Powered By Blogger

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Παρουσίασαν την άρνηση της Αργεντινής να παραδοθεί στους "γύπες" των αγορών ως χρεοκοπία!

ΤΑ ΜΜΕ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2001
Την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής παρουσίαζαν χτες και σήμερα με χαρά τα ελληνικά ΜΜΕ με εικόνες των επεισοδίων του 2001 (!) ώστε να πιστέψει το ελληνικό κοινό ότι, αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή συμβαίνουν τραγικά γεγονότα στους δρόμους, και ευτυχώς εμείς ως Ελλάδα υπακούσαμε στις αγορές και γλυτώσαμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Πρόκειται για μια προπαγάνδα "συνετισμού" με τελικό σκοπό να καταδειχθεί ότι όποιος αντισταθεί στην Νέα Τάξη Πραγμάτων θα έχει κακό τέλος.
 
Όμως ανάμεσα στην επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής και την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, που μόλις θα ανδειχθούν θα γίνει κατανοητό, ότι η μεν Αργεντινή έχει παρόν και μέλλον, η δε Ελλάδα θα τελεί υπό κατοχή για τουλάχιστον μισό αιώνα.
 
Τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία; Ότι η Αργεντινή δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί. Μα έτσι και αλλιώς δεν δανείζονταν για πάνω από μια δεκαετία. Η οικονομία της είχε προσαρμοστεί στο να μη δανείζεται. Τι παραπάνω θα της συμβεί;
 
Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 5,5% ενώ στην Ελλάδα είναι στο 26,5% επίσημα (το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο).
 
Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτρόφες χώρες στον κόσμο. Τουτέστιν ότι και να γίνει ο λαός έχει να φάει,και θεωρείται αυτάρκης ως χώρα σε είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος καλύπτει τις πρώτες ανάγκες του αυτόματα καθίσταται ΜΗ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ. Αυτό αντίθετα δεν μπορούμε να το πουμε για την Ελλάδα.
 
Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν "κοινωνικά μερίσματα" πριν τις εκλογές.
 
Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.
 
Η Αργεντινή που τα εληνικά ΜΜΕ θεωρούν χρεοκοπημένη ανήκει στους G20 λόγω του μεγέθους της οικονομίας της.
 
Το σημαντικότερο, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, αν θέλει δεν τους πληρώνει, και επιλέγει τη σωτηρία των ανθρώπων της. Η Ελλάδα επίκυβερνήσεως Παπανδρέου αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα από τα κράτη της ΕΕ, και το ΔΝΤ. Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!
 
Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς. Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν Ρωσία, και Κίνα!
 
Ποιός είναι λοιπόν αυτός που έχει πραγματικά χρεοκοπήσει;Την δικιά μας χρεοκοπία την παρουσίασαν σαν σοφή επιλογή, επειδή δεχτήκαμε να αλυσοδέσουμε τον ελληνικό λαό για να ικανοποιηθούν οι αγορές, ενώ την άρνηση της Αργεντινής στο να παραδώσει το λαό της στα χέρια των τοκογλύφων τα εγχώρια και δυτικά ΜΜΕ την παρουσιάζουν σαν μια κοσμογονική καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες της.
 
Ας δούμε το ιστορικό της χρεοκοπίας
 
Οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας αυτής υπό τον υπουργό της των Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ και των πιστωτών τερματίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.
 
Ένα έσχατο σχέδιο για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία κατέρρευσε σήμερα, δήλωσαν ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και μια δεύτερη πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς.
 
Στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, μεσάνυχτα τοπική) έληξε η διορία για να υπάρξει συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της χώρας, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Άξελ Κισίλοφ, και τους πιστωτές.Οι οποίοι πιστωτές όμως είναι ιδιώτες, όχι κράτη, το τονίζουμε.
 
Οι δύο πλευρές -παρά τις μαραθώνιες συνομιλίες- εμφανίστηκαν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Τα funds απαιτούσαν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε, το Μπουένος Αϊρες πρότεινε «κουρεμένη» πληρωμή, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων.Και άλλωστε με αυτή την τακτική ο μακαρίτης πρόεδρος Κίρχνερ ορθοπόδησε την χώρα μετά την χρεοκοπία του 2001.
 
Μετά το πέρας της τελευταίας μαραθώνιας συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Άξελ Κισιλόφ, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η Αργεντινή πρότεινε στα funds να δεχθούν όρους κουρέματος παρόμοιους με εκείνους των υπόλοιπων πιστωτών, «γεγονός που θα τους εξασφάλιζε κέρδος 300%. Εκείνοι όμως δεν το δέχθηκαν, γιατί θέλουν περισσότερα και τα θέλουν τώρα» σημείωσε.
 
Αυτή τη φορά η Αργεντινή έπρεπε να πληρώσει 539 εκατομμύρια δολάρια τους πιστωτές που είχαν συμφωνήσει σε κούρεμα των ομολόγων, τα οποία διακρατούσαν κατά 70% μετά την κρίση του 2001.
 
«Όλα κατέρρευσαν», δήλωσε το ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα. Ο αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής.
 
Η Standard & Poors είχε υποβαθμίσει την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτική χρεοκοπίας»
 
Η Standard & Poors πάντως έχει ήδη αποφασίσει τη... χρεοκοπία της Αργεντινής, αφού υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της χώρας, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία, υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι εάν η Αργεντινή αποπληρώσει το χρέος αυτό, είναι πιθανόν να αναθεωρήσει την αξιολόγησή του για τη χώρα.
 
Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά την συνάντηση του Β.Πούτιν με την Κριστίνα Φερνάντεζ. Η Αργεντινή έχει σαφώς φιλορωσικό προσανατολισμό.
 
Ε και; Σημειώνουμε εμείς. Πριν τρια χρόνια ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στην χώρα μας. Με μια ουσιώδη διαφορά. Την Ελλάδα την παρέδωσαν η κυβέρνηση Παπανδρέου στα αρπαχτικά, ενώ την Αργεντινη την έσωσε η Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ από τα αρπακτικά. Η  πρόεδρος της Αργεντινής επέλεξε την ευημερία του λαού της από την ευημερία επαγγελματιών οικονομικών δολοφόνων που παράγουν τόνους "αεροχρήματος" που δεν έχει τυπωθεί ποτέ, αλλά υπάρχει μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.
 
 

ΕΠΑΜ, Δ.Καζάκης στο Άρωμα Ελλάδας, 8 Ιουλίου 2014


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ισραηλινοί τραγουδούν «Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατί δεν έχει άλλα παιδιά»!

Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ - 20 οι νεκροί

Οι ακροδεξιοί πανηγύριζαν με συνθήματα όπως «Η Γάζα είναι νεκροταφείο», «Μισώ όλους τους Άραβες» και «Το επόμενο παιδί που θα πάθει κακό θα είναι το δικό σου» στον Παλαιστίνιο βουλευτή του Ισραήλ Ahmed Tibi

Τον παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς Ισραηλινούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ράμπιν στο Τελα Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια φιλειρηνικής διαδήλωσης στην πλατεία, αρκετοί Ισραηλινοί είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο και πανηγυρίζοντας για όσα συμβαίνουν στη Γάζα τραγουδούσαν εμετικά συνθήματα: «Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατι δεν έχει άλλα παιδιά», «Μισώ όλους τους Άραβες» και «Η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο».

Οι Ισραηλινοί μάλιστα τραγουδούσαν κατά των Ahmed Tibi και Haneen Zoabi, δύο Παλαιστίνιων πολιτών που είναι μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου. Για τον πρώτο έλεγαν: «Tibi, θέλω να ξέρεις ότι το επόμενο παιδί που θα πάθει κακό είναι το δικό σου, μισώ τον Tibi τον τρομοκράτη, o Tibi είναι νεκρός»! Παράλληλα εξέφραζαν το μίσος τους για τον Zoabi.

 
Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ - 20 οι νεκροί


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, σε άλλη μια νύχτα «κόλασης». 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια. 

Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιδρομές των Ισραηλινών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 32 ακόμα άνθρωποι προστέθηκαν στον απολογισμό των νεκρών. 

Οι Παλαιστίνιοι ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε από οβίδα. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία του, αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. 

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 1.231 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 7.000. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες, από την έναρξη των συγκρούσεων

Γάζα: Το Ισραήλ έσπασε την εκεχειρία και αιματοκύλισε πολυσύχναστη αγορά

Τετράωρη εκεχειρία είχε ανακοινώσει το Ισραήλ, αλλά όχι για περιοχές που διεξάγονται επιχειρήσεις - Εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης στον στρατό να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά της Χαμάς - Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί

«Έσπασε» το Ισραήλ την τετράωρη εκεχειρία τη Λωρίδα της Γάζας και βομβάρδισε πολυσύχναστη αγορά της περιοχής, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με επίσημες υγειονομικές πηγές από τη Λωρίδα της Γάζας, να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 150. 

Από την πλευρά του, πάντως, ένας γιατρός που εργάζεται στη Γάζα ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στοTwitter ότι οι νεκροί είναι 17, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη της Πολιτικής Άμυνας της Παλαιστίνης.

Την πληροφορία για το θάνατο δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ο ανταποκριτής του ABC, Τζον Γουίλιαμς, σύμφωνα με τον οποίο ο φωτορεπόρτερ που έχασε τη ζωή του είναι ο Παλαιστίνιος Ραμί Ραγιάν.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, η επίθεση σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Σατζάγια, που είχε πληγεί προ ημερών από ισραηλινά πυρά.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κίντρα, η αγορά είχε γεμίσει με κόσμο καθώς οι κάτοικοι πίστευαν ότι θα ίσχυε η τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί.
Στο μεταξύ, ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός δεν έχει επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό.

Λίγη ώρα αργότερα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Al Aqsa εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, δήλωσε πως η Χαμάς «θα απαντήσει με βία στη σφαγή του Ισραήλ στην αγορά Σατζάγια».


Παράλληλα, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Times of Israel εντοπίστηκε ένα ακόμα τούνελ της Χαμάς αυτή τη φορά σε μικρή κλινική του ΟΗΕ κοντά στην περιοχή Χαν Γιουνίς.
Παρά την προσπάθεια των ανδρών του στρατού να καταστρέψουν την υπόγεια σήραγγα με προσοχή, τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της πυροδοτήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Χαμάς είχε χαρακτηρίσει την 4ωρη εκεχειρία «ανούσια». Όπως είπε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, το παράθυρο ηρεμίας που το Ισραήλ ανακοίνωσε «δεν έχει καμία αξία γιατί εξαιρεί τις περιοχές γύρω από το σύνορα, επομένως δε θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τους τραυματίες έξω από αυτές τις περιοχές».
Σύμφωνα με το ίδιο το Ισραήλ και τους εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις στο έδαφος της Γάζας και οι στρατιώτες του χρειάζονται συνεχή αεροπορική υποστήριξη.
Όσο για την κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι την τηρεί, αλλά όχι παντού.

Υπό κανονικές συνθήκες, η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους θα έπρεπε να είχε διαρκέσει από τις 15:00 έως τις 19:00 (ώρα Ελλάδος).
Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ είχε προκαλέσει ο χθεσινοβραδινός βομβαρδισμός ενός σχολείου του οργανισμού στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρήκαν το θάνατο 16 άνθρωποι. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». 

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιερ Κρέενμπιλ, ο επικεφαλής της UNRWA. «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Την προηγούμενη νύχτα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν πλάι στους γονείς τους στο πάτωμα μιας σχολικής αίθουσας σε ένα καταφύγιο στη Γάζα που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Είναι μια προσβολή για κάθε έναν από εμάς, μια αιτία διεθνούς ντροπής», υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ.





«Μεταβήκαμε στο σημείο και συγκεντρώσαμε αποδείξεις. Αναλύσαμε τα συντρίμμια, τους κρατήρες και τις άλλες ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ισραηλινό πυροβολικό είναι αυτό που έπληξε το σχολείο μας όπου 3.300 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο», συνέχισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε έναν οριστικό απολογισμό των θυμάτων, όμως γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών καθώς και ενός φύλακα της UNRWA που προσπάθησε να προστατεύσει το σχολείο», υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ.



«Πρόκειται για ανθρώπους από τους οποίους ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει να φύγουν από τα σπίτια τους», είπε.

«Η συγκεκριμένη τοποθεσία του σχολείου και το γεγονός ότι σε αυτό βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι είναι πληροφορίες που δόθηκαν 17 φορές στον ισραηλινό στρατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, η τελευταία φορά ήταν στις 22:00 (την Τρίτη) το βράδυ, λίγες ώρες πριν τον αιματηρό βομβαρδισμό», επεσήμανε ο Κρέενμπιλ.

«Είναι η έκτη φορά που ένα από τα σχολεία μας βομβαρδίζεται. Οι εργαζόμενοί μας, αυτοί οι άνθρωποι που διεξάγουν ανθρωπιστικό έργο σκοτώθηκαν. Τα καταφύγιά μας είναι υπερπλήρη», κατήγγειλε.







