Powered By Blogger

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Aγρια κόντρα Θέμου -Μάκη με τον πρώτο να φέρει τον δεύτερο ...οτι είναι πίσω από την δολοφονία του Σ Γκιόλια !

Μετά τις αποκαλύψεις του Τριανταφυλλόπουλου για την μετανάστευση Θέμου στην Ζυρίχη ο δεύτερος πέρασε στην αντεπίθεση σήμερα σε δισέλιδο δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα με συνέντευξη της συζύγου του μακαρίτη Γκιόλια που θεωρεί οτι ο Μάκης κρύβεται πίσω από την ΣΕΧΤΑ και την δολοφονία του Γκιόλια. Θέμα που είχε αναπαράγει στο παρελθόν και το HOTDOC του Βαξεβάνη που επίσης είναι σε κόντρα με τον Μάκη .
Δηλαδή ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο φαντασίας και γεγονότων που ούτε συνδέονται όυτε δένονται με πραγματική δημοσιογραφική έρευνα . Δεν θα μπούμε τώρα σε αναλύσεις ποιοί και πως μπορεί να είναι πίσω από την δολοφονία του Σ Γκιόλια . Και ουτε βέβαια σε δημοσιογραφικές και εκδοτικές κόντρες που χωρίς στοιχεία και ντοκουμέντα επιχειρούν την δυσφήμιση του άλλου .
Απλά καταγράφουμε την αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου που αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα που τον "δείχνει" ως εντολέα της δολοφονίας Γκιόλια .
http://www.zougla.gr

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014


Απίστευτο: Φυλάκιση 14 ετών σε 20χρονο γιατί έσπασε το κουρείο ενός Πακιστανού!


Σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον νεαρό Κωνσταντίνο Κοντομούς για την επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
 
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως αρκούσε το γεγονός ότι ο νεαρός Έλληνας κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στα αποκαλούμενα «τάγματα εφόδου» του Λαϊκού Συνδέσμου, ώστε να χαρακτηρισθεί «χρυσαυγίτης» και έτσι να καταδικασθεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, κι ενώ το βαρύτερο για το οποίο κατηγορήθηκε ήταν η «απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας» - ούτε καν φόνος!  
 
Και οι "απόπειρες ανθρωποκτονίας" είναι κατά το "χρυσαυγίτικο κατηγορητήριο" που όλοι ξέρουν πόσο σχέση έχει με την πραγματικότητα...
 
Έτσι, βρέθηκε ομόφωνα ένοχος για:
 
-απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Πακιστανού μετανάστη Ρ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
 
-απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του Πακιστανού μετανάστη Φ.Μ. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
 
-συναυτουργία σε ληστεία κατά του Πακιστανού μετανάστη Ρ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
 
-επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του Πακιστανού μετανάστη Ζ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 10/09/2012 (κουρείο).
 
-επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του έλληνα οδηγού τάξη και πελάτη του κουρείου Κ.Φ. στις 10/09/2012.
 
-εμπρησμός από πρόθεση του κουρείου του Πακιστανού υπηκόου Μ.Α. στις 10/09/2012. Κατοχή εκρηκτικής βόμβας στις 10/09/2012 (κουρείο).
 
-φθορά ξένης ιδιοκτησίας στις 10/09/2012 (κουρείο).
 
Ο Κοντομούς κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν στις 2 ακόμα επιθέσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της 22/09/2012 στη Μεταμόρφωση. Αθώος βρέθηκε ακόμα για το αδίκημα της έκρηξης (10/09/2012).
 
Στην  ποινή το δικαστήριο δεν επιμέτρησε την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού εγκλήματος, παρά το ότι η εισαγγελική αγόρευση υπέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα των πράξεων, ενώ στον 20χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
 
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται στις υποθέσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας που έδωσε στη δικαιοσύνη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά τη δολοφονία Φύσσα.
 
Οι ίδιες υποθέσεις περιλαμβάνονται στο πόρισμα του εισαγγελέα για τη "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής".
 
«Η σημερινή απόφαση του ΜΟΔ είναι μια πρώτη δικαίωση για τα θύματα της ρατσιστικής βίας και των φασιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που εξαπέλυσαν τον τρόμο στη Μεταμόρφωση στις 10 και 22 Σεπτέμβρη του 2012.
 
Ο εμπρησμός του πακιστανικού κουρείου της 10.09 και οι τρεις διαδοχικές επιθέσεις της 22.09 ήταν τέσσερα από τα 32 περιστατικά που έστειλε ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν. Δένδιας στον Άρειο Πάγο.
 
Η υπόθεση Κοντομούς αναφέρεται ρητά στο πόρισμα Βουρλιώτη για την "εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" με την οποία προκύπτει άμεση σύνδεση.
 
"Εξακολουθούμε να ζητάμε από τις διωκτικές αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών των ρατσιστικών εγκλημάτων της Μεταμόρφωσης.
 
Η θέση όλων των ρατσιστών εγκληματιών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, είναι στη φυλακή. Σήμερα έγινε απλά η αρχή», τόνισε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης.

Για λόγους απλής σύγκρισης και μόνο σε σχέση με την εξοντωτική και εκδικητική ποινή που επιβλήθηκε στον 20χρονο Κωνσταντίνο Κοντομούς  ο Αφγανός που δολοφόνησε το Θανάση Λαζανά στην Πάτρα το Μάιο του 2012 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών ένα μόλις χρόνο παραπάνω!
 Και φυσικά ουδέποτε εξέτισε την ποινή του γιατί απλά εξαφανίστηκε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου όπου βρισκόταν "προφυλακισμένος", καθώς είχε δηλώσει ανήλικος, όπως άλλωστε κάνουν όλοι!
Έτσι  στη σημερινή Ελλάδα για το σπάσιμο ενός καταστήματος  αλλοδαπού η ποινή είναι 14 χρόνια κάθειρξη και για τη δολοφονία ενός Έλληνα η ποινή είναι 15 χρόνια και χωρίς στη δεύτερη περίπτωση ο υπαίτιος να περάσει ούτε μια ημέρα στη φυλακή.
 

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

26-3-2014 ο Δημήτρης Καζάκης στο radio1d.gr: «Προς το συμφέρον των τραπεζών ο Κώδικας Δεοντολογίας»


Δελτίο Τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω: «Τα απομεινάρια του Σταλινισμού δεν έχουν θέση στο Κίνημα Δεν Πληρώνω».

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια αγώνων. Αγώνων ασυμβίβαστων, πολυσυμμετοχικών και πάνω από όλα ανατρεπτικών. Ο δρόμος για την ανατροπή που ευαγγελιζόμαστε βέβαια, προϋποθέτει μία σειρά βημάτων τα οποία μόνο αυτονόητα δεν μπορεί να θεωρηθούν, ειδικά στις σημερινές συνθήκες βαθιάς κρίσης σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η κρίση αυτή, δρα ως υπομόχλιο φθοράς και υποταγής, ως καταλύτης ανάπτυξης φασιστικών φαινομένων και αυταρχικών συμπεριφορών, οι οποίες διαπερνούν όλο το φάσμα του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει επιλέξει από την γέννησή του μέχρι και σήμερα έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της συλλογικότητας στη δράση και στη λήψη αποφάσεων, το δρόμο της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της δημοκρατικής συμμετοχής. Παλεύουμε ενάντια στη λογική της ανάθεσης που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε αλλά και εκτράφηκε από αυτό το διεφθαρμένο κράτος του ρουσφετιού και της πολιτικής χειραγώγησης της κοινωνίας από τους κάθε λογής ηγεμονίσκους.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί έναν πολιτικό φορέα τον οποίο μοχθήσαμε να τον κρατήσουμε σε ράγες αξιοπρέπειας, τιμιότητας και ευθείας σύγκρουσης με το σάπιο κατεστημένο. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τον αφήσουμε έρμαιο σε κανέναν που εκφράζει λογικές που τόσα χρόνια πολεμούσαμε και απεχθανόμασταν.

