Powered By Blogger

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σνόουντεν: Να τι θα συμβεί, αν με σκοτώσετε!

Έτοιμος για όλα ο 29χρονος: Έχει στείλει ψηφιακά έγγραφα σε διάφορες χώρες, που θα γίνουν προσβάσιμα, αν εκείνος πάθει κάτι...
Κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, το "βαθύ λαρύγγι" των υποκλοπών, Εντουαρντ Σνόουντεν , έχει ήδη φροντίσει να διαρρεύσουν σε όλο τον πλανήτη οι... "βρωμοδουλειές" του Μπαράκ Ομπάμα, σε περίπτωση που του συμβεί κάτι... απρόοπτο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρινγουάλντ της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην "The Daily Beast", ο "υπ' αριθμόν 1 εχθρός" των ΗΠΑ έχει ήδη στείλει αντίγραφα εγγράφων σε ψηφιακή μορφή σε πολίτες διαφόρων χωρών προκειμένου να έχει αποκαλύψει σε όλες του τις διαστάσεις το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) σε περίπτωση που πάθει κάτι κακό. Αυτή τη στιγμή οι κάτοχοι των αρχείων, όπως εξηγεί ο Βρετανός δημοσιογράφος, δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους, αν όμως ο Σνόουντεν πάθει κάτι, τότε έχει φροντίσει έτσι ώστε να λάβουν τους κωδικούς για να έχουν πρόσβαση στα αρχεία.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σνόουντεν παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας ενισχύοντας τις υποψίες ότι ενδεχομένως να συνομιλεί με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που τον θεωρούν "λαβράκι" το οποίο δεν θα πρέπει να χάσουν, όπως επισημαίνει το Reuters.

Η επιμονή του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου ότι δεν πρόκειται να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Αμερικανό κατάσκοπο εγείρει υποψίες για πιθανές συνομιλίες του Αμερικανού κατασκόπου με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν, πάντως, ότι ακόμα κι αν ο Ρώσος πρόεδρος κάνει τελικά ένα βήμα πίσω παραδίδοντας στις ΗΠΑ τον Σνόουντεν, θα το κάνει με διάφορα ανταλλάγματα αν και όταν λέει κάτι ο Πούτιν, δύσκολα το παίρνει πίσω.

"Είναι λαβράκι για τον καθένα, τις όποιες μυστικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των δικών μας. Όλες οι μυστικές υπηρεσίες θα ήθελαν να μιλήσουν μαζί του", δήλωσε ρωσική πηγή ασφαλείας.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος κατηγορείται για την δημοσιοποίηση αμερικανικών μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης, έφυγε από το Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή και μετέβη στην Μόσχα, ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks θα καταφύγει στον Ισημερινό όπου θα ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δεν απάντησε άμεσα στο Reuters που ζήτησε κάποιο σχόλιο, αλλά ένας πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας--επί Σοβιετικής Ένωσης, όταν ήταν KGB-- είπε ότι η Μόσχα είναι απίθανο να χάσει την ευκαιρία υποθέτοντας ότι ο Σνόουντεν θα θέλει να συνεργαστεί.

"Θα ήταν ανόητο να χαθεί αυτή η ευκαιρία για την απόκτηση πληροφοριών που είναι πολύ δύσκολο, αδύνατο ή ακριβό να αποκτηθούν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο", δήλωσε ο πρώην κατάσκοπος, Λοβ Κορολκόφ.

Η φημολογία περί ανάμειξης της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας στην άφιξη του Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο την Κυριακή, όταν 24 πράκτορες ντυμένοι με πολιτικά εντοπίστηκαν να ελέγχουν τον χώρο μετεπιβίβασης, κάποιες φορές, μάλιστα, συνοδευόμενοι από ένστολους αστυνομικούς.

Ο πρεσβευτής του Ισημερινού στη Ρωσία Πατρίσιο Αλμπέρτο Τσάβες Ζαβάλα μετέβη στην ζώνη τράνζιτ σχεδόν αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Σνόουντεν. Στη συνέχεια οι πράκτορες και η αστυνομία μπλόκαραν την είσοδο μίας από τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου. Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν εκεί όλη την νύχτα, μέχρι και την επόμενη μέρα.

Αλλά δεν υπήρχε πουθενά ίχνος του Σνόουντεν, ο οποίος, όπως είπε ο Πούτιν χθες, παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, οι Ρώσοι υπολογίζουν την... αξία του Σνόουντεν.

Για τον Ρώσο πολιτικό αναλυτή, Πάβελ Σαλίν η σιωπή του Κρεμλίνου σχετικά με τον Σνόουντεν για περισσότερες από 36 ώρες μετά την άφιξή του στη χώρα είναι τακτική καθυστέρησης. "Τώρα αξιολογούν πόσο χρήσιμος μπορεί να αποδειχτεί. Η αξία του εξαρτάται από το τι πληροφορίες διαθέτει", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι έχει προτείνει την ανταλλαγή του Σνόουντεν με τον Ρώσο μεγαλέμπορο όπλων, Βίκτορ Μπουτ, η φυλάκιση του οποίου στις ΗΠΑ προκάλεσε την οργή της Μόσχας. Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί το αίτημα της Μόσχας για έκδοσή του .

