνία, στον Λίβανο και στην Αφρική φωτίζουν στους Έλληνες πολιτικούς τον δρόμο.
 Ο Αλκιβιάδης-Κωνσταντίνος Κεφάλας είναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστήμιου του Manchester, UK, Δντης Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας.

 dimokratianews.gr

Φ Ι Λ Ο Τ Ι Μ Ι Α

Η σύλληψη Rato στην Ισπανία αποδεικνύει ότι ειδικά μέσα στην ΕΕ μας κυβερνά η cosa nostra.

Ο Rodrigo Rato, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ (2004-07) και υπουργός οικονομικών της Ισπανίας (1996-2004), συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για μια διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας, με εμβέλεια ανάλογη του Στρος Καν και της Λαγκάρντ.
Η διάσωση της τραπεζικής μαφίας
Ο Rato, καθόλου τυχαία, ήταν επίσης ο επικεφαλής της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, της Bankia, από το 2010 έως το 2012. Έφυγε κακήν κακώς από την τράπεζα για να καλυφθεί το μέγα σκάνδαλο που συνδέεται με το πακέτο διάσωσης έως € 19 δις, που επιβλήθηκε στην Ισπανία. Προκειμένου να διασωθεί η συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά και η λεηλασία των ενεργητικών της από την κυβερνώσα οικονομική και πολιτική cosa nostra, η Ισπανία κι ο λαός της μπήκε από την ΕΕ στο κολαστήριο των αποκλαούμενων πολιτικών προσαρμογής.

Καμιά δικαστική, ή άλλη δημόσια έρευνα δεν έγινε. Καμιά δημόσια εκκαθάριση ενερητικών της Bankia, αλλά και των άλλων "συστημικών" τραπεζών δεν προχώρησε προκειμένου να βγει στο φως η αλήθεια. Η τακτική είναι παντού και πάντα η ίδια.
Όπως ανέφερε η euobserver (16/12/2013) η τρόικα, εκτός των άλλων ατασθαλιών επέβαλε στα κράτη υπό καθεστώς "διάσωσης" τους δικούς της υποτίθεται "ανεξάρτητους" ιδιώτες συμβούλους προκειμένου να μην επιτραπεί στις δημόσιες αρχές κάθε χώρας και κυρίως τις δικαστικές να εμπλακούν στην αποτίμηση της κατάστασης των τραπεζών και της οικονομίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να συγκαλυφθεί το σύστημα απάτης και αγυρτείας που οδήγησε στην κατάρρευση τραπεζών και οικονομιών κάτω από το βάρος χρεών; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να επιβληθεί το καθεστώς αίματος για τον λαό, προκειμένου να διασωθούν οι λωποδύτες και οι μαφιόζοι των τραπεζών και της εξουσίας;
"H Alvarez & Marsal, η BlackRock, η Oliver Wyman, η Pimco: Τα ονόματα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τον μέσο Ευρωπαίο. Αλλά η οικονομική συμβουλευτική τους έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε όλες τις διασώσεις της ευρωζώνης και έχουν μέχρι στιγμής κοστίσει στους φορολογούμενους σε Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία πάνω από € 80 εκατομμύρια. Η "ανεξάρτητη" εμπειρογνωμοσύνη χρησιμοποιείται από την "τρόικα" των διεθνών δανειστών - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) - προκειμένου να αποφασιστεί τι χρειάζονται χώρες ή τράπεζες για να αποφευχθεί μια πτώχευση. Συχνά προσλαμβάνονται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία." Αυτά έγραφε o euobserver.