Εδώ και μερικούς μήνες, προς έκπληξη μας, παρατηρούμε μία συνεχή διολίσθηση του προέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλου από τις καταστατικές αρχές του κόμματος και την υπερκείμενη πολιτική του δράση. Η εκ μέρους του επιβολή της αρχής του ενός ανδρός, οι ηγεμονικές του τάσεις και η συνεχής πραξικοπηματική και αντικαταστατική του πολιτική συμπεριφορά, μας έχει αναγκάσει να αμφισβητούμε πλέον την πολιτική του ακεραιότητα. Η συνειδητή αποχή του από τις συλλογικές διαδικασίες του Κινήματος Δεν Πληρώνω, η ιδιοκτησιακή του θεώρηση απέναντι στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, η μεροληπτική του αντιμετώπιση σε κρούσματα αντισυντροφικής συμπεριφοράς και ασφάλειας του Κινήματος, δυναμιτίζουν τα θεμέλια του πολιτικού εγχειρήματος που με τόσο κόπο χτίσαμε.

Αποκορύφωμα αυτής της πλήρως αυταρχικής και αντικαταστατικής του συμπεριφοράς είναι η ιδιοτελής παρακώλυση διεξαγωγής συνεδρίου του κόμματός μας, η λήψη αποφάσεων χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τα όργανα λήψης αποφάσεων του κόμματος, η δημοσίευση πραξικοπηματικών δελτίων τύπου εξ’ ονόματος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος και η ανεπιτυχής προσπάθειά του, να μετατρέψει το Κίνημα Δεν Πληρώνω σε ένα κόμμα προεδρικό σταλινικού τύπου, γεγονός το οποίο αντιτίθεται στις θεμελιώδεις πολιτικές και καταστατικές αρχές του κόμματος.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα, να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παραληρηματικό τρόπο, πλήθος ψευδών προσωπικών ανακοινώσεών του, που αναφέρονται σε επίθεση χάκερς στο επίσημο site του Κινήματος (www.kinimadenplirono.gr), στα γκρουπ του facebook ακόμα και στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο πράγμα που φυσικά δεν ισχύει και είναι ιλαρό. Για του λόγου το αληθές, το επίσημο site του Κινήματος Δεν Πληρώνω (www.kinimadenplirono.gr) λειτουργεί κανονικά υπό τον έλεγχο της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, είναι το μόνο που εκφράζει την πολιτική που εκπορεύεται από τις συλλογικές του διαδικασίες και έχει χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά.

Ο «πρόεδρος», παραβλέποντας οποιαδήποτε απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, απέχοντας από τα συλλογικά όργανα, απομονωμένος πολιτικά από τους συναγωνιστές, είχε το θράσος να «ανακηρύξει» νέο «επίσημο site» του Κινήματος Δεν Πληρώνω, το οποίο φυσικά και ελέγχει ο ίδιος. Πραγματοποίησε πλήθος τηλεφωνημάτων διασπαστικού χαρακτήρα σε συναγωνιστές και προέβη μέσω του προσωπικού του σάιτ σε ανακοινώσεις τις οποίες έγραφε και αναρτούσε ο ίδιος, στο όνομα πότε της πολιτικής γραμματείας, πότε της συντονιστικής επιτροπής και πότε της «προεδρικής του αυθεντίας».

Στα πλαίσια περιφρούρησης και διαιώνισης της προεδρικής του ιδιότητας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος τον τελευταίο καιρό, με τον πλέον απροκάλυπτο και αντισυντροφικό τρόπο, μεταχειρίζεται τακτικές παλαιοκομματικού φραξιονισμού οι οποίες ως μόνο στόχο έχουν να εκπληρώσουν τις μικροεξουσιαστικές του φιλοδοξίες.

Ως επιστέγασμα αυτής της συνειδητής πολιτικής του συμπεριφοράς, τον τελευταίο καιρό προέβη σε σωρεία πραξικοπηματικών ενεργειών που προσέβαλλαν άμεσα τις αρχές και το καταστατικό του κόμματος.  Αποκορύφωμα αποτελεί η αυθαίρετη πρωτοβουλία του για τη δημιουργία και δημοσίευση βίντεο ενάντια στην ηγεσία του ΕΠΑΜ, παρά την αντίθετη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, με το οποίο δυναμίτισε την πολυετή μας συνεργασία και υπέσκαψε τις σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας μεταξύ των μελών των δύο κινημάτων.

Τελευταίο κρούσμα αυταρχισμού εκ μέρους του «Προέδρου» αποτελεί το σημερινό δελτίο τύπου, το οποίο συνέταξε και υπέγραψε μόνος του εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από αυτήν. Αυτό το ατομικό δελτίο τύπου του Βασίλη Παπαδόπουλου, αναφέρεται ψευδώς σε απόφαση άρσης της υποστήριξης στην δημοτική παράταξη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Δύναμη Πολιτών» σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί από την Συντονιστική Επιτροπή και είχε δημοσιευθεί από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τον Ιανουάριο του 2014. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος συμμετείχε και υποστήριξε με την παρουσία του την δημοτική παράταξη "Δύναμη Πολιτών" στις 22-01-2014 στα πλαίσια της ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα: "Η τοπική αυτοδιοίκηση την εποχή των Μνημονίων" στην οποία εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν και ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω "Λεωνίδας Παπαδόπουλος".   

Η τελευταία κατάπτυστη «προεδρική» ανακοίνωση, η οποία όλως περιέργως επιλέχθηκε να αναρτηθεί δύο μόνο μέρες πριν τις δύο διαδοχικές δίκες του Κινήματος Δεν Πληρώνω από τους μεγαλοεργολάβους, αναφέρεται επικριτικά στην συμμετοχή μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δύναμης Πολιτών». Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στους Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Ηλία Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Ηλέκτρα Μπραβάκου και Γιάννη Δαμουλή, οι οποίοι «παρά την αντίθετη, ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δύναμης Πολιτών».  

Συγκεκριμένα, ο «πρόεδρος» αναφέρει, ότι ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος ήταν και ομιλητής στη τελετή των εγκαινίων. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ομιλητής μάλιστα μίλησε και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και παρά τις αντίθετες αποφάσεις των οργάνων του κόμματος». Πέραν του γεγονότος ότι η συμμετοχή των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων και του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στην συγκεκριμένη εκδήλωση, είχε παρθεί με ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Συντονιστικής Επιτροπής (η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24-03-14, στις 9μμ στα επίσημα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Καυτατζόγλου 35 στα Πατήσια) από την οποία ο Πρόεδρος απείχε, το τραγελαφικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας Παπαδόπουλος δεν μίλησε καν στην συγκεκριμένη εκδήλωση όπως ο "πρόεδρος" ισχυρίζεται".

Η εν λόγω ανακοίνωση του «προέδρου» αρχίζει δε ως εξής: «Η ΠΓ του Κινήματος Δεν Πληρώνω καταδικάζει την παρουσία μελών του κόμματος μας  στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης  του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Πολιτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» που έγιναν την Τετάρτη 26/3/14.»

Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, είναι το αποφασιστικό όργανο το οποίο απαρτίζεται από τους: Βασίλη Παπαδόπουλο (πρόεδρο της Σ.Ε.), Λεωνίδα Παπαδόπουλο (αντιπρόεδρο της Σ.Ε.), Κωνσταντίνο Δημητριάδη (μέλος της Σ.Ε. και Οργανωτικό Γραμματέα της Νεολαίας), Ηλία Παπαδόπουλο (Γενικό Γραμματέα της Σ.Ε.), Ηλέκτρα Μπραβάκου (μέλος της Σ.Ε., υπεύθυνη επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου), Μάνο Μεγαγιάννη (μέλος της Σ.Ε. οικονομικό υπεύθυνο και Γραμματέα της Νεολαίας), Μαρία Λεκάκου (μέλος της Σ.Ε.), Θεοδόση Τεμζελίδη (μέλος της Σ.Ε.), Αποστόλη Ντακούλα (Μέλος της Σ.Ε.), και Έλενα Τηνιακού (μέλος της Σ.Ε.). Γίνεται αντιληπτό το οφθαλμοφανές ψέμα του προέδρου, περί «ομόφωνης απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής περί καταδίκης» και το οριστικό του διαζύγιο με κάθε είδος δημοκρατικής διαδικασίας.

