Powered By Blogger

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Είπε στον τυφλό Κουρουμπλή: "Όπου βρεις φως μπαίνεις"!


Το να απευθυνθείς σε έναν τυφλό πολιτικό που έχει φύγει από το κόμμα σου και έχει πάει σε ένα άλλο "Όπου βρεις φως μπαίνεις" πόσο κομψό και ηθικό είναι; Ελάχιστα! Κι όμως, αυτό είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου στον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Βουλή, μέσα!
Συγκεκριμένα, η Ε.Χριστοφιλοπούλου, επιχειρώντας να αποκρούσει την οξεία πολιτική κριτική προς το ΠΑΣΟΚ, που είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλης, ανέφερε: «Ο κ. Κουρουμπλής όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι είδε φως και μπήκε και στον ΣΥΡΙΖΑ».




Η συγκεκριμένη φράση «πάγωσε» όσους βρίσκονταν στην Ολομέλεια, καθώς είναι γνωστό ότι ο Π.Κουρουμπλής είναι τυφλός.
Όταν μάλιστα η βουλευτής ξαναπήρε το λόγο, αντί να μαζέψει την γκάφα, τα έκανε ακόμα χειρότερα, καθώς είπε: «Ακούω ότι κάποιους πείραξε αυτό που είπα νωρίτερα. Αν είναι έτσι, το παίρνω πίσω και αντ’ αυτού να πω: "όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη"».
Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της εξήγησε: «Εγώ από τα δέκα μου χρόνια κλήθηκα πρώιμα να δουλέψω πολύ σκληρά, για να μην επιτρέψω σε κανέναν να με δει σε λογική περιθωρίου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν πήγα για να αρπάξω θέση. Στο ΠΑΣΟΚ πήγα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1974.Ο πρώτος μαθητής Γυμνασίου Αγρινίου. Και διώχθηκα με το νόμο περί τεντιμποϊσμού.  Δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ για να αρπάξω θέσεις γλείφοντας, έρποντας και με το κέρατό μου. Στο ΠΑΣΟΚ πήγα και με τίμησε η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας».
Και πρόσθεσε: «Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, γιατί πρόδωσε τις ιδέες μας. Έφυγα και πήγα στην Αριστερά και όχι σε εκείνους που τότε έλεγαν κλέφτες τους πασόκους. Κάποιοι μετέτρεψαν την πιο μεγάλη παράταξη του τόπου σε συνιστώσα της δεξιάς. Έρχεστε και στηρίζετε αυτούς που σας έλεγαν κλέφτες».
Τώρα, τι να πεις για τη Χριστοφιλοπούλου και το ΠΑΣΟΚ; Aν ήταν κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής που το έλεγε αυτό, θα είχε γίναι πρωοσέλιδο "για την απανθρωπιά του" και την "προσβολή της προσωπικότητας ενός τυφλού συνανθρώπου μας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://attikanea.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8532.html

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Η αποχώρηση των Πέντε από τον ΛΑ.Ο.Σ

Όπως πάντα η τελευταία σταγόνα είναι που ξεχειλίζει το ποτήρι. Και αυτό έγινε με τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ υπέρ του δεξιού προδότη ΑΝΑΝ-στασιάδη στη Κύπρο. Μετά από αυτό οι «Πέντε» Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη , πρώην βουλευτής , Δημήτρης, Σαρατσιώτης, πρώην πρόεδρος Ιδρύματος Ίων Δραγούμης,Αστέριος Ροντούλης, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πρώην βουλευτής προέβησαν σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ, σήμερα 28/2/2013, στην οποία αναφέρουν:

Με ευθύνη, αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια σας ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από τον ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και τους προσδιορίζουμε ως εξής: 

1) Δεν δυνάμεθα πλέον να παρακολουθήσουμε τις εξωφρενικές ανακολουθίες σας! Με πρόσφατη δήλωσή σας χαιρετίζετε την νίκη του ΑΝΑΝ-στασιάδη στη Κύπρο έναντι της αριστεράς! Εσείς δεν πλέκατε το εγκώμιο υπέρ του «αριστερού» Χριστόφια; Ξεχάσατε ότι ο Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του σχεδίου ΑΝΑΝ; Ότι είναι υπέρμαχος του κυπριακού μνημονίου υποταγής στην ΤΡΟΙΚΑ; Με την ίδια λογική αύριο θα σέρνεστε έξω από τον προθάλαμο κάθε διεφθαρμένης μνημονιακής εξουσίας…

2)Μετά από 8 μήνες, αφότου έγιναν οι εκλογές, παρόλες τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, δεν συνεδρίασε εξ αιτίας σας κανένα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Ούτε η επιβεβλημένη, κατά τα πολιτικά ειωθότα, Κεντρική Επιτροπή, ούτε η Εκτελεστική Γραμματεία, ούτε καν η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα...Φυσικά ουδέποτε έγινε δεκτή η εισήγηση για προκήρυξη Συνεδρίου Θέσεων. Είναι απλό, η λήψη συλλογικών αποφάσεων είναι απαραίτητη για την συλλογική αποτελεσματικότητα στην δράση. Όταν τα συλλογικά όργανα είναι παροπλισμένα κάθε κόμμα αυτοδιαλύεται. Η προσπάθεια μας να ξαναζωντανέψει ο εσωκομματικός χώρος με την δραστηριοποίηση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που επιδείξαμε, δεν αποδίδει πλέον λόγω του αρνητικού πολιτικού πλαισίου που επιβάλλει η ακυρωτική παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων του προεδρικού περιβάλλοντος….

3) Η συντριπτική εκλογική απόρριψη του προσώπου σας και των πολιτικών σας παλινωδιών από το εκλογικό σώμααντιμετωπίστηκε με εγωιστική τυφλότητα, ενώ θα έπρεπε να σας προβληματίσει, έτσι ώστε να διατυπώσετε τουλάχιστον ένα γενναίο, ολόψυχο συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και τον πατριωτικό κόσμο. Όμως, για κάθε σύγχρονο κόμμα είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γίνει απολογισμός, εκτίμηση των αιτίων της ήττας, ειλικρινής ανάληψη των ευθυνών, αναγνώριση των λαθών και χάραξη της νέας πορείας με νέο προγραμματισμό και σχέδιο δράσης!

4) Θα θυμάστε, βεβαίως, και την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ,που εναντιώθηκε με σφοδρότητα στην επέλαση των Μνημονίων και στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου . Περιέργως, αγνοήσατε επιδεικτικά το προαναφερόμενο γεγονός καιακολουθήσατε την νεοφιλελεύθερη λογική των Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, χωρίς μάλιστα να αναλάβετε και την ευθύνη των επιλογών σας. Φτάσατε, μάλιστα, στο σημείο να τα βάζετε με τον ελληνικό λαό, γιατί δεν εμπιστεύεται, και ορθά, τους τροφίμους της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς. 

5) Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αποδεχθούμε την επανανομιμοποίηση της ΝΔ, ως κόμματος που θα μετονομαστεί σε Ευρωπαϊκό Συναγερμό, με πτέρυγες όλους τους κλεπτοκράτες του συστήματος ούτε οιαδήποτε τεχνητή μεταμόρφωσή της. Έτσι, η λογική «μας ακούει ο Γ. Παπανδρέου » και «μας συγχαίρει ο Πάγκαλος» είναι για εμάς απαράδεκτη και αμαυρώνει το καθαρό πατριωτικό συναίσθημα του λαού μας. Αντιθέτως, η ενότητα και η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων είναι μονόδρομος για την επιβίωση των Ελλήνων και την διάσωση της εθνικής και ατομικής τους περιουσίας. Εξάλλου, σας υπενθυμίζουμε την ομόθυμη βούληση των συμμετεχόντων στο Πολιτικό Συμβούλιο, βάσει της οποίας: «Η θεωρία της συγκρότησης μετώπου από όλα τα αστικά κόμματα είναι η φύρδην μίγδην ένωση υπό την απειλή των ψευδών διλημμάτων. Μέσα σε αυτά θα κρυφτούν όλοι οι ένοχοι διαχειριστές του συστήματος. Επιμένουμε πέρα από τις ταμπέλες του παρελθόντος σε μια Δημοκρατική, Πατριωτική Συμπαράταξη, για την ανασύσταση του έθνους κράτους των Ελλήνων».