«Δεν βρισκόμαστε πλέον αποκλειστικά στον τομέα της ανθρωπιστικής δράσης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να αποδοθούν ευθύνες», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν τα ξημερώματα το σχολείο του ΟΗΕ στη Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές. Οβίδες έπληξαν δύο αίθουσες του σχολείου αλ Χουσέιν της UNRWA στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια, σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας που το σχολείο αυτό είναι στόχος βομβαρδισμού.

Πολλοί παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν αναζητήσει καταφύγια σε σχολεία του ΟΗΕ, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, αφού ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των συνοικιών που ζουν. Σχεδόν 180.000 κάτοικοι της Γάζας ζουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες στα 83 σχολεία της UNRWA. Πολλά από αυτά τα σχολεία έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς.







Μια εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε από το Τελ Αβίβ ότι η προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παλαιστίνιοι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες από μια περιοχή κοντά στο σχολείο και οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.







Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ακόμη επτά Παλαιστίνοι, εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε δύο νέους βομβαρδισμούς από ισραηλινά άρματα μάχης στη Λωρίδα της Γάζας στις περιοχές Χαν Γιούνες και Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Πλέον ο σημερινός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων φτάνει τους 67. Συνολικά 1.296 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 7.200 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τρία τέταρτα των νεκρών Παλαιστινίων είναι άμαχοι.

Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει χάσει 53 στρατιώτες. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό του ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ. Επίσης τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊβανέζος, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους.





Στο μεταξύ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, ενώ ένας τούρκος μεσολαβητής έχει φτάσει στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Εξάλλου το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και η Χιλή ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη βαθιά απογοήτευσή» του για την «βιαστική απόφαση», καταγγέλλοντας ότι αυτή ενθαρρύνει τη Χαμάς.










 protothema.gr

«Ναι» της Χαμάς σε συνομιλίες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Τη στιγμή που η Λωρίδα της Γάζας δε σταματάει να μετράει τις πληγές της, η Χαμάς συμφώνησε να εκπροσωπηθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή στις συνομιλίες για εκεχειρία έπειτα από την πρόταση για διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.
 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του στην Ντόχα του Κατάρ με τον Χάλεντ Μεσάαλ, τον ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης, η Χαμάς λέει «ναι» για διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.
 
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως απέρριψε 24ωρη εκεχειρία, προτιμώντας ένα 12ωρο «παράθυρο».
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τους Times of Israel, εντοπίστηκε ένα ακόμα τούνελ της Χαμάς αυτή τη φορά σε μικρή κλινική του ΟΗΕ κοντά στην περιοχή Χαν Γιουνίς.
 
Παρά την προσπάθεια των ανδρών του στρατού να καταστρέψουν την υπόγεια σήραγγα με προσοχή, τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της πυροδοτήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ.
 
 

Χώρες της Λατινικής Αμερικής ανακαλούν τους πρέσβεις τους από το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε την Τετάρτη «τη βαθιά του απογοήτευση» μετά την ανάκληση από την Χιλή, το Ελ Σαλβαδόρ και το Περού των πρεσβευτών τους εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τις τρεις αυτές χώρες ότι με αυτό τον τρόπο «ενθαρρύνουν» τη Χαμάς.
 
Το Ελ Σαλβαδόρ ανακάλεσε χθες Τρίτη τον πρεσβευτή του στο Ισραήλ για έκτακτες διαβουλεύσεις σχετικά με τους «τυφλούς» ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.300 Παλαιστινίων, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι.
 
Την ίδια ημέρα, η Χιλή ανακάλεσε τον πρεσβευτή της εξαιτίας «της κλιμάκωσης της συλλογικής τιμωρίας του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα», καταδικάζοντας παράλληλα την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.
 
Το Περού έλαβε την ίδια απόφαση, εκφράζοντας τη «βαθιά» του θλίψη, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για «την παραβίαση της εκεχειρίας με την επανάληψη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Ισραήλ στη Γάζα».
 
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ότι οι ανακλήσεις αυτές των πρεσβευτών αποτελούν «μια ενθάρρυνση για τη Χαμάς, μια οργάνωση που έχει αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες όλου του κόσμου».
 
«Το Ισραήλ αναμένει από τις χώρες που είναι αντίθετες στην τρομοκρατία να δράσουν με υπεύθυνο τρόπο αντί να απονέμουν βραβείο στους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο Παλμόρ. «Μέχρι τώρα κάθε φορά που το Ισραήλ αποδέχεται σχέδια για την εφαρμογή μιας εκεχειρίας και για την αποκατάσταση της ηρεμίας, δέχεται αδιάλειπτα πυρά από τη Χαμάς», επεσήμανε ο ίδιος.
 
Η Βραζιλία και ο Ισημερινός ανακάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ.
 

Αποκαλυπτική Συνομιλία Ομπάμα - Νετανιάχου

Ταραχή στην Ουάσιγκτων για την Ισραηλινή διαρροή

Του Μιχ.Στυλιανού
Tαραχή στον Λευκό Οίκο και το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και οργίλες, αφοριστικές διαψεύσεις προκάλεσε η μετάδοση από το τηλεοπτικό «Κανάλι 1» του Ισραήλ αποσπάσματος από την τηλεφωνική συνομιλία, που -όπως αποκαλύπτεται- πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία ο πρώτος επιτακτικά συνιστούσε στον δεύτερο τον άμεσο μονομερή τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε μετά το ναυάγιο της έκτακτης επί τόπου αποστολής του ΥπΕξ Τζων Κέρρυ, ο οποίος –όπως αναφέρεται- κατάφερε να εξαγριώσει όλες τις πλευρές και κατά την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ

«ο Κέρρυ κατάστρεψε τα πάντα».
Η στιχομυθία παρουσιάζει εξαιρετικό –ιστορικό πράγματι- ενδιαφέρον, λόγω του συγκλονιστικά αποκαλυπτικού χαρακτήρα της, προφανώς εσκεμμένου, όπως προκύπτει από την αναδημοσίευσή της στους Τάϊμς του Ισραήλ. Ανταποκριτής του BBC χαρακτήρισε το γεγονός «βαρεία παραβίαση ιδιωτικών συνομιλιών».

Ιδού το δημοσιευμένο απόσπασμα της συνομιλίας Ομπάμα-Νετανιάχου, που περιλαμβάνει και μια αποκαλυπτική τουρκική πτυχή:

Μπάρακ Ομπάμα: Ζητώ να συμφωνήσει το Ισραήλ σε μια άμεση μονομερή κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει όλες τις επιθετικές ενέργειες, ειδικώτερα τις αεροπορικές επιθέσεις.

Βενιαμίν Νετανιάχου: Και το Ισραήλ τι θα πάρει σε αντάλλαγμα μιας κατάπαυσης του πυρός;

Μπ.Ο: Πιστεύω ότι η Χαμάς θα σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. Στη σιγή θα ανταποκριθεί η σιγή.