Τόσο ο Κορολκόφ όσο και η πηγή των μυστικών υπηρεσιών που διατήρησε την ανωνυμία της, υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα ακολουθήσει μία κοινή διεθνή πρακτική χρησιμοποιώντας τον Σνόουντεν στις διαπραγματεύσεις για τον Μπουτ.

"Ετσι γίνεται παντού στον κόσμο. Θα ήταν προς όφελος της κυβέρνησης να μην εκδώσει τον Σνόουντεν", είπε ο Κορολκόφ, ενώ η πηγή πρόσθεσε ότι: "η Ρωσία έχει σε αυτή την περίπτωση κάποιο διαπραγματευτικό ατού".

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι και για τις δύο χώρες αν τραβήξουν το σχοινί στην υπόθεση Σνόουντεν.

"Είναι μία πολύ, πολύ σημαντική στιγμή για το σύνολο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. Βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα σημείο που θα καθορίσει τις σχέσεις αυτές για το άμεσο μέλλον", είπε ο Ντμίτρι Τρενίν, διευθυντής του Carnegie Moscow, μίας δεξαμενής σκέψης.

hellas-now

Ινφογνώμων Πολιτικά

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κρατική αμυντική βιομηχανία, τέλος! - Έκλεισαν "a la ΕΡΤ" τα εργοστάσια, ξεπουλάνε τα ακίνητα

"ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ" Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ελληνική πολεμική βιομηχανία, τέλος, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε! Τα τρία εργοστάσια των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ  θα έχουν την τύχη της ΕΡΤ, δηλαδή κλείνουν και χιλιάδες εργαζομένων απολύονται και θα δημιουργηθεί μια μικρή εταιρεία με άξονα την ΕΑΒ.
 
Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
 
Αυτό η κυβέρνηση το αποκαλεί "αναδιοργάνωση εν λειτουργία" και περισσότερο απ'όλα φυσικά θα πληγούν τα ΕΑΣ που εδώ και καιρό "έχουν μπει στο μάτι" της τρόικα, λόγω της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που έχουν.
 
Τα ΕΑΣ έχουν το "δεύτερο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας", όπως αποκαλείται, μετά από αυτό του Ελληνικού στον χώρο των εγκαταστάσεων στο παλιό εργοστάσιο του Μαρτσινιώτη, μια τεράστια έκταση πολύ μεγάλης αξίας που ξεκινά από την Αττική Οδό στα βόρειά της και φτάνει στην λεωφόρο Ηλιουπόλεως σε απόσταση 15' από την πλατεία Συντάγματος με ΙΧ.
 
Επίσης έχουν τρεις τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους στα λιμάνια Ελευσίνας, Λαυρίου και Αιγίου, μαζί, φυσικά με όλη την λοιπή ακίνητη περιουσία τους.
 
Η σύσκεψη των δύο υπουργών ολοκληρώθηκε πριν λίγο και εκεί σφραγίστηκε η μοίρα της ελληνικής κρατικής βιομηχανίας η οποία 38 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, απλά μας τελείωσε και επιστρέψαμε σε μία εποχή όπου ούτε καν σφαίρες για τυφέκια δεν θα κατασκευάζονται.
 
Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε προτάσεις αγοράς των εργοστασίων από διάφορες πλευρές...
 
Με πολύ δυσάρεστη απόφαση για τους εργαζόμενους και την άμυνα της χώρας  ξεκίνησε την θητεία της η Φ.Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...
 

CIA: Ξεκίνησε την παράδοση όπλων στους ισλαμιστές μισθοφόρους της Συρίας (video)