6) Αρνούμαστε να αποδεχτούμε, λόγω της δικής σας αναξιοπιστίας, την απομόνωση, περιχαράκωση και κοινωνική περιθωριοποίηση του κόμματος. Από την πλευρά σας, έκδηλη είναι η άρνηση συμπαράστασης στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ανεπίτρεπτη είναι η προσωπική σας απουσία από τους χώρους των αγωνιζομένων αγροτών, ενώ ιδιαίτερα προσβλητική για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι η φράση σας «θα τους στείλω για βρούβες», αν και όλοι συνομολογούν την ανάγκη εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα της χώρας. Με όλα αυτά η απαξίωση του κόμματος γιγαντώθηκε ανεπανόρθωτα. Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι παρά τις παροτρύνσεις μας η εκφορά της πολιτικής γραμμής του ΛΑΟΣ συνεχίστηκε με λάθος τρόπο, με γρίφους ήξεις- αφήξεις και με δελτία τύπου που επαναλαμβάνουν την παλαιά αποτυχημένη συνταγή του χρονογραφήματος.

7 )Δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα ηγεσίας, καθότι είναι γνωστό πως κανείς μας δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Η αγωνία μας ήταν και είναι πάντα εθνική και πατριωτική. Θεωρούμε, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ίαση σε ένα κόμμα που, 
13 χρόνια από την ίδρυση του, ακόμη διορίζει τις νομαρχιακές επιτροπές στην βάση του. Ο πολιτικός βοναπαρτισμός έχει τα όρια του. 
Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε μάταια για αλλαγή νοοτροπίας, δίχως καμία προοπτική να εισακουσθούμε. Και ενώ εμείς επισημαίνουμε την εσωκομματική κατάσταση, ο Ελληνικός Λαός υποφέρει και είναι στα όρια αντοχής και επιβίωσης. Ο ΛΑΟΣ δεν κατόρθωσε δυστυχώς να είναι σήμερα η ασπίδα του. Δεν βλέπει τον πολιτικό του ηγέτη να είναι ζωντανά δίπλα του, καθημερινά, στη γειτονιά και στο χώρο που βιώνει τα βάσανα του. Σας το προτείναμε και από φόβο, μη σας αποδοκιμάσουν, το απορρίψατε. 
Οι διαβουλεύσεις, για να διευρυνθούν οι πολιτικές συμμαχίες των πατριωτικών δυνάμεων, διεμβολίζονται μέχρι σήμερα από απροθυμία και ηγετικές εγωιστικές ασυμφωνίες

Εμείς δεν ευθυνόμαστε για αυτή την κατάληξη. 
Επειδή έχουμε αποφασίσει να μην γίνουμε άλλοθι του συστήματος και επειδή δεν εισακουστήκαμε στο να γίνει σημαία μας το μέτωπο πολιτικής ηθικής και η τιμωρία των επίορκων πολιτικών, θα προχωρήσουμε αυτόνομα στην προώθηση αυτής της αναγκαιότητας.
 Δίχως κάθαρση δεν αναδεικνύεται εθνική ηγεσία!Για μας δεν είναι κακός μόνο ο Σαμαράς, δεν είναι υπόλογος μόνο ο Βενιζέλος, δεν είναι εθνοαποδομητής μόνο ο Κουβέλης, είναι όλος ο ηγετικός κύκλος των μιζοκομμάτων. Δεν συζητούμε μαζί τους, δεν έχουμε καμία πολιτική συγγένεια με τα συμφέροντα που υπηρετούν. 
Δεν είμαστε με το σύστημα και δεν έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε, εταιρική σχέση μαζί του.Θα πορευτούμε δυναμικά και δεν θα αποποιηθούμε των ιστορικών μας ευθυνών. 

Για μας δεν υπάρχει αριστερά -δεν υπάρχει δεξιά! Υπάρχει μόνο η Ελλάδα! 

Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την Ενότητα και την Συμπαράταξη των Δημοκρατικών Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων. 
Η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Κέντρου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό επείγει όσο ποτέ άλλοτε.

Δελτίο των 11

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δημιουργούν έρημο και την αποκαλούν ειρήνη...


Δεν μας έφταναν τα βάσανά μας, έχουμε και όλους τους επίδοξους αντιμνημονιακούς
 να μας πρίζουν με το λάθος του ΔΝΤ. Μέχρι και ο κ. Στουρνάρας με τ’ όνομα, ξέρετε
αυτόν που όλοι οι διαλεχτοί διανοούμενοι των σαλονιών μόδας νομίζουν ως μέγα
οικονομολόγο, απαίτησε σχετική δήλωση από την ΕΕ. Τελικά είτε παίζει κανείς
 το γνωστό χαρτοπαίγνιο ο «παπάς», είτε μιλά για τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή,
είναι το ίδιο πράγμα. Εδώ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής, εκεί δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής, που πήγε ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής; Όποιος δεν θέλει
 να καταλάβει τι συμβαίνει και σε τι κατάσταση έχει οδηγηθεί η χώρα και η ελληνική
κοινωνία, δεν έχει παρά να φλυαρεί περί δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Κατά τα
άλλα μια από τα ίδια.

Εδώ έφτασε το έτερον ήμισυ του κ. Στουρνάρα – για να μην παρεξηγηθώ, έτερον ήμισυ
 ως προς το απύθμενο βάθος της οικονομικής του μόρφωσης – ο λεγόμενος
αντιμνημονιακός κ. Βαρουφάκης ανεφώνισε τρις: Αποθανέτω η ψυχή μου μετά
των αλλοφύλων, τώρα που το ΔΝΤ βρήκε το λάθος και μπήκε στον σωστό δρόμο!
 Κατά τ’ άλλα ο κ. Βαρουφάκης, με το γνωστό από την εποχή της πλατείας
Συντάγματος πολύ ταιριαστό υποκοριστικό, μας διαβεβαιώνει ότι πάμε καλύτερα
 γιατί, λέει, ο προϋπολογισμός παρουσιάζει πρωτογενές ισοζύγιο και έτσι, λέει,
το κράτος μαθαίνει να δαπανά εξ ιδίων πόρων χωρίς να δανείζεται. Βέβαια δανείζεται
 για να ξεχρεώνει τα παλιότερα χρέη του, αλλά αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, αρκεί
 να πετυχαίνει ευνοϊκούς όρους δανεισμού. Τάδε έφη ο κ. Βαρουφάκης στον
 κ. Παπαδάκη και μας άφησε σύξιλους. Το μόνο που μένει είναι να πειστεί η «Ευρώπη»
να λασκάρει τα δεσμά, για να πεθαίνουμε πιο λάσκα ρε παιδιά και να μας δανείζει
με ευνοϊκότερους όρους. Τι καλύτερο;