Η διαπλοκή με τις κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις πειθάρχησαν απόλυτα στις τακτικές αυτές της τραπεζικής μαφίας και δεν δίστασαν να εφαρμόσουν τακτικές μαζικής εξόντωσης των λαών τους προκειμένου να διασωθεί η ολιγαρχία. Με τη σύλληψη όμως του Rato, όχι μόνο η οσμή των σκανδάλων λεηλασίας που πνίγει την Ισπανία γίνεται ακόμη πιο αποπνικτική, αλλά τίθεται εκ νέου η άμεση ποινική δίωξη όσων πολιτικών και μη εμπλέκονται στην επιβολή των πολιτικών "διάσωσης" της μαφίας που εκπροσωπεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Το ίδιο επιτακτικό γίνεται και το αίτημα άμεσης δημόσιας εκκαθάρισης των τραπεζικών ενεργητικών, από τις εθνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να αποκαλυφθεί η έκταση και το μέγεθος της τραπεζικής αγυρτείας και απάτης.
Το ερώτημα βέβαια είναι ποιός θα κάνει πράξη αυτό το καίριο και απόλυτα ζωτικό αίτημα. Πάντως όχι το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό το οποίο εμπλέκεται μέχρι τα μπούνια στην διαπλοκή με την τραπεζική μαφία εντός και εκτός Ισπανίας. Γιατί θα πρέπει να πληρώνει ο λαός χρέη που του φορτώθηκαν με μαφιόζικες μεθόδους και πρακτικές;
Η ομερτά της κυβέρνησης Τσίπρα
Το ίδιο ερώτημα τίθεται και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο αποδέχθηκε και υιοθέτησε ανεπιφύλακτα τις ίδιες μαφιόζικες πρακτικές της τρόικας - αν και την μετονόμασε σε Θεσμούς - με τους ίδιους "ανεξάρτητους" συμβούλους, αλλά συνεχίζει την ίδια τακτική ομερτά απέναντι στο τραπεζικό κύκλωμα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της εκλογής της φρόντισε - διαμέσου του αντιπροέδρου της κ. Δραγασάκη - να διαβεβαιώσει Σάλα & Σία ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο αυτονόητο. Δηλαδή στη δημόσια δικαστική εκκαθάριση του συνόλου των τραπεζικών ενεργητικών, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της τραπεζικής απάτης και αγυρτείας.
Όσο δεν ανοίγουν δημόσια τα τραπεζικά ενεργητικά, όσο δεν μπαίνουν αληθινά ανεξάρτητοι δικαστικοί ερευνητές και εμπειρογνώμονες για να κάνουν φύλλο φτερό σε κοινή θέα το σύνολο των τραπεζικών πράξεων, τότε κανείς δεν δικαιούται να μιλά για χρέη της Ελλάδας και του λαού της. Κανείς δεν δικαιούται να ζητά από τον ελληνικό λαό να πληρώσει με το αίμα του τη διάσωση των τραπεζών και των τραπεζιτών. Κι όποιος το κάνει, τότε είναι εκ προοιμίου ύποπτος διαπλοκής με τα κυκλώματα που επί δεκαετίες λεηλατούν αυτόν τον τόπο.
Είναι το ίδιο ύποπτος με τον Rato. Σε όποιο κόμμα διακυβέρνησης κι αν ανήκει. Όποιο χρώμα φανέλα κι αν φορά. Όποιες δικαιολογίες κι αν επικαλείται. Όσο κι αν η πολιτική προστασία που συνεχίζει να απολαμβάνει υπό το καθεστώς της τρόικας και των Θεσμών, δεν επιτρέπει - τουλάχιστον ακόμη - την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Αν αυτό δεν γίνει. Αν δεν λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι οι ομόλογοι του Rato σε Ισπανία, Ελλάδα και σε κάθε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Αν δεν γίνουν φύλλο φτερό οι τράπεζες και το δημόσιο ταμείο, για να καθίσουν στο σκαμνί δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές της ομερτά, δεν μπορεί να υπάρξει λύτρωση, ούτε για τον Ισπανικό, ούτε για τον Ελληνικό, ούτε για κανένα λαό. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Τζιχαντιστές οι δύο συλληφθέντες Αλγερινοί στην πρυτανεία! - Ξένα κέντρα εξουσίας και παρακράτος θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης (vid)

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Αλγερινοί τζιχαντιστές συνελήφθησαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν σε μια μακριά λίστα ξένων με πολύ ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά, οι οποίοι συμμετείχαν πρόσφατα σε υποκινούμενα επεισόδια προς αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης και προφανώς αποτελούσαν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εφαρμοζόμενου από ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας.
Οι καταλήψεις των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι τόσο «αθώες» αλλά οργανωμένο σχέδιο αποστεθεροποίησης της Κυβέρνησης από ξένες μυστικές υπηρεσιες αλλά και της ελληνικης δαπλοκής.
Πρώτα είχε συλληφθεί Ουκρανός κουλοφόρος που ήταν μέλος του ναζιστικού "Δεξιού Τομέα" στην διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο στις 7 Απριλίου.
Ακολούθησε στις 14 Απριλίου η περίεργη περίπτωση όταν ανάμεσα στις 21 προσαγωγές από τον χώρο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ  ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχε ένας τζιχαντιστής και ένας Πολωνός πρώην πράκτορας, τον οποίο αναζητούσε η Ιντερπολ για εμπόριο ναρκωτικών!
Η εμπορία ναρκωτικών είναι η πιο προσφιλής μέθοδος των μυστικών υπηρεσιών στο να βρουν πόρους για τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να απολύπτουν τον πραγματικό εντολέα τους, όπως κάνει για χρόνια η CIA στις χώρες της Νοτίου Αμερικης.
Αν και στην περίπτωση του Πολωνού, οι αρχικές υποψίες της παρουσίας του, έκαναν λόγο για εμπορία ναρκωτικών, όπως έχουν μεταδώσει κι όλα τα πρακτορεία ειδήσεων, το σεσημασμένο παρελθόν του με τις Πολωνικές Μυστικές Υπηρεσίες, δείχνουν προς την κατεύθυνση ότι οι καταληψίες δεν έχουν σχέσεις τόσο με Ελληνες του αναρχικού χώρου, όσο με ξένες υπηρεσίες που έχουν όφελος από τυχών αναταραχές στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του ισλαμιστή που πέρασε τα σύνορα με τουρκικό διαβατήριο, έχουν θορυβήσει την ΕΥΠ για την ύπαρξη ενός συνολικού σχεδίου αποσταθεροποίησης.
Σημειώνεται ότι μέσα στην Πρυτανεία συνελήφθη και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης ο οποίος είχε συμμετοχή στην απαγωγή Γ.Μυλωνά και ήταν συνεργάτης του Β.Παλαιοκώστα.
Σήμερα όπως επιβεβαίωσε κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης (βίντεο) , μεταξύ των συλληφθέντων οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια (!), οι οποίοι «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».
Τι ήταν όμως οι δύο Αλγερινοί;
Οι δυο Αλγερινοι τζιχαντιστές είχαν απελαθεί από την Αιγυπτο γιατί ανήκαν στην Ισλαμική οργάνωση «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» η οποία ειναι παρακλάδι του ISIS και η οποία στις 2 Απριλίου σκότωσε 15 στρατιώτες και δύο πολίτες σε μια επίθεσή της εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας.
Η «Επαρχία του Σινά» επιδιώκει να καταστήσει τη χερσόνησο επαρχία του χαλιφάτου ISIS
Μυστηριωδώς όλα αυτά ξεκίνησαν μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης να "Τραβήξει" μέχρι τέλους το "σχοινί" με την ΕΕ και να προχωρήσει σε συμφωνία με την Μόσχα για τον αγωγό που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο, και θα αποφέρει 5 δισ.ευρώ "ζεστό" χρήμα στα ελληνικά ταμεία.