ΜΕΣΩ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA ξεκίνησε τη μεταφορά όπλων προς την Ιορδανία μέσω ενός δικτύου από «ασφαλείς χώρους αποθήκευσης» και μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να ξεκινήσει ο εξοπλισμός «επιλεγμένων» ομάδων ανταρτών.
Αυτή ήταν και η αιτία που η Ρωσία απέσυρε το προσωπικό της από την βάση της Ταρτούς, καθώς θεωρεί ότι αυτός ο οπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του προσωπικού της βάσης (ανησυχούν για βολές αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή ρίψη όλμων) με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το ηδη "βαρύ" κλίμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ ..
Η αποστολή των όπλων η οποία θα συνοδευθεί από την απαραίτητη εκπαίδευση των μισθοφόρων που δρουν στη Συρία πρόκειται να γίνει για να ενισχυθούν οι δυνάμεις τους από τις αρχές Αυγούστου στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων του Bashar Al Assad.
Η μεταφορά των πρώτων φορτίων όπλων πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες και σε αυτά θα περιλαμβάνεται ελαφρύς οπλισμός και αντιαρματικοί πύραυλοι.
Η CIA στη συνέχεια και για δύο τουλάχιστον εβδομάδες θα επιλέξει μια αρχική ομάδα μισθοφόρων για να κάνει σίγουρο ότι αφενός τα όπλα θα χρησιμοποιηθούνε κατά του Assad και αφετέρου ότι θα μάθουν να τα χρησιμοποιούν σωστά ανοίγοντας το δρόμο ουσιαστικά για τους πρώτους αντάρτες εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους από τη CIA να ριχτούν στη μάχη.  
Συζητήσεις για τον εξοπλισμό των μισθοφόρων γίνονται και με άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία – η οποία πιθανότατα θα τους εξοπλίσει με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους- και σε μικρούς αριθμούς στην αρχή όπως αναφέρεται περίπου 20.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε μήνα ξεκινώντας από τον Αύγουστο, θα εισέρχονται στη Συρία από την Ιορδανία μερικές εκατοντάδες μισθοφόροι παλαιότερα γνωστοί και ως «ακτιβιστές» οι οποίοι θα έχουν περάσει πρώτα από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού στους.
Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας δύναμης 5.000 μισθοφόρων τουλάχιστον πριν το τέλος του έτους.
Με αυτή τη δύναμη η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται και μέσα στο 2014 ελπίζουν οι ΗΠΑ ότι θα αποτελέσει τον αποφασιστικό παράγοντα για την πτώση όχι μόνο του Assad αλλά και την εξουδετέρωση των μονάδων της φιλοιρανικής Hezbollah που στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας και η δύναμής της εκτιμάται σύμφωνα με τους Αμερικανούς σε 2500 με 4000 μαχητές. .
Οι δυνάμεις των ανταρτών-μισθοφόρων που θέλουν να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ είναι αυτές που πρόσκεινται στον «στρατηγό»  Salim Idris – ο οποίος αναφέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη των ανταρτικών δυνάμεων- και ο οποίος έχει λάβει το σχετικό «χρίσμα» από τη Δύση.
Φυσικά και ο Λευκός Οίκος έχει δώσει σαφείς εντολές στην CIA να ελέγχει εξονυχιστικά τις ομάδες των ανταρτών που εξοπλίζουν έτσι ώστε τα όπλα να μην πέσουν στα χέρια ομάδων που σχετίζονται με την al-Qaeda όπως είναι η al-Nursa.  
Περιττό βέβαια να προστεθεί πως η CIA θα τα κάνει «θάλασσα» όπως συνηθίζει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις και στο τέλος τα όπλα που θα μοιράσει θα καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών και θα χρησιμοποιηθούν κατά δυτικών στόχων, όπως συνέβη με τον Αμερικανό πρσβευτή στην Λιβύη και έπεται συνέχεια...
Τα όπλα είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα διασπαρθούν παντού και μετά θα κυνηγούν την al-Nursa η οποία θα έχει στον έλεγχό της αντιαεροπορικά βλήματα για τον κίνδυνο να καταρρίψουν κάποιο αμερικανικό πολιτικό αεροσκάφος. Από την άλλη ίσως αυτή είναι και η κρυφή τους ατζέντα.
Στο όλο σκηνικό ένα προστεθεί τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε στο Γκολάν ο ισραηλινός Στρατός, και οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού περί «ενστάλαξης του φόβου του θανάτου στους εχθρούς»,  η εκκένωση της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς από τους Ρώσους αλλά και η άρνηση της Ρωσίας να εκδώσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ – πράξη η οποία σχετίζεται σίγουρα με τον εξοπλισμό των ανταρτών- τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το σύνθετο και εύφλεκτο γεωστρατηγικό σκηνικό που διαμορφώνει η κατάσταση στη Συρία.
Από τον Αύγουστο οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ – Θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα σενάρια

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ – Θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα σενάρια
kouvelis600car
Εξουσιοδότηση να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Βενιζέλος, αντιδρούν βουλευτές του. Συνεδριάζουν οι Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί της Ν.Δ. στο Μαξίμου.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη δείχνουν το δρόμο της εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, μεταξύ των οποίων και αυτό των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μένει μόνον με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε, νωρίτερα, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να εγκαταλείψει την τρικομματική κυβέρνηση και φέρεται να ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και δεύο τουλάχιστον δήλωσαν ότι δεν προτίθεται να πειθαρχήσουν, περιορίζοντας την τυπική κοινοβουλευτική δύναμη των δόυ κομμάτων από τους 153, στους 150 βουλευτές. Αν και μπορεί να επιδιωχθεί η στήριξη βουλευτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτή τη στιμή είναι σαφές ότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος της κυβέρνησης.
Στις δηλώσεις του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε: «Επανέφερα την πρόταση ότι η αναδιοργάνωση και η δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, να γίνει η μεταρρύθμιση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου ο νέος φορέας να είναι αποτελεσματικός και ανεξάρτητος από κόμματα και κυβερνήσεις
Δεν πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία, το «μαύρο» στην ραδιοτηλεόραση ήταν συνειδητή επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων.
Επέμενα αυτός να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος. Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση ΣτΕ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής, όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα το «μαύρο» και με ότι συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν είναι τυπικό ούτε διαδικαστικό είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας».
Έπειτα, τόνισε: «Δεν υπήρξε συμφωνία, επέμεινα! Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να επέλθει σε αυτήν την λύση την οποία προτείναμε. Σε τίποτε δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».
Έδωσε έμφαση στην μεταρρυθμιστική πολιτική της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την αναζήτηση πολιτικών λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Λέμε «ναι» στην αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό, αλλά όχι σε ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα».