Κατά τ’ άλλα έτσι και φύγουμε από το ευρώ, ουαί και αλλοίμονό μας. Μέχρι και το
γαϊδούρι του Χότζα θα ψοφήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί του στερούν το υπέρτατο
 δικαίωμα να ψοφολογήσει με το ευρώ και το κουφάρι του να γίνει λεία για τα μεγάλα
 αρπακτικά της ευρωζώνης! Αιδώς Αργείοι! Ούτε το γαϊδούρι του Χότζα δεν σέβεται
το γνωστό λόμπι της δραχμής. Και μετά σου το παίζουν φιλόζωοι. Άμα φύγει η Ελλάδα
 από το ευρώ και σωθεί, ποιος σταματά μετά τα άλλα θύματα της ευρωζώνης από
το να κάνουν το ίδιο; Κι αν όλοι αυτοί σωθούν, τότε πώς θα επιβιώσουν τα μεγάλα
αρπακτικά της ευρωζώνης;

Έτσι με την αμέριστη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ο διάλογος
του παραλόγου συνεχίζεται. Πρέπει πάσει θυσία να κυριαρχήσει ένας τεχνητός
 εφησυχασμός έτσι ώστε να νομίζει ο απλός κόσμος πώς ότι του συμβαίνει, ακόμη
και το πλήθος των θανάτων από απόγνωση και εξαθλίωση είναι κάτι το παροδικό,
 όπως περίπου έχει καταντήσει και η ζωή του μέσου Έλληνα. Αφού έφτασαν στο σημείο
οι επιτελείς του ΔΝΤ να αναγνωρίζουν το λάθος του δημοσιονομικού παρονομαστή,
γιατί να μην πειστούν και οι αξιωματούχοι της Ένωσης να μας λυπηθούν;
Άλλωστε έχουμε τόσα φωτεινά μυαλά και τόσο υπέροχους άνδρες που μπορούν να
 πείσουν ακόμη και την κ. Μέρκελ να σταματήσει τα πείσματα. Εδώ μέχρι και ο μέχρι
 το 2010 προσωπικός σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, Νίκος Κοτζιάς, μας εξηγεί:
 «Η νομισματική αυτονομία και δύναμη, συνδέεται με την ισχύ ενός κράτους, αλλά και
με την πολιτική που αυτό ακολουθεί. Ευρώ έχει η Γερμανία, ευρώ έχει και η Ελλάδα.
 Άλλες οι επιπτώσεις στην πρώτη, άλλη στη δεύτερη. Η Αιτία; Η πολιτική και οικονομική
ισχύς που διαθέτει η πρώτη, η αδυναμία και ο νεοραγιαδισμός που χαρακτηρίζουν
τη δεύτερη. Συνολικά, τα νομίσματα έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή μιας
χώρας, αλλά δεν είναι αυτά που την καθορίζουν. Αντίθετα, αυτά ορίζονται και
αξιοποιούνται ως εργαλείο από εκείνους που μπορούν να τα ορίζουν, να καθορίζουν
την οικονομική και πολιτική εξουσία. Η αντιστροφή αυτής της σχέσης είναι λάθος».

Καταλάβατε τι λέει; Δεν φταίει για την κατάντια μας το ευρώ και η ευρωζώνη, ούτε
 το γεγονός ότι το κοινό νόμισμα υπηρετεί την ισχύ των μεγάλων οικονομιών, αλλά
 η αδυναμία και ο νεοραγιαδισμός της Ελλάδας που δεν την αφήνει να απολαύσει
 τα ευεργετήματα της ΟΝΕ. Και που οφείλεται η αδυναμία και ο νεοραγιαδισμός;
 Όχι βέβαια στις σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας που επιβάλλουν οι μεγάλοι
διαμέσου του ευρώ και της ευρωζώνης προκειμένου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν
την ισχύ τους. Προς θεού! Μην τυχόν και σας περάσει από το μυαλό ότι η αδυναμία
 και ο ραγιαδισμός της Ελλάδας υπάρχει για να μπορεί η Γερμανία και οι άλλες
 μεγάλες δυνάμεις να ασκούν παγκόσμια ηγεμονία και ευρωπαϊκή ισχύ. Όχι βέβαια.
 Η αδυναμία και ο νεοραγιαδισμός της Ελλάδας οφείλεται στο DNA του Έλληνα.
 Είναι αποκλειστικά ίδιον των ελληνικών κυβερνήσεων και δεν έχει σε τίποτε να κάνει
με το καθεστώς προτεκτοράτου που επιδιώκουν συστηματικά να επιβάλουν
οι μεγάλες δυνάμεις στην χώρα μας από την εποχή της βαυαροκρατίας. Οπότε αντί να
 τα βάζουμε με τα εργαλεία επικυριαρχίας των ισχυρών σε βάρος της χώρας και
του λαού μας, όπως είναι το ευρώ και η ευρωζώνη, ας ασχοληθούμε με
αυτοψυχανάλυση. Ας εκδιώξουμε τον νεοραγιαδισμό και ας κρατήσουμε το καθεστώς
υποταγής στους αφέντες. Ζήτω! Αυτό θα πει προοδευτική αντιμνημονιακή λογική.

Την θέση για πιστή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής
που συμφωνήθηκε πρόσφατα επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, τονίζοντας
 πως δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησής του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
στις Βρυξέλλες (22/2) με θέμα τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
για τις χώρες της ΕΕ, την περίοδο 2012-2014, ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση
στην Ελλάδα, απέδωσε τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση της οικονομίας
και την υψηλή ανεργία στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα καθώς
 και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές
μεταρρυθμίσεις. Με άλλα λόγια, για την ύφεση φταίει η ίδια η Ελλάδα γιατί δεν
 δρομολόγησε νωρίτερα την γενική εκποίησή της.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με την επίτροπο οικονομίας, συνέβαλε στο αίσθημα φόβου
για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και οδήγησε σε εκροή κεφαλαίων από τη χώρα.
 Πρόσθεσε πως η μείωση της ανάπτυξης στην ΕΕ είχε αρνητικές επιπτώσεις στις
ελληνικές εξαγωγές. Στην εκτίμηση ότι τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
θα πρέπει να αναμένονται περί τα τέλη του 2013 καταγράφοντας οριακή ανάπτυξη
το 2014, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις οικονομικές προβλέψεις της
 περιόδου 2012-2014 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. «Το κλειδί
της εξόδου από την ελληνική κρίση συνεχίζει να το έχει η Ελλάδα», ανέφερε
χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, η Βουλή,
η διοίκηση και οι αρχές της χώρας πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα,
όπως ακριβώς συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει αυτό. Ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές
υποθέσεις μας φέρνει κάθε φορά που μιλά ή γράφει καλά νέα: «Από την περασμένη
 άνοιξη, η Ελλάδα έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη δέσμευση για τη σταθεροποίηση
της οικονομίας της – τέτοια που είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει διαρκή απόδοση.
Η Ισπανία επιδιώκει, επίσης τώρα, ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.» Πράγματι,
«η ανάκαμψη της Ευρώπης στην πραγματική οικονομία έχει επικρατήσει και γίνεται αυτοτροφοδοτούμενη.» Επομένως, η στρατηγική της Επιτροπής φαίνεται να λειτουργεί.
Ξέρετε πότε τα έγραφε αυτά ο Όλι Ρεν; Στους Financial Times στις 11/1/2011! Στις
 11/12/2012 ο Όλι Ρεν ξανάγραψε στους Financial Times και επανέλαβε τα ίδια.
Σχεδόν αυτολεξεί. Έτσι ή αλλιώς δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα από τα θύματα του
ευρώ και της προσαρμογής που προωθεί.   