Συγκλονιστικό θαύμα: Εκατοντάδες πύρινοι σταυροί εμφανίστηκαν στην τελετή του Αγίου Φωτός του 2015


Εκατοντάδες πύρινοι σταυροί εμφανίστηκαν πάνω από τις αναμμένες λαμπάδες των πιστών στην πρόσφατη τελετή του Αγίου Φωτός του 2015. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο αποτυπώνεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσω iphone από μία νεαρή νηπιαγωγό αρμενικής καταγωγής, την Hasmig Kalaydjian, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος της Ιερουσαλήμ. Πάνω από τις αναμμένες λαμπάδες διακρίνονται πύρινοι φωτεινοί σταυροί, οι οποίοι βγαίνουν μέσα από τις φλόγες των λαμπάδων και έχουν ύψος 2-3 μέτρα. Στην ουσία κάθε πιστός που κρατάει μια αναμμένη λαμπάδα, χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει και έναν πύρινο σταυρό Αγίου Φωτός. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τόσο ξεχωριστό φαινόμενο.
 Χάρης Σκαρλακίδης
 https://www.youtube.com/watch?v=51E7720Xx38
 http://www.pentapostagma.gr/

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Έκαψε ζωντανή τη σύζυγό του επειδή δεν είχε μείνει έγκυος!

Έπειτα από τρία χρόνια γάμου Έκαψε ζωντανή τη σύζυγό του επειδή δεν είχε μείνει έγκυος!

Ένας άνδρας, εξοργισμένος που η σύζυγός του δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου και επειδή τον παράκουγε, την πυρπόλησε σε ένα χωριό στο κεντρικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Το περιστατικό σημειώθηκε αργά την Παρασκευή στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή του Πακιστάν.
Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της την χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.
«Συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της νεαρής γυναίκας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κα τρομοκρατία», μια κοινή κατηγορία στο Πακιστάν, δήλωσε ο Ράι Ζάμιρ-ουλ-Χακ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.
Ο σύζυγός της Σαμπάνα την χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, δήλωσε ο αδελφός της Μουχάμαντ Αζάμ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.
Στο Πακιστάν οι γάμοι γίνονται συνήθως έπειτα από προξενιό. Στην περίπτωση μάλιστα που παρακούν τις εντολές τους, θεωρείται ότι «ατιμάζουν» την οικογένειά τους.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Aurat, μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερες από 3.000 Πακιστανές έχουν δολοφονηθεί από το 2008 σε «εγκλήματα τιμής».
Οι φόνοι αυτοί συνήθως παραμένουν ατιμώρητοι, παρά τη νέα νομοθεσία που προβλέπει αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα αυτά.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Προβοκάτσια στην Κομοτηνή: Πράκτορες έκαψαν τζαμί (εικόνες)

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Προβοκάτσια από πράκτορες που έκαψαν τζαμί, είχαμε στην Κομοτηνή προκαλώντας ανησυχία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Μόλις λίγες μέρες πριν το Πάσχα το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για πιθανή επανενεργοποίηση του προβοκατόρικου τουρκικού σχεδίου "Βαριοπούλα".
Η "επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιελάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
 
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
 
Τα ντοκουμέντα αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
 
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο την πρόκληση ελληνοτουρκικής έντασης.
 
Οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Έβρου. Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως, λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρεπόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Έβρου καταγράφεται πρωτοφανής δραστηριότητα τουρκικών δυνάμεων με συνεχείς ασκήσεις για βίαιη διέλευση του ποταμού Έβρου.
 Φωτιά ξέσπασε το ξημέρωμα της Παρασκευής στο τζαμί «Μαχμούτ Αγά» που βρίσκεται επί της οδού Αντιγόνου (αριθμ 19) στο κέντρο της Κομοτηνής και στο οποίο στεγάζεται το 3ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Σε επικοινωνία που είχε ο «ΠτΘ» με την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής επιβεβαιώθηκε ότι οι ίδιοι ειδοποιήθηκαν γύρω στις πέντε το ξημέρωμα και έσπευσαν άμεσα με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον προθάλαμο του τεμένους και στον γύρω προαύλιο χώρο, ενώ στις φλόγες είχε τυλιχθεί και η σκεπή του συγκεκριμένου χώρου. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε την φωτιά πριν προλάβει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον προθάλαμο ωστόσο του τεμένους να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει ήδη διορίσει εμπειρογνώμες για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, σενάριο που ενισχύεται από το γεγονός ότι παραβιάστηκε η εξώπορτα του σχολείου.