Μέσα στην ηγεμονική του σύγχυση, κάνει λόγο, πότε για «Πολιτική Γραμματεία» πότε για «Συντονιστική Επιτροπή» αγνοώντας πιθανώς ότι καταστατικά πρόκειται για το ίδιο και το αυτό όργανο.

Ως πλειοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, οι: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Μάνος Μεγαγιάννης, Μαρία Λεκάκου, Ηλέκτρα Μπραβάκου, καταδικάζουμε απερίφραστα και δεν πρόκειται να ανεχτούμε οποιαδήποτε αυταρχική και σεχταριστική συμπεριφορά που υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματός μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω, έχει αποφασίσει ομόφωνα, τη στήριξη και τη συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω σε αγωνιστικά και πολυσυλλεκτικά δημοτικά ψηφοδέλτια, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας του κόμματός μας με όσες πολιτικές δυνάμεις αγωνίζονται με τον ίδιο στόχο και όραμα.


Προχωράμε ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
e-mail: kinimadenplirononet@gmail.com
www.kinimadenplirono.gr

Κίνημα Δεν Πληρώνω

ΕΠΑΜ Μεταναστευτικό 24 03 2014


ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ & ΣΧΕΔΙΑ! ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ MEGA TELEMARKETING


«Σκασμένοι» με τον Σρέντερ οι Γερμανοί: «Πληρωμένος εκπρόσωπος του Πούτιν»


Πολύ σκληρή κριτική δέχεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, για την επιλογή του να σταθεί υπερ του Βλαντιμίρ Πούτιν τη στιγμή που η κρίση στην Κριμαία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
 
Ο πρώην καγκελάριος, ο οποίος είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μιας κοινοπραξίας με την Gazprom και λαμβάνει μισθό 250.000 ευρώ, εκνεύρισε τους πάντες όταν προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πολιτική απομόνωση του Ρώσου προέδρου εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.
 
«Ο Σρέντερ μεταφέρει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου και ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι είναι πλέον ένας πληρωμένος εκπρόσωπος της Ρωσίας», δήλωσε στο Reuters ο Μάνουελ Ζαρατσίν, στέλεχος των Πρασίνων και μέλος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου.
 
«Βρίσκεται στην υπηρεσία της Ρωσίας σε μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων», είπε ο Ζαρατσίν.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ARD με τίτλο «Οι αμφίβολες δραστηριότητες του πρώην καγκελάριου για λογαριασμό του Πούτιν» ο Σρέντερ πήρε μέρος σε μια μυστική συνάντηση στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο την 4η Μαρτίου, τρεις ημέρες αφού ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση στην Ουκρανία.
 
Διατυπώνονται πάντως και διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό: ορισμένοι θεωρούν ότι η φιλία του πρώην καγκελάριου με τον ηγέτη του Κρεμλίνου θα μπορούσε να αποδεχθεί επωφελής για τη Γερμανία, καθώς διατηρείται ανοιχτός ένας σημαντικός επικοινωνιακός δίαυλος.
 
«Δεν νομίζω ότι η φιλία των δύο ανδρών βλάπτει τη Γερμανία σε κάτι», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Φίλιπ Μισφίλντερ, βουλευτής των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.
 
«Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει. Είναι καλύτερα όταν οι άνθρωποι συνομιλούν περισσότερο ο ένας με τον άλλον παρά λιγότερο. Ελπίζω ο Σρέντερ να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να βοηθήσει τη Γερμανία», συμπλήρωσε.
 
Ο Σρέντερ, καγκελάριος της Γερμανίας την περίοδο 1998-2005, είναι ο καλύτερος φίλος του Πούτιν στη Δύση αφότου οι δύο άνδρες είχαν συγκρουστεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους εξ αιτίας της αρνητικής τους στάσης στην εισβολή στο Ιράκ το 2003.
 
Ο ίδιος πάντως απορρίπτει κάθε υπόνοια ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επηρεάζουν τις απόψεις του.
 
Ο Σρέντερ επέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και την «αποπομπή» της από την G8, ενώ συνέκρινε τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας με την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας το 1999, όταν ο ίδιος ήταν καγκελάριος της Γερμανίας.
 
«Είχαμε στείλει τα αεροπλάνα μας στη Σερβία και μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Σρέντερ. «Γι 'αυτό είμαι επιφυλακτικός στο να κουνάω το δάχτυλό μου σε κάποιον» συμπλήρωσε.
 
Οι οικονομικοί δεσμοί του Βερολίνου με τη Μόσχα είναι πολύ πιο στενοί από ό,τι άλλων μεγάλων δυτικών δυνάμεων.
 
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου. Η κυβέρνησή στο Βερολίνο τείνει να εκφράζεται πολύ πιο προσεκτικά από ό,τι αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας ή της Γαλλίας.
 
Η μεγαλύτερη ποσότητα του ρωσικού φυσικού αερίου που πωλείται στην Ευρώπη περνά από αγωγούς που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας, και αυτό περιορίζει την ικανότητα του Βερολίνου να κρατά σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.
 
Η κατασκευή του αγωγού Νορντ Στριμ, από μια κοινοπραξία της οποίας ο Σρέντερ είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, παρακάμπτει την Ουκρανία και ενισχύει τη θέση της Μόσχας.
 
Αλλά οι δεσμοί του Σρέντερ με τον Πούτιν είναι βαθύτεροι και ξεπερνούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
 
Ο Σρέντερ λέει ότι κατανοεί τον ηγέτη του Κρεμλίνου, ο οποίος μιλάει άπταιστα γερμανικά και πήγε κάποτε στο σπίτι του στο Ανόβερο με μια ρωσική χορωδία για τα γενέθλιά του. «Νομίζω ότι μπορώ να φανταστώ τι τον παρακινεί.
 
Πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την εδραίωση της Ρωσίας και της οικονομίας της και να τη διατηρήσει ισχυρή. Πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι ΗΠΑ.
 
Όπως κάποιος με συναίσθηση της ιστορίας, έχει φόβους περί "περικύκλωσης"» της χώρας του, είπε ο Σρέντερ στην εφημερίδα Die Zeit αναφερόμενος στον Πούτιν.
 
Πάντως ο Σρέντερ δεν είναι ο μόνος που στέκεται κριτικά απέναντι στη Δύση. Δύο άλλοι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας και εμβληματικές προσωπικότητες, ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Χέλμουτ Κολ, επίσης αμφισβητούν την επιλογή της Δύσης να αναμετρηθεί με τον Πούτιν και τη Ρωσία.
 
«Θα ήταν καλύτερο και προς το συμφέρον της ειρήνης, να καθίσουν και να μιλήσουν, αντί να απειλούν με κυρώσεις», είπε στην Τσάιτ ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος Σμιτ.
 
Αλλά και ο χριστιανοδημοκράτης Κολ είπε στην εφημερίδα Bild ότι «δεν έγιναν έξυπνοι χειρισμοί στην κρίση της Ουκρανίας. Υπάρχει, επίσης, έλλειψη ευαισθησίας προς τους Ρώσους γείτονές μας, ειδικά προς τον πρόεδρο Πούτιν».
 
Αλλά αυτοί οι δύο έμπειροι Γερμανοί πολιτικοί δεν έχουν δεχτεί τη κριτική που δέχτηκε ο Σρέντερ – προφανώς διότι δεν διατηρούν επιχειρηματικούς δεσμούς με την Gazprom, ούτε προσωπική φιλία με τον Πούτιν.
 
Στο νέο του βιβλίο, με τίτλο Klare Worter («Ξεκάθαρα λόγια») ο Σρέντερ μιλάει για την προσωπική σχέση του με τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος είχε δράσει ως κατάσκοπος της KGB στην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του 1980 .
 
