Powered By Blogger

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Να αποσυρθεί αμέσως ο σφαγέας «Σουλεϊμάν»


του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη (φύλλο 87) που θα κυκλοφορήσει αύριο (Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012)
Το θράσος του Κυριακού ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που, ξεκινώντας από το άθλιο κανάλι του, επεκτάθηκαν στο Μέγκα των νταβατζήδων και στον Άλφα του γνωστού Κοντομηνά, τώρα αποτολμάει ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Το 2011 ξεκίνησε ο Σκάι, με τη συκοφαντία του ελληνισμού και της Επανάστασης του 1821. Τώρα, αφού οι Έλληνες εθίστηκαν στα τουρκικά σήριαλ, ο Κυριακού πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει τον βασικό οργανωτή του οθωμανικού κράτους, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον που μας προετοιμάζει η ευτελισμένη ελίτ-αλήτ της χώρας.
Όλοι οι τζάμπα μάγκες, πολιτικοί, και άλλοι ψευδοδιανοούμενοι που συνήθως διαμαρτύρονται, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το νέο έγκλημα που διαπράττεται όχι μόνο ενάντια στη ιστορία, αλλά στο παρόν και το μέλλον μας. Ακόμα και οι φασισταράδες της Χρυσής Αυγής, που ξέρουν μόνο να εμέσσουν υλακές ενάντια στη δημοκρατία, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ανοσιούργημα του Κυριακού. Εξάλλου ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εκθειάζουν, ήταν ο πρώτος ανοικτός υμνητής του νεοθωμανισμού που πρότεινε ομοσπονδία Ελλάδας και Τουρκίας.
Βέβαια δεν περιμένουμε από τον Σύριζα να πάρει θέση για το ζήτημα, αλλά ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Και τι κάνει η κυβέρνηση που ξέρει μόνο τα δώρα των συνταξιούχων να πετσοκόβει; Πότε άραγε θα πληρώσει τα χρέη του ο Κυριακού;
Εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων να οργανώσουν μια εκστρατεία ενάντια στην προβολή αυτού του ανοσιουργήματος, και να υποχρεώσουν όλες τις πολιτικές και «πνευματικές» δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση, καθώς και να μποϋκοτάρουν τόσο τη συγκεκριμένη εκπομπή, όσο και τα τουρκοκάναλα συνολικά… Αυτό άλλωστε φοβάται και ο Κυριακού και επέσπευσε κατά ένα μήνα την προβολή του σήριαλ, για να μας πιάσει στον ύπνο. Εξάλλου, όπως διαφημίζει στα τρέιλερ του σήριαλ, ο Σουλεϊμάν παντρεύτηκε μια Ελληνίδα σκλάβα του. Αυτό ακριβώς είναι το όνειρό τους: να είναι τα γιουσουφάκια των Τούρκων και του Ερντογάν. Μήπως όμως έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο;

New World Order-Wake Up

Η μεγάλη διάσωση της Γερμανίας


Γιάννης Χαραλαμπάκης
Γιάννης Χαραλαμπάκης
Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από τότε, όπου ξεκίνησαν οι φήμες ότι κάτι είναι σάπιο σχετικά με τα ελληνικά δημόσια οικονομικά. Οι υπερβολές έχουν τεκμηριωθεί. Σπατάλες στις δαπάνες, αναποτελεσματικότητα και διεφθαρμένες πρακτικές έχουν επίσης τεκμηριωθεί και μονοπωλήσει τα νέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό κράτος χρειάζεται μία σημαντική μεταρρύθμιση, αναδιάρθρωση και αποκατάσταση, όχι μόνο στις μεθόδους και πρακτικές του, αλλά ωστόσο στην σκέψη του, το σχεδιασμό του και στην εκτέλεση των αποφάσεων.  
Παρόλα αυτά, όπως πρωταρχικά έχουμε γράψει ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα στεγαστικά δάνεια σε όσους δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στο δανεισμό - υψηλού ρίσκου στεγαστικά δάνεια (subprime mortgages) για την χρηματοπιστωτική κατάρρευση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ το 2008, δεν μπορούμε παρομοίως να κατηγορούμε την Ελλάδα για την επερχόμενη κατάρρευση της Ε.Ε..  Στην περίπτωση της χρηματοπιστωτικής πτώσης του 2008, ο αριθμός των δανειοληπτών των υψηλού ρίσκου στεγαστικών δανείων αντιπροσώπευε ένα τόσο μικρό ποσοστό, ώστε να προκαλέσει την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το σύστημα κατέρρευσε εξαιτίας της τεράστιας αξίας των παραγώγων και των άλλων τοξικών περιουσιακών στοιχείων. Τα πρώτα υπέρβαιναν κατά πολύ τα 700 τρισ. δολάρια, ενώ η τιτλοποίηση των άνευ αξίας χαρτιών επιδείνωναν αυτό τον πύργο πίστωσης. Τα θεμέλια αυτού του πύργου σχεδιάστηκαν για μία κατασκευή 10 ορόφων, αλλά οι αρχιτέκτονες συνέχιζαν να προσθέτουν ορόφους στο οικοδόμημα.  Πριν από καιρό οι ένοικοι του ρετιρέ του 50ου ορόφου θαύμαζαν τη θέα, αγνοώντας την επικείμενη κατάρρευση όταν τους χτύπησε η πρώτη καταιγίδα! Αυτός ο πύργος πίστωσης ήταν καταδικασμένος για να καταρρεύσει - όπως θα γίνει ξανά. Ήταν και είναι ένα ατύχημα, που απλά περιμένει να συμβεί.   
Ομοίως, οι τράπεζες της Ε.Ε. έχουν εγγυημένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αξίζουν ούτε το χαρτί εκτύπωσης τους. Επομένως, συγκέντρωσαν τις πιστωτικές επεκτάσεις σε χρεόγραφα «επενδυτικών βαθμών» και πούλησαν τα ομόλογα σε ανόητους, που σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να βρουν μεγαλύτερους ανόητους οι οποίοι θα αγόραζαν τα ομόλογα τους υπερτιμημένα. Το παιχνίδι των μουσικών καρεκλών έχει τώρα τελειώσει, και εάν δεν ήταν η Fed να προμηθεύσει την ΕΚΤ με ρευστότητα και με την τελευταία εκχύλιση μετρητών στις ευρωπαϊκές τράπεζες, το τραπεζικό σύστημα της Ε.Ε. θα είχε καταρρεύσει.  
Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία θα είχε καταρρεύσει, εάν η αμερικανική Fed δεν είχε διασώσει τις κύριες τράπεζες της το 2008. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι όταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα μίας αναπτυγμένης χώρας καταρρέει, τότε σύντομα καταρρέει και η χώρα μετά από αυτό. Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα για τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής πτώσης του 2008, εάν η αμερικανική Fed δεν είχε παρέμβει.
Πρέπει να πούμε τα εξής:
Πρώτον, υπάρχουν 7 γερμανικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα που διασώθηκαν. Δεύτερον, ανάμεσα σε αυτά που διασώθηκαν βρίσκουμε ότι περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες γερμανικές τράπεζες, όπως είναι η Deutsche Bank. Τρίτον, τα ποσά που δόθηκαν είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλα. Τέταρτο, εάν η Fed δεν είχε διασώσει αυτά τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα, θα είχαν χρεοκοπήσει, που σημαίνει ότι η Γερμανία και συνολικά η περιφέρεια της Ε.Ε. θα είχαν πέσει σε μεγάλη ύφεση. Την τελευταία φορά τσέκαρα ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν μέλος της Ε.Ε., ούτε είχε την οποιαδήποτε θεσμική ευθύνη να διασώσει τη Γερμανία!
Ας δούμε τους πραγματικούς αριθμούς: η Dresdner έλαβε 123 δισ. δολάρια, η Bayerische 108 δισ. δολάρια, η West 78 δισ. δολάρια, η Deutsche Bank 77 δισ. δολάρια, η HSH 53 δισ. δολάρια, η Commerzbank 51 δισ. δολάρια, ενώ η Hypo πήρε 47 δισ. δολάρια, συνολικό ποσό 531 δισ. δολάρια.  
Ήταν τα χρηματοοικονομικά των γερμανικών τραπεζών σε τάξη; Ήταν αυτές οι τράπεζες φερέγγυες; Θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει από το χρηματοπιστωτικό τσουνάμι χωρίς τη διάσωση από τις ΗΠΑ; Θα ήταν ζωντανές σήμερα, εάν εμείς στις ΗΠΑ δεν τις είχαμε διασώσει; Θα μπορούσαν να καυχιόνται σήμερα και να υπαγορεύουν τα θέλω τους στην Ε.Ε., χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ που τις κράτησε ζωντανές;   
Η συνολική ιστορία της προσπάθειας να βρούμε τον απόλυτο αποδιοπομπαίο τράγο, ώστε να του φορτώσουμε την επερχόμενη κατάρρευση στην Ε.Ε. - εξαιτίας των χειρισμών και των πρακτικών των τραπεζών - μου θυμίζει τα λόγια του JoyBell:
«Η διαφορά ανάμεσα στο δικό μου σκοτάδι και το δικό σου σκοτάδι είναι ότι εγώ μπορώ να κοιτάξω τα δικά μου χάλια στο πρόσωπο και να αποδεχτώ την ύπαρξη τους, ενώ εσύ καλύπτεις τον καθρέφτη σου με ένα λευκό υφασμάτινο σεντόνι. Η διαφορά ανάμεσα στις αμαρτίες μου και στις αμαρτίες σου είναι ότι όταν εγώ κάνω μία αμαρτία ξέρω ότι αμαρταίνω, ενώ εσύ στην πραγματικότητα πέφτεις θύμα των δικών σου συνθετικών ψευδαισθήσεων. Είμαι μία σειρήνα, μία γοργόνα, ξέρω ότι είμαι όμορφος ενώ καβαλάω τα κύματα του ωκεανού και ξέρω ότι μπορώ να φάω σάρκα και οστά στον πάτο της θάλασσας. Εσύ είσαι μία λευκή μάγισσα, ένας μάγος. Τα ξόρκια σου είναι χειρισμοί και το καζάνι της κολάσεως, ενώ τυλίγεις τον εαυτό σου στα λευκά και φοράς μία ασημί περούκα».  

(Ο δρ. Γιάννης Χαραλαμπάκης είναι οικονομολόγος της BlackSummit FG
24h.gr

ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη


 ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη
Τις τελευταίες ημέρες η εκκλησιαστική επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της μισθοδοσίας κληρικών και Αρχιερέων, με αφορμή την οριστικοποίηση του πακέτου των νέων μέτρων και περικοπών.
Με αφορμή και τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της επικαιρότητας για το ύψος των αποδοχών των Αρχιερέων η Μητρόπολη Χαλκίδος με ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μισθοδοσία του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, «οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Σεβασμιωτάτου είναι 1.707,80 €. Οι αποδοχές αυτές, πριν την εφαρμογή του Μνημονίου (Ιούνιος 2009) έφθαναν το ποσό των 2.135,16 €, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς»

 ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη
ΠΗΓΗ: www.amen.gr

Λοβέρδος φεύγει από το μικρό κόμμα του Βαγγέλη


 Λοβέρδος φεύγει από το μικρό κόμμα του Βαγγέλη
Ο κύβος, για τον Ανδρέα Λοβέρδο, φαίνεται ότι ερρίφθη. Και διαβαίνει το Ρουβίκωνα. . Καθημερινές επαφές με τον Γ. Φλωρίδη.
Το πιθανότερο να συμβεί αυτό είναι όταν θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση τα μέτρα τελικού ύψους 11,9 δισ. ευρώ στη Βουλή. Παρότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 6-7 βουλευτές που…….
καταγράφονται ως «επιρροές» του, εν τούτοις ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα τους ζητήσει να λύσουν και αυτοί τους δεσμούς τους με το «μικρό και προσωπικό κόμμα του Βαγγέλη», όπως θεωρεί ότι έχει γίνει πλέον το ΠΑΣΟΚ.
Μπορούν αργότερα, στη δεύτερη φάση, να προσχωρήσουν στην Κίνηση, που ετοιμάζει με τον Γιώργο Φλωρίδη, με τον οποίον συνομιλεί σχεδόν καθημερινά.
Η πολιτική Κίνηση των δύο ανδρών -ορισμένοι περιλαμβάνουν και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο- αναμένεται, ανάλογα και με τις εξελίξεις που πιθανολογούν ότι θα συμβούν με αφορμή και την ψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων, να αποτελέσει τον πυρήνα ενός Ευρωπαϊκού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, το οποίο θα επιδιώξουν να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων που θα προέρχονται από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ήδη έχουν συγκροτηθεί πυρήνες στελεχών καθ’ άπασαν την επικράτεια, οι οποίες περιμένουν την …ημέρα ανεξαρτησίας του Α. Λοβέρδου για να ενεργοποιηθούν.

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; ΒΙΝΤΕΟ


Στη διάρκεια συνέντευξής του απο τον Χ. Μπότσαρη, στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ, και κατόπιν ερωτήματος τηλεθεατή, ο Δ. Καζάκης αιτιολογεί την ανάδειξη του νεοφασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής σαν πολιτική δύναμη στην διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος και της παιδείας που επιτελέστηκε από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980.

Στη συνέχεια θέτει κάποια καίρια ερωτήματα γύρω από τον εν λόγω πολιτικό σχηματισμό:

-Ποια η πραγματική θέση τους για την Ε.Ε.;

-Πότε ακριβώς εναντιώθηκαν στις πολιτικές που εκείνη υπαγορεύει και που έχουν ουσιαστικά ρημάξει τον ελληνικό λαό;

-Γιατί λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, θέτοντας σαν κύριο πρόβλημα της Ελλάδας το μεταναστευτικό, εθελοτυφλώντας απέναντι στην απροκάλυπτη οικονομική αλλά και ουσιαστική γενοκτονία των Ελλήνων από πλευράς ΕΕ και μεγάλων συμφερόντων;

-Τελικά είναι εναντίον των μεταναστών ή υπέρ της μετατροπής όλων ημών σε μετανάστες, αφού η χώρα μας ουσιαστικά ξεπουλήθηκε;

-Πότε ακριβώς εναντιώθηκαν σε αυτά τα μεγάλα συμφέροντα;

-Που ήταν όταν ο Φούχτελ περιόδευε την επικράτεια σχεδιάζοντας το ξεπούλημα και τον κατατεμαχισμό της Ελλάδας;

-Τι έκανε ο εν λόγω σχηματισμός για όλους αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιώντας διασυνδέσεις με το κράτος και το παρακράτος, πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι αισχρά εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν απλά δικαίωμα στην επιβίωση;

-Πού ακριβώς ήταν τα “παιδιά της Χ.Α.” όταν ο λαός ξεσηκωνόταν σύσσωμος ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και τα μνημόνια;

Μα, φυσικά, στο πλάι των πραιτοριανών, υπερασπιζόμενοι αυτούς που ωφελήθηκαν τα μέγιστα. Και φυσικά, χτυπώντας και αυτοί όλους εμάς.

 

Στη συνέχεια ο Δ.Καζάκης κάνει αναφορά στην ταύτιση των εννοιών Ελλάδας και Δημοκρατίας, αφού σε αυτόν τον τόπο και μόνο αναπτύχθηκε το μοναδικό φαινόμενο της Δημοκρατίας

Τέλος, πατριώτης καλείται εκείνος που μοναδικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου και του λαού, και δεν σκύβει το κεφάλι στις επιταγές των μεγάλων συμφερόντων, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις που είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, πολιτικά ανεύθυνες.

Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, όταν προέρχεται από τα χείλη του κ. Μιχαλολιάκου, αποτελεί μέγιστο εύσημο...

Ελεύθερη Ελλάδα


 

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι Μογγόλοι σήμερα εορτάζουν την ημέρα της νίκης τον Αύγουστο του 22 !


Οι Μογγόλοι εορτάζουν την ημέρα της νίκης πριν από 90 χρόνια 30¨Αυγουστο του 1922 ...Γνωρίζεις  κύριε Κουβέλη τι έγινε τότε ; Γνωρίζεις  Ρεπούση πόσους πεταλωμένους Στρατιώτες μας πέθαναν από τους Τσέτες  το 22;

Πάντως οι Τούρκοι μιλάνε για την ήμερα της νίκης που σήμαινε 'οπως λένε το τέλος των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και στην Ανατολία ...
Κύριοι της Δημάρ πάρτε τα !

Εφημ.Χουριέτ  30 Αυγ 1922 σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα της τελικής μάχης πολέμησαν στην τουρκική Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Έκβαση της μάχης σήμανε το τέλος της ελληνικής παρουσίας στη δυτική Ανατολία, όπως οι Τουρκικές δυνάμεις κέρδισε μια αποφασιστική νίκη ενάντια στην εισβολή του Ελληνικού  στρατού.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Νοίκιασε» τον Γιώργο Παπανδρέου!!!


Με μία από τις πιο γνωστές εταιρείες μάνατζερ που προωθούν μεγάλα ονόματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής συνεργάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται στη λίστα με τα νεότερα μέλη του πρακτορείου «The Harry Walker Agency» που οργανώνει επί πληρωμή....
τα τελευταία 65 χρόνια ομιλίες πολιτικών ανά τον κόσμο για διάφορες θεματικές. 

Το πρακτορείο εμφανίζει ένα μακροσκελές βιογραφικό του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου οι υποψήφιοι πελάτες να ζητήσουν μία ομιλία του. 

Αν και στην ηλεκτρονική σελίδα δεν αναφέρεται το ακριβές ποσό της «ενοικίασης» εντούτοις η αγορά του χρόνου του πρώην πρωθυπουργού γίνεται όπως κάθε αγορά μέσω διαδικτύου. Προσθέτεις στο καλάθι των αγορών σου τον ομιλητή της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και το ποσό που έχεις στη διάθεση σου για την εκδήλωση που προγραμματίζεις, το οποίο κυμαίνεται από τις 5.000 δολάρια και ξεπερνά τα 100.000 δολάρια, και οι άνθρωποι του πρακτορείου επικοινωνούν μαζί σου για τις λεπτομέρειες. 

Στην ίδια λίστα με τον Γιώργο Παπανδρέου βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο Κόφι Ανάν, ο Αλ Γκορ, ο τραγουδιστής των U2 Bono και ο Άρνολντ Σβαντζενέγκερ. 

Από:  real.gr

προεδρική δημοκρατία

Tα πεκινουά των σαλονιών που δηλώνουν αριστεροί



Γυαλίζει το μάτι τους για εξουσία και φεράρι.
Δήθεν αριστεροί που είναι έτοιμοι να αρπάξουν με βία τα τελευταία ευρώ από την γριούλα την ώρα που την περνάνε απέναντι- για να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία του καλού σαμαρείτη της Αριστεράς- αλλά ταυτόχρονα την απειλούν με το μαχαίρι στα πλευρά. 
Καβαλάνε λοιπόν το ουράνιο τόξο της ματαιοδοξίας και του προσωπικού ευδαιμονισμού και δίνουν ρεσιτάλ αμοραλισμού.
Παθαίνεις εγκεφαλικό όταν βλέπεις τον Κουβέλη να υπερασπίζεται το κτήνος του Δημοσίου την ίδια ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της γριούλας που κρέμεται στους τενεκέδες των σκουπιδιών για να ψαρέψει την τροφή της.
Ο Ψαριανός προκαλεί φωτογραφιζόμενος με φεράρι και ο Καληνυχτάκιας εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος  από συνοδός κυριών στα μπουζούκια κατέληξε στην αγκαλιά της Αλεξίας Μπακογιάννη.
http://bit.ly/PSVFb9

harryklynn

Τρελό γέλιο: Ο Ευαγγελάτος προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον (συναγωνιστή του...) Τζαβέντ Ασλάμ!!! (Εγκώ τσαγκίσει φατσίστες...


Ευτυχώς που υπάρχουν οι καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι και γελάμε και λίγο...
Άλλη μια "σελίδα δόξας" έγραψε ο γνωστός και ως "εισαγγελάτος" που έμεινε στην ιστορία για το "μάνα ρέιβερ"... 
Αυτός και η γυναίκα του φαίνεται ότι έχουν πάρει εργολαβία μέσα από τα ΜΜΕ των καπιταλιστών και των μεγαλο-εργολάβων, καθώς και από το ίντερνετ, την προώθηση της λαθρομεταναστολαγνίας.
Σε ένα ρεσιτάλ αντιρατσισμού προσπαθεί να ηρωοποιήσει τον πρόεδρο των Πακιστανών, αλλά δυσκολεύεται λίγο στην ...επικοινωνία! 
Απολαύστε τους:
ethel-sinadelfos.blogspot.com
ieroslochos

Νέα ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Γεωργίας!!! (Πάλι μαγκεύουν οι μαριονέτες της CIA...)


Στην περιοχή της ρωσικής μεθορίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Γεωργίας πυροβόλησαν και σκότωσαν 11 ενόπλους τις τελευταίες λίγες ώρες... την ώρα που τρεις γεωργιανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους (ενώ άλλοι 5 τραυματίστηκαν) «προσπαθώντας να απελευθερώσουν ομήρους στον Καύκασο στις παρυφές του (ρωσικού) Νταγκεστάν», ανέφερε στο Τμπίλισι η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι, «εάν τεκμηριωθεί ότι οι απαγωγείς προέρχονταν από το ρωσικό έδαφος, το συμβάν θα επηρεάσει δυσμενώς τις διμερείς σχέσεις», οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια υποβόσκουσα ένταση, αφότου τα δύο κράτη πολέμησαν επί μία βδομάδα το θέρος του '08 σε σχέση με το διοικητικό καθεστώς της «Νότιας Όστιας» - η Μόσχα την έχει υπό την προστασία της εδώ και 20 έτη.

Τον Αύγουστο του '08, πολύ γρήγορα η διμερής διένεξη επεκτάθηκε γεωγραφικά και στη γειτονική Αμπχαζία, την ώρα που το ΝΑΤΟ με σειρά ανακοινωθέντων εκδήλωνε για το θέμα μείζον ενδιαφέρον.

Αργά την Τρίτη ερρίφθησαν πυρά σε ρωσικό μεθοριακό φυλάκιο, στην ίδια μεθοριακή περιοχή, με αποτέλεσμα συνολικώς «οκτώ συνοριακοί φρουροί να σκοτωθούν».

Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά τα φονικά πυρά κατά συνοριακών φρουρών δεν ανακοινώνονται, μέχρις ώρας από καμία από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κυκλοφόρησαν έγγραφο - που το Ρόιτερς έλαβε γνώση του περιεχόμενού του - σύμφωνα με το οποίο «παραβιάζεται συχνά, εσχάτως, η μεθόριος Ρωσίας-Γεωργίας». Την πρώτη Οκτωβρίου φέτος θα γίνουν στη Γεωργία βουλευτικές εκλογές.
Στη Γεωργία, τα ρωσικά διπλωματικά συμφέροντα εδώ και καιρό εξυπηρετεί η Ελβετία.
ethel-sinadelfos

Πήγαν στην Αλβανία να πάρουν πίσω τα κλεμμένα πρόβατά τους και τους σακάτεψε ένα ολόκληρο χωριό!!! (Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν...Αυτοί που τους έδειραν ήταν καπιταλιστές!)


Θύματα είναι ο Έλληνας βοσκός και η σύζυγός του, από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας. Πήγαν στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari) της Αλβανίας για να πάρουν πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει προ ημερών κάτοικοι του αλβανικού χωριού.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα deropoli.com, η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το ζευγάρι για την κλοπή και με δική της υπόδειξη πέρασε τα ελληνο-αλβανικά σύνορα για να πάνε στο αλβανικό χωριό να αναζητήσουν τα κλεμμένα ζώα τους!

Στο χωριό, όμως, τους περίμεναν εξαγριωμένοι συγγενείς του Rushit Ismail, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος των ζωοκλοπών, ενώ καταζητείται με την ίδια κατηγορία ο γιος του, Astrit Ismaili. 

Το ζευγάρι, έζησε συνολικά έξι ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα.

Η αλβανική αστυνομία εντόπισε μετά από ώρες το ζευγάρι, ενώ οι δράστες είναι άφαντοι. 
Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή, Astrit Ismaili...
 
πηγή
ethel-sinadelfos

Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν 15 άνδρες και 2 γυναίκες διότι τόλμησαν να χορέψουν στο πανηγύρι του χωριού τους!



Σύμφωνα με τις απόψεις των Ταλιμπάν, απαγορεύεται άνδρες να χορεύουν στην ίδια εκδήλωση με γυναίκες, εκτός εάν πρόκειται για κάποια στενή οικογενειακή εκδήλωση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως επρόκειτο για το πανηγύρι του χωριού και έτσι όσοι συμμετείχαν δεν ανήκαν στην ίδια ακριβώς οικογένεια. Έτσι το χωριό επισκέφθηκαν ένοπλοι φανατικοί ισλαμιστές για να τιμωρήσουν την “ασέβεια”. Οι χωρικοί αντιστάθηκαν, αλλά οι ισλαμιστές κάλεσαν ενισχύσεις και τους τιμώρησαν με την ποινή του αποκεφαλισμού.

Βίντεο - Φωτογραφίες: Δείτε πως υποδέχτηκε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η αστυνομία της Βιέννης!!! (Δεν κάνουν χαβαλέ εκεί...)


Τον συναγερμό που έχει σημάνει στη Βιέννη λόγω της άφιξης των οπαδών του ΠΑΟΚ δείχνει ο τρόπος με τον οποίο υποδέχονται οι αστυνομικές αρχές τους Έλληνες.
 Πριν από λίγο η αστυνομία σταμάτησε τρια πούλμαν που σύμφωνα με τον Αυστριακό Τύπο μετέφεραν οπαδούς μέσω της Μπρατισλάβα. Όλοι αποβιβάστηκαν και κάθισαν στην άσφαλτο με τα χέρια σταυρωμένα στο κεφάλι. 
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έλεγξαν τα χαρτιά του καθενός ενώ με σκυλιά έκαναν έλεγχο και στα πούλμαν.




6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα πέσουν οι μάσκες στο θέατρο του παραλόγου για την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα για την ώρα κέρδισε χρόνο όχι γιατί η Merkel η Καγκελάριος της Γερμανία και ο Hollande της Γαλλίας αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα αλλά γιατί υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ έως τις αμερικανικές εκλογές να μην υπάρξει οικονομική εκτροπή που μπορεί να αλληλοεπιδράσει αρνητικά προφανώς στις προεδρικές εκλογές.
 
Πως ξαφνικά οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί παράγοντες της Γερμανίας οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας μας είχαν σχεδόν ξεγραμμένους μια μέρα πριν την συνάντηση Merkel με τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και την επομένη η σκληρή και άτεγκτη Merkel να εμφανίζεται διαλλακτική και έτοιμη να συζητήσει το ελληνικό πρόβλημα; 

Είναι τυχαίο ότι ενώ όλοι ξέρουν ότι η έκθεση προέδρου του μνημονίου είναι ένα μαύρο χάλι εξετάζεται να δοθεί παράταση ίσως και ενός μήνα προς τις αρχές ή μέσα Οκτωβρίου ώστε να συμπεριλάβει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ειδικά στην ψήφιση των νέων μέτρων και βεβαίως τις ιδιωτικοποιήσεις;
 

Είναι τυχαίο πως οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ειδικά Goldman Sachs, Morgan Stanley και άλλοι οι άλλοτε ισχυροί κερδοσκόποι που αποδεκάτισαν την χώρα μέσω των CDS εμφανίζονται ως οι νέοι υπερατλαντικοί υποστηρικτές της Ελλάδος;
 
Είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα μόνο η ΕΚΤ έχει πραγματοποιήσει κάποιες κινήσεις μετριασμού των ακραίων κερδοσκοπικών κινήσεων στα ομόλογα συμβάλλοντας στην μείωση των αποδόσεων των ομολόγων;

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στις αγορές εντόκων και στα μεσοβραχυχρόνια ομόλογα έως 2-3 έτη με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού χωρών που έχουν προσφύγει στην στήριξη της ΕΚΤ και του ESM.
 
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι έχει καταστρωθεί ένα σχέδιο που αποτελεί παράταση ζωής σε μια θνησιγενή οικονομία.

Η διεθνής πολιτική και οικονομική σκακιέρα επανακαθορίζεται ενώ στο μεσοδιάστημα αυτό η Ελλάδα το θύμα της παγκόσμιας κρίσης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το διάστημα των 2-3 μηνών ώστε να αποδείξει στην Ευρώπη ότι δικαίως παραμένει στο ευρώ.
 

Η Ελλάδα όντως θα δώσει μια μάχη όμως μετά τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο.
 

Μετά τις αμερικανικές εκλογές θα αποκαλυφθεί αν πίσω από τις μάσκες κρύβεται άλλο προσωπείο από αυτό που εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαίοι πολιτικοί.
 

Πηγή www.bankingnews.gr  

ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:H σύγκλητος του ΑΠΘ ενέκρινε την Πρυτανική τουαλέτα των 30.000€ και μάλιστα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!!!!


 Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε με τις ύποπτες δαπάνες, η γενική σύγκλητος του πανεπιστημίου, ενέκρινε τις πράξεις  της διοίκησης και την εξουσιοδότησε να συνεχίσει το έργο της

Οι χθεσινές αποκαλύψεις για όργιο σπατάλης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με δαπάνες που δεν δικαιολογούνταν και άλλες, με αποκορύφωμα τα 30.000 ευρώ που στοίχισε η ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη, να θεωρούνται προκλητικές, δεν εμπόδισε τη σύγκλητο να εγκρίνει τον προυπολογισμό του 2012 και τον απολογισμό του 2011 του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής επιδόθηκαν σε μαραθώνειο επαφών με τα μέλη της Συγκλήτου προκειμένου να τα πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς στην Εταιρεία. Στη διάρκεια της Συγκλήτου μάλιστα, μέλη του Ιδρύματος έκαναν λόγο για κίτρινη επίθεση σε βάρος της διοίκησης, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για σειρά δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών.

Όλα αυτά την ώρα που ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το ζήτημα, επικοινώνησε με τον υπουργό Παιδείας και του ζήτησε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρείας και να εξετασθεί αν υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Το θέμα προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλος, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, να γίνει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα. Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.

Για το θέμα ζήτησε εξηγήσεις ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, με τον υπουργό να σχολιάσει πως ζήτησε από τον πρύτανη να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται.

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε σαφές πως θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Πάρτι σπατάλης στο ΑΠΘ - 30.000 ευρώ για την τουαλέτα του Πρύτανη!


Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός: Δεν θα πληρωθεί το χρέος…


Πάμε χρόνια πίσω…Πολλοί ήταν εκείνοι που προφήτευαν το σήμερα. Ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός, ήταν ένας από εκείνους που επιβεβαιώθηκαν κατά την γνώμη αρκετών. Σας παρουσιάζουμε το αυθεντικό κείμενο γραφής, με την γλώσσα και την γραμματική την σωστή ελληνική. «Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 


200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς
κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό….
ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του!

Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:
α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ· θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί….
ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν… Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Τα ρέστα του δίνει ο Μπουτάρης για να γελοιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση


 Τα ρέστα του δίνει ο Μπουτάρης για να γελοιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση
Επιφανές μέλος της “συμμαχίας των πρόθυμων” ο Γιάννης Μπουτάρης, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, στην προσπάθειά του να γελοιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση “100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης”. Και πλέον με θετικές ενέργειες. Μέχρι τώρα, ήταν αδιάφορος, αλλά τώρα, οι άνθρωποί του, πιστοί στο νεοταξικό ρατσιστικό δόγμα του CIAεθνομηδενισμού και των ΜΚΟ, οργανώνουν ένα απίστευτα γελοίο πρόγραμμα, δήθεν “εορτασμού” της απελευθέρωσης.
Με πρόσχημα την απεμπλοκή από “εθνικοπατριωτισμούς”, φτιάχνουν ένα πρόγραμμα, αντάξιο του απύθμενου μίσους που τρέφουν για οτιδήποτε ελληνικό.
Πολλοί, δεν θα καταλάβουν πιθανώς το εμετικόν του πράγματος.
Για όσους καταλαβαίνουν:
έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες εκδηλώσεις:
Πρώτον, το «Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης» γύρω από τρεις θεματικούς άξονες: την παρακμή της Δύσης, την άνοδο της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Άνοιξη. Εισηγητές του συνεδρίου είναι οι: Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ., Jonathan D. Spence, Ομότιμος Καθηγητής στην Έδρα Ιστορίας Sterling στο Πανεπιστήμιο Yale και διεθνούς κύρους ειδικός της νεώτερης Κίνας, και James Piscatori, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Durham – μελετητής του Ισλάμ και των Ισλαμικών πολιτικών κινημάτων παγκοσμίως.
Δεύτερον, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012/Thessaloniki: A City in Transition, 1912-2012», στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου με στόχο τη δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της Ιστορίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Οικονομίας, του Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων και των Τεχνών. Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Κ. Γούναρη, Ιωάννη Δ. Στεφανίδη και τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Λυβάνιο, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ. Της οργανωτικής επιτροπής προΐσταται ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης.
Μάλιστα! Δύο οργανώσεις των οποίων ψυχή είναι οι αρχιερείς της “συμμαχίας των πρόθυμων”, Τσούκαλης και Καιρίδης !!!
Oι άνθρωποι που λατρεύουν οτιδήποτε μισεί την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος. Οι Αμερικανοσπουδαγμένοι ελιτίστες των “ιδρυμάτων της αμερικανόδουλης παγκοσμιοποίησης”, που σιχαίνονται τη λέξη Ελλάδα και ανήκουν ψυχή τε και σώματι  στα ευαγή αμερικανικά ιδρύματα.
Ο Τσούκαλης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Καιρίδης του Navarino Network της “προσάρτησης της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα” και του ρηθέντος “”Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας” (το θυμάστε κύριε Καιρίδη, έτσι; Εμείς δεν το ξεχνάμε, είναι ακόμη εδώ).
Οι άνθρωποι που αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη με το Τουρκικό της όνομα,.Σελανίκ !
Οι άνθρωποι που βάζουν σπυριά όταν ακούν τη λέξη Κωνσταντινούπολη και εκσπερματίζουν όταν ακούν τη λέξη Istanbul, θα …λαμπρύνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση…. 
Αλλά όπως λένε σοφά οι αναρχικοί: “οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν”..
Αυτοί μας αξίζουν.
Y.Γ. Τη Ρεπούση ξέχασες Δήμαρχε. Φώναξέ την να μας μιλήσει για το μεγαλείο του Οθωμανικού λαού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ


Πριν από ακριβώς 90 χρόνια, οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σμύρνη
Ήταν σαν σήμερα, 30 Αυγούστου του 1922, όταν ξεκίνησε δια χειρός των Τούρκων η φωτιά στην αρμενική συνοικία της Σμύρνης. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν και κατέκαψαν την πόλη, μετατρέποντάς την μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου σε μια μάζα ερείπια που κάπνιζαν. Σε μια εποχή που η αρνησιπατρία έχει αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα και η κάθε Ρεπούση προσπαθεί μαζί με τους συνοδοιπόρους της και μιλώντας για «συνωστισμούς» να αφελληνίσει την Παιδεία και να επιβάλλει τη λήθη, οι Έλληνες πατριώτες ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Τα μικροσκοπικά μορμολύκεια του καλλιτεχνικού εθνομηδενισμού

 
Θα δώσουμε συνέχεια στην αυθάδεια των 80 «τέκνων» του θεάτρου της Νέας Εποχής που στήριξαν με επιστολή τους το Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τον κύριο Γιώργο Λούκο, ο οποίος με κομπάζουσα αλαζονεία ασυνήθιστη (ο κομπασμός των επιπλεόντων φελλών) προώθησε, τα τελευταία χρόνια, την ολοκληρωτική εθνομηδενιστική ισοπέδωση του ελληνικού θεάτρου, καθώς και όλες τις «διαστροφές» της πολυπολιτισμικής βαρβαρότητας.

Η πράξη αυτή των νεοταξικών μορμολυκείων χαρακτηρίστηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα «αριστερά» ιερατεία των Τεχνών, ιδιαίτερα από το Λαμπρακιστάν, ως πράξη «αγωνιστικής ανάτασης» ενάντια στον «παρακμασμένο επαρχιώτικο θεσμό» του θεάτρου που βασίλευε πριν την έλευση του «διαστροφέα», εθνομηδενιστή, κ. Λούκου!
 

Θα αρχίσουμε με κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του Αντόνιο Γκράμσι, από το άρθρο του:
 «Αυτοί που κατασκευάζουν σοφίτες»: 

«…Μια γενιά που μειώνει την προηγούμενη γενιά, που δεν καταφέρνει να δει τα επιτεύγματά της και την αναγκαία σημασία της, δε μπορεί παρά να είναι πενιχρή και χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό της, έστω και αν κομπάζει παράφορα για το μεγαλείο της…». 

«…Στην υποτίμηση του παρελθόντος υπάρχει μια δικαιολογία για την μηδαμινότητα του παρόντος…». 

«…Μια γενιά που ξέρει να κάνει μόνο σοφίτες παραπονείται που οι προγενέστεροι δεν είχαν κτίσει παλάτια των δέκα ή τριάντα ορόφων…».
 

Όλες αυτές οι εύστοχες επισημάνσεις του Γκράμσι
επιβεβαιώνονται δραματικά με τον κομπασμό των σημερινών καλλιτεχνικών, μικροσκοπικών μορμολυκείων, πλήρως ενσωματωμένων στους μηχανισμούς εξουσίας και ΑΓΡΙΩΣ επιδοτούμενων. 

Αυτά, λοιπόν,
 τα μικροσκοπικά και ραχιτικά μορμολύκεια του χρυσοφόρου και επιδοτούμενου «καλλιτεχνικού» αγοραίου επαγγελματισμού και παζαριού, έρχονται, σήμερα, να ρίξουν στον καιάδα τους γίγαντες της θεατρικής μας παράδοσης, κάθε μεγάλο μύστη της Ελληνικής Τέχνης και Κουλτούρας, χαρακτηρίζοντάς τους, μάλιστα, «παρακμασμένο επαρχιωτισμό»!!! 

Βεβαίως,
 όσο εύστοχες και αν είναι οι μεγαλοφυείς παρατηρήσεις του Γκράμσι, περιγράφουν κατά το ήμισυ το σημερινό πρόβλημα. Αν μείνουμε μόνο σ’ αυτές, δηλαδή, τις συνήθεις επιθέσεις των μετρίων και καχεκτικών ανθρώπων εναντίον των μεγάλων, αν μείνουμε στις «νευρώσεις», μόνο των μικροσκοπικών μορμολυκείων, τότε χάνουμε τη σημερινή, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διάσταση αυτής της μικροσκοπικής αυθάδειας: Τη διάσταση των οργανωμένων εστιών και γενιτσάρων του εθνομηδενισμού, τη διάσταση των έμμισθων και συνειδητών οργάνων των «νταβάδων» του καθεστώτος και της νεοταξικής πολυπολιτισμικότητας… 

Τα «κυκλώματα» αυτά των νέων «καλλιτεχνικών» γενιτσάρων δεν κινούνται μόνο από τον παράφορο κομπασμό του μικροσκοπικού «μεγαλείου» τους, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, από την καθεστωτική τους ένταξη και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που εξυπηρετούν, από τη λατρεία του χρήματος και των επιδοτήσεων, από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ υποταγή τους στους μηχανισμούς και τις «διαστροφές» της χρηματιστηριακής παγκοσμιοποίησης…
 

Είναι οι «ομάδες κρούσης» ή τα «τάγματα εφόδου» της Νέας Τάξης στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών, με στρατηγικό στόχο:
 Την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και των ΑΦΑΝΙΣΜΟ της ελληνικής Τέχνης και του ελληνικού Πολιτισμού, κάθε ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ δημιουργίας και κατάκτησης του εθνικού μας μεγαλείου: Ο φρενοβλαβής εθνομηδενισμός των ισχυρών του χρήματος… 

Αν ερευνήσει κανείς τις υπογραφές των 80,
 θα διαπιστώσει αβίαστα, ότι σχεδόν ΟΛΟΙ, ανήκουν στην καθεστωτική «λεπρή καμαρίλα» των «προοδευτικούληδων» και «αριστερούληδων», με αρχι-χορηγό το Λαμπρακιστάν: Μια παρεούλα που σιτίζεται σκανδαλωδώς, στο παχνί των «νταβάδων» της Νέας Τάξης και του εθνομηδενισμού και που προβάλλεται αχαλίνωτα… 

Αυτοί, λοιπόν, εξεγέρθηκαν, ΥΠΕΡ του Γιώργου Λούκου!!!
 

Όσοι δεν γνωρίζουν τι εστί Λούκος θα σημειώσουμε τούτο:
 Ότι στα χρόνια που διαφεντεύει έχουν περάσει από τις «αυλές» της Επιδαύρου και του Ηρωδείου όλα τα ανθελληνικά και διεστραμμένα φρούτα της ιμπεριαλιστικής παρακμής και σήψης, της νεοταξικής πολυπολιτισμικής βαρβαρότητας. 

Αντιθέτως, 
έχουν καρατομηθεί αγρίως τα μεγάλα ελληνικά πνεύματα, οι μεγάλοι μύστες του θεάτρου μας, κάθε καλλιτέχνης που βάδιζε πάνω στις εθνικές μας παραδόσεις και προωθούσε τον Πολιτισμός μας. 

Μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα από τα κείμενα που έχουμε δημοσιεύσει, στο παρελθόν:
 

α).
 Αρχίζουμε με ένα κείμενο του Ληναίου, τον Ιούλιο του 2008: 
«Επιδαύρια:Παιδική χαρά!!!»
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2515
 

β).
 Διαβάστε, ακόμα, μια σειρά κειμένων για όλο αυτό το «επιδαύριο σινάφι», ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2604
 

γ).
 ΑΣΕΛΓΕΙΑ ποικίλων διαστροφών πάνω στα κλασσικά κείμενα. 
Διαβάστε ΕΔΩ:
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3183
 

δ).
 Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ συνεχίζεται με έναν Βούλγαρο σκηνοθέτη που έκανε τους «Πέρσες», «Περσίδες»!!! 
Διαβάστε το «Περσίδες και λουκάνικα…»
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3594
 

ε).
 Προκλητικές αυθάδειες 

«Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επιδότηση παίρνω, θεατές έχω, ο Τύπος με στηρίζει, δεν έχω να δώσω λόγο σε κανέναν… Μαγκιά μου..!!!» 
Και μόνο αυτή η δήλωση του Καλλιτ.Δ/ντή του Εθνικού μας Θεάτρου, κ. Χουβαρδάς, αποκαλύπτει την ποιότητα και το είδος αυτών των «καλλιτεχνών»…
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3799
 

στ).
 Τέλος διαβάστε ακόμα: 

-«Οι ψυχασθενείς της Επιδαύρου»
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4394
 

-ENA ακόμη ανυπόφορο Φεστιβάλ: οι διαστροφές σε παράκρουση
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4805
 

- «Ο ευτελισμός του Αριστοφάνη»
 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4837
 

Αυτά τα λίγα παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά ΟΧΙ μόνο για το καλλιτεχνικό μέγεθος και την ποιότητα αυτής της θεατρικής κάστας, αλλά και για το ρόλο που της έχουν αναθέσει:
 Τον αγρίως επιδοτούμενο ρόλο να ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ το ελληνικό θέατρο και τους μεγάλους μύστες του, καθώς και να μπολιάσουν τη νέα γενιά με την πολυχρωμία των ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ της Νέας Εποχής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το πρώτο μέρος ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6778

ΡΕΣΑΛΤΟ