Ένα σκέλος του σχεδίου "Βαριοπούλα" πραγματοποιήθηκε, όλως τυχαίως (;). Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναπτυχθεί αθόρυβα γύρω από χώρους λατρείας των μουσουλμάνων και κοντά σε διακριβωμένους εξτρεμιστές  όπου και παρακολουθούν τις κινήσεις τους.
 

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γ.Πανούσης: "Ξένα και εγχώρια κέντρα κατευθύνουν τις συμμορίες των Εξαρχείων"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ότι πρόκειται για μισθωμένες συμμορίες κατευθυνόμενες από ξένα και εγχώρια κέντρα με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης κατήγγειλε πριν από λίγο σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στους "μπαχαλάκηδες" που σπάνε και καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιούν καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.
Eίναι σαφές και απορίας άξιον πως όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά και τώρα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της επικαιρότητας.
Κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο για έλεγχο από κέντρα που συσχετίζονται με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Θυμίζουμε ότι στα χέρια των αρχών έπεσε προ ημερών Ουκρανός ανήκων στο Δεξιό Τομεά.Μέρες η ΕΥΠ παρακολουθούσε άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα και είναι ύποπτοι για σχέσεις με παραστρατιωτικούς ναζί της Ουκρανίας.
Οι αρχικές υποψίες της ΕΥΠ περιστρεφόντουσταν γύρω από το εμπόριο όπλων ως σκοπό της άφιξης τους στην Ελλάδα. Τελικά, ένας εξ αυτών είναι στα χέρια της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε φορώντας κουκούλα στα γνωστά επεισόδια έξω από το πολυτεχνείο.
Φυσικά το ότι ο Δεξιός Τομέας συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να εκδιώξει το νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο της χώρας Β.Γιανουκόβιτς και το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση τολμά να ακολουθήσει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προκαλεί άμεσους συνειρμούς σε όποιον το μυαλό του δουλεύει.
Για τις καταλήψεις ο κ. Πανούσης υποστηρίξε ότι είναι συνεχείς και οργανωμένες, προσθέτοντας ότι οι καταληψίες δεν είναι οργισμένοι νέοι. «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι αυτοί που συλλαμβάνουμε, είναι πολύ πιο μπερδεμένο». «Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες όχι από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές» συμπλήρωσε ο υπουργός.
«Σαφώς και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις καταλήψεις αλλά περιμένατε από εμένα σε 40 ημέρες να λύσω το πρόβλημα;»
Προχώρησε, μάλιστα, στην καταγγελία ότι «μπαχαλάκηδες» μισθώνονται για να κάνουν επεισόδια. «Δεν είναι οργισμένοι νέοι, είναι μείγμα περίεργο» συμπλήρωσε.
Δυσλειτουργικό χαρακτήρισε το μοντέλο των δέκα υπουργών με τους πολλούς αναπληρωτές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο του πρέπει να αυτονομηθεί και όχι να συγχωνευθεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα αναφέρθηκε έμμεσα και στον υπουργό Δικαιοσύνης και την ατάκα ότι «υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο» λέγοντας ότι "και κάτω από το κράνος του αστυνομικού βρίσκονται άνθρωποι".
Όσον αφορά τα σενάρια περί παραίτησής του ο κ. Πανούσης είπε ότι πολιτικά ουδείς του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι καθηγητής πανεπιστημίου και όχι ο Τζον Γουέιν».

Πολιτικές αναταράξεις στην Τουρκία από την κατάρρευση της οικονομίας - Οι κίνδυνοι θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Ο... ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΥΜΝΟΣ
 
Η έπαρση και η αλαζονεία του Ρ.Τ. Ερντογάν οδηγούν την Τουρκία σε οικονομική καταστροφή προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Ελλάδα, καθ’ ότι εν’ όψει των εκλογών του Ιουνίου η Άγκυρα μπορεί να «πειραματισθεί» στο Αιγαίο και να επιχειρήσει κλιμάκωση της έντασης που ήδη διατηρεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως μέσα από την ποιοτική αναβάθμισή της (εμπλοκές, υπερπτήσεις κ.α.).
 
Οι δείκτες της τουρκικής οικονομίας και τα τελευταία μαντάτα δεν είναι ό,τι καλύτερο και αποδεικνύουν πως ο… βασιλιάς Ερντογάν είναι γυμνός. Τη στιγμή που ο ίδιος ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να φτιάξει το «Λευκό Παλάτι», η τουρκική λίρα καταρρέει σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου.
 
Έχει πέσει ήδη κάτω από το 2,7 έναντι του δολαρίου, ενώ έχει ήδη υποτιμηθεί κατά 12% τους τελευταίους μόλις μήνες σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από όλα τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων οικονομιών. Γεγονός που προκαλεί αναταράξεις στο χρηματιστήριο της χώρας αλλά και εσωτερική πολιτική κρίση.
 
Παράλληλα με την πτώση της τουρκικής λίρας αυξάνεται δραματικά και το ιδιωτικό χρέος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2002 το συνολικό μη αποπληρωμένο χρέος πιστωτικών καρτών ήταν 222 εκατ. λίρες και τώρα έχει αυξηθεί κατά 25 φορές φθάνοντας το ποσό των 5,8 δισ. δολαρίων.
 
Οι αριθμοί που χτυπούν «κόκκινο» και θυμίζουν λίγο από Ελλάδα δημιουργούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν μπορεί να μην συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. 
 