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Kατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας για το 2013


  Ο τομέας οικοδομικής δραστηριότητας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με τα νέα σπίτια που εκτιμάται ότι θα κτιστούν εντός του 2013 να μην ξεπερνούν τα 10.000.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 ο αριθμός των νέων κατοικιών είχε αγγίξει τις 104.000, κάτι που σημαίνει πως η υποχώρηση φτάνει το 90% μέσα σε μια εξαετία.
  Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο στατιστικό δελτίο της Alpha Bank, πέρυσι, όπου η οικοδομή και η κτηματαγορά βρέθηκαν στη χειρότερη χρονιά των τελευταίων πενήντα ετών, κτίστηκαν 18.321 καινούργια σπίτια.
  Ωστόσο, φαίνεται ότι φέτος θα σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς τον Ιανουάριο κτίστηκαν 1.165 νέες κατοικίες και τον Φεβρουάριο μόλις 788 σπίτια σε όλη την Ελλάδα.
  Αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός, κάτι που είναι πολύ πιθανό αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να κτίσει αλλά και καμιά τράπεζα δεν δίνει δάνεια, το 2013 θα κλείσει με τον συνολικό αριθμό να κινείται γύρω στα 10.000 νέα σπίτια.
  Η δραματική κατάσταση που επικρατεί φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν μειώνεται το συνολικό απόθεμα κατοικιών που βρίσκεται γύρω στα 25.000 σπίτια.
  Αν μάλιστα απελευθερωθούν και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας τότε εκτιμάται ότι θα «γεμίσει» η αγορά με απούλητα ακίνητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει βίαιο σπάσιμο της «φούσκας» των τιμών.
  Παρά το γεγονός ότι η υποχώρηση των τιμών την τελευταία πενταετία κυμαίνεται κατά μέσο όρο γύρω στο 20%-30%, η αύξηση του «στοκ» και η ανάγκη εργολάβων και ιδιοκτητών να πουλήσουν όσο όσο εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσουν σε «κατάρρευση» της αξίας των ακινήτων.
  Σύμφωνα με το δελτίο της Alpha Bank, ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, βάσει αδειών, σημείωσε τον Μάρτιο νέα κατακόρυφη πτώση κατά 55,5% σε ετήσια βάση από -44,8% τον Φεβρουάριο του 2013 και -28,1% τον Ιανουάριο του 2013, έναντι οριακής ανόδου κατά +0,2% τον Μάρτιο του 2012.
  Οι επενδύσεις σε κατοικίες υποχωρούν κατά 34,5% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι -30,6% συνολικά το 2012. Η μείωση του όγκου των εκδοθεισών αδειών νέων οικοδομών 43,5% το α' τρίμηνο του 2013 συνεπάγεται νέα πτώση των επενδύσεων σε κατοικίες κατά ποσοστό περίπου άνω του 20,0% και το 2013.

Χαράζει αύριο για εκλογές; - Τελεσίγραφο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε Α.Σαμαρά για ΕΡΤ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ"...
Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αρνούνται να δεχθούν την απόφαση του ΣτΕ ο πρόεδρος του οποίου Κωνσταντίνος Μενουδάκοςτάχθηκε με την κυβερνητική ερμηνεία της απόφασης:
Όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι από τις 11 Ιουνίου και πως αυτό "σφραγίστηκε" από την απόφαση του ΣτΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν υποχρεούνται να τους χρησιμοποιήσουν για την προσωρινή εκπομπή έως ότου προκύψει ο νέος δημόσιος φορέας. 
Ο πρόεδρος του ΣτΕ σημειώνει επίσης  ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν χωρίς κανένα περιορισμό, πότε, πως και με ποιους όρους και προσωπικό (από τους πρώην εργαζόμενους ή άλλους) θα υλοποιηθεί η απόφασή του.
Δηλαδή κλείνει οριστικά το θέμα της ΕΡΤ με την ερμηνεία που δίνει η κυβέρνηση, η οποία βέβαια τώρα πρέπει να λειτουργήσει την ΕΡΤ με οποιοδήποτε τρόπο, όπως επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ.
Αυτό δεν το δέχονται οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι επιμένουν ότι σΣε περίπτωση που δεν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με όλο της το προσωπικό έως ότου γίνει ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, τότε θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Μάλιστα, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ:
"Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη".
Στη δε ΔΗΜΑΡ υποστήριζαν: Αν ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω τότε μπορούμε να εξετάσουμε όλα τα εναλλακτικά ενδεχόμενα. Και αν δεν υπάρχει άλλη λύση από την παρούσα Βουλή, να πάμε σε εκλογές.
Είναι σαφές ότι μετά τις διευκρινίσεις του κ. Μενουδάκου που ουσιαστικά «δικαιώνει» τις κυβερνητικές απόψεις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν πλέον να ζητούν την πλήρη εφαρμογή της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ.
Ετσι, θέτουν πλέον το θέμα με την καθαρά πολιτική του διάσταση και ζητούν την αναστολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Βέβαια με την στάση τους αυτή οδηγούν την κυβέρνηση σε διάλυση και την χώρα σε εκλογές και τα κόμματά τους στην "αυτοκτονία" από τον "αργό" θάνατο του να παραμείνουν σε μια κυβέρνηση που έτσι ή αλλιώς αργοσβήνει. Και τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ, τι είχε και τι έχασε, αλλά το ΠΑΣΟΚ τελείωσε μόλις γράψει το κοντέρ 6 ή 7%...
Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της ΕΡΤ, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου. Αντίθετα, όμως, μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του.
Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση.
Όμως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.
Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά" στην υλοποίηση της απόφασης. Δηλαδή πώς από την μία πλευρά η κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη (και δικαιολογημένα) για το μέρος της απόφασης που την συμφέρει και από το άλλη δεν εφαρμόζει το δεύτερο μέρος, δηλαδή την άμεση εκπομπή σήματος κρατικής τηλεόρασης, κάτι που δεν την συμφέρει γιατί δεν μπορεί να το υλοποιήσει άμεσα...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αν πιστεύεις ότι θα γίνουν εκλογές, γελιέσαι