«Ο Πούτιν έζησε εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει πολύ στενή σχέση με τη Γερμανία», γράφει ο Σρέντερ. «Αυτό έκανε πιο εύκολη τη συνεργασία μαζί του από ό,τι με άλλους ηγέτες». 
 
Η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας από τον Πούτιν σημαίνει ότι οι δύο τους «μιλούν ανοιχτά, ακόμη και για αμφιλεγόμενα ζητήματα, διότι ήταν πάντα σαφές ότι κανένας άλλος δεν θα μάθει ποτέ τι είπαμε», επισήμανε ο Σρέντερ.
 
Ο πρώην καγκελάριος σημειώνει ότι ο Πούτιν τραγουδάει γερμανικά κάλαντα με τις κόρες του, είναι θρησκευόμενος και έχει αίσθηση του χιούμορ.
 
«Το πιο σημαντικό πράγμα για μια φιλία είναι η κοινή γλώσσα», κατά τον Σρέντερ, ο οποίος έχει δύο υιοθετημένα παιδιά από τη Ρωσία, τη Βικτόρια και τον Γκρέγκορ. Αυτή «κάνει τα πάντα ευκολότερα» εξηγεί ο πρώην καγκελάριος.
 

Εδιωξε τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Αναστασιάδης γιατί δεν σκότωσε τα στελέχη του ΕΛΑΜ!


Απέλυσε τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχαλη Παπαγεωργίου, ο μοιραίος για την Κύπρο πρόεδρός της, Νίκος Αναστασιάδης, γιατί δεν ... σκότωσε τα μέλη του ΕΛΑΜ που προχώρησαν σε δράση κατά της μειοδοτικής κυβέρνησής του που είχε προσκαλέσει τον σφαγές των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να ... μιλήσει σε εκδήλωση!
 
Κι επειδή οι αστυνομικοί (κάποιοι ήταν ένοπλοι) δεν τράβηξαν τα όπλα τους να πυροβολήσουν κατά των πατριωτών του ΕΛΑΜ, ο Αρχηγός παύθηκε!
Η απόφαση ανακοινώθηκε με γραπτή δήλωση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και οι λόγοι της εξηγούνται σε επιστολή, που στάλθηκε στον κ. Παπαγεωργίου.
Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης διόρισε στη θέση αρχηγού Αστυνομίας τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ανώτερο αστυνόμο και διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
Καλώς ή κακώς στις δημοκρατίες οι λαοί είναι άξιοι των επιλογών τους. Τον Αναστασιάδη των έχουν πληρώσει ακριβά και θα τον πληρώσουν ακόμα ακριβότερα. Αλλά δεν είχαν κανένα δικαίωμα οι ψηφοφόροι του να υπονομεύσουν το μέλλον των επόμενων γενεών...
 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΩΝ-ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

prothesi_psifou_TEL_201403-15

Σε ντέρμπι για δύο μετατρέπεται η μάχη για το δήμο της Αθήνας σύμφωνα με τη μεγάλη έγκυρη και πάνω από όλα ανεξάρτητη δημοσκόπηση του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και της δημοσκοπικής του ομάδας.
prothesi_psifou_TEL_201403-3

prothesi_psifou_TEL_201403-16

prothesi_psifou_TEL_201403-17

prothesi_psifou_TEL_201403-18

prothesi_psifou_TEL_201403-19

prothesi_psifou_TEL_201403-20

prothesi_psifou_TEL_201403-21

prothesi_psifou_TEL_201403-22

prothesi_psifou_TEL_201403-23 

 makeleio.gr

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από Τουρκία: Tα πρακτικά της σύσκεψης για εισβολή στην Συρία - Πώς έστησαν νέα "Βαριοπούλα" (vid)