Η κατάσταση αυτή στην Τουρκία θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως «δεν μας ενδιαφέρει» ή «καλώς συμβαίνει». Το θέμα όμως είναι πως σε περιόδους εσωτερικής αστάθειας στην Τουρκία εκδηλώνονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση οι προκλήσεις στο Αιγαίο και η Άγκυρα χρησιμοποιεί τα μαχητικά της και τα πλοία της προκειμένου να εξωτερικεύει την εσωτερική κρίση, αξιώνοντας διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
 
Το γεγονός αυτό προβληματίζει τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Έθνικής Άμυνας, τα οποία βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Ιδίως οι Ένοπλες Δυνάμεις που παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Έβρο.
 
Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι έχουν αυξήσει σημαντικά τόσο τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ έχουν επαναφέρει και τις εμπλοκές, αφού αντιδρούν στις αναχαιτίσεις από τα μαχητικά της Π.Α. με αποτέλεσμα να σημειώνονται στο ανατολικό Αιγαίο σκληρές αερομαχίες.
 
Στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το τελευταίο 10ημερο (20 με 30 Απριλίου) αναμένεται να διεξαχθεί η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος» με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από το Ισραήλ και αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων εκπαιδευμένων στην κατάδειξη στόχου από εδάφους.
 
Η συνεργασία αυτή και γενικότερα ο άξονας που χτίζεται μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ αλλά και της Αιγύπτου προκαλεί μία αναστάτωση στην Τουρκία, η οποία δεδομένων και των οικονομικών και πολιτικών καταστάσεων στο εσωτερικό της μπορεί να εκφραστεί με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
 
Ένας ακόμη λόγος είναι και τα χαστούκια που τρώει η Τουρκία από το εξωτερικό, με πιο πρόσφατα αυτά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων τόσο από την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου όσο και την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος χθες από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.
 
Το ενδεχόμενο αυτό είναι πάντα στη σκέψη των επιτελών του Πενταγώνου και φροντίζουν να έχουν προετοιμάσει σχετικά σχέδια για την αντιμετώπιση μίας πιθανής ελληνοτουρκικής κρίσης. Πολεμικά πλοία βρίσκονται συνεχώς στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι Μοίρες των αεροσκαφών που έχουν επιφορτιστεί με την αναχαίτιση έχουν… συγκεκριμένες οδηγίες.  
 

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κοινή στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας – Σ.Αραβίας στη Συρία για την ανατροπή του προέδρου Μ.Άσαντ

ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ
Σε κοινή επέμβαση Τουρκίας-Σ.Αραβίας, κατά του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ "σπρώχνουν" οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την γεωπόλιτική κατάσταση στη Μ.Ανατολή, και να "απελευθερώσουν" το δρόο για το καταριανό φυσικό αέριο.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Huffington Post, που επικαλείται απόρρητες "πηγές" και τα οποία έχουν πάρει μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, ετοιμάζεται με την στήριξη των ΗΠΑ κοινή συνδυασμένη στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας στην Συρία, για την ανατροπή του προέδρου Μ.Άσαντ το οποίο επέζησε μέχρι σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου. 
 
Η συνδυασμένη δράση των δυο αυτών χωρών, θα γίνει με χερσαία επίθεση της Τουρκίας συνδυαζόμενη με αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής πολεμικής αεροπορίας. Για την επίτευξη της συνεργασίας των δυο χωρών στο κοινό αυτό σχέδιο επεμβάσεως, μεσολάβησε το Κατάρ που θεωρείται σαν ο μεγαλύτερος εχθρός του προέδρου Άσαντ και ο μεγαλύτερος φίλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
 
Το Κατάρ θέλει την πτώση Μ.Άσαντ για να μπορεί να περάσει αγωγό φυσικού αερίου από τη Συρία και να εξοβελίσει το ρωσικό αέριο από την Ευρώπη με τις ευχές των ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το ISIL από Αμερικανούς,Καταριανούς,Τουρκους και Σαουδάραβες. Δεν περίμεναν όμως ότι ο πρόεδρος Μ.Άσαντ θα αποδεικνύονταν τόσο ανθεκτικός, και τώρα βλέποντας τον ρωσικό South Stream προ των πυλών βιάζονται να ανατρέψουν τάχιστα τον πρόεδρο Άσαντ.
 
Η συνέχιση της παρουσίας του ISIL εκθέτει τους Αμερικανούς και τώρα βιάζονται για μια ουσιαστική επέμβαση που όμως δεν πρέπει να τους εμπλέκει άμεσα για να μην έρεθι σε σύγκρουση με την Ρωσία, αλλά και την Κίνα, που στηρίζει τις επιλογές της Μόσχας και δεν επιθυμεί την περαιτέρω ισχυροποίηση των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.
 
Όπως θα είναι επόμενο μια τέτοια επιχείρηση θα βάλει «μπουρλότο» σε όλη την Μέση Ανατολή. Κατά πρώτο το Ιράν δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς υπάρχει και στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Συρίας και Ιράν σε περίπτωση που η Συρία δεχτεί οργανωμένη εξωτερική στρατιωτική εισβολή.
 