Η χώρα έχει καταποντισθεί, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, οι πολίτες διανύουν ταχύτατα την γραμμή που χωρίζει τα όρια της διαβίωσης από τον αγώνα της επιβίωσης, οι δομές του κράτους αποσυντίθενται με γοργούς ρυθμούς, η ασφάλεια του πολίτη είναι λέξη που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ η εθνική ασφάλεια της χώρας και η απομάκρυνση από τα ζωτικά της γεωπολιτικά και εθνικά συμφέροντα έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.
Και όμως! Το κλείσιμο της ΕΡΤ «συγκίνησε» τις «μάζες», δημιούργησε διεθνή αίσθηση και προωθείται ως μείζον θέμα για την συνοχή και την συνέχιση λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης!
Αν μη τι άλλο, θεωρείται αστείο το να απειλείται μία κυβέρνηση που διαλύει συστηματικά την χώρα, επειδή τόλμησε να κλείσει τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα… και να μην συγκινείται ο λαός που υποφέρει, να μην αντιδρά στους εξουσιαστές του για τα πάθη που περνά… Η επιλεκτική αντιπολίτευση και η επιδέξια χρήση ενός τηλεοπτικού μέσου μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, αρκεί –φυσικά- να είναι ελεγχόμενη και… παραπαίουσα, μέσα από τις γνωστές κινήσεις "κρότου - λάμψης".

Με αυτή την μέθοδο εξυπηρετείται η εκτόνωση των πολιτών, κερδίζεται πολύτιμος χρόνος πριν τα καλοκαιρινά μπάνια του λαού (όπου ως γνωστόν παύεται οποιαδήποτε «επαναστατική τάση») και -φυσικά- περνούν άλλα θέματα μείζονος σπουδαιότητας (π.χ. κλείσιμο νοσοκομείων, υποβάθμιση της χώρας σε τριτοκοσμική κ.α.).
Εν μέσω καταιγίδας που ενέχει εθνικούς κινδύνους, όλοι συζητούν για κατάρρευση της κυβέρνησης. Και, μάλιστα, οι συζητήσεις φαίνεται πως γίνονται σε «σοβαρή βάση»…!

Αν είναι δυνατόν…! Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να παραιτηθεί για πλήθος λόγων.
Πρώτα απ’ όλα επειδή δεν αποφασίζει η ίδια, αλλά άλλοι (βλ. τρόικα) εκ μέρους της.
Δεύτερον, επειδή εάν συρθεί σε εκλογές, τότε όλοι οι συγκυβερνώντες γνωρίζουν πως θα γνωρίσουν την αναμενόμενη ήττα, ίσως και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο έχουν υπολογίσει μέσω των κρυφών τους δημοσκοπήσεων. Μάλιστα, προβλέπεται πως η ΝΔ θα έχει ένα ιστορικό χαμηλό που δεν θα της δίνει καν –με τον «χαρισματικό» Σαμαρά- αριθμό πάνω από το 15%, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εκπαραθυρωθούν οριστικά και αμετάκλητα από το Κοινοβούλιο. Οπότε, με δεδομένη την απόλυτη εξάρτηση των πολιτικών «ανδρών» από την εξουσία, εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν την ώρα τους, ή πριν υπάρξουν στοιχεία που θα δίνουν σοβαρές ελπίδες για διατήρηση του σημερινού πολιτικού – κυβερνητικού status.
Τρίτον, για να γίνουν εκλογές, θα πρέπει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα (εγχώριο και εξωτερικού) που σήμερα αποφασίζει και διατάσσει, να έχει εξασφαλίσει την διάδοχη κατάσταση, για να συνεχίσει το «έργο» της αποδόμησης και του ξεπουλήματος. Επειδή, κατά τα φαινόμενα, κάτι τέτοιο δεν έχει εξασφαλισθεί πλήρως, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελαν οι «ειδήμονες» να βρίσκεται η προωθούμενη από αυτούς «πολιτική προσωπικότητα», οι εκλογές είναι «όνειρο απατηλό».