Β.Ν.: Η Χαμάς παραβίασε όλες τις προηγούμενες ανακωχές. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση αφοσιωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ.

Μπ.Ο.: Επαναλαμβάνω και αναμένω το Ισραήλ να σταματήσει μονομερώς όλες τις στρατιωτικές ενέργειές του. Οι εικόνες της καταστροφής στην Γάζα απομακρύνουν τον κόσμο από τις θέσεις του Ισραήλ.

Β.Ν.: Η πρόταση του Κέρρυ ήταν τελείως ανεδαφική και δίνει στην Χαμάς στρατιωτικά και διπλωματικά πλεονεκτήματα.

Μπ.Ο.: Μέσα σε μια βδομάδα από τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, το Κατάρ και η Τουρκία θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Χαμάς στη βάση των συμφωνιών του 2012, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης του Ισραήλ να καταργήσει την πολιορκία και τους περιορισμούς της Γάζας.

Β.Ν.: Το Κατάρ και η Τουρκία είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της Χαμάς. Είναι αδύνατο να στηριχθείς σ’ αυτούς ότι θα είναι δίκαιοι μεσολαβητές.

Μπ.Ο: ΄Εχω εμπιστοσύνη στο Κατάρ και στην Τουρκία. Το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να επιλέγει τους μεσολαβητές.

Β.Ν.: Διαμαρτύρομαι γιατί η Χαμάς μπορεί να εξακολουθήσει να εξαπολύει ρουκέτες και να χρησιμοποιεί τούνελ για τρομοκρατικές επιθέσεις…

Μπ.Ο.: (Διακόπτει τον Νετανιάχου) Η μπάλα είναι στην πλευρά του Ισραήλ και πρέπει να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές του ενέργειες.

Το κείμενο πειστικώτατα εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτων έσπευσε να διαψεύσει, χρησιμοποιώντας για το δημοσίευμα από την ισραηλινή τηλεόραση και του Τάϊμς του Ισραήλ τους χαρακτηρισμούς «κατασκευάσματα», «σόκιν» και «απογοητευτικό» :

από αυτό αναδύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για την ιδιότυπη σχέση δύο συμμάχων κρατών- μιας «υπερδύναμης» και ενός μικρού κράτους, αποδέκτη κάθε βοήθειας και υποστήριξης από την πρώτη…

Ινφογνώμων Πολιτικά

Απίστευτο εύρημα: Σε οικοδομή βρέθηκε κρασοπότηρο του 5ου αι. που το χρησιμοποιούσε ο Περικλής

 

Η ανέγερση μιας πολυκατοικίας στην Κηφισιά επί της οδού Σπάρτης 18, «κόλλησε» για αρχαιολογικούς λόγους αφού στα θεμέλια της οικοδομής βρέθηκε ένα απλό κρασοπότηρο-ένας μελαμβαφής σκύφος- του 5ου αιώνα π.Χ.
Συγκεκριμένα βρέθηκε σε ένα φτωχικό τάφο στην Κηφισιά και έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας, καθώς όχι μόνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του.
Γεγονός που καθιστά το ταπεινό αγγείο ως την πρώτη απτή απόδειξη της ζωής μιας από τις διασημότερες προσωπικότητες της Ιστορίας.
«Είναι ένα σπάνιο εύρημα. Ένα ζωντανό αυθεντικό στοιχείο μιας ιδιωτικής στιγμής» μας λέει η αρχαιολόγος της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Γαλήνη Δασκαλάκη για το αγγείο ύψους μόλις οκτώ εκατοστών.
Μόλις δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια και σε έναν τάφο που δεν εντοπίστηκαν οστά η αρχαιολόγος βρήκε το αγγείο σπασμένο σε 12 κομμάτια. Όταν συγκολλήθηκε, η έκπληξη ήταν μεγάλη.
Στη μία πλευρά κάτω από την λαβή του ήταν χαραγμένα έξι ονόματα σε γενική πτώση: Αριστείδου, Διοδότου, Δαισίμου, Αρρίφρονος Περικλέους και Ευκρίτου. Και όλα μαζί ήταν τοποθετημένα σε ένα πλαίσιο.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ωμή παρέμβαση του State Department κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
Το State Department βάζει στο στόχαστρο του την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί της παρέχει προνόμια σε βάρος, άκουσον άκουσον άλλων θρησκευτικών ομάδων. Ποιων δηλαδή; Της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, που η Άγκυρα θέλει να την μετατρέψει σε «τουρκική» με τη βοήθεια βέβαια της κυβέρνησης που ολιγωρεί και εγκληματεί σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αφήνοντας το προξενείο της Κομοτηνής να λύνει και να δένει.
Στην ετήσια έκθεση του για τις «Θρησκευτικές Ελευθερίες» το State Department παρεμβαίνει ωμά σε βάρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υποστηρίζει πως, «η κυβέρνηση χορήγησε προνόμια και νομικά προνόμια στην Ορθόδοξη Εκκλησία -ό,τι δεν παρέχει σε άλλες θρησκευτικές ομάδες- όπως η προνομιακή φορολογία και η θεσμοθετημένη σύνδεση με το κράτος».
Προσθέτει ότι, «γενικά η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων».
Και βέβαια δεν αφήνει αναπάντητο το ερώτημα ποιες θρησκευτικές ομάδες εννοεί. «Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση τροποποίησε το νόμο για να προσληφθούν 240 θρησκευτικοί ισλαμιστές εκπαιδευτικοί για να διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά δημόσια σχολεία της Θράκης, ως εναλλακτική λύση για την ελληνική ορθόδοξη διδασκαλία».
«Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει εξαιρέσεις για τα παράνομα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των οίκων προσευχής και λατρείας στη Θράκη, που στερούνται τίτλους ιδιοκτησίας και δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς, επιτρέποντας έτσι την έκδοση των αδειών για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμηση, ενώ συνεχίστηκε ο σχεδιασμός για το τζαμί στην Αθήνα».
Το State Department δηλαδή τάσσεται κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον ορθοδόξων στην Ελλάδα που είναι το 98-99% του πληθυσμού και υποστηρίζει τους ισλαμιστές στη Δυτική Θράκη και τους λαθρομετανάστες που έρχονται «καραβιές» μέσω της Τουρκίας. Αυτούς που υποστηρίζουν και οι κ.κ. Μπουτάρης και Καμίνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
«Υπήρξαν αναφορές για κοινωνικές καταχρήσεις ή διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα και τις πεποιθήσεις», επισημαίνει στην έκθεση του το State Department σημειώνοντας ότι «η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί σημαντική κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιρροή, που συχνά έχει ως αποτέλεσμα την υποτίμηση των άλλων θρησκειών».
Το πιο σημαντικό όμως για τις ΗΠΑ είναι πώς «ορισμένοι μη Ορθόδοξοι πολίτες εξέφρασαν παράπονα ότι αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή πως δεν ήταν γνήσιοι Έλληνες όταν αποκάλυψαν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις σε άλλους Έλληνες πολίτες» και «μέλη μη ορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων ανέφεραν περιστατικά κοινωνικών διακρίσεων».
Επίσης, υποστηρίζεται στην έκθεση ότι «υπήρξαν αναφορές για παρενόχληση και για όλο πιο βίαιες σωματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων που εκλαμβάνονταν ως μετανάστες και πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μουσουλμάνοι».
Δεν υποδεχθήκαμε μετά βαΐων και κλάδων τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν παράνομα, σκοτώνουν, βιάζουν και κλέβουν τους Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό θέλουν οι Αμερικανοί, αλλά, δυστυχώς, αυτό προωθούν και πολλοί πολιτικοί της Ελλάδας, υποσχόμενοι τζαμιά και ασυλία στους ισλαμιστές που σφάζουν σε Συρία, Ιράκ και Ουκρανία χριστιανούς ορθόδοξους. 
Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στη Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της οποίας εμφανίζονται ως αντισημιτιστές και ρατσιστές.
«Η κυβέρνηση καταδίκασε τις πράξεις βίας εναντίον των μεταναστών με μια σειρά από ενέργειες και μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής με την αιτιολογία ότι είναι εγκληματική οργάνωση», αναφέρεται και γίνεται επισήμανση στην άρση της ασυλίας βουλευτών της Χ.Α. που οδήγησε στη φυλάκιση τους, όπως επίσης και στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης για το κόμμα.
Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση του ποιος υπαγόρευσε στην κυβέρνηση τις ποινικές διώξεις και τη φυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής, ενός κοινοβουλευτικού κόμματος το οποίο ψηφίζεται από το 10% των Ελλήνων.  
Καταλήγει η έκθεση του State Department πώς «επειδή η θρησκεία και η εθνικότητα συχνά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, ήταν δύσκολο να ταξινομηθούν πολλά περιστατικά ως ειδικά εθνοτικής ή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».
Η έκθεση αυτή είναι ενδεικτική για το τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Μετά τα περιουσιακά στοιχεία, την ιδιοκατοίκηση, που στη χώρα μας κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά, επόμενος στόχος είναι η θρησκεία, η οποία επίσης δεσπόζει στην Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο εδώλιο! - Ειδικό δικαστήριο εισηγήθηκε ο εισαγγελέας για τον Γ.Παπακωνσταντίνου!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
 
 
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου βαρύνεται με δύο κακουργηματικά αδικήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμεληματικού χαρακτήρα (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και κατ'αυτόν τον τρόπο συστήνει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο αυτόν και των συγγενικών του προσώπων, πρότεινε ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλης Πλιώτας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 
Ο κ. Πλιώτας αντικατέστησε τον μέχρι τώρα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος στις 30 Ιουνίου 2014 αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας.
 
Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο κ. Πλιώτας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστικό και τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, καθώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).
 
Τα συγγενικά πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών.Τα συγγενικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρεται να τα έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ, παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, ως συμμέτοχοι - μη πολιτικά πρόσωπα.
 
Η  πρόταση του κ. Πλιώτα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα.
 
Το βούλευμα που θα εκδοθεί είναι αμετάκλητο (δεν υπόκειται δηλαδή σε κανένα ένδικο μέσο) και θα επιδοθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την έκδοσή του στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής.
 
Σε περίπτωση κατά την οποία το  βούλευμα παραπέμπει τον κ. Παπακωνσταντίνου σε δίκη, ο πρόεδρος της Βουλής θα κληρώσει, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, 13 τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. 
 
Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη θα είναι επτά και από το ΣτΕ έξι, ενώ καθήκοντα προέδρου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου.Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, αφού λάβει το πρακτικό της Βουλής με τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα έχουν κληρωθεί, πρέπει μέσα σε 60 μέρες να ορίσει δικάσιμο, τον τόπο συνεδρίασης και τον κατάλογο των μαρτύρων.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί στο υπουργοδικείο και να δικαστεί σαν να είναι παρών, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δική Κοσκωτά τον Απρίλιο του 1991. Ο τέως υπουργός Οικονομικών μπορεί να εκπροσωπηθεί με έως τρεις δικηγόρους.
 
Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
 
Αντίθετα,  μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους τα συγγενικά πρόσωπα (συμμέτοχοι) του πρώην υπουργού Οικονομικών.
 

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

40 χρόνια μετά τον "Αττίλα" οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν με επίσημη δήλωση του State Department την εισβολή!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΟΙ" ΕΠΕΙΔΗ "ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ"
Mε μία απλή δήλωση, σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν πλήρως την Τουρκία και τον "Αττίλα" με μια τρομακτική, "αμερικάνικης" λογικής, δήλωση που συνέκρινε την ρωσική στάση στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή:
 
"Στην Κύπρο δεν καταρρίπτονται (σ.σ.: από τους Τούρκους) αεροσκάφη. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής"!
 
Η δήλωση ανήκει στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χάρφ, η οποία όταν ερωτήθηκε πώς οι ΗΠΑ θεωρούν εισβολή την περίπτωση της Κριμαίας και δεν ενοχλούνται από την εισβολή και κατοχή της Κύπρου απάντησε ψυχρά: "Είναι γελοίο να γίνονται τέτοιοι συλλογισμοί.
 
Δεν είδα αεροσκάφη να καταρρίπτονται πάνω από την Κύπρο. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής.
 
Στην Ουκρανία γίνονται μάχες, ενώ στην Κύπρο η κατάσταση είναι διαφορετική για πολλούς λόγους και τα Ηνωμένα Έθνη ηγούνται της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Δεν είναι με κανένα τρόπο συγκρίσιμες οι δύο υποθέσεις, δηλαδή της Κύπρου και της Ουκρανίας".
 
Και συνέχισε λέγοντας: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές ν’ αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο, για μία διευθέτηση η οποία θα επανενώνει την Κύπρο ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
 
Έχουμε διακηρύξει πως είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα μέρη με όποιο τρόπο βρίσκουν χρήσιμο. Όμως, ξανά, είναι παντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτή της Ουκρανίας"!
 
Σε ότι αφορά το εάν θεωρεί ότι η πράξη της Τουρκίας, τον Ιούλιο του 1974, είναι εισβολή ή κάτι άλλο, η αναπληρωτής εκπρόσωπος απάντησε ως εξής: "Δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ιστορίας, αλλά θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός".
 
Δηλαδή οι Τούρκοι είναι οι "καλοί" επειδή δεν "καταρρίπτουν αεροσκάφη"!
 
Δηλαδή και νομιμοποίησε την τουρκική εισβολή και ανακήρυξε την Κυπριακή Δημοκρατία ως "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία"!
 
To τραγικό είναι ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί (για την ακρίβεια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής πολιτικής ελίτ, που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν για να βρεθεί μια "δίκαιη λύση" στο Κυπριακό!
 
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν "τους έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη" και με κάθε ευκαιρία επιτίθεται στις ΗΠΑ και προσωπικά στον πρόεδρο Μ. Ομπάμα. Αλλά οι Αμερικανοί σέβονται αυτόν που φοβούνται. Τις υποτελείς χώρες όπως την Ελλάδα τις μεταχειρίζονται σαν γιουσουφάκια...
 

Η ταινία "Ηρακλής" δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα γιατί ο παραγωγός δεν βρήκε κανέναν από την κυβέρνηση για να μιλήσει [βίντεο]

Μια από τις γνωστότερες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας με τον πιο ρωμαλέο ήρωα της αρχαίας Ελλάδας, η ιστορία του Ηρακλή, λογικό ήταν να γυριστεί στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως όπως εξηγεί σε βίντεο της ιστοσελίδας greekreporter.com δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν να μιλήσουν με κανέναν από την κυβέρνηση.
 
Μιλάμε για την νέα ταινία με θέμα τη ζωή του Ηρακλή που υποδύεται ο “βράχος” Dayne Johnson. Όπως αποκάλυψε ο σεναριογράφος της ταινίας, Εβαν Σπηλιωτόπουλος, όταν οι παραγωγοί, αλλά και ο ίδιος ο Dwayne, έκαναν το λάθος να σκεφτούν να κάνουν γυρίσματα στον τόπο του Ηρακλή, δυστυχώς “έφαγαν πόρτα.”
 
Σύμφωνα με τον σεναριογράφο «δεν προσελκύουμε, διώχνουμε κινηματογράφο. Συζητήθηκε να το γυρίσουμε στην Ελλάδα και οι παραγωγοί στείλανε scouting, και δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος από την κυβέρνηση να τους εξηγήσει να πως θα την κάνουμε, να πως θα σας διευκολύνουμε. Η Βουδαπέστη μας τα έδωσε όλα, μέχρι και στρατό, το ΦΠΑ.»
 
Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάθε Έλληνας ακούγοντας την συνέντευξη ενός παράγοντα του Χόλιγουντ, Έλληνα, που εξηγεί με θυμό την κατάντια του ελληνικού κράτους. 
 
 

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Έγκλημα κατά του παγκόσμιου πολιτισμού από την ΙSIL - Ανατίναξε το μαυσωλείο του προφήτη Ιωνά

"ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Έγκλημα κατά του παγκόσμιου πολιτισμού, αλλά και προσβολή εναντίον των τριων μονοθεϊστικών θρησκειών διέπραξε σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες η διαβολική οργάνωση ISIL που ελέγχει το Β.Ιράκ και ουσιαστικά έχει τριχοτομήσει την χώρα βοηθώντας στην δημιουργία ιρακινού Κουρδιστάν, ανατινάζοντας το ιερό του προφήτη Ιωνά, αποδεκτής ιερής προσωπικότητας από χριστιανούς, εβραίους, και μουσουλμάνους (είτε σιίτες, είτε σουνίτες). 
 
Οι μισαλλόδοξοι τακφιριστές της ISIL των οποίων την σημαία σας την είχαμε δείξει αναρτημένη σε αγρούς έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας και των οποίων ο αρχηγός Abu Bakr al-Baghdadi ήταν εκπαιδευμένος πράκτορας της CIA όπως αποκάλυψε κι ο τουρκικός Τύπος, έχουν αιματοκυλίσει εδώ και δύο μήνες το Β.Ιράκ εξολοθρεύοντας χριστιανικές κοινότητες 2000 ετών που δεν τις πείραζε ούτε ο Σαντάμ, ενώ εκτελούν οποιονδήποτε είναι σιίτης, ή και σουνίτης αν δεν συμφωνεί με τα διαβολικά σχέδιά τους.
 
Σήμερα όπως θα δέιτε και από τις εικόνες το Τέμενος του προφήτη Ιωνά έπαψε να υπάρχει, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς από τους τρομοκράτες της ISIL οι οποίοι όμως μέχρι τώρα τελείως "συμπτωματικά" εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στν περιοχή, οδηγώντας σε κατάρρευση την ιρακινή σιιτική και άρα φιλοιρανική κυβέρνηση, και στην δημιουργία του Κουρδιστάν, μακροχρόνιου πόθου των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή.
 
Μετά την λεηλασία του ιερού, όπως και του ιερού του προφήτη Σεθ, προχώρησαν στην ανατίναξη του ιερού χώρου λεγοντας" ότι δεν πρόκειται πλέον για χώρο προσευχής αλλά αποστασίας"! Η έκρηξη ήταν ΄τοσο δυνατή που κατέστρεψε και διπλανά σπίτια.
 
Μόλις χθες είχαν καταστρέψει το Abul Qasim Mosque στη Μοσούλη του Imam Yahya το οποίο ήταν ένα αρχιτεκτονικό θαύμα 1400 ετών, και βρήκε το τέλος του στα χέρια αυτών των φανατικών.
 
Η ISIL συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ισοπεδώνοντας πάνω από 30 ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι αδίστακτη, και έχει βάλει στόχο να καταστρέψει τα μνημεία σε πολλές περιοχες του πλανήτη. Γιατί όσο αυτά υπάρχουν δεν θα μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία όπως αυτή θα ήθελε, και άλλωστε είναι γνωστό ότι επιθυμούν την Πανθρησκεία, η οποία μπορεί να προκύψει από τηνκαταστροφή όλων των παλαιών θρησκειών. Αυτό που συμβαίνει στο Ιράκ έχει και ελληνική προέκταση καθώς η παρουσία τέτοιων φανατικών στην Ελλάδα είναι βέβαιη, και τα μνημεία που δεν τους "αρέσουν" πάρα πολλά.
 
Σημειώνεται ότι οι τακφιριστές της ISIL έχουν απειλήσει ότι θα καταστρέψουν και τον ιερό τόπο των μουσουλμάνων στην Μέκκα, τον Λίθο της Κάμπα, ως ειδωλολατρικο μνημείο. Από αυτά προκύπτει ότι η οργάνωση αυτή έχει ενα περιτύλιγμα θρησκευτικό για να κατευθύνει τους μαχητές της, αλλά κατ'ουσίαν εξυπηρετεί άλλων κέντρων εξουσίας τα συμφέροντα. Ποτέ δεν είχαμε ξανακούσει φανατικούς υποτίθεται μυσουλμανους να μιλούν έτσι για την Μέκκα, να μην λένε ΤΙΠΟΤΑ κακό για τις ΗΠΑ και να δηλώνουν για το Ισραήλ ότι "ο Αλλάχ δεν μας είπε να χτυπήσουμε το Ισραήλ".
 
The shrine before the bombing URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine before the bombing
The shrine during the bombing 1 URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine during the bombing 1
The shrine during the bombing 2 URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine during the bombing 2
The shrine after the bombing URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine after the bombing
BtUh32HCYAA LnR URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine after the bombing 2
The shrine URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
The shrine after the demolition.
BtUX7x7CIAAaMkQ URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus
BtUqxUuCYAEM In URGENT: ISIL destroys Mosque of Biblical Jonah, Prophet Yunus

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βομβαρδισμός σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα


Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν , όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς.



Η Γάζα μετρά νεκρούς για 17η μέρα

«Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι» ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.



Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Κρις Γκάνες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών» από την οβίδα που έπεσε στις 14:50 «πάνω ή κοντά» στο σχολείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προσπαθούν να επαληθεύσουν την πληροφορία.

 real.gr

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γάζα: Δημοσιογράφος σώζει παιδί που χτυπήθηκε από βόμβα [βίντεο]

Ένας Νορβηγός δημοσιογράφος που μετέδιδε τις εξελίξεις της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην περιοχή, άφησε το μικρόφωνο και έτρεξε να βοηθήσει ένα τραυματισμένο παιδί.
Το αγόρι που τραυματίστηκε όταν πύραυλος των Ισραηλινών έπληξε το σπίτι όπου έμενε έπεσε στο δάπεδο αιμόφυρτο και με αφόρητους πόνους.
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, λοιπόν, μαζί με γιατρούς και διασώστες έτρεξε προς το μέρος του και βοήθησε καθόλη τη διάρκεια της περίθαλψης από τους ειδικούς το ανήλικο παιδί, ενώ η κάμερα κατέγραφε την προσπάθειά του.
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δημοσιογράφος να κρατάει στην αγκαλιά του το άτυχο παιδί και να το μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Ομολογία Χ.Κλίντον: "Η κατάρριψη του Boeing είναι ευκαιρία για να χτυπηθεί η Gazprom" (vid)

"ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ"
Ομολογία-σοκ από την πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλιντο η οποία παρευρισκόμενη σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση είπε ότι η κατάρριψη του αεροπλάνου "είναι για την Ευρώπη η κατάλληλη ευκαιρία και συγκυρία για να ψάξει να βρει εναλλακτικές στη Gazprom και να πληγώσει τη ρωσική οικονομία και με αυτόν τον τρόπο και η Ευρώπη σε συνεργασία με εμάς (τις ΗΠΑ) να κάνει επιτέλους περισσότερα για να στηρίξει την κυβέρνηση Ποροσένκο." , ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "παρακολουθούνταν από νωρίτερα" και φυσικά ενοούσε το Κίεβο, το οποίο του έδωσε και το μοιραίο σχέδιο πτήσης.
Αποκάλυψε έτσι τον πραγματικό λόγο για τον οποίο το Κίεβο έστειλε σκόπιμα το αεροπλάνο να περάσει πάνω από τους ουρανούς της Νέας Ρωσίας και ενώ ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για εμπόλεμη ζώνη. Ήδη από αυτό το γεγονός δεν υπήρχε χρεία άλλων μαρτύρων, τώρα η ίδια η Χ.Κλιντον παραδέχεται μέσα σε λίγες φράσεις τον πραγματικό λόγο κατάρριψης του αεροσκάφους και ξεσκεπάζει το σύστημα της Ουάσιγκτον που χωρίς κανένα στοιχείο έχει καταστήσει την Ρωσία με την βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ (και των ελληνικών) στο  "μαύρο πρόβατο" του πλανήτη επειδή δεν κάθεται να "πεθάνει" όπως θα ήθελαν κάποιοι στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Η ίδια αποκαλύπτει κάτι πολύ σημαντικό, ότι η Ουκρανία,άρα και η Δύση βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους ρωσόφωνους, και ότι για να χτυπηθεί το αεροπλάνο σε αυτό το ύψος θα έπρεπε να έχει παρακολουθηθεί από νωρίτερα καινα έχει σχεδιάσει από πριν την κατάρριψή του!
Άρα αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν οι ρωσόφωνοι, δεν διαθέτουν ραντάρ τέτοιας εμβέλειας, και δεν θα είχαν κανενα λόγο να το κάνουν.Ακόμα και μετεωρίτης να έπεφτε στην Ουκρανία, τα δυτικά ΜΜΕ θα έπειθαν τον κόσμο ότι ευθύνονται οι Ρώσοι και η...Ορθοδοξία. Συνεπώς το αερολάνο παρακολουθύθηκε από τακτικές ΕΔ και οι μόνες που θα είχανε κέρδος, ήταν οι ουκρανικές.
"Το πρώτο και βασικό ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να το καταρρίψει; Ποιος είχε στην κατοχή του τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και την κατάρτιση; Τα πολιτικά αεροσκάφη είναι μεγάλοι στόχοι αλλά μέχρι να φτάσει το αεροπλάνο σε εκείνο το σημείο της Ουκρανίας έχει ήδη πάρει πολύ μεγάλο ύψος και σημαίνει ότι κάποιος το έχει παρακολουθήσει από νωρίτερα και έχει σχεδιάσει από πριν την κατάρριψή του! Η ουκρανική κυβέρνηση βιάστηκε πολύ να κατηγορήσει τους ρωσόφωνους «αντάρτες» όπως τους αποκαλεί η ίδια.  
Αν όντως το έχουν καταρρίψει οι ρωσόφωνοι με εξοπλισμό που πήραν από τη Ρωσία αυτό πρέπει να αποδειχθεί μετά από έρευνα και με αδιάσειστα στοιχεία. Αν όμως αποδειχθεί τότε πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποφασίσει να λάβει δραστικά μέτρα σε τρεις τομείς: α) να εντείνει ακόμα αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, β) θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία και συγκυρία για να ψάξει να βρει εναλλακτικές στη Gazprom και να πληγώσει τη ρωσική οικονομία και με αυτόν τον τρόπο και γ) η Ευρώπη σε συνεργασία με εμάς (τις ΗΠΑ) να κάνει επιτέλους περισσότερα για να στηρίξει την κυβέρνηση Ποροσένκο."
Πρώτο το defencenet.gr σας είχε αποκαλύψει τα ουκρανικά παιχνίδια με τους χάρτες και τα σχέδια πτήσης, ώστε το μαλαισιανό μοιραίο αεροσκάφος να βρεθεί εν μέσω εμπόλεμης ζώνης.
Επειδή εύκολα από τον συρφετό των δηλώσεων ένα ανθρώπινο μυαλό παρασέρνεται και ξεχνά ποιος έχει την πρωταρχική και κύρια ευθύνη για την τραγωδία αυτή, υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ποιος έστειλε το αεροπλάνο στην Α.Ουκρανία: Το Κίεβο.
Το αποδεικνύουν αυτό τα σχέδια πτήσης των τελευταίων ημερών του συγκεκριμένου δρομολογίου της Malaysia Airlines. Όπως φαίνεται από τους αποκαλυπτικούς χάρτες, στις 14, 15 και 16 Ιουλίου τα αεροσκάφη περνούν νότια και δυτικά, αρκετά μίλια από τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ του Ουκρανικού Στρατού και των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας.  
Στις 17 ωστόσο, η μοιραία πτήση έγινε βόρεια και ανατολικά του συνηθισμένου. Κι αυτό γιατί το Κιέβο άλλαξε τον αεροδιάδρομο για την πτήση του Boeing 777 και το έστειλε πάνω από εμπόλεμη ζώνη.
Πτήση 14 Ιουλίου 2014
Διαδρομή ήπιε Boeing σκόπιμα άλλαξε: Τα στοιχεία για 14, 15, 16 και στις 17 Ιουλίου
Η μοιραία πτήση της 17ης Ιουλίου 2014
Διαδρομή ήπιε Boeing σκόπιμα άλλαξε: Τα στοιχεία για 14, 15, 16 και στις 17 Ιουλίου
 Πολύ βολική η κατάρριψη του αεροπλάνου για τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον σε αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή. Ακολουθεί και το βίντεο με την ομολογία της Χίλαρι Κλίντον στην εκπομπή του  Charlie Rose.

Ψήφισμα στο Κογκρέσο: "Ορίζουμε Ουκρανία,Μολδαβία, και Γεωργία σύμμαχες χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ"

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ
Τα νεοταξίτικα κεντρα εξουσίας που έχουν την έδρα τους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ οδηγούν τον πλανήτη ένα βήμα πιο κοντά σε έναν Γ' ΠΠ, περνώντας ψήφισμα στο Κογκρέσο που αναβαθμίζει Μολδαβία, Ουκρανία, και Γεωργία σε συμμάχους μη μέλη του ΝΑΤΟ!
 
Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να μεταφερθεί εξοπλισμός ή στρατιωτικές υπηρεσίες στις χώρες αυτές εάν απαιτηθεί από τις περιστάσεις.Το ψήφισμα έχει ήδη φτάσει στην αρμόδια επιτροπή, και ετοιμάζεται για την τελική του μορφή, μετά την οποία θα οδεύσει προς ψήφιση στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Το ψήφισμα κατευθύνει τον πρόεδρο Barack Obama να αυξήσει τις δραστηριότητες των αμερικανικών ΕΔ με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας, Αζερμπαιτζάν,Βοσνίας,Κοσόβο, Σκοπίων (Μακεδονία τα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Κογκρέσου), Μαυροβουνίου, και Σερβίας!Ζητά επίσης να αυξηθούν οι δραστηριότητες ασφαλείας στις χώρες αυτές. Δεν περιλαμβάνεται στην λίστα η Αρμενία.
 
Εντυπωση προκαλέι ότι περιλαμβάνουν την ορθόδοξη Σερβία, η οποία προσφάτως υπέγραψε για τον αγωγό South Stream κάτι που σημαίνει ότι όι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αποσπάσουν την Σερβία από την Ρωσία με κάθε μέσο, ειτε νόμιμο ειτε παράνομο. Διοργάνωση επεισοδίων εναντίον της κυβέρνησης δεν θα φανεί καθόλου παράξενο. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν κρύβεται πλέον τίποτα, και δεν κρατά η νεοταξίτικη ελίτ κανένα πρόσχημα.
 
Το ψήφισμα όμως περιλαμβάνει και την Natural Gas Act (νόμος για το σχιστολιθικό φυσικό αέριο) που απαιτεί την έναρξη της διαδικασίας προμήθειας του αμεικανικού φυσικού αερίου σε χώρες μέλη του World Trade Organization, και ζητά από την U.S. Agency for International Development (USAID) το γνωστό "μακρύ" χέρι της CIA που έχει εξαπλωθεί σε πολλές χωρες του πλανήτη, από το Trade and Development Agency, τις Overseas Private Investment Corporation (OPIC), την World Bank Group, και την European Bank for Reconstruction να δώσουν την κατάλληλη βοήθεια στις Ουκρανία και Μολδαβία, ώστε να εκμεταλευθούν τις ενεργειακές τους πηγες αλλά και να αναπτύξουν εναλακτικές πηγές ενέργειας. 
 
Το έγγραφο απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια από αεριανικό ομοσπονδιακό ίδρυμα που θα αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω στην Κριμέα και ζητά από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να ενδυναμώσει της "δημοκρατικές" διαδικασίες, τα "ανεξάρτητα ΜΜΕ" και τις πολιτικοκοινωνικές οργανώσεις (προφανώς ενοεί τις ΜΚΟ) στις χώρες της πρώην Σοβιετική Ένωσης, όπως και να αυξηθούν οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές με τις χώρες αυτές.
 
Πρόκειται για ένα ψήφισμα που στην ουσία απότελεί έναρξη του Γ'ΠΠ.Ο Paul Graig Roberts ο πρώην υφηπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρήγκαν δικαιώνεται απόλυτα, έχουμε να κάνουμε με κάποιους σδίστακτους εντός του βαθέως κράτους των ΗΠΑ οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να χτυπήσουν την πρώτη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, και να την βγάλουν "καθαρή" με αυτό.
 
Το ψήφισμα αυτό είναι η προαναγγελία ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε όλα τα επίπεδα, και φαίνεται ότι σχεδιάζονταν εδώ και χρόνια, για αυτό το λόγο οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ουκρανική κρίση, ήταν στους σχεδιασμούς της. Ήθελαν να προλάβουν Ρωσία και Κίνα πριν γίνουν τόσο ισχυρές που να μην μπορούν να τις καταβάλουν πια.Οι μάσκες έπεσαν, τα γεγονότα έρχονται.