Ήδη τα σύνορα Τουρκίας Ιράν βρίσκονται σε αναταραχή μετά την πρόσφατη αιματηρή επίθεση Κούρδων στην περιοχή του Αγρί και τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρύβεται το Ιράν. 
 
Στο Ιράκ παράλληλα θα αναζωπυρωθεί η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Σιϊτών που είναι η πλειοψηφία και υποστηρίζουν το Ιράν και τον Άσαντ και των Σουνιτών που κατευθύνονται από την Σαουδική Αραβία ενώ η λιβανέζικη Χετζμπολάχ θα ξεσηκωθεί για να στηρίξει τον Άσαντ όπως το έχει ήδη κάνει στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, απειλώντας ακόμα και με επιθέσεις στο ίδιο το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της Τουρκίας. 
 
Εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Αλεβίτες της Τουρκίας που έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ του Αλαουϊτη Μ.Άσαντ και υπολογίζονται στα δεκαπέντε εκατομμύρια. Ερώτημα παραμένει τι στάση θα κρατήσει η Αίγυπτος, η οποία μέχρι τώρα προσπαθεί να παίξει ηγεμονικό και μεσολαβητικό ρόλο στην Μέση Ανατολή αλλά είναι δεδηλωμένη εχθρός της Τουρκίας και του Ερντογάν, για τον οποίο τρέφει απέχθεια.
 
Το ερώτημα είναι αν οι Αμερικανοί θα προχωρήσουν σε αυτό το τρελό σχέδιο ή απλά πρόκειται για εκφοβιστικές "φανφάρες" άλλωστε οι Αμερικανοί έχουν αποδειχθεί "μάστορες" στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση. Παρ'όλα αυτά στο βαθύ αμερικανικό κράτος κρύβονται πολλοί παλαβοί χαμηλής διανοητικής στάθμης, σαν τον άλλοτε χρηματοδοτούμενο Πολωνό πράκτορά τους Λεχ Βαλέσα που είπε το αμίμητο προ ημερών "να φοβίσουμε τους Ρώσους με τα πυρηνικά μας, είναι καλύτερα από τα δικά του"!.
 
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
 
Ανεξάρτητα πάντως των πιθανών εξελίξεων, αντιλαμβάνεται κάνεις ότι η ανακοίνωση της υπογραφής του αγωγού μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσα στην εβδομάδα από τον Π.Λαφαζάνη πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενον.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρίτα Γουίλσον - Τομ Χανκς: «Δεν γιορτάζουμε με παστέλ κουνελάκια το Πάσχα. Γιορτάζουμε Ελληνικά...»

Η Ρίτα Γουίλσον γράφει ένα παθιασμένο άρθρο για το Ελληνικό Πάσχα. Και πώς έχει εμπνεύσει τον Τομ Χανκς και τα παιδιά τους να νιώθουν Ελληνες.
Ολοι ξέρουμε την ελληνική καταγωγή της Ρίτα Γουίλσον. Και με τις τόσες πια ιστορίες του ζευγαριού από την Αντίπαρο όπου έχουν χτίσει σπίτι, έχουμε πλέον διαπιστώσει πόσο φιλικός με τους κατοίκους και πόσο άνετος με οτιδήποτε ελληνικό είναι κι ο Τομ Χανκς. Πόσο γνωρίζαμε όμως ότι στο σπίτι τους στο Μαλιμπού τηρούνται πιστά τα ελληνικά έθιμα;
Σε κείμενο που έγραψε η Ρίτα Γουίλσον στην Huffington Post εξηγεί τι σημασία που έχουν τα έθιμα του Πάσχα για όλη την οικογένειά της. Και διευκρινίζει: του ελληνικού Πάσχα. «Δεν έχουμε χαριτωμένα λαγουδάκια και κυνήγι κρυμμένων παστέλ αυγών. Εμείς ψήνουμε αρνιά, τσουρέκια και βάφουμε τα αυγά μας πορφυρά. Το αίμα του Χριστού. Την μέρα της Ανάστασης τσουγκρίζουμε τα αυγά μας - όποιος κερδίσει θα έχει καλή τύχη.»
Διαβάστε ακόμη: Πώς να μη really really really really like τον Τομ Χανκς μετά από αυτό;
tom hanks greek easter 1 607
«Για τους Ελληνες Ορθόδοξους, όλη η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα που δεν προγραμματίζεις τίποτα άλλο. Γιατί θα είσαι κάθε μέρα στην εκκλησία. Και γιατί θα νηστεύεις. Στο σπίτι μας, εκτός από το κρέας και τα γαλακτομικά προϊόντα, η οικογένειά μας νηστεύει το αλκοόλ και τα αναψυκτικά - για όλη τη Μεγάλη Σαρακοστή. Είναι μία θυσία που σκέφτηκαν τα παιδιά μας - γιατί είμαστε όλοι εξαρτημένοι από τα αναψυκτικά....»
Η Γουίλσον εξηγεί με λεπτομέρειες στο άρθρο της τα έθιμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας για κάθε μέρα στης Μ. Εβδομάδας. Περιγράφει το στολισμό του επιταφείου, το γονάτισμα και το προσκύνημα, την περιφορά του (ο Τομ Χανκς πάντα σηκώνει τον επιτάφειο του Αγίου Νικολάου στο Λος Αντζελες, μαζί με τον Τζιμ Γιαννόπουλο της Fox) τα αναμμένα κεριά - μέχρι και τα ατυχήματα: «Κάθε Χριστιανός γνωρίζει την μυρωδιά των καμμένων μαλλιών» λέει με χιούμορ.
Διαβάστε ακόμη: «Girls Night In»: η Ρίτα Γουίλσον τώρα και pop singer (κι ο Τομ Χανκς πάλι σε video clip!)
Tom Hanks 607 3
Ιδιαίτερα εξηγεί ότι, οικογενειακώς, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν την Ανάσταση. Οπου κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο, πάντα γιορτάζουμε την Ανάσταση. Εχουμε κάνει Ανάσταση σε εκκλησίες στο Λος Αντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο. Ξυπνούσα τα παιδιά μου όταν ήταν ακόμα βρέφη και τα πήγαινα μισοκοιμισμένα στην εκκλησία τα μεσάνυχτα. Ακόμα και σήμερα, θα κάνουμε όλο το έθιμο. Θα πάμε από τις 11 που αρχίζει η λειτουργία, θα πάρουμε το Αγιο Φως και θα το μεταφέρουμε σπίτι. Γελάω πολύ που μας προσπερνούν αυτοκίνητα στο δρόμο και βλέπουν 4 μέλη οικογένειας να κρατούν αναμμένα κεριά μέσα σ' ένα αμάξι. Δεν έχουν ιδέα γιατί. Οπως και οι εργάτες που έρχονται να βάψουν το σπίτι απορούν με τους σταυρούς από καπνό στο κατώφλι της πόρτας μας. Είναι όμως ευλογία: να μας έχει ο Θεός γερούς και την επόμενη χρονιά...»
Tom Hanks 607 2
Tom Hanks Greek Easter 607 2
«Οι Ελληνες είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά να γιορτάζουν το Πάσχα - μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Είναι η πιο σημαντική γιορτή της θρησκείας μας. Κι όσα σας περιέγραψα δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα των ιεροτελεστιών. Η θρησκεία μας είναι ακόμα πιο βαθειά, πιο πλούσια. Είναι η παράδοσή μας και η ιστορία μας. Είναι μυστηριώδης, μεγαλειώδης και ταυτόχρονα ταπεινή. Κι έχει τη δύναμη να σου δώσει δύναμη. Εχει να κάνει με ανάσταση ψυχής και πίστης στη ζωή...»
«Σε όλους εσάς λοιπόν, αν και είναι ακόμα νωρίς: Χριστός Ανέστη!»
 flix.gr