Βέβαια, η «ελεύθερη συζήτηση» για το δικαίωμα της ψήφου και της τιμωρίας των σημερινών ανθυποκυβερνώντων, είναι μία θεμιτή για τους έχοντες και κατέχοντες κατάσταση, αφού επικαλύπτει την φασίζουσα πολιτική νοοτροπία τους, αλλά κι επειδή λειτουργεί ως φρένο στην «οργή» (και όχι αγανάκτηση) των πολιτών.

Εκλογές λοιπόν θα γίνουν, εάν γίνουν ποτέ και δεν υπάρξει μία πρόφαση από κάποιο «τυχαίο γεγονός», μόνο όταν αυτές θα εξυπηρετήσουν τους σκοπούς αυτών που σήμερα κυβερνούν πραγματικά την χώρα. Εάν χρειαστεί –και αυτό είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο- θα υπάρξει ολική αλλαγή προσώπων στα ύπατα αξιώματα (πρωθυπουργική τριανδρία, υπουργοί) χωρίς όμως να υπάρξουν εκλογές…! Άλλωστε, το συγκεκριμένο «project» λειτούργησε άψογα με την τοποθέτηση του γνωστού τραπεζο-υπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου και αν και θεωρείται ως ατυχής επανάληψη (οι επαναλήψεις κουράζουν και κάνουν προβλέψιμες τις κινήσεις και τις πραγματικές πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις) ίσως τελικά να υιοθετηθεί ως η λύση που «θα σώσει την χώρα από ένα ολέθριο πισωγύρισμα και την καταστροφή».

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πολύ «έργο» μπροστά της για να υλοποιήσει. Πέρα από τον περαιτέρω καταποντισμό της χώρας, απαιτείται να αλλάξει το Σύνταγμα (όλοι κατανοούν πως θα γίνει μία επίσημη δολοφονία του παρόντος Συντάγματος) φυσικά για να καλυφθούν όλες οι μέχρι σήμερα διαπραχθείσες παρανομίες των (λαθρο)κυβερνώντων, αλλά και για να μην υπάρξουν ποινικές συνέπειες σε όσους ενεπλάκησαν μέχρι σήμερα με οιοδήποτε τρόπο στην εκτελεστική εξουσία.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αναλάβει επίσης (πέρα από την παγιοποίηση της χώρας σε αποικία χρέους) το σοβαρότατο έργο μεταφοράς του εθνικού ορυκτού πλούτου σε ευρωπαϊκά χέρια (βλ. Γερμανία της Μέρκελ), ενώ θα πρέπει να καλύψει και τις γεωπολιτικές ανάγκες των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (σε αυτή την περίπτωση -και μόνο σε αυτήν- ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή του πολιτικού προσωπικού και όχι απαραίτητα με εκλογές, με κάποιον που θα μπορέσει να επωμιστεί μία άνευ προηγουμένου υποχώρηση στο σύνολο των εθνικών θεμάτων).

Η "εργολαβία", λοιπόν, δεν έχει τελειώσει, αφού έχει να βάλει πολλές ακόμη υπογραφές. Υπάρχει πολύ "δουλειά" που δεν έχει γίνει και μέχρι να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό τμήμα συγκεκριμένων υποχρεώσεων, η χώρα δεν πρόκειται να δει εκλογές. Φυσικά, η συζήτηση για εκλογές είναι ελεύθερη για όλους μας, αφού έχουμε δημοκρατία ή –τουλάχιστον- πρέπει να πεισθούμε πως υπάρχει ένα πολίτευμα που λειτουργεί με τους κανόνες της δημοκρατίας, δίνοντάς μας την αίσθηση της virtual democracy (εικονικής δημοκρατίας).

Βέβαια, μπορεί να μην έχουμε δουλειά, φαγητό, αξιοπρέπεια, σπίτι για μείνουμε, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική ασφάλεια, παιδεία και ένα πλήθος άλλων κατά το Σύνταγμα υποχρεώσεων του κράτους έναντι των πολιτών του, αλλά θα έχουμε την αίσθηση πως είμαστε ελεύθεροι! Η αίσθηση αυτή αρκεί και περισσεύει, για τους κρατούντες την εξουσία και τους περιλάλητους διασώστες μας που κυβερνούν από τους ματωμένους θρόνους τους. Εάν χρειαστεί, ενδεχομένως να υπάρξουν –όλως τυχαίως φυσικά- και κάποιες «ανωμαλίες» στο εσωτερικό της χώρας ή στα σύνορα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απομάκρυνση από την πραγματικότητα και η συσπείρωση απέναντι στον εθνικό κίνδυνο…
Ακόμη και αυτό μπορεί να συμβεί… εκλογές όμως, δεν προβλέπονται.

Εξάλλου, δημοκρατία έχουμε και στις δημοκρατίες -όπως είναι γνωστό- μόνο η κυβέρνηση αποφασίζει… Και όπως πολύ όμορφα το είπε ο γείτονας πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, "δημοκρατία έχουμε στις κάλπες"…, που μπορεί ενίοτε (και λόγω αναγκών) να προκύψουν και κάλπικες (μικρολεπτομέρειες μπροστά στη "διάσωση" της χώρας). Μέχρι να έρθουν οι κάλπες, ας πάρουμε μία «τζούρα» δημοκρατίας, φωνάζοντας για το κλείσιμο της ΕΡΤ… Με αυτά τα μυαλά, αφού τελειώσουμε με το καλοκαίρι, θα τα ξαναπούμε… μετά τις γερμανικές εκλογές. Εξάλλου, ανεξάρτητη χώρα είμαστε, άσχετα αν πρέπει να λειτουργούμε με τα συμφέροντα και να αναμένουμε τις εντολές της φίλης, εταίρου και συμμάχου Μέρκελ.
Η υπόθεση εκλογές, πάντως, θυμίζει έντονα την φράση «σε κουβέντα να βρισκόμαστε»…

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αντιγραφή ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη και ενεργή αναφορά

  
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Αναστολή του λουκέτου της ΕΡΤ αποφάσισε το ΣΤΕ

Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.
Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
  • α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
  • β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.

''ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΑΣ'' ΑΝ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Αυτό το κατάπτυστο, πρόχειρο και αντεθνικό τερατούργημα ....
Σας παραθέτουμε σήμερα το σχέδιο νόμου και τα πολλά σχόλια που έχουμε καταγράψει, επί του σχεδίου Νόμου "Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση" ...
Μιλάμε για ένα ακόμη γονατογράφημα, αντιγραφή της παλιάς πρότασης Μόσιαλου με σφάλματα, ανακρίβειες και επικίνδυνες μεθοδεύσεις ... Για να πάρετε μια εικόνα της προχειρότητας και του αντεθνικού σχεδίου σας λέμε απλά ότι:
Δεν είναι δεδομένο και σίγουρο ότι, η ΝΕΡΙΤ θα απευθύνεται και στον απόδημο Ελληνισμό, αλλά  και ότι θα λειτουργεί σε σταθμούς τοπικής εμβέλειας..
Επίσης ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί αυτό που αναφέρεται στο σχέδιο νόμου ότι Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού της χώρας. Λαμβάνουν υπ' όψη τις ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων
  1. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Μπορείνα απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό. Προς τούτο, χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας.
ΣΧΟΛΙΟ:
Το μπορεί είναι και πάλι δυνητικό και όχι δεσμευτικό ...δηλαδή μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό ...και μπορεί να εκπέμπει και τοπικά ...δεν είναι σίγουρο και δεδομένο
  1. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού της χώρας. Λαμβάνουν υπ' όψη τις ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από τη θεαματικότητα και ακροαματικότητα των σχετικών εκπομπών.
ΣΧΟΛΙΟ:
Τι ακριβώς υπονοεί εδώ ο νομοθέτης, με την έννοια"λαμβάνουν υπ' όψη τις ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων ..."
Σίγουρα χρειάζεται επεξήγηση της εν λόγω πρόβλεψης που είναι ασαφής και ενδεχομένως υποκρύπτει σκοπιμότητες και ενδέχεται να εγείρει θέματα μειονοτήτων..

  1. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες. 
    ΣΧΟΛΙΟ: Ποιος ο λόγος αφού η ΝΕΡΙΤ έχει τις δικές της υποδομές και συχνότητες, να "πάει" σε ξεχωριστές..?? Ποιος θα τις παρέχει τις ξεχωριστές συχνότητες ...και με ποιο αντίτιμο??
Άρθρο 7
  1. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απαρτίζεται από τους Υπουργούς α) Οικονομικών, β)Πολιτισμού & Τουρισμού
ΣΧΟΛΙΟ:
το υπουργείο Πολιτισμού έχει ...καταργηθεί από τις 21 Ιουνίου του 2012 και οι υπηρεσίες του οι σχετικές με τον Πολιτισμό συγχωνεύτηκαν με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ οι υπηρεσίες του σχετικά με τον Τουρισμό συγκρότησαν νέο υπουργείο, το Υπουργείο Τουρισμού.
Άρθρο 8
Εποπτικό Συμβούλιο
  1. Το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι επταμελές και η θητεία των μελών του εννεαετής.
ΣΧΟΛΙΟ:
Η εννεατής θητεία κρίνεται μάλλον ως υπεβολικά μεγάλη, πενταετης είναι μια ρεαλιστική πρόταση
6. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγονται ως ακολούθως:
α. Με δημόσια πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου , με την επιφύλαξη του άρθρου 16 του παρόντος,καλούνται εξειδικευμένοι φορείς του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, με διεθνή εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού, να υποβάλουν προσφορές για την ανάθεση της υπηρεσίας επιλογής των μελών του ΕΣ. Η ανάθεση της υπηρεσίας κατακυρώνεται με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, ύστερα από αξιολόγηση των προσφορών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Σε μια περίοδο κρίσης μπαίνουν απ το παράθυρο ιδιωτικές εταιρείες αξιολόγησης, την στιγμή που υπάρχουν εμπειρότατα στελέχη του δημοσίου που θα μπορούσαν να κάνουν τις εν λόγω επιλογές και καλύτερα και ανέξοδα.
δ. Ο Φορέας Επιλογής αξιολογεί τις υποψηφιότητες βάσει των κριτηρίων και της μεθόδου που έχουν ανακοινωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ' και καταρτίζει πίνακα, στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά αξιολόγησης οι δέκα (10) υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Ο κατάλογος των δέκα (10) υποψηφίων υποβάλλεται στον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος διορίζει επτά (7) από αυτούς σε θέση μέλους του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά αξιολόγησης. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι διορίζονται ως αναπληρωματικά μέλη.
ΣΧΟΛΙΟ:
Η πρόβλεψη του ότι ο υπουργός διορίζει επτά (7) μέλη του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά αξιολόγησης, είναι απαράδεκτη και αυθαίρετη. Τι νόημα έχει τότε η αξιολόγηση και η σειρά κατάταξης??
Άρθρο 9
Διευθύνων Σύμβουλος-Διοικητικό Συμβούλιο
  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. διορίζεται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για πενταετή μη ανανεώσιμη θητεία, η οποία παρατείνεται μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του από το νέο ΔΣ. Το ΔΣ αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, και από τέσσερα (4) μέλη, που διορίζονται σύμφωνα με την διαδικασία επιλογής της παραγράφου 9 του παρόντος. Ένα (1) τουλάχιστον μέλος του ΔΣ έχει νομική και ένα (1) οικονομικήκατάρτιση.
ΣΧΟΛΙΟ:
Το κριτήριο-απαίτηση ώστε ένα (1) τουλάχιστον μέλος του ΔΣ έχει νομική και ένα (1) οικονομική κατάρτιση, είναι ανεπαρκές ...Θα πρέπει να υπάρξει επιπροσθέτως η απαίτηση, μιας και μιλάμε για μια εξειδικευμένη εταιρεία, τουλάχιστον ένα εκ των μελών του Δ.Σ να έχει γνώσεις Ψηφιακού Πολιτισμού Περιεχομένου, επικοινωνιακών συστημάτων, σε συνδυασμό με Τεχνολογίες Πληροφορικής και Πολυμέσων

9. Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγεται ως ακολούθως:
α. Με δημόσια πρόσκληση του ΕΣ καλούνται εξειδικευμένοι φορείς του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, με διεθνή εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού, να υποβάλουν προσφορές για την ανάθεση της υπηρεσίας επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ανάθεση της υπηρεσίας κατακυρώνεται με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.
ΣΧΟΛΙΟ:
Σε μια περίοδο κρίσης μπαίνουν απ το παράθυρο ιδιωτικές εταιρείες αξιολόγησης, την στιγμή που υπάρχουν εμπειρότατα στελέχη του δημοσίου που θα μπορούσαν να κανουν τις εν λόγω επιλογές και καλύτερα και ανέξοδα.
Άρθρο 12
Μεσολαβητής
1. Ο Μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της Εταιρίας. Προς τούτο απευθύνει συστάσεις και γνώμες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων της Εταιρίας.
  1. Τον Μεσολαβητή επιλέγει το ΕΣ από κατάλογο τριών (3) υποψηφίων που καταρτίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος από δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Η θητεία του Μεσολαβητή είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί μια το πολύ φορά. Την αποζημίωσή του καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Άλλη μια θέση επ αμοιβή μάλλον για βόλεμα ημετέρων ...που μάλλον δεν απαιτείται
Άρθρο 14
Κανονισμοί ΝΕΡΙΤ Α.Ε

  1. Τα θέματα προσωπικού, τα αναγκαία προσόντα για την πρόσληψη, η διαδικασία, οι πάσης φύσεως αποδοχές και κάθε άλλο συναφές ζήτημα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, καταρτίζονται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν από το Εποπτικό Συμβούλιο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Στην ουσία τα θέματα προσλήψεων και αμοιβών τα χειρίζεται το Δ.Σ..ούτε ΑΣΕΠ, ούτε τύπου ΑΣΕΠ διαδικασίες προσλήψεω ....Όλα αδιαφανή
Άρθρο 16
Μεταβατικές διατάξεις

  1. Οι μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ-Α.Ε. στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά υπέρ οποιουδήποτε. Καμία φορολογική υποχρέωση δεν δημιουργείται σε βάρος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
ΣΧΟΛΙΟ:
Οι οφειλόμενοι φόροι, εισφορές τι θα γίνουν και από ποιον θα πληρωθούν??
Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου:

ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