Σε ερώτηση αν το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αναθεώρηση, ο Όλι Ρεν απάντησε
ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί, βάσει των εξελίξεων, κυρίως σε ό,τι αφορά
την ύφεση και υπενθύμισε ότι το χρονοδιάγραμμα για δημοσιονομική προσαρμογή
επιμηκύνθηκε κατά δύο επιπλέον χρόνια. Σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς
πολλαπλασιαστές, ο επίτροπος Ρεν παρέπεμψε στην επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ. Στην επιστολή αυτή ο κ. Ρεν σημείωνε μεταξύ άλλων πως
 η συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές «δεν βοηθά», επισημαίνοντας μάλιστα
πως υπάρχει κίνδυνος «να διαβρώσει την εμπιστοσύνη που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε
τα τελευταία χρόνια με πολλαπλές ολονύχτιες συζητήσεις».

Καταλάβατε τι λέει ο Όλι Ρεν; Αφού τα έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας σε ολονύχτιες
 συζητήσεις, τι θέλετε και ανοίγετε ζητήματα με λάθος δημοσιονομικούς παρανομαστές;
Το πρόβλημά του Όλι Ρεν δεν είναι οι λάθος εκτιμήσεις και προβλέψεις, αλλά η συζήτηση
 γύρω από αυτές. «Δεν βοηθά», σου λέει ο Επίτροπος και αντιπρόεδρος
της Κομισιόν, να αμφισβητείται το ιερατείο και έτσι που το πάτε όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες
που μιλάτε για λάθη, θα ξυπνήσουν τα βόδια στην Ελλάδα και αλλού που νομίζουν
ότι είναι ακόμη πολίτες και θα χάσουν την εμπιστοσύνη που τους έχουμε ενσταλάξει στους μακελάρηδες των χωρών τους.

Και δεν έχει άδικο. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς γύρω του την μαζική εξόντωση
 που συντελείται πρώτα στην Ελλάδα και έπειτα σ’ ολόκληρη την ευρωένωση για
να φρίξει. Μάλιστα, έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις το γενικό ξεπούλημα της χώρας
 που δεν είναι εύκολο πια κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος της εθνικής μειοδοσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι απαντώντας ο φερόμενος ως υπουργός οικονομικών
 κ. Στουρνάρας σε επερώτηση του κ. Τσίπρα στην «ώρα του πρωθυπουργού»
στην Βουλή (15/2), είπε εκ μέρους του φερόμενου ως πρωθυπουργού: «Εγώ, βέβαια,
έθεσα το θέμα στο Eurogroup, όπως και η Κυβέρνηση και θα σας πω ότι το έθεσα
 πολύ πιο πριν από την παραδοχή του κ. Μπλανσάρντ, ήδη από το καλοκαίρι, όταν
συζητούσαμε με την τρόικα εδώ. Όμως, δεν μπορώ να παρακολουθήσω το νοητικό άλμα
 που εσείς κάνετε στο ότι δηλαδή επειδή μία παράμετρος που χρησιμοποιεί
το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις προβλέψεις του είναι λάθος, σημαίνει ότι πρέπει
 να ακυρώσουμε όλο το πρόγραμμα, να βγούμε από το μνημόνιο, να ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση. Με ποια λεφτά; Ποιος θα μας δώσει άλλα χρήματα, εάν
 βγούμε από το μνημόνιο; Έχετε εσείς κάποια πρόταση; Σας έχω προκαλέσει εδώ
και μήνες. Πείτε μου ποια είναι η πρότασή σας. Πηγαίνετε σε ξένες χώρες, ζητάτε,
μιλάτε. Πρόταση συγκεκριμένη για το τι θα κάνουμε, εάν βγούμε από το μνημόνιο,
 ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει, δεν έχω ακούσει.
Δεν έχω πάρει απάντηση.»

Τι έθεσε ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση στο Eurogroup; Τίποτε το σοβαρό, απλά
ζήτησε από την Κομισιόν να πει στο ΔΝΤ και στα στελέχη του να σταματήσουν να μιλάνε
για λάθη. Λάθος, ξελάθος, εσείς καθάρσιο και κλύσμα, όπως διδάσκει ο Άγιος Οράτιος
της Ανοιχτής Παλάμης, προστάτης του Τάγματος των Αγιογδυτών όπου ανήκει ο
κ. Στουρνάρας και οι όμοιοί του. Κι όντως όπως είδαμε ο αδελφός Όλι Ρεν ανταποκρίθηκε
 δεόντως.

Όμως η τρομακτική αλητεία δεν βρίσκεται σ’ αυτό. Προσέξτε τι είπε ο Στουρνάρας ζητώντας
να πάρει απάντηση από τον Τσίπρα: «Πρόταση συγκεκριμένη για το τι θα κάνουμε,
εάν βγούμε από το μνημόνιο, ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που
έχουμε πάρει, δεν έχω ακούσει.» Πόσα έχουμε πάρει από το ευρωσύστημα; 550 δις ευρώ!
Από πού κι ως πού; Πότε τα πήραμε όλα αυτά και που πήγαν; Εδώ δεν μιλάμε για τρίχες,
αλλά για 550 δις ευρώ! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Η ελληνική οικονομία είχε
δημόσιο χρέος στα τέλη του 2009 της τάξης των 300 δις ευρώ περίπου και οι εγχώριες
τράπεζες είχαν δανειακές ανάγκες της τάξης των 50 δις ευρώ που τις άντλησαν από
το ευρωσύστημα. Την περίοδο 2007-2009 το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε σε νέο δανεισμό
της τάξης των 248 δις ευρώ για να εξυπηρετήσει κατά 90% παλιότερα δάνεια και
το δημοσιονομικό έλλειμμα. Την ίδια περίοδο οι τράπεζες χρειάστηκαν ρευστότητα
της τάξης των 103 δις ευρώ που άντλησαν κυρίως από το ευρωσύστημα. Συνολικές
 δανειακές ανάγκες τριετίας, 351 δις ευρώ. Έτσι πέσαμε έξω σαν χώρα και η ευρωζώνη
μας έθεσε υπό καθεστώς κηδεμονίας.
Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, απελπιστικής
λιτότητας και πρωτοφανούς συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και οι δανειακές
 ανάγκες αντί να μειώνονται, αυξάνονται και μάλιστα σε τρομακτικό βαθμό. Σε λιγότερο
 από τρία χρόνια το ελληνικό κράτος χρειάστηκε να αντλήσει 550 δις ευρώ, σύμφωνα
 με τον κ. Στουρνάρα. Κι αυτά είναι τα δάνεια που άντλησαν από το ευρωσύστημα.
Σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έντοκα γραμμάτια που μόνο τα τελευταία δύο
χρόνια ξεπερνούν τα 35 δις ευρώ. Μα καλά που πήγαν όλα αυτά τα 550 δις ευρώ
 που αντλήθηκαν από το ευρωσύστημα, όπως λέει ο Στουρνάρας.

Μέχρι στιγμής από τον μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα έχει αντλήσει περί τα 190 δις ευρώ
από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Τα υπόλοιπα 360 δις ευρώ που πήγαν; Μα στις
 τράπεζες, που αλλού; Το 2010 οι τράπεζες άντλησαν με εγγυήσεις και ομόλογα
του ελληνικού δημοσίου κοντά στα 99 δις ευρώ. Το 2011 άντλησαν 130 δις ευρώ και
το 2012 κοντά στα 131 δις ευρώ. Σύνολο 360 δις ευρώ!
Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει; Η χώρα έχει τεθεί υπό κατοχή για να μπορέσουν οι τράπεζες
 να μην χρεοκοπήσουν. Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις των δωσίλογων εξασφαλίζουν
τον δανεισμό τους με εγγυήσεις του ελληνικού κράτους. Οι τράπεζες έφτασαν να
έχουν ανάγκη ρευστότητας που ισοδυναμεί σχεδόν με το ύψος της καταθετικής τους
 βάσης (155 δις ευρώ για το 2012), δηλαδή των καταθέσεων από επιχειρήσεις και
νοικοκυριά που φαίνεται λογιστικά ότι διαθέτουν.

Με άλλα λόγια οι τράπεζες δανείζονται όσα υποτίθεται ότι διαθέτουν ως καταθέσεις.
Και που πάνε όλα αυτά τα ποσά ρευστότητας; Χρηματοδοτούν το αλλησβερίσι
της κίνησης κεφαλαίων από και προς την Ελλάδα προκειμένου οι κερδοσκόποι
να συνεχίσουν να κερδίζουν. Ας δούμε για παράδειγμα το Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών
 Συναλλαγών με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.
ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΧΡΗΜ/ΚΩΝ ΣΥΝ/ΓΩΝ
2010
2011
2012




ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ*
-927,0
-452,6
2.322,4
   Κατοίκων στο εξωτερικό
-1.176,2
-1.274,9
30,4
   Μη κατοίκων στην Ελλάδα
249,2
822,3
2.292,0
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ*
-20.855,0
-19.778,3
-100.503,9
   Απαιτήσεις
13.278,7
4.139,0
-58.686,1
   Υποχρεώσεις
-34.133,6
-23.917,3
-41.817,8
ΛΟΙΠΕΣ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ*
42.538,8
38.050,0
101.742,6
   Απαιτήσεις
7.658,7
7.638,7
13.976,2
   Υποχρεώσεις
34.880,2
30.411,3
87.766,4
        ( Δάνεια Γενικής Κυβέρνησης )
29.978,2
39.873,9
109.093,9
ΣΥΝΟΛΟ
20.853,9
17.838,1
3.556,0
*         ( + )  καθαρή εισροή   ( - )  καθαρή εκροή.
Το 2012 οι άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 2,3 δις ευρώ, έναντι
καθαρής εκροής 453 εκατ. ευρώ το 2011 και 927 εκατ. ευρώ το 2010. Ειδικότερα,
οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από το εξωτερικό εμφάνισαν καθαρή εισροή 2,3 δις ευρώ,
η οποία κατά κύριο λόγο αφορούσε την αύξηση της συμμετοχής της Crédit Agricole
 στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ οι άμεσες επενδύσεις
στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος εμφάνισαν καθαρή εισροή 30,4 εκατ. ευρώ
(αποεπένδυση).

Επίσης, το 2012 στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή
εκροή ύψους 100,5 δις ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 19,8 δις ευρώ το 2011 και
20,9 δις ευρώ το 2010. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την εκροή κεφαλαίων αφενός λόγω
της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια έκδοσης
του εξωτερικού (περιλαμβανομένων και ομολόγων του EFSF) κατά 57,7 δις ευρώ και
αφετέρου λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων ξένων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια
 που έχουν εκδοθεί από κατοίκους Ελλάδος κατά 41,8 δις ευρώ. Επιπλέον, εκροή κεφαλαίων καταγράφηκε και λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε χρηματοοικονομικά
 παράγωγα του εξωτερικού κατά 831 εκατ. ευρώ και σε μετοχές εξωτερικού κατά 129 εκατ. ευρώ. Εκροή καταγράφηκε επίσης λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων µη κατοίκων σε μετοχές
εσωτερικού κατά 52 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην κατηγορία των "λοιπών'' επενδύσεων η καθαρή εισροή ύψους 101,7 δις ευρώ
(έναντι καθαρής εισροής 38,05 δις ευρώ το 2011) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς το εξωτερικό κατά
111,2 δις ευρώ (εισροή) και στη μείωση κατά 15,3 δις ευρώ των τοποθετήσεων των
εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων και θεσμικών επενδυτών σε καταθέσεις και repos
στο εξωτερικό (εισροή). Ειδικότερα, ο καθαρός δανεισμός του τομέα της γενικής κυβέρνησης
ανήλθε σε 109,1 δισεκ. ευρώ και αντανακλά τον ακαθάριστο δανεισμό του δημόσιου τομέα
 από το EFSF και το ΔΝΤ συνολικού ύψους 109,9 δις ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές
αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις
 και repos στην Ελλάδα κατά 23,4 δις ευρώ (εκροή).

Αν λοιπόν προσθέσουμε την εξαγωγή κεφαλαίου με την μορφή χαρτοφυλακίων που έκαναν
 κατά κύριο λόγο οι τράπεζες την τριετία 2010-2012, τότε μπορεί να συμπεράνει κανείς
ότι τα 360 δις ευρώ χρηματοδότησαν τουλάχιστον 141 δις ευρώ εξαγωγή κεφαλαίου
 στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα 219 δις ευρώ αναχρηματοδότησαν το τρέχων χρέος προς το ευρωσύστημα των τραπεζών και έχουν αφήσει οφειλές προς αυτό της τάξης των 113 δις ευρώ,
 για το οποίο εκκρεμούν κρατικές εγγυήσεις.

Το τι θα γίνει μ’ αυτό και με τα άλλα κρυμμένα μαύρα κατάστιχα των ιδιωτικών τραπεζών
 θα το δούμε πολύ σύντομα καθώς μάλλον ετοιμάζονται οι επίτροποι της τρόικας να ιδρύσουν
και στην Ελλάδα BadBank, δηλαδή μια τράπεζα που θα συσταθεί για να αγοράσει
 τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών με σημαντικά μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία,
 σε τιμή αγοράς. Με τη μεταφορά των επισφαλών περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος
στην κακή τράπεζα, οι τράπεζες καθαρίζουν τον ισολογισμό τους από τα «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία. Η κακή τράπεζα θα λειτουργεί υπό την εγγύηση του κράτους, το οποίο και θα
φροντίσει να χρηματοδοτήσει την όλη διαδικασία απαλλαγής των τραπεζών από τα «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό περνάνε στο κράτος οι οφειλές των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών και το πιθανότερο είναι να περάσουν ως ανοιχτές οφειλές προς
 την εφορία. Οι τράπεζες θα έχουν απαλλαγεί από χρέη και «τοξικά», προκειμένου
να αλλάξουν χέρια, να ανακεφαλαιοποιηθούν, ή να τεθούν σε εκκαθάριση υπό καθεστώς
απόλυτης ασφάλειας για τους τραπεζίτες. Έτσι τα εναπομείναντα χρέη των τραπεζών
 προς το ευρωσύστημα θα φορτωθούν στις πλάτες των φορολογουμένων διαμέσου του κράτους.
 Γι’ αυτό άλλωστε και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Ελλάδα που είναι
 αρμόδιο για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος και παίρνει τις αποφάσεις για το
τι θα γίνει μ’ αυτό, έχει εγκατασταθεί Ολλανδός πρόεδρος και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της
 τρόικας.

Ας ξαναγυρίσουμε στην ομολογία Στουρνάρα: 550 δις ευρώ αντλήθηκαν από το ευρωσύστημα
 σε μια περίοδο όπου το άθροισμα των ΑΕΠ της τριετίας 2010-2012 δεν ξεπερνά τα 624 δις ευρώ! Δηλαδή χρειάστηκε να δανειστεί η χώρα υπό καθεστώς κηδεμονίας και πρωτοφανούς ύφεσης
 πάνω κοντά στο 90% του συνολικού ΑΕΠ της τριετίας! Κι αυτό μόνο ένας Στουρνάρας
θα μπορούσε να το θεωρεί επιτυχία.

Βέβαια, ελάχιστοι πήραν είδηση αυτή την τρομακτική ομολογία του Στουρνάρα. Κι ακόμη
πιο λίγοι την σχολίασαν. Δεν είδαμε πουθενά να το κάνουν πρώτο θέμα. Ούτε καν ο Τσίπρας
 πήρε χαμπάρι τι αμόλησε ο Στουρνάρας. Αυτό το τελευταίο δεν μας εκπλήσσει, μιας
και θεωρούμε τον κ. Τσίπρα πολύ «λίγο» για να αντιπαρατεθεί ακόμη και μ’ έναν Στουρνάρα.
 Ούτε που πήρε μυρωδιά τι είπε ο φερόμενος ως υπουργός οικονομικών. Κι έτσι
το προσπέρασε.

Αν είστε περίεργοι να μάθετε τι απάντησε ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση του κ. Στουρνάρα,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας την παραθέσουμε: «Και πρέπει να σας πω ότι αυτά
τα «πού θα βρούμε τα λεφτά, πού θα βρείτε τα λεφτά», τα έχουμε ακούσει τόσες φορές.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας τα έλεγε αυτά. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Πείτε μας. ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας τα έλεγε αυτά, ο προκάτοχός σας! Αυτά μας έλεγε
 την ώρα που έκρυβε τα στικάκια. Αυτά μας έλεγε. Συνεχίζετε και εσείς να μας λέτε τα ίδια,
«πού θα βρούμε τα λεφτά;»; Εγώ ένα πράγμα θέλω να σας πω. Εμείς έχουμε καταθέσει
προτάσεις, έχουμε κάνει προβλέψεις. Στις προβλέψεις που έχουμε κάνει, κύριε Υπουργέ,
από τότε που ήμασταν ακόμα στο 4% για το τι θα γίνει με το μνημόνιο και ότι η κρίση δεν είναι ελληνική και δεν ευθύνονται οι «τεμπέληδες Έλληνες», αλλά θα επεκταθεί σε όλη
την Ευρώπη, ότι είναι δομική η κρίση του ευρώ, έχουμε διαψευστεί ή έχουμε επιβεβαιωθεί;
Έχουμε επιβεβαιωθεί σε όλα, κύριε Υπουργέ. Εσείς έχετε διαψευστεί επανειλημμένως
με την υπεραισιοδοξία σας ότι θα είναι μια προσωρινή κατάσταση, ότι θα βγούμε
στην ανάπτυξη, ότι θα κινηθούν οι αγορές.»

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Αυτό απαντά ο Τσίπρας. Όσο είδατε εσείς αυτές τις προτάσεις
 που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, άλλο τόσο τις έχω δει κι εγώ. Εδώ δεν κατάλαβε τι
του ξεφούρνισε ο Στουρνάρας, προτάσεις για χρηματοδότηση θα έχει; Ή μήπως κατάλαβε
 και ποιεί την νύσσα για να μην εκθέσει τα μεγάλα αφεντικά του ευρώ; Και να θέλει να
απαντήσει τι έχει να πει; Μήπως κι έχει να προτείνει τίποτε σοβαρό από την στιγμή
 που αποδέχεται το πλαίσιο του ευρώ και της ευρωζώνης; Το θέλει, δεν το θέλει θα
καταλήξει σαν τον Στουρνάρα, τον Σαμαρά και όλους τους άλλους Ευρωπαίους κανίβαλους,
που «δημιουργούν έρημο και την αποκαλούν ειρήνη», όπως έλεγε ο Ρωμαίος ιστορικός
Τάκιτος.

Δημοσιεύτηκε Στο Χωνί, 24/2/2013

Οταν ο Νάσος ( Καρντάκ ) Θεοδωρίδης, ανακάλυψε τον Φαλμεράυερ


Νάσος Θεοδωρίδης: Ο ελληνικός πληθυσμός εξαφανίστηκε το 746 μ.Χ με μια πανούκλα
"Αποκαλυπτικό άρθρο" του Θεοδωρίδη στην Αυγή
Ένα "αποκαλυπτικό άρθρο", από Γενάρη του 2011, του γνωστού και μη εξαιρετέου Νάσου - Ίμια, Καρντάκ- Θεοδωρίδη, αποκαλύπτει το πάθος με το οποίο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για τον ...αφανισμό του ελληνικού πληθυσμού λόγω μίας πανούκλας του 746 μ.Χ.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ έχει διαγράψει από το κόμμα.
Το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αποκαλυπτική για το πόσο περήφανος είναι που δεν είναι Έλληνας, αλλά ένα μείγμα φυλών που εξαφάνισαν εν μία νυκτί , ό,τι ελληνικό υπήρχε στην Ελλάδα.

Το άρθρο: 

"Δεν είναι τυχαίο ότι το πολύκροτο έργο του διάσημου Γερμανού ιστορικού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλμεράυερ (Jakob Philip Fallmerayer, 1790-1861) "Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων" που τυπώθηκε στην Γερμανία το 1835 και προ ετών κυκλοφόρησε δειλά στην Ελλάδα, 
δεν είχε εμφανιστεί επί 150 χρόνια στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων. Aιτία η ενοχλητική για το κατεστημένο αλλά πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη του Φαλμεράυερ πως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους. Ωστόσο το σημαντικό αυτό έργο, που οι Έλληνες εθνικιστές το αποκήρυξαν με βαρύτατες ύβρεις, έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάσθηκε στη Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών",

Του Νάσου Θεοδωρίδη από την Αυγή της 14/01/2011
Ο Φαλμεράυερ κατέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε οριστικά το 589 μ.Χ. στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602). Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήλθε το 746 μ.Χ. με τη σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κων/νο Πορφυρογένητο (905-969 μ.Χ.) που εξιστορεί στα "Θεματικά". Εξάλλου όλα τα τοπωνύμια της Πελοποννήσου ήσαν σλαβικά μέχρι και τον 19ο αιώνα. Το 1840, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κρατιδίου, μεταλλάχθηκαν σε ελληνικά.
Τον 6ο αι. μ.Χ. πολυάριθμα σλαβικά φύλα κατέκλυσαν ειρηνικά το Βυζάντιο. Οι σλαβικοί εποικισμοί έφθασαν μέχρι τη νότια Πελοπόννησο. Σμολιάνοι, Ριγχίνοι, Σαγουδάτες, Βελεζίτες, Εζερίτες και Μιλιγγοί ήσαν μερικά από τα σλαβικά φύλα που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Βυζαντινή τότε Ελλάδα. «Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μια τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε ώς την πιο απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου μια νέα φυλή συγγενή προς τη μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες - Σλάβοι, οι Ιλλυριοί - Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί είναι ουσιαστικά εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Έλληνες».
Το 540 μ.Χ. μία μαζική κάθοδος των Σλάβων τούς έφερε μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου. Το 558 μ.Χ. σε συμμαχία με τον ηγεμόνα των Κοτρογούρων Zaberga απείλησαν την ίδια την Κωνσταντινούπολη όπου αποκρούσθηκαν από τον στρατηγό Βελισάριο.
Το 578 υποτάσσονται στους Αβάρους και αρχίζουν μεθοδευμένες εισβολές στα ρωμαϊκά εδάφη κατακτώντας πολλές πόλεις της Θράκης και Ιλλυρίας. Ακολούθησαν νέα κύματα, ειρηνικών αυτή τη φορά σλαβικών εποικίσεων σε Ελλάδα και Πελοπόννησο που συνεχίσθηκαν μέχρι και το έτος 746 μ.Χ. οπότε διεκόπησαν οριστικά λόγω του φοβερού λοιμού εκείνης της χρονιάς.
Μάλιστα, το «χρονικό της Μονεμβασίας» είναι πολύτιμη ιστορική πηγή καθώς βασίζεται στην ιστορία του Ευάγριου Σχολαστικού, του Μένανδρου και στα Θαύματα του Αγίου Δημητρίου (6ος αι. μ.Χ.). Εξιστορεί με παραστατικό τρόπο την μαζική Αβαροσλαβική εποίκηση του Ελληνικού χώρου, κυρίως της Πελοποννήσου, κατά τον 6ο μ.Χ. αι. καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα κυριαρχίας του σλαβικού έθνους στα βυζαντινά εδάφη της Πελοποννήσου επί 218 χρόνια. 
Το σπάνιο Χρονικό ανακαλύφθηκε σε μορφή χειρογράφου στη γεωργιανή Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και πρωτοδημοσιεύθηκε το 1909 από τον καθηγητή Βυζαντινολογίας Σπυρίδωνα Λάμπρου (1851-1919) με τίτλο “Ιβηριτικό απόγραφο του Χρονικού της Μονεμβασίας”. Προηγήθηκε η ανακάλυψη δύο ακόμα αντιγράφων (απόγραφα) του χρονικού που βρέθηκαν το πρώτο στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους από τον ίδιο καθηγητή και δημοσιεύθηκε με τίτλο “Τον καιρό όπου οίκισεν η Μονεμβασία και πώς", το δεύτερο στη Βασιλική Βιβλιοθήκη του Τορίνου από τον Giouseppe Pasini που το δημοσίευσε το 1749 με τίτλο “Περί κτίσεως Μονεμβασία”.
* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων.
parapolitika
taxalia

Ισόβια κάθειρξη για Παπαγεωργόπουλο.


Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει τον πρώην δήμαρχο ένοχο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην...
υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως. Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Μ.Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία. Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση. «Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ.Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά» τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

«Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους» πρόσθεσε. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ.Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας -μεταξύ άλλων ότι «χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη».


Πηγή:  citypress.gr

προεδρική δημοκρατία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ

   
Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε. 
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι. τι να το κάνει; 
...Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το αγοράσει;
 
ΛΑΘΟΣ.


Η Τραπεζα θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις. Στο λέω εγώ που ζω στη χωρα που δημιουργει και ασκει το Αγγλικο δικαιο και εχω πειρα του πως λειτουργουν οι τραπεζες στις περιπτωσεις δανειων που δεν πληρονωνται και σας λέω και τι θα συμβεί, αλλά και πως θα συμβεί. 

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες. 

Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες. 

Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων. 

Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες. 

Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων. 

Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό. 

Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε. Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. 

Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο. Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς. 

Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ’αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε, γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή. 

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους. επίσης. 

Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ’επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις. 

Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο. Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα. 

Αυτο διοτι το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες. Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική, επαναλαμβάνω, πια Τράπεζα. 

Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί. Θυμόσαστε που είπα παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιος; Αυτό είναι. 

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς, η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο. Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες. 

Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή. Τότε ειναι που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα. 

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ. 

Ακουσα οτι, ηδη εχουν ερθει στην Ελλαδα αντιπροσωποι των διαφορων επενδυτικων Funds, που ειδικευονται σε τετοιες ριψοκινδυνες επενδυσεις και ψαχνουν να αγορασουν πακετα δανειων που δεν εξυπηρετουνται προσφεροντας απο 10% - 50% της αξιας των δανειων. Οταν θα ερθει η ωρα να τα ρευστοποιησουν, θα ακολουθησουν την ιδια περιπου οδο, οπως οι Τραπεζες, ΑΛΛΑ θα ζητουν, επεισης, την εξοφληση των δανειων στο 100%, ολα σε μια πληρωμη, οπως τα συμβολαια δανειων που εχεται υπογραψει οριζουν. 

Φυσικα οταν δεν μπορεσεται να τα πληρωσεται τοτε θα τα κατασχεσουν και θα τα βγαλουν στο σφυρι. Εαν δεν πιασουν τα λευτα που χρωστατε τοτε θα ερθουν εναντιον σας για οτι υπολοιπο υπαρχει και θα κατασχεσουν οτι δηποτε αλλο περιουσιακο, κινητο και ακινητο, στοιχειο εχεται στο ονομα σας. Τελικα θα αναγκασθητε να κανετε πτωχευση του ευατους σας, με οτι μεγαλα προβληματα συνεπαγονται σ’αυτη τη λυση.
 

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; 

Αντι να ξεσηκωθης και να ενωθεις με ολους τους αλλους πατριωτες να ριξεται την εσωτερικη Δοσιλογικη Τροικα του Σαχλαμαρα (που ειναι χειροτερος και απο τον δικτατορα Παπαδοπουλο), συνεχισε το χαβα σου. Το χαζοκουτι με τα προδοτικα παπαγαλακια συνεχιζουν να σου εφαρμοζουν το ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΣΟΚ, και εσυ σαν χανος χαφτεις οτι σου σερβιρουν. 

Εισαι Αξιος της τυχης σου!


Γράφει: Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

ΡΕΣΑΛΤΟ

Δύο "τρελοί" στην Ιταλία φρενάρησαν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού


του Νίκου Κλειτσίκα
                                                                                                                                     
Οι "αναλυτές", δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ 
δείχνουν έκπληξη για την εκλογική συμπεριφορά του Ιταλικού λαού.

Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση
 όταν όλοι οι θεσμοί του νεοφιλελευθερισμού και προσωπικά η Μέρκελ, 
η επικεφαλής του Δ' Ράιχ, δεν μπόρεσαν να επιβάλουν "αριστερή"¨μνημονιακή 
διακυβέρνηση στη γείτονα χώρα;

Πως δύο "τρελοί" (Grillo, Berlusconi)  χαστούκισαν την Μέρκελ, την Ευρωπαϊκή
 Τράπεζα, την ......
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το παγκόσμιο 
χρηματοπιστωτικό σύστημα;

Κι όμως, η Ιταλία μπαίνει στην ακυβερνησία κι αυτό είναι μια σημαντική 
ήττα για τον νεοφιλελευθερισμό, μια νίκη του ιταλικού λαού.

Πρώτο κόμμα (σύμφωνα με το τραγελαφικό και καλπονοθευτικό 
εκλογικό σύστημα -για το οποίο δεν μιλούν τα ΜΜΕ- μόνον το διαδικτυακό 
κόμμα του μπλόγκερ Μπέπε Γκρίλο είχε αυτόνομη κάθοδο και συνεπώς
 είναι το πρώτο κόμμα. Τα ποσοστά που δίνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ίσως
 από άγνοια, ταυτίζουν κομματικά σχήματα με άθροιση αποτελεσμάτων). 
Στη Βουλή το Κίνημα 5 Αστέρια του Grillo έλαβε περισσότερους ψήφους
 από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην κομμουνιστή και σήμερα ηγέτη
 της κεντροαριστεράς Bersani, που έλαβε 130.000 λιγότερες ψήφους.
 Όμως, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα προσφέρει στο 
κεντροαριστερό μόρφωμα πολλών μικρών κομμάτων μπόνους εδρών!

Στη Γερουσία (για την εκλογή ψηφίζουν μόνον οι πολίτες που συμπλήρωσαν 
το 25 έτος της ηλικίας τους) η πλήρης επιβεβαίωση της ήττας 
του νεοφιλελευθερισμού:

120 έδρες στους "προοδευτικούς" μνημονιακούς που αθροίζουν και τις 
18 έδρες του εκλεκτού τους πρωθυπουργού-Goldman Sachs Μόντι,
 απέναντί στις 117 έδρες των αντιμνημονιακών "συντηρητικών" του πρώην 
σοσιαλιστή (ναι του πιστού φίλου του Bettino Craxi) Silvio Berlusconi
 και τις 54 έδρες του πρώην κωμικού μπλόγκερ Grillo, που δεν διστάζει
 να καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και του Ιράν
 και ν' αδιαφορεί για το ευρώ και το χρέος, αλλά να ενδιαφέρεται για το 
πως δεν θα οδηγηθεί ο ιταλικός λαός στην εξαθλίωση από τις νεοφιλελεύθερες
 επιλογές της πιο τραγικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής συμμαχίας 
(κεντροαριστερά, πρώην κομμουνιστικό κόμμα Ιταλίας, το ιστορικό 
Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας [Partito Socialista Italiano-Psi], το πρώτο πολιτικό 
κόμμα της ιταλικής αριστεράς, των λαϊκών αγώνων, της Εθνικής Αντίστασης
 στο φασισμό, με τους εξευτελιστικούς 57.696 ψήφους σε 57 εκατομμύρια 
ψηφοφόρους  και 0,2%, την Ελιά, την επιλογή Μέρκελ με τον "τεχνοκράτη" Μόντι,
 την Ένωση Κεντρώων του Καζίνι, πρώην συμμάχου του Μπερλουσκόνι, 
τον νεοφασίστα Φίνι που ανένηψε και το φαινόμενο διαπιστώνουμε στην Ελλάδα
 στα πρόσωπα των Βορίδη, Γεωργιάδη κ.λπ.).

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκε.
 Οι συνεχόμενες στροφές (ναι στην Ευρώπη των λαών, ναι στο ευρώ, 
διαπραγμάτευση των "τεχνικών συμβουλών"-μνημόνιο, καλές σχέσεις
 με το Βατικανό, καμία σχέση με τα κινήματα πλατείας, το ξαφνικό ενδιαφέρον
 του για τους νοικοκυραίους) δεν έπεισαν τους Ιταλούς πολίτες που βιώνουν 
τα δεινά του ιταλικού μνημονίου.
Το κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών (κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ)
 εξαφανίστηκε όπως κι η Κομμουνιστική Επανίδρυση. Πλήρωσαν 
την αδιαλλαξία τους και την περιφρόνηση των ουσιαστικών προβλημάτων 
του ιταλικού λαού.

Ο ιταλικός λαός αδιαφόρησε στους εκβιασμούς για το ευρώ και 
την ευρωζώνη. Ο αριστερός ψηφοφόρος δεν πείστηκε ότι πρέπει
 να ψηφίσει κεντροαριστερά για να έχει πρωθυπουργό τον Μόντι της 
κυρίας Μέρκελ. Δεν πείστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πατριωτική αριστερά, 
όταν σηκώνει τη σημαία της Παλαιστίνης στις διαδηλώσεις, αλλά η ιταλική
 σημαία να είναι "ταμπού" για τον ίδιο. Δεν πείστηκε ότι πρέπει να πληρώνει
 χαράτσι για το σπίτι του, ώστε ν' αντιμετωπιστεί η κρίση, να σωθούν οι τράπεζες
 και το ευρώ.

Το φαινόμενο του μπλόγκερ Γκρίλλο έσπασε το κατεστημένο. Δεν έχει σημασία
 αν είσαι δεξιός ή αριστερός. Σημασία έχει να έχεις δουλειά, συλλογικές 
συμβάσεις, αξιποπρεπή διαβίωση, μέλλον για τα παιδιά σου, να μην γίνεις
 ξανά μετανάστης, να μην σου καθορίζει το μέλλον καμία κυρία Μέρκελ. 
Ο πολιτικά νεκρός Μπερλουσκόνι, για τους σπουδαίους "αναλυτές"
 και δημοσιογράφους, αναστήθηκε και η ανάστασή του οφείλεται στους 
νεοφιλελεύθερους. Οι επιθέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς εναντίον του, 
οι προσωπικές επιθέσεις της Μέρκελ και των Γερμανών που απίμονα 
απαιτούσαν "αριστερή" διακυβέρνηση, αλλά με πίστη στο μνημόνιο 
(τεχνικές συμβουλές) του έδωσε ζωή. Αρκούσε η δέσμευσή του να 
επιστρέψει μέχρι τελευταίου ευρώ τα χαράτσια για τις κατοικίες (ίδιο χαράτσι
 μ' αυτό του σοσιαλιστή Ε. Βενιζέλου), ακόμη κι αν χρειαζόταν να το πληρώσει 
από την προσωπική του περιουσία. Αρκούσε να επισημάνει ότι κουμάντο στην 
Ιταλία δεν θα κάνει η Μέρκελ!

Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα;

Συνοπτικά:
1. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος
2. Ο ιταλικός λαός έδειξε ωριμότητα και η "ακυβερνησία" είναι μια 
επαναστατική απάντηση στα κοράκια του νεοφιλελευθερισμού
3. Τώρα θα πρέπει να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες ή να αγοράσουν 
βουλευτές που η αποστασία θα ερμηνευτεί ως "θυσία" για να σώσουν 
την Ιταλία (μέθοδος-οδηγός η ελληνικής προέλευσης αποστασία, 
τόσο το '65, αργότερα με τον Αντώνη Σαμαρά που πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα
 τον Μητσοτάκη, όσο και πρόσφατα με δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων)
Για την Ελλάδα, ρωτούν οι φίλοι μου. Πέρα από ιδεολογήματα
 και διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς, που ουσιαστικά έχουν 
εξευτελιστεί στην πατρίδα μας από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, αλλά
 και την παραδοσιακή δεξιά του Α. Σαμαρά, η αντιπολίτευση έχει χρέος 
να πάρει αποφάσεις.
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε προχθές στην Κρήτη για ένα νέο ΕΑΜ. 
Τι ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ η μίνιμουμ αντιπολιτευτική 
ενότητα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό;

Ο κυπριακός λαός υπέκυψε, ο ιταλικός λαός τόλμησε.
Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε σημεία ενότητας και θα συνεχίσουμε
 να έχουμε τους εκφραστές του σκληρού νεοφιλελευθερισμού
 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τους νταβατζήδες της Μέρκελ να διαφεντεύουν
 και ξεπουλάνε την πατρίδα μας;
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στο δημοκρατικό
 πλαίσιο του αντιμνημονιακού αγώνα έχουν χρέος να σταθούν δίπλα 
στον ελληνικό λαό, να βρουν ότι ενώνει τον κοινό αγώνα για εκδιωχθούν 
οι υπάλληλοι του Δ' Ράιχ, ΤΩΡΑ!

* Την τελευταία στιγμή...
Να κι ένας φόβος, πανικός που επιβεβαιώνει τη σοφία του ιταλικού λαού
 κι είναι ελπίδα για τους λαούς της Νότιας Ευρώπης.
Ο πανικός κυρίευσε την Μέρκελ κι οι εκβιασμοί εντείνονται. Οι ιταλικές 
εφημερίδες μεταφέρουν σήμερα: "Το χάος στην Ιταλία φοβίζει τη Γερμανία. 
Δεν μπορεί να υποστηριχτεί ένα ελληνικό σενάριο"
Ο Philipp Missfelder, υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος 
της Μέρκελ δεν κρύβει τον πανικό του: "Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, 
είστε μέλη του G8, είστε κλειδί της νομισματικής ένωσης. Δεν μπορείτε
 να κάνετε νέες εκλογές όπως έγινε στην Ελλάδα γιατί θα ανοίξετε
 παράθυρο στην αστάθεια. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις".
Ξεδιάντροπά το Δ' Ράιχ επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ιταλίας 
και τις ιταλικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Απαιτούν μια κυβέρνηση 
φιλομνημονιακή, υπάκουη όπως στην Ελλάδα!
Τι κρίμα να χρησιμοποιούν οι απόγονοι των ναζί ως φόβητρο για άλλους λαούς 
την Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά την πατρίδα μας ως πειθήνια αποικία!

από το «στοχασμός -πολιτική» μέσω «Press-GR»