Ενα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο προϊόν υποκλοπής του περιεχομένου της σύσκεψης μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, του αρχηγού της ΜΙΤ Hakan Fidan του υφυπουργού Εξητερικών Feridun Sinirlioğlu και του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler, παρουσιάζει το defencenet.gr.
Και το χαρακτηρίζουμε "συγκλονιστικό" γιατί αν βγάλεις την λέξη "Συρία" και την αντικαταστήσεις με την λέξη "Ελλάδα" έχουμε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, ενέργειας και προσδοκώμενου αποτελέσματος από την πλευρά της Τουρκίας σε μία εισβολή κατά της χώρας μας
Η σύσκεψη έγινε κάποια στιγμή τις περασμένες δέκα ημέρες όταν αποφασίστηκε η επίθεση στην Συρία και πριν ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκουλ, στείλει το τελεσίγραφο για τον τάφο του Suleiman Shah.
Περιγράφουν πώς θα γίνει η προβοκάτσια στα σύνορα, με βομβαρδισμό από ρουκέτες που θα ρίξουν Τούρκοι πράκτορες σε τουρκική περιοχή, πώς θα υπάρξει δικαιολογία σε επίπεδο διεθνούς δικαίου για την ενέργειά τους.
Δείτε τι λέει ο "κολλητός" του Ε.Βενιζέλου, Α.Νταβούτογλου και την ψυχρότητα με την οποία ετοιμάζεται να εισβάλει σε μία ξένη χώρα.
Πρακτικά πρόκειται για μια "Βαριοπούλα" αλλά αυτή την φορά σε βάρος της Συρίας. Είναι ένα ντοκουμέντο που πρέπει να διαβάσουν πολύ προσεκτικά οι΄Έλληνες πολιτικοί για να καταλάβουν ποιον έχουν απεναντί τους (αν θεωρήσουμε ότι τους έχει ξεγελάσει το χαμόγελο του Α.Νταβούτογλου και δεν είναι απλά "πουλητάρια"...).
Πρώτη συνομιλία
Ahmet Davutoğlu: Ο πρωθυπουργός είπε πως η τωρινή συγκυρία, αυτή η επίθεση (στον τάφο του  Suleiman Shah) πρέπει να εμφανιστεί ως μια καλή ευκαιρία για εμάς.
Hakan Fidan: Θα στείλω τέσσερις άνδρες από τη Συρία εάν αυτό χρειάζεται. Θα δημιουργήσω την κατάλληλη αφορμή για πόλεμο με μια επίθεση με ρουκέτες στο έδαφος της Τουρκίας. Μπορούμε επίσης να ετοιμαστούμε για επίθεση στον τάφο του Suleiman Shah εάν χρειαστεί.
Feridun Sinirlioğlu: Η εθνική μας ασφάλεια έχει μετατραπεί σε μια κοινή φθηνή υπόθεση
Yaşar Güler: Πρόκειται για μια ευθεία αφορμή για πόλεμο. Εννοώ αυτό που πρόκειται να κάνουμε θα προκαλέσει πόλεμο
Δεύτερη συνομιλία
Ahmet Davutoğlu: Δεν μπορώ να καταλάβω το άλλο πράγμα. Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει το υπουργείο Εξωτερικών; Όχι, δεν μιλάω για την αφορμή. Υπάρχουν πρώτα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Εάν τελικά προχωρήσουμε σε αυτό πρέπει να ειδοποιήσουμε τα ΗΕ στό γραφείο τους στην Κωνσταντινούπολη γύρω από τη συριακή ηγεσία έτσι δεν είναι;
Feridun Sinirlioğlu: Ναι, αλλά εάν αποφασίσουμε για επιχείρηση εκεί πρόκειται αυτό πρόκειται να έχει σημαντικά επακόλουθα. Εννοώ εάν πρόκειται να το κάνουμε. Δεν ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να κάνουμε αλλά άσχετα του τι αποφασίσουμε δεν νομίζω ότι πρέπει να ειδοποίήσουμε κανένα από πριν.
Ahmet Davutoğlu: Εντάξει αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε κατά κάποιον τρόπο. Για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες και εμπόδια αναφορικά με τους διεθνείς νόμους. Όταν μίλαγα με τον πρόεδρο (Abdullah Gül) εάν τα άρματα μάχης πάνε τελικά εκεί αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε εκεί ως Τουρκία ούτος ή άλλως. Έτσι δεν είναι;
Yaşar Güler: Ναι σημαίνει ότι θα είμαστε εκεί
Ahmet Davutoğlu: Ναι, αλλά υπάρχει διαφορά εάν πάμε εκεί με αεροισκάφη ή αν πάμε εκεί με άρματα μάχης…
Τρίτη συνομιλία
Yaşar Güler: Ίσως μπορούμε να πούμε στον πρόξενο της Συρίας  ότι η ISIL (ή ISIS η ισλαμική οργάνωση παρακλάδι της la-Qaeda) συνεργάζεται με το καθεστώς και ότι αυτό το έδαφος είναι τουρκικό. Πρέπει να το κάνουμε οπωσδήποτε.
Ahmet Davutoğlu: Ναι αλλά το έχουμε κάνει ήδη αυτό. Τους έχουμε στείλει αρκετές διπλωματικές προειδοποιήσεις.
Yaşar Güler: Στη Συρία…
Feridun Sinirlioğlu: Σωστά
Ahmet Davutoğlu: Ναι, τους το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Επομένως θέλω να ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες του Αρχηγού του Επιτελείου από το υπουργείο μου
Yaşar Güler: Ίσως σκόπευε να το πει αυτό. Δεν ξέρω, συναντήθηκε εξάλλου με τον Fidan.
Hakan Fidan: Ε, ναι, αλλά δεν ανέφερε αυτό το κομμάτι. Δεν μπήκαμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Yaşar Güler: Ίσως τελικά αυτό εννοούσε. Ένα διπλωματικό διάβημα στη Συρία;
Hakan Fidan: Ίσως το υπουργείο Εξωτερικών δουλεύει με συντονισμό…
Ahmet Davutoğlu: Εννοώ ότι μπορώ να συντονίσω το διπλωματικό πεδίο, αλλά σε ότι αφορά τον εμφύλιο πόλεμο ο Στρατός…
Feridun Sinirlioğlu: Αυτό μου ειπώθηκε εκεί. Κατά μια άποψη η κατάσταση είναι διαφορετική. Μια επιχείρηση κατά της ISIL εδράζεται επαρκώς στους διεθνείς νόμους. Θα προβάλλουμε το γεγονός ότι αυτή είναι η al-Qaeda. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσκολία εκεί εάν αναφέρουμε ότι πρόκειται για επιχείρηση που αφορά την al-Qaeda. Και όταν έρθει το θέμα στην προστασία του τάφου του Suleiman Shah εκεί θα επικαλεστούμε προστασία του εδάφους μας.
Yaşar Güler: Ναι, με αυτό δεν πρόκειται να έχουμε κανένα πρόβλημα
Hakan Fidan: Αμέσως μετά, όταν αυτό γίνει, θα προκαλέσω γενική εσωτερική αναστάτωση. Πρόκειται να συμβούν αρκετές βομβιστικές επιθέσεις. Αυτό θα σημαίνει ότι τα σύνορα (σ.σ.: τα συριακά) δεν θα είναι υπό έλεγχο…
Feridun Sinirlioğlu: Εννοώ, ναι, οι βομβιστικές επιθέσεις πρόκειται να συμβούν έτσι και αλλιώς. Αλλά θυμάμαι την κουβέντα μας πριν από 3 χρόνια.
Yaşar Güler: Ο Fidan πρέπει επειγόντως να ενισχυθεί και πρέπει να τον βοηθήσουμε με το να προμηθεύσουμε όπλα και πυρομαχικά τους αντάρτες. Πρέπει να μιλήσουμε με τον υπουργό. Με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί τους και να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση.
Ahmet Davutoğlu: Πως βάλαμε ειδικές δυνάμεις σε δράση όταν υπήρχε απειλή από το βόρειο Ιράκ; Το ίδιο έπρεπε να είχαμε κάνει και εδώ. Τέλος πάντως δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι διπλωματία.
Feridun Sinirlioğlu: Σου είπα τότε στρατηγέ ξέρεις πως βάλαμε τα άρματα μάχης εκεί; Ήσουν παρών;
Yaşar Güler: Τι εννοείς δικά μας άρματα;
Feridun Sinirlioğlu: Ναι, πως νομίζεις ότι στείλαμε τα δικά μας άρματα μέσα στο Ιράκ; Πως; Πως καταφέραμε να στείλουμε ειδικές δυνάμεις; Είχα εμπλακεί σε αυτό. Αφήστε με να γίνω ξεκάθαρος: Δεν υπήρχε καμία κυβερνητική απόφαση. Όλα αυτά τα κάναμε με μόνο μια διαταγή
Τέταρτη συνομιλία
Yaşar Güler: Λοιπόν συμφωνώ μαζί σου. Για ένα πράγμα όμως δεν μιλήσαμε καθόλου. Αλλά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα τα οποία η Συρία μπορεί να κάνει τώρα.
Ahmet Davutoğlu: Στρατηγέ ο λόγος που λέμε όχι για αυτή την επιχείρηση είναι γιατί ξέρουμε την ικανότητα αυτών των ανδρών
Yaşar Güler: Κοιτάτε κύριε δεν είναι η ΜΚΕ (Mechanical and Chemical Industry Corporation) κάτω από τις διαταγές του υπουργού; Κύριε εννοώ το Κατάρ ζητά να αγοράσει όπλα προσφέροντας ρευστό. Άμεσα. Τότε γιατί απλά δεν το κάνουν; Είναι κάτω υπο τις διαταγές του υπουργού.
 Ahmet Davutoğlu: Ναι, αλλά υπάρχει ένα σημείο που δεν μπορούμε να συντονιστούμε.
Yaşar Güler: Τότε ο πρωθυπουργός μπορεί να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τον «υπουργό»  ταυτόχρονα. Τότε μπορεί να μιλήσει και στους δύο.
Ahmet Davutoğlu: Εμείς, εγώ και ο Siniroğlu έχουμε κυριολεκτικά κάνει το εκκλήσεις στον πρωθυπουργό για μια συνάντηση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.
Πέμπτη συνομιλία  
Yaşar Güler: Επίσης δεν χρειάζεται να είναι μια συνάντηση με πολύ κόσμο. Εσείς, ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εσωτερικών και ο αρχηγός του Επιτελείου. Δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερους. Αυτό γιατί η κυριότερη ανάγκη είναι για όπλα και πυρομαχικά. Ούτε καν για όπλα. Μόνο για πυρομαχικά. Ας πούμε ότι δημιουργούμε μια δύναμη 1000 ανδρών. Εάν τους στείλουμε στον πόλεμο με  λιγότερο από 6 μήνες προμήθειες πυρομαχικών αυτοί θα επιστρέψουν πίσω μέσα σε δύο μήνες.
Ahmet Davutoğlu:Ε ίναι ήδη πίσω
Yaşar Güler: Θα έρθουν πίσω.
Ahmet Davutoğlu: Θα έρθουν πίσω από πού; Πως το λέγανε; Çobanbey.
Yaşar Güler: Ναι ακριβώς. Ναι ακριβώς. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αφορά μόνο τον Fidan. Αυτό είναι απαράδεκτο.
Έκτη συνομιλία
Ahmet Davutoğlu: Το βράδυ φτάσαμε σε συμφωνία. Και νομίζω ότι τα πράγματα παίρνουν μια θετική τροπή για εμάς.
Feridun Sinirlioğlu: Βγάλαμε την απόφαση του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την επομένη. Μετά συζητήσαμε με τον στρατηγό.
Ahmet Davutoğlu: Και οι άλλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τη δική μας αδυναμία. Είπες ότι πρόκειται να καταλάβεις αυτό το μέρος και ότι η παρουσία ανδρών εκεί συνιστά ένα παράγοντα ρίσκου. Τους αποσύρεις. Καταλαμβάνεις το μέρος. Τους ενισχύεις και μετά στέλνεις τα στρατεύματα ξανά
Yaşar Güler: Ναι ακριβώς. Έχετε δίκιο
Ahmet Davutoğlu: Έχω δίκιο; Ετσι απλά εγώ το ερμηνεύω. Αλλά μετά την απομάκρυνση δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτική επιλογή. Είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Έβδομη συνομιλία
Feridun Siniroğlu: Υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Τώρα μπορεί αυτό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Το είπες σήμερα και άλλοι συμφώνησαν σε αυτό. Βαδίζουμε σε ένα διαφορετικό παιχνίδι τώρα. Αυτή η ISIL και όλες αυτές οι οργανώσεις είναι πολύ ανοικτές σε καθοδήγηση. Έχοντας όμως ένα περιβάλλον το οποίο θα κυριαρχείται από τέτοιες οργανώσεις παρόμοιας φύσης θα είναι επικίνδυνο για εμάς. Αλλά όταν μπήκαμε στο βόρειο Ιράκ υπήρχε πάντα ο κίνδυνος το ΡΚΚ να τινάξει την συμφωνία στον αέρα. Αν λάβουμε υπόψη προσεκτικά τους κινδύνους και να τεκμηριώσουμε ... Όπως ο στρατηγός μόλις είπε ...
Yaşar Güler: Κύριε όταν ήσασταν μέσα πριν λίγο μιλούσαμε για ακριβώς αυτό. Ανοικτά εννοώ ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένα εργαλείο για κάθε περίσταση.
Ahmet Davutoğlu: Φυσικά το λέω πάντα στον πρωθυπουργό. Για να κατακτήσεις αυτά τα εδάφη θέλεις ισχυρή και σκληρή δύναμη. Χωρίς όμως σκληρή δύναμη δεν μπορεί να υπάρχει και «μαλακή» δύναμη.
Όγδοη συνομιλία
Yaşar Güler: Κύριε
Feridun Sinirlioğlu: Η εθνική ασφάλεια έχει  πολιτικοποιηθεί. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο παρόμοιο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Έχει γίνει θέμα εσωτερικής κατανάλωσης. Όλες οι συζητήσεις που κάνουμε για την υπεράσπιση των εδαφών μας, των συνόρων μας όλες έχουν γίνει μια φθηνή πολιτική συζήτηση.
Yaşar Güler: Ακριβώς
Feridun Siniroğlu: Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δυστυχώς.
Yaşar Güler :Εννοώ υπάρχει κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που σας στηρίζει σε ένα τέτοιο θέμα εθνικής ασφάλειας; Είναι αυτό ένα δικαιολογημένο θέμα εθνικής ασφάλειας;
Feridun Sinirlioğlu: Δεν θυμάμαι καθόλου μια τέτοια περίοδο
Ένατη συνομιλία
Yaşar Güler: Σε ποιο θέμα μπορούμε να είμαστε ενωμένοι πλην αυτού της εθνικής ασφάλειας; Σε κανένα άλλο.
Ahmet Davutoğlu: Το 2012. Δεν το κάναμε όμως το 2011. Εάν μόνο τότε λαμβάναμε κάποιες αποφάσεις ακόμη και το καλοκαίρι του 2012 (σ.σ: Εννοεί τα εισβάλουν στην Συρία)..
Feridun Sinirlioğlu: Ήμασταν στη χειρότερη κατάσταση το 2012
Ahmet Davutoğlu: Εσωτερικά ήταν σαν την Λιβύη. Ποιος ανεβαίνει στην εξουσία και ποιος κατεβαίνει δεν έχει σημασία για εμάς.
Yaşar Güler: Κύριε για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σύγχυση. Η ανάγκη μας για το 2011 ήταν για πυρομαχικά και όπλα. Το ίδιο και το 2012 και το 2013 και σήμερα. Βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε και να ασφαλίσουμε εκείνο το σημείο.
Ahmet Davutoğlu: Τα όπλα και τα πυρομαχικά δεν είναι το δύσκολο σημείο σε αυτή την υπόθεση. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Προκλητικά ψευδείς» οι φήμες για ρωσική στρατιωτική βάση στην Αργεντινή, λέει το Υπουργείο Εξωτερικών