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!

Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! 
Η Χίλαρι, που κατεβαίνει ως υποψήφια Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δεν αξίζει να έχει οπαδούς…
Οι ακροατές δεν πιστεύουν και πάρα πολύ την Χίλαρι ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016…
Δείτε το βίντεο

hellasforce

Η Χίλαρι Κλίντον ανεβαίνει στο άρμα διαδοχής νέου Προέδρου των ΗΠΑ [video]

Θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος;

Την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2016, ανακοίνωσε και επίσημα την Κυριακή η Χίλαρι Κλίντον...




Η κ. Κλίντον επισημοποίησε την υποψηφιότητά της με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com.

«Είμαι υποψήφια για την προεδρία», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

«Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας», δήλωσε η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον στο βίντεο που δημοσίευσε και μέσω του οποίου απευθύνεται στη μέση αστική τάξη, στις μειονότητες αλλά στη κοινότητα των ομοφυλοφίλων.

Σε αυτό το βίντεο αρχικά πρωταγωνιστές είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, άντρες, γυναίκες, παιδιά που εκφράζουν τα σχέδιά τους και τις ελπίδες τους για το 2015. Η εμφάνιση της κ. Κλίντον γίνεται 90 δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι Αμερικανοί έχουν παλέψει για να αντεπεξέλθουν από την σκληρή οικονομική κρίση , αναφέρει η κ. Κλίντον και επισημαίνει πως ακόμη ευνοούνται αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή.

«Καθημερινά οι Αμερικανοί χρειάζονται ένα πρωταθλητή (αγωνιστή) και θέλω να είμαι εγώ αυτή έτσι ώστε και εσείς να μπορέσετε να κάνετε περισσότερα. Μπορείτε να πάρετε το προβάδισμα και να το διατηρήσετε, διότι όταν οι οικογένειες είναι δυνατές. Η Αμερική είναι δυνατή» ανέφερε η κ. Κλίντον.



Η πρώτη προσπάθεια

Είναι η δεύτερη φορά που η Χίλαρι Κλίντον βάζει υποψηφιότητά για τον προεδρικό θώκο με τους Δημοκρατικούς. Η πρώτη φορά ήταν το 2008. Μάλιστα ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τους προκριματικούς γύρους συγκεντρώνοντας 18 εκατομμύρια ψήφους. Ωστόσο σταμάτησε την προεκλογική της εκστρατεία τον Ιούνιο του 2008 και παρότρυνε τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν τον Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα της το ανταπέδωσε και αφού εξελέγη πρόεδρος την έχρισε υπουργό Εξωτερικών. Η Χίλαρι Κλίντον είναι η υπουργός που έχει κάνει τα περισσότερα ταξίδια στο Εξωτερικό. Στην τετραετή θητεία της ταξίδεψε σε 112 χώρες και έκανε 956,733 μίλια, δηλαδή θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε το γύρο του κόσμου 38 φορές.