«Προκλητικό ψέμα» χαρακτήρισε τις φήμες για τα σχέδια της Μόσχας να κατασκευάσει στρατιωτική βάση στην Αργεντινή το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Λουκασέβιτς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μας εξέπληξε το γεγονός πως κυκλοφορούν και αναπαράγονται μέσω διαδικτύου δημοσιεύματα που μιλούν για τα δήθεν σχέδια της Ρωσία να κατασκευάσει στρατιωτική βάση στην Αργεντινή».
 Οι φήμες που έχουν κατακλύσει  τις τελευταίες μέρες  το διαδίκτυο μιλούν για μυστική συμφωνία τουΒλαντίμιρ Πούτιν με την πρόεδρο της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες για την κατασκευή «αδιευκρίνιστου αριθμού ρωσικών Στρατιωτικών Βάσεων» σε αργεντίνικα εδάφη.  «Αυτά τα προκλητικά  ψέματα δεν θα άξιζαν καν αναφοράς ή σχολιασμού, εάν δεν συνοδεύονταν με προβοκατόρικες εικασίες για το πώς σκοπεύει να αναπτύξει τις σχέσεις με το Μπουένος Αϊρες η Μόσχα στο μέλλον» καταλήγει η δήλωση Λουκασέβιτς. 

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

                Για άλλη μια φορά ο Καζάκης είναι καταιγιστικός για τα άνομα σχέδια ενάντια στην Ελλάδα. Η οικονομική υποδούλωση δεν είναι αρκετή για το οικονομικό σύστημα,θέλει την διάλυση της κρατικής οντότητας της Ελλάδας ώστε να απομυζηθούν οι πόροι από τις αγορές. Η οικονομική κρίση θα φέρει ίσως και τα σύννεφα του πολέμου. Το μνημόνιο έχει αλυσοδέσει την Ελλάδα και διέλυσε τις υποδομές της που δίχως αποτρεπτική ικανότητα για να αντιμετωπίσει μια εισβολή ουτσεκάδων θα αποδεχτεί τους νατοϊκούς - ευρωπαϊκούς "ειρηνοποιούς" για να επιβάλλουν ειρήνευση. Το αποτέλεσμα θα είναι η κατάτμηση της Ελλάδας ώστε να εκμεταλλευτούν οι αγορές τον πλούτο της Ελλάδας δίχως τους ενοχλητικούς Έλληνες ως κυρίαρχο έθνος να αντιστέκεται στα σχέδιά τους.
           Η λύση είναι ο αγώνας, τίποτα δεν έχει χαθεί, μπορούμε να νικήσουμε!Ενωμένοι με σύμβολο την Ελληνική σημαία, με οδηγό τους ήρωες του  '21 θα φέρουμε την Ελλάδα στην θέση που της αξίζει! Ελεύθερη, ανεξάρτητη και υπερήφανη!
         Όλοι μαζί με ηγέτη τον Δημήτρη Καζάκη στο ΕΠΑΜ για την νίκη!


         ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!       
                        Ο ΚΑΖΑΚΗΣ   ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΤΗΣ!   

Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί και σκοτώνει μέσα στην φυλακή τι ελπίδα έχουν οι πολίτες;


Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη,  από τον Αλβανό κατάδικο Ιλία Καρέλι ο οποίος κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του άτυχου 46χρονου υπαρχιφύλακα από το Αγρίνιο, κόβoντάς του την καρωτίδα.
Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς είχε εκτίσει πάνω από τα 3/5 της ποινής του.
Να σημειωθεί πως είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ο Αλβανός ισοβίτης επιτέθηκε στον  άτυχο υπαρχιφύλακα καθώς ενώ είχε περάσει ήδη 16 χρόνια στη φυλακή δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του και θεώρησε τον 46χρονο υπεύθυνο.
Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου».
Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.
Το ερώτημα είναι "Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί και σκοτώνει μέσα στην φυλακή τι ελπίδα έχουν οι πολίτες που δέχονται καθημερινά επισκέψεις από τις συμμορίες των Αλβανών, Γεωργιανών κλπ που λυμαίνονται την Ελλάδα και ειδικότερα την Αττική;".
Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί ανενόχλητος και μπορεί και επιτίθεται δολοφονώντας τον δεσμοφύλακα, τότε σε τι μπορεί να ελπίζουν οι πολίτες αυτής της χώραες απέναντι στους πάνοπλους και αποφασισμένους αλλοδαπούς κακοποιούς που μπαίνουν μέσα σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα από αστυνομικά τμήματα ή καλά φυλαγμένες - υποτίθεται - περιοχές και ληστεύουν, βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν ανενόχλητοι;
Για πόσο οι Ελληνες θα είναι στο έλεος των αλλοδαπών κακοποιών;
Ο  Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός της δολοφονίας του να σκορπίζει θλίψη. Ο 46χρονος ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα. 
Την ίδια ώρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με την ασφάλεια μέσα στις φυλακές και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί και να κατασκευάσει όπλα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο, τόσο σε συγκρατούμενους τους, όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 
 
Την ίδια ώρα μέσα από ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου υπογραμμίζει πως είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει για λουτρό αίματος. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»

24-03-2014 Ε.Πα.Μ.: Δ. Καζάκης σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία

Ο Δημήτρης Καζάκης μιλάει για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στον πολυχώρο Πολιτισμού «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου στην Κυπαρισσία.


ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

"Πουλήσανε" τους Ουκρανούς νεοναζί - Εκτέλεσαν τον Olexander Muzychko για να φαίνεται "καθαρός" ο Γιατσένιουκ


Αφού χρησιμοποίησαν τους νεοναζί εγκληματίες του Δεξιού Τομέα, για να ρίξουν τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς και για να σκοτώνουν αστυνομικούς των "Μπερκούτ" στην πλατεία του Κιέβου, τώρα που τελέιωσε ο ρόλος τους, ήρθε η ώρα να τους ξεφορτωθούν και αυτούς. Πιο πριν σας ανακοινώσαμε την εκτέλεση του αρχηγού του Δεξιού Τομέα Olexander Muzychko, ο οποίος καταζητούνταν με διεθνές έναλμα σύλληψης από την Ρωσία για το θάνατο και τον βασανισμό 20 Ρωσων στρατιωτών στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας το 2000.
 
Πυροβολήθηκε τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ,δήλωσε την Τρίτη ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος του ΥΠΕΣ.
 
 
Ο Muzychko , ήταν επίσης γνωστός ως Sashko Bilyi , και βρισκόταν τη Δευτέρα σε καφετέρια στη δυτική ουκρανική πόλη Rovno όταν ξεκίνησε η επιχείρηση τις ειδικές δυνάμεις.
 
Ο Muzychko , ο οποίος, ανήκε στο νεοναζιστικό κόμμα "Δεξιός Τομέας" και συμμετείχε ενεργά στις ταραχές ( διαδηλώσεις ) στο Κίεβο , προσπάθησε να διαφύγει μέσα από ένα παράθυρο ανοίγοντας πυ τραυματίζοντας έναν από τους αστυνομικούς , προτού σκοτωθεί από την ανταπόδοση των πυρών , σύμφωνα με το Αναπληρωτή Υπουργός Εσωτερικών 
Β.Yevdokimov .
 
" Ο Muzychko πυροβολήθηκε στο πόδι του , αλλά προσπάθησε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς,και πυροβολούσε ακόμα και όταν είχε πέσει στο έδαφος. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του Muzychko " είπε ο Yevdokimov είπε , στο UNIAN.
 
 
Τρεις άλλοι ένοπλοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Είναι ξεκάθαρο ότι χάλαγε τη "μοστρα" του νεοναζιστή πρωθυπουργού Γιατσένιουκ τον οποίο τον στηρίζουν οι ακροδεξιοί της χώρας αλλά και των ΗΠΑ και της Δύσης που τον αποδέχτηκαν ως "νόμιμο" πρωθυπουργό.Ήταν χρη΄σιμοι γεωπολιτικά για τους Αμερικανούς αλλά τώρα ο ρόλος τους τελείωσε και ήταν ώρα να "εξουδετερωθούν".
 
Όμως αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο, ο Δεξιός Τομέας αποτελείται από οπλισμένους και εκπαιδευμένους παλαβούς, οι οποίοι δεν θα συγχωρήσουν αυτή την "προδοσια". Ανήκουν στον ουκρανικό υπόκοσμο, είναι φρικιαστικά σκληροί, και το κυριότερο δεν ξεχνάνε ποτε. Ο Γιατσένιουκ και η κυβέρνησή του θα πρέπει να έχουν πια αστυνομική συνοδεία ακόμα και στην...τουαλέτα.
 

Πτήση ΜΗΑ 370: Oλα δείχνουν "Renegade", κατάρριψη του αεροσκάφους και προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων


Όσο περνούν οι ώρες και όσο έρχονται νέα στοιχεία στην δημοσιότητα αναφορικά με την απόκρυcη στοιχείων πoυ έχουν να κάνουν με το Boeing 777 της πτήσης MHA370 της Malaysian Airlines, τόσο το ενδεχόμενο κατάρριψής του από τις δυνάμεις των ΗΠΑ προκειμένου να αποφευχθεί κατάσταση Renegade (ασύμμετρη τρομοκρατική ενέργεια) με ρίψη του αεροσκάφους στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία δείχνει ως η πλέον πιθανή εκδοχή.
Η βρετανική Telegraph, η οποία επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες η πτώση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό "ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας".
Η ομάδα που ερευνά την εξαφάνιση του Boeing εκτιμά ότι ούτε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ούτε πυρά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αλλόκοτη πορεία που είχε το αεροσκάφος, αλλά ούτε και την απενεργοποίηση όλων των συστημάτων επικοινωνίας του.
Επίσημη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η εκτίμηση πως "αυτή ήταν σκόπιμη πράξη από κάποιον που βρισκόταν εντός του αεροπλάνου, ο οποίος θα έπρεπε να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για αυτή την ενέργεια".
Οταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάποια πυρκαγιά η πηγή ανέφερε "Δεν δένουν αυτά τα στοιχεία. Οι ερευνητές μελετούν τις διαδικασίες που απαιτούνται για να φθάσει το αεροπλάνο μέχρι το σημείο όπου φαίνεται να συνετρίβη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέταξε μέχρι εκεί χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο".
Από εκεί και πέρα η αποκάλυψη ότι το δίκτυο δορυφόρων Inmarsat είχε εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά δεν μετέδωσε τις πληροφορίες για άγνωστους λόγους, όπως και μια σειρά άλλων στοιχείων δείχνουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πολύ κοντά στο Νιτέγκο Γκαρσία και απεκρύβη η πτώση του.
Γιατί; Για να μεσολαβήσουν αρκετές ημέρες προκειμένου να χαθούν όλα τα στοιχεία, να απομακρυνθούν τα συντρίμμια μακριά από το Ντιέγκο Γκαρσία και να μην εντοπιστούν τα δύο "μαύρα κουτιά" των οποίων είναι πολύ πιθανό οι μπαταρίες ήδη να έχουν εξαντληθεί άρα είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να μάθει τι έγινε στην πραγματικότητα...

"Εκδίκηση" υπόσχονται οι νεοναζί για τον θάνατο του ηγέτη τους Α.Μιζίτσκο


Τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για την δολοφονία του ηγέτη του Δεξιού Τομέα, Αλεξάντρ Μιζίτσκο, με δυο σφαίρες στην καρδιά, χθες το βράδυ, ευθύνεται ο ... ίδιος ο οποίος αντιστάθηκε στην σύλληψή του.
 
Την ίδια στιγμή ο "Δεξιός Τομέας" υπόσχεται "εκδίκηση" και η κατάσταση στην δυτική Ουκρανία "μυρίζει μπαρούτι" καθώς ο Δεξιός Τομέας ελέγχει ολόκληρη την βορειοδυτική Ουκρανία και σημαντικά τμήματα της κεντρικής Ουκρανίας
 
Ο Μιζίτσκο δολοφονήθηκε στην περιοχή Ρόβνο, δυτικά της Ουκρανίας, από άνδρες του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.
 
Δηλαδή τους χρησιμοποίησαν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Β.Γιανουκόβιτς και τώρα τους εκτελούν! Κανονική μαφία...
 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ισραήλ κλείνει όλες τις πρεσβείες του


Για πρώτη φορά στην ιστορία του εβραϊκού κράτους όλες οι ισραηλινές διπλωματικές αποστολές, είτε είναι πρεσβείες είτε προξενεία είτε αντιπροσωπείες πρόκειται να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα αρχομένης από τη σήμερα. Την είδηση αυτή αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή του Ισραήλ το λιγότερο περίεργη.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της απεργίας που έχουν κηρύξει οι διπλωματικοί υπάλληλοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές αποδοχές τους. Μάλιστα φιλοξενούνται δηλώσεις του επικεφαλής της ένωσης των διπλωματών στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών του Yaakov Livne σύμφωνα με τις οποίες οι «κινητοποιήσεις έχουν εξελιχθεί σε μια γενική απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ».
Ένας άλλος επικεφαλής συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στο ισραηλινό ΥΠΕΞ ο Yair Frommer κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ότι «έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του διπλωματικού σώματος οι οποίοι αγωνίζονται κάθε ημέρα για το μέλλον του Ισραήλ».
Σχολιάζοντας το κλείσιμο όλων των διπλωματικών υπηρεσιών ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δήλωσε πως αυτή η απόφαση του εργατικού σωματείου «οδηγεί στην πλήρη απώλεια ελέγχου», δηλώνοντας παράλληλα πως κατά τη διάρκεια της απεργίας αυτής οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών θα εργαστούν για την κατά δυνατόν ελαχιστοποίηση της ζημιάς από την γενική απεργία.
Από την άλλη πλευρά πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν το Ισραήλ στο κλείσιμο όλων των πρεσβειών του και ένας από αυτούς είναι ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν.

Άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης του Νικηταρά

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος (1782-1849) γεννήθηκε στη Νέδουσα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Καταγόταν από το χωριό Τουρκολέκα, του δήμου Φαλαισίας της Μεγαλόπολης. Ήταν ανηψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο Νικηταράς συνελήφθη το 1839 και καταδικάστηκε, αν και παντελώς αθώος, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Όταν αποφυλακίστηκε, ή υγεία του ήταν εξασθενημένη ενώ έχασε σε μεγάλο βαθμό την όραση του. Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας όταν του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη ώστε να ζει αυτός και η οικογένεια του ευπρεπώς και αντί αυτού, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας" στον ναό της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή. Το 1843 του απονεμήθηκε ο βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Πέθανε το 1849 σε ηλικία 67 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί δίπλα στο Κολοκοτρώνη όπως κι έγινε.


Ορισμένες άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης του :

  •     Ο Νικηταράς άνοιξε την αυλαία της Επανάστασης, αλλά υπήρξε και ένας από τους πρωταγωνιστές της. Τη νύκτα της 16ης προς 17η  Μαρτίου 1821 συνεπλάκη με μια ομάδα Τούρκων έξω από την Καλαμάτα. Στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 έριξε τους τελευταίους πυροβολισμούςτου Αγώνα στην Πέτρα της Βοιωτίας.
  •     Στη νεκρολογία η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αιών», αναφέρθηκε ότι οι μάχες στις οποίες συμμετείχε ξεπερνούσαν σε αριθμό τα χρόνια της ηλικίας του. Τα παραπάνω δεν παρουσιάζονται ως υπερβολή αναναλογιστούμε ότι εκτός από τις μεγαλύτερες και αποφασιστικότερες μάχες του Αγώνα (Βαλτέτσι, Δολιανά, Δερβενάκια, Αράχωβα, Μεσολόγγι, Φάληρο κλπ.) συμμετείχε και δεκάδες άλλες. Μέσα σε τέσσερις μόνο μήνες (από τα Μαΐου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 1821) συμμετείχε σε περισσότερες από είκοσι μάχες καισυμπλοκές γύρω από την Τριπολιτσά.
  •     Σύμφωνα με την παράδοση κατά τη διάρκεια της μάχης στα Δερβενάκια άλλαξε τέσσερα σπαθιά, καθώς τα τρία έσπασαν. Μετά το τέλος της σύγκρουσης χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να ξεκολλήσει το σπαθί από το χέρι του, καθώς είχε υποστεί βαριάς μορφής αγκύλωση. Κατά την ίδια μάχη όταν ένιωθε την κούραση να τον καταβάλλει έδινε κουράγιο στον εαυτό του λέγοντας «κουράγιο Νικήτα, Τούρκους σφάζεις».
  •     Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολεμιστών του ο Νικηταράς κατά τη διάρκεια της επανάστασηςεξολόθρευσε πάνω από 300 Τούρκους. Ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός αν αναλογιστούμε τον αριθμό των μαχών στις οποίες συμμετείχε, την τρομακτική ορμητικότητα και την ιδιαίτερη μαχητική του ικανότητα. Ο ίδιος ο ήρωας σε μια συνάντησή του με τον Γερμανό φιλέλληνα C. F. Bojons τού είπε πως είχε εξολοθρεύσει300 Τούρκους μέσα σε ένα εξάμηνο!
  •     Όταν το γαλλικό εκστρατευτικό σώμα, υπό τον στρατηγό Μαιζόν, αποβιβάστηκε στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας με αποστολή την επιτήρηση της αποχώρησης του στρατού του Ιμπραήμ, ο Νικηταράς έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Καθόταν τυλιγμένος με την κάπα του στη σκηνή του τρέμοντας από τον πυρετό. Μοναδική του τροφή ήταν λίγες ελιές μέσα σε ένα πήλινο δοχείο. Όταν τον επισκέπτονταν Γάλλοι αξιωματικοί έκρυβε τις ελιές κάτω από την κάπα του. Ο Μαιζόν, όταν του το ανέφεραν, θέλησε να τον περιποιηθεί όπως του άρμοζε. Ο περήφανος οπλαρχηγός αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν του έλειπε τίποτα και ότι η Ελλάδα μπορούσε να θρέψει τους στρατιώτες της. Ταυτόχρονα έκρυβε επιμελέστερα το δοχείο με τις ελιές του.
  •     Σε έναν περίπατο του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη, αμέσως μετά την πολύκροτη δίκη του Κολοκοτρώνη και την πεισματική άρνηση των δύο δικαστών να τον καταδικάσουν, ο λαός του Ναυπλίου στάθηκε ευλαβικά μπροστά στους διερχόμενους, εκδηλώνοντας έτσι τον απεριόριστο θαυμασμό για τη στάση τους. Ξαφνικά μέσα από το πλήθος ξεπρόβαλε ο Νικηταράς, πλησίασε τον Πολυζωίδη και του είπε δακρυσμένος: «Πρόεδρε με την ηρωική σου διαγωγή μου πήρες τις δάφνες των Δερβενακίων».
  •     Ο Νικηταράς ετάφη δίπλα στον Θ. Κολοκοτρώνη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκαςκαι των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και άμεσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κανένας για τη σορό του. Τη στιγμή που χώρες με σαφώς μικρότερη στρατιωτική ιστορία από αυτή της Ελλάδας «κτενίζουν» τα πέρατα της οικουμένης για να ανακαλύψουν οστά στρατιωτών τους, να τα επαναφέρουν στην πατρίδα και να τα ενταφιάσουν με τις πρέπουσες τιμές, η χώρα μας αγνοεί την τύχη των οστών των περισσοτέρων πολεμιστών που χάρη στην προσωπική τους θυσία τής επέτρεψαν να συνεχίσει την ιστορική της πορεία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣπεριοδικό ‘Στρατιωτική ιστορία’, τεύχος 67, Μάρτιος 2002