Αρχή από την Αϊόβα 

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να επισκεφθεί την—στρατηγικής σημασίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος—πολιτεία Άιοβα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κάνοντας τις πρώτες της εμφανίσεις.
Η Κλίντον θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση με φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε ένα κολέγιο στο Μοντιτσέλο και κατόπιν θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Νόργουοκ, στην ίδια πολιτεία, κάνοντας, σύμφωνα με την εκστρατεία της, «συζητήσεις με καθημερινούς πολίτες της Άιοβα».
Στην Άιοβα θα ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία, στις αρχές του 2016. Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2016.
Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος».

Οι αντίπαλοι

Απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, πολλοί Ρεπουμπλικανοί θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους. Δύο έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, οι γερουσιαστές του Tea Party Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, ενώ ο συνάδελφός τους Μάρκο Ρούμπιο, κουβανικής καταγωγής, είναι πιθανόν να κάνει την ανακοίνωση σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι.
Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα δεν έχει κρύψει ένας άλλος γόνος αμερικανικής πολιτικής δυναστείας, ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, που δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση αν και λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της Χίλαρι Κλίντον ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε προτάσεις «τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες».
«Πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα από ό,τι η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και της Κλίντον, που αποδυνάμωσε τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και αποθράσυνε του εχθρούς μας», λέει ο 62χρονος Τζεμπ Μπους, γιος και αδελφός των πρώην προέδρων Τζορτζ Χ. Γ. Μπους και Τζορτζ Γ. Μπους.



planet-greece

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Γιάν Μπαρουχάκης εφα....

Στο πλευρό του Τζόζεφ Στίνγκλιτς στο συνέδριο του Ινστιτούτου New Economic Thinking του Τζορτζ Σόρος, ο Γιάν, τουε έβγαλε γλώσσα.

. -Οι «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα είχαν τόση επιτυχία όσο η... επιστροφή της δημοκρατίας στο Ιράκ.
-Όταν οι Έλληνες ακούν «μεταρρύθμιση» σκέφτονται , «Πάλι θα μου κόψουν τη σύνταξη, και θα αυξήσουν τους φόρους» συμπλήρωσε ο υπουργός.
-«Μην πιστεύετε ότι γράφει το Reuters».
-«Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτουργούν σαν τράπεζες».

ΥΓ.Η αλήθεια είναι ότι οι «Ευρωπαϊκοί θεσμοί» είναι οι ….Τραπεζίτες,

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόταση για "σβήσιμο" του χρέους κατά 30% έναντι "αιματηρών μεταρρυθμίσεων" ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδιο για δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,65% προκειμένου να αποπληρωθεί ένα μέρος των συνολικών δανείων ύψους 340 δισ. ευρώ είναι η βασική αντιπρόταση που θα κάνουν Βρυξέλλες και Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση με αντάλλαγμα ένα πακέτο σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει μείωση συντάξεων και μισθών στον δημόσιο τομέα και παραιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στο δημόσιο, μέτρα που υπολογίζονται μόνο για τα 2015 σε 1 δισ. ευρώ.
Πρακτικά πρόκειται για μία πρόταση "σβήσιμο" μέρους του χρέους (debt) αφού το επιτόκιο του 0,65% είναι αρνητικό σε σχέση με το νυν επιτόκιο και βέβαια η επαναχρηματοδότηση θα μεταθέσει και τον χρόνο έναρξης αποπληρωμής των παλαιότερων δόσεων.
Επίσης με την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων δανείων του ΔΝΤ (η αποπληρωμή ολοκληρώνεται το 2016)  και την επαναγορά ακριβών ομολόγων της ΕΚΤ με χαμηλό επιτόκιο θα προσφέρει ένα "σβήσιμο" μέρους του χρέους της τάξης του 30%.
Αλλά οι Βρυξέλλες δείχνουν να έχουν πειστεί για ένα bonus το 2015. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ.Ντάϊσενμπλουμ δέχεται την πρόταση του Γ.Βαρουφάκη για πρωτογενές πλεόνασμα στο επίπεδο του 1,5% το 2015, αντί του 4,5% και 2,5% το 2016.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επικρατεί μια καττ'αρχήν αισιοδοξία γιατί Βρυξέλλες και Βερολίνο δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι "δεν βγαίνει πουθενά" με αυτό το τερατώδες χρέος και ότι το παρών κυβερνητικό σχήμα είναι διατεθειμένο "να τραβήξει τα πράγματα μέχρι τα άκρα" και - το κυριότερο - να την ακολουθήσει η πλειοψηφία των πολιτών στις επιλογές της, άρα έχουν αρχίσει να κατανοούν για την ανάγκη "κουρέματος" του χρέους, αλλά τα όσα ζητούν είναι πολύ σκληρά μέτρα και για να αμλυνθούν θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα...
Σημαντικό ρόλο στο να τείνουν ευήκοα ώτα, οι "μεγάλοι της ευρωζώνης" είχε η συνειδητοποίηση εκ μέρους τους ότι μια ελληνική κρίση οιασδήποτε μορφής (είτε εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είτε μιας "ανάπηρης" συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη με "κανόνι" στους πιστωτές της ευρωζώνης) θα είχε απείρως πιο συντριπτικά αποτελέσματα από ένα "κούρεμα" που σε πρώτη φάση υπολογίζεται στο 30% βάσει του παραπάνω πακέτου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr