Powered By Blogger

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έστειλαν ούτε ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την ΑΟΖ!


Πολεμικό πλοίο 1
«Μείζον διπλωματικό θέμα για τη χώρα αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό έχει προκύψει μετά από απίστευτους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της τουρκική κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης συνομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αρίντς, μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι γνωρίζει τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας γι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. “Ο Παπανδρέου ζήτησε να μην υπάρξει ένταση στην Κύπρο”».
Σκιώδες κράτος
Ήρκεσε μια δήλωση ενός Τούρκου πολιτικού για να αποκαλυφθεί πανηγυρικά  αυτό που όλοι υποπτεύονται :
Ούτε ένας Έλληνας δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του και τον Πρωθυπουργό σε ότι αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία !
Ακραίο να παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι λέει – για τους δικούς του λόγους – ο κάθε ξένος καλοθελητής. Ίος όμως απώλεσε την «έξωθεν καλή μαρτυρία» των Ελλήνων πολιτών με μπουρδολογίες για «φιλίες των λαών», «θάλασσες συνεργασίας και φιλίας» και «ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας» του casus belli ;
Tελικά υπαναχώρησε ο Τούρκος και κατέφυγε στο κλασικό κόλπο των απανταχού προπετών, προβοκατόρων και επιπόλαιων : «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου» !
Όμως αυτό είναι το πρόβλημα;
Δεν μας προβληματίζει ότι για άλλη μια φορά – ας ενοχλούνται κάποιοι σχολιαστές από την συχνή αναφορά μου στον Κονδύλη – «…ούτε η «Ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας…» ;
Δεν μας προβληματίζει ότι η Ελλάδα, εγγυήτρια Δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λεονταρίζουσα με δήθεν «Ενιαίους Αμυντικούς Χώρους» και συμμετέχουσα στην …καταστολή της πειρατείας στην Σομαλία, ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ως ελάχιστη παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ όπου βολτάριζε το Piri Reis II ;
Δεν αντέδρασε ως όφειλε σε παραβίαση της διεθνούς νομιμότητος  κατά Κράτους του οποίου «εγγυάται» την προστασία; Με τι και κατά ποίου ;
Πάλι τρίβομε κουτοπόνηρα τα χέρια μας  «θα καθαρίσουν οι Ισραηλινοί και οι Αμερικάνοι…» ;
Ενώ εμείς κάναμε … «παρθενορραφή» ! «Εκεί που ψάχνει το Τουρκικό πλοίο …δεν έχει πετρέλαιο!» «διέρρεαν» τα γνωστά ασπόνδυλα της «ενημέρωσης». Λες και το θέμα είναι αν έχει, ή δεν έχει και όχι η ipso facto επιβολή του Οθωμανικού δικαίου στην Κυπριακή ΑΟΖ !
Τι να μας πει που δεν το ξέρουμε ο κ. Μόσσιαλος ; Πόση σημασία έχει τι ακριβώς και πώς το είπε ο Πρωθυπουργός στον Ερντογάν ;
Τα γεγονότα μιλούν : Η Τουρκία μπορεί να διεξάγει έρευνες (μεθαύριο και “Έρευνα – Διάσωση”, και «καταστολή της τρομοκρατίας») μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ, χωρίς η … «εγγυήτρια Δύναμη» να συγκινείται. Ούτε ένα διάβημα στην «Διεθνή Κοινότητα» !
Συγγνώμη όμως, ξέχασα : «Σύμφωνα με τις διαρροές τόσο της Αθήνας όσο και της Άγκυρας, οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν το κοινό Υπουργικό Συμβούλιο να συγκληθεί στην Άγκυρα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.» (από τα NEA)
Μπορεί τότε να αποφασισθεί η διεξαγωγή Τουρκικών ερευνών …και στην Ελληνική «νοητή» ΑΟΖ !
Πατριωτικό σύλλογο "Θερμοπύλες"

Μπεγλίτης:”Θα παταχθούν”!Βίντεο η στιγμή της εισβολής



Από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικοινωνήσουν με τις ηγεσίες των Αποστράτων και να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν απο το ΥΕΘΑ.

Διαφορετικά θα παταχθούν, όπως είπε.

Η δήλωση είναι απίστευη αυτή την ώρα! 100 απόστρατοι μπήκαν στο περιβάλοντα χώρο του ΥΕΘΑ  παρά τα …δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και τις …πόρτες ασφαλείας που έχουμε χρυσωπληρώσει όλοι μας.


Παρόλα αυτά κανείς δεν έχει προκαλέσει,κανείς από τους αποστράτους δεν έχει προβεί σε καμία πράξη βίας! Και ο ΥΕΘΑ από τη Βουλή,λέει ότι θα τους πατάξει!!!
Ο Α/ΓΕΣ Φ.Φρράγκος κατέβηκε από το γραφείο του και προσπαθεί να πείσει τους απόστρατους να αποχωρήσουν.
Κάποιοι του ζητούν να παραιτηθεί, όπως το ζητάνε και από τους υπόλοιπους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ





ΠΗΓΗ: Μπεγλίτης:”Θα παταχθούν”!Βίντεο η στιγμή της εισβολής http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/blog-post_4690.html#ixzz1ZSRWiAxv

Θέλουν νέο παγκόσμιο νόμισμα για τις διεθνείς συναλλαγές


Οι κορυφαίοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της Ευρωζώνης και οι επικεφαλής των διεθνών οικονομικών οργανισμών εξετάζουν την προοπτική μεταρρύθμισης του διεθνούς νομισματικού συστήματος, με δυο λόγια επιχειρούν να ξαναγράψουν ιστορία, ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το 1971 και την κατάργηση της μετατρεψιμότητας των νομισμάτων σε χρυσό! Η σχετική συνάντηση κορυφής, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, θα κληθεί να εξετάσει το πλαίσιο δημιουργίας ενός νέου διεθνούς νομισματικού συστήματος, ενδεχομένως κι ενός νέου, εικονικού, αποθεματικού νομίσματος που αν δεν αντικαταστήσει, τουλάχιστον θα λειτουργεί παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο!


Στη Σύνοδο θα μετέχουν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, που επιβεβαίωσε την είδηση της Συνόδου Κορυφής, το βασικό σενάριο που θα συζητηθεί είναι η εισαγωγή ενός «άλλου διεθνούς αποθεματικού νομίσματος, πιο διαφοροποιημένου από το δολάριο, επειδή θα δημιουργηθεί από το συνδυασμό των αξιών πολλών εθνικών νομισμάτων πρώτου επιπέδου». Με δυο λόγια ενός νομίσματος – με την μορφή λογιστικής εγγραφής και προφανώς όχι σε «απτή», «υλική» μορφή – που θα λειτουργήσει ως «μέτρο συναλλαγών» για τις διεθνείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός νέου διεθνούς νομίσματος έχει καταστεί πιο πιεστική παρά ποτέ, αφού το ισχύον νομισματικό σύστημα απεδείχθη τρωτό και ευάλωτο σε συνεχή φαινόμενα κερδοσκοπίας.
Επί του πρακτέου θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας, υπό την προεδρία της Γερμανίας και του Μεξικού, τα συμπεράσματα της οποίας θα παρουσιαστούν κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες.
gdailynews


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Οι … ευαίσθητοι διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ κρύβουν τις αυτοκτονίες


Πενηντάχρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα.
Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.
Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής, Μ. Κριάδης, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, πηδάει από το παράθυρο του γραφείου του καθώς δεν αντέχει την οικονομική καταστροφή που έχει πάθει.
Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση.
Είναι μερικά από τα καθημερινά πλέον περιστατικά αυτοκτονιών που καταγράφονται στην Ελλάδα της φτώχειας, της αγωνίας για το μέλλον, του πανικού για την αδυναμία πληρωμής του ενοικίου, του δανείου, των φόρων, του σχολείου του παιδιού.
Που όμως τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης “θάβουν” κανονικά για να μην  προκαλέσουν λέει ανησυχία στο κοινό τους.
Σήμερα για παράδειγμα μας έλεγαν ότι αυτοκτόνησαν δύο ακόμα νέοι άνθρωποι στο Ζωγράφου. Ένας 35χρονος με οικονομικά προβλήματα που έκοψαν το επίδομα στην παραπληγική γυναίκα του και ένας φοιτητής που πήδηξε από το μπαλκόνι. Τηλεφώνησαν λοιπόν περίοικοι σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και τι τους είπαν; “Ξέρετε, λόγω της ευαισθησίας του θέματος δεν μεταδίδουμε αυτοκτονιες….”
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά για μια χώρα που αργοπεθαίνει. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυτοκτονίες ενώ πλέον έχουν αυξηθεί δραματικά και τα περιστατικά χρόνιας κατάθλιψης και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.
Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτόχειρες, το 2008 έφτασαν τους 366 και το 2009 ο αριθμός ανέβηκε στους 391. Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς του Μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης. Εκτιμάται ότι το 2010, όταν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, αυτοκτόνησαν γύρω στους 500 Ελληνες. Γενικά, το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, δηλαδή μέχρι πέρυσι ξεπέρασαν τις 4.000 με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος, μέχρι πρόπερσι. Χάθηκε δηλαδή μια κωμόπολη από ανθρώπους που οι ίδιοι έβαλαν τέρμα στη ζωή τους.
Ασφαλώς δεν είναι μόνο οικονομικά τα αίτια, όμως, η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων μετά την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, δείχνει ότι πλέον μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για το 2011 εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση 40% των αυτοκτονιών και μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του έτους είχαν αυτοκτονήσει 150 άτομα. Δηλαδή σε όλο το έτος οι αυτοκτονίες μπορεί να αγγίξουν τις 700!
Η Κρήτη βρίσκεται σε θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα καθώς καταγράφονται συνεχώς αυτοκτονίες. Μόνο στο Ηράκλειο μέσα σε 1,5 χρόνο πάνω από 20 ευυπόληπτοι πολίτες προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Βασική αιτία των αυτοκτονιών είναι τα χρέη, η αδυναμία να τα βγάλουν πέρα άνθρωποι που τις περισσότερες φορές είχαν μια οικονομική επιφάνεια και φυσικά τα κυκλώματα τοκογλύφων,  επίσημα οι τράπεζες, ανεπίσημα η μαφία που εκμεταλλεύεται την κατάσταση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα σημειώματα των αυτόχειρων περιγράφονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι τράπεζες και τα τοκογλυφικά κυκλώματα.
Δυστυχώς, κάθε φορά που ανακοινώνεται κι ένα νέο μέτρο, κάθε φορά που κόβεται το εισόδημα ή που πρέπει να πληρωθεί μια εισφορά η κατάθλιψη βαράει κόκκινο. Καθώς δεν υπάρχει διέξοδος, καθώς η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην κρίση η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του..


Image

Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων σημειώθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την κεντρική πύλη της Μεσογείων! Προσπάθησαν να τους εμποδίσει η ασφάλεια, δεν τα κατάφεραν έσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας έγινε δεύτερη γραμμή άμυνας από ... στρατιώτες στο εσωτερικό του περιβόλου.
Οι απόστρατοι που έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ανέχειας δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Η αστυνομία έχει ήδη κληθεί, αλλά είναι αργά. Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει: "ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΡΧΗΓΟΙ"! Θα βγούν;
------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15.05): Οι απόστρατοι κατάφεραν να απωθήσουν το στρατιωτικό τμήμα που έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Α/ΓΕΣ, Φ.Φράγκος έχει κατεβεί από το γραφείο του για να τους ηρεμήσει, αλλά αυτοί θέλουν τον υπουργό.
ImageΣτη φωτογραφία που δημοσίευσε το yened.blogspot.com βλέπουμε κατεστραμένες τζαμαρίες στην είσοδο του υπουργείου από την είσοδο των αποστράτων.
------------------------------------------------------------------------------------- 
Με δήλωσή του από την Βουλή όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας αντί να αντιμετωπίσει με κατανόηση το θέμα (ας πούμε με όσο κατανόηση αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους τουρκικούς τραμπουκισμούς στο Αιγαίο και την Κύπρο),  "έριξε "λάδι στη φωτιά": "Τέτοιοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Δεν ειναι κράτος μάσα στο κράτος δεν έχουν ιδιαιτερα προνόμια αν δεν αποχωρήσουν θα δώσω εντολη να βγουν με την βία" είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης.
Οι απόστρατοι όμωε δεν φεύγουν και εναντίον τους κατευθύνεται ειδική μονάδα της Στρατονομίας, ενώ η στρατιωτική μονάδα εφέδρων που είχε σταλεί εναντίον τους, αποσύρθηκε
Για "αμόκ" του υπουργού μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, οποίος αφού δήλωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει κάθε είδους τραμπουκισμούς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και –όπως είπε- ο λαός σε λίγο θα οδηγήσει εκείνη σε αποστρατεία.
Τα γεγονότα καταδίκασε και το ΚΚΕ δια του Σπύρου Χαλβατζή ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζονται «κορώνες» και κάλεσε την κυβέρνηση να κουβεντιάσει με τους διαμαρτυρόμενους αξιωματικούς γιατί «τα πολιτικά προβλήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά και όχι με άλλου είδους λύσεις» σημείωσε.
Κατά (!) των αποστράτων τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ με τον Αστέριο Ροντούλη να συνιστά στον Υπουργό Άμυνας όμως, ότι δε χρειάζεται βία. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε- αφού είπε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός- ότι σήμερα η δημοκρατία δεν απειλείται από απόστρατους αξιωματικούς αλλά από μία ιδιότυπη πραξικοπηματική πολιτική οικονομικής επιβολής.
Τελικά η παρέμβαση του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου φαίνεται ότι είχε "πυροσβεστικά" αποτελέσματα. Στην αρή τον αποδοκίμασαν οι απόστρατοι, αλλά μετά κατάφερε να τους ηρεμήσει και εν τέλει τους οδήγησε εκτός υπουργείου.
Πάντως, πονούσε η ψυχή του Έλληνα, βλέποντας γέροντες πρώην αξιωματικούς των Ε.Δ., 70 και 80 ετών να κλαίνε επειδή δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν νοίκια και λογαριαμούς ΔΕΗ...

Τμήμα ειδήσεων 
 defencenet.gr







ΠΗΓΗ: Εισβολή αποστράτων στο ΥΠΕΘΑ - Έστειλαν Στρατό εναντίον τους! (upd4)vid 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/upd4vid.html#ixzz1ZRdgfmJ0

Ένα εκατομμύριο.. κλωτσιές στον Πάγκαλο!!!


Απο την σχετική ομάδα στο facebook
ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο Πάγκαλος.. ζητά με αγωγή από φοιτητή ένα εκατομμύριο ευρό!!!! για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση.
Τι λέτε κύριε Αντιπρόεδρε!!!!...

Πόσο ακόμα θα προκαλείτε και θα εξοργίζετε τον κόσμο?
Τα έχετε ανάγκη για τα γεράματα σας? η μήπως για να πληρώσετε το τέλος ακινήτων?
Η ομάδα μας είναι δίπλα στον φοιτητή... και λέμε στον Παγκαλό..
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

http://www.facebook.com/pages/%CE%A6%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A3%CE%9F%CE%A5-%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%95-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CE%A4%CE%91-%CE%A6%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9C%CE%95-%CE%9C%CE%91%CE%96%CE%99-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%9F%CE%A5-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A6%CE%A5%CE%93%CE%95-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%91/148563071847743

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

http://mhpronomiouxos.blogspot.com/

Προβοκατόρικη εντολή αφαίρεσης οπλισμού της Εθνοφρουράς


Μια περίεργη διαταγή αφαίρεσης οπλισμού που έφτασε στις τεθωρακισμένες μονάδες της Εθνοφρουράς στην Κύπρο από το αρχηγείο, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό των μονάδων. Σύμφωνα με την διαταγή για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνοφρουράς, υποχρεούνται οι διοικητές της ΧΧ ΤΘΤ, να αφαιρέσουν το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ. από τα άρματα μάχης (ΑΜΧ-30, Τ-80) κατά την διάρκεια της παρέλασης μπροστά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια, τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Π.Μπεγλίτη, τον πρόεδρο της Βουλής κλπ! Για ποιο λόγο; 

Δεν εξηγείται επισήμως, αλλά ανεπισήμως αφήνεται να εννοηθεί ότι «Υπάρχουν λόγοι ασφαλείας»! Δηλαδή με απλά λόγια κάποιος ή κάποιοι στο περιβάλλον θεωρούν (ή έχουν πληροφορίες;) ότι μπορεί να επιχειρηθεί … εκτέλεση του Δ.Χριστόφια κατά την διάρκεια της παρέλασης, όπως είχε συμβεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Ανουάρ Σαντάτ! 
Είναι πέρα για πέρα εξωφρενικό, ύποπτο και προβοκατόρικο να εκφράζεται έστω και υπόνοια ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ειδικά σήμερα. Μπορεί η Κύπρος να «βράζει» κατά του Δ.Χριστόφια μετά την τραγωδία στο Μαρί στη ναυτική βάση της Εθνοφρουράς, μπορεί η ίδια η Εθνοφρουρά να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της (η νέα ηγεσία, κυριολεκτικά «τραβάει τα μαλλιά της» από το χάλι που συνάντησε και προσπαθεί να συμμαζέψει), αλλά όλα έχουν και ένα όριο. 
Ο ανόητος που έλαβε την απόφαση να σταλεί μια τέτοια διαταγή δεν σκέφθηκε τι κακό κάνει στο ηθικό του προσωπικού της Εθνοφρουράς; Δεν σκέφθηκε ότι «ρίχνει νερό στο μύλο» της Τουρκίας εμφανίζοντας εμμέσως πλην σαφώς κάποιον ή κάποια στελέχη της Εθνοφρουράς ύποπτα για … σχέδιο δολοφονίας του Χριστόφια; Τόση ανευθυνότητα. 
Εκτός από την ύπαρξη της συγκεκριμένης διαταγής που είναι διασταυρωμένη η ύπαρξή της από απόλυτα έγκυρες πηγές, υπάρχει έντονη φημολογία ότι και σε άλλες μονάδες έχουν φτάσει διαταγές που ζητούν να μην έχουν πυρομαχικά οι μονάδες που θα παρελάσουν (λόγω της εγγύτητας με την «Πράσινη Γραμμή» και του μεγάλου αριθμού – αναλογικά – μονάδων που παρελαύνουν για λόγους ασφαλείας τα τμήματα παρελαύνουν πάντα με πυρομαχικά για να είναι ετοιμοπόλεμα). Τι συμβαίνει τελικά; 

defencenet

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!

1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !!!!

3.Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !!!!!)

4.Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).

5.Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)

6. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .

8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μονο ελληνικα

9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνον ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.

10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικες επιχειρήσεις !!!

11.Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!

12.Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους:

Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα

2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3.Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :

1.Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!

2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ

3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500..000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!

4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!


ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων

στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,
ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,

σκεφτείτε ότι :
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές !!!


Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, , αλλα και από τον αριθμό στο BAR CODE...


TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

ΑΠΟ 520

π.χ. 5 || 201287 || 470868 || >

που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της

Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

Συμφέρει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Απλήρωτο το γερμανικό έγκλημα στην Ελλάδα»

Δημοσίευση 30/09/2011 11:16 Ανανέωση 30/09/2011 12:59


Για το θέμα των γερμανικών χρεών προς την Ελλάδα, έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα, έχουν γίνει δικαστικές μάχες και έχουν ακουστεί πολλές απόψεις. Όταν όμως εκφράζεται δημοσίως η άποψη ενός Γερμανού καθηγητή, τότε το θέμα αποκτά άλλη διάσταση!

Ο Albrecht Ritschl είναι Γερμανός καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο -γνωστό για την ανθελληνική στάση του- περιοδικό SPIEGEL αποκαλύπτει ποια είναι η αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλονται στην Ελλάδα, ποια είναι η λύση για την επιβίωση της χώρας μας, ενώ προειδοποιεί τους Γερμανούς ότι «αν οι Έλληνες γίνουν επιθετικοί απέναντί στη Γερμανία, θα μας τα πάρουν ΟΛΑ»!

Θα ευχόμουν να διαβαζόταν η συνέντευξή του από τους 300 της Βουλής!

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Albrecht Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι.

Spiegel: Θα μας πείτε τι ακριβώς συνέβη τότε;

Albrecht Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι το 1929 αποκλειστικά με δανεικά. Μάλιστα για τις αποζημιώσεις του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Επρόκειτο για μια «δανειακή Πυραμίδα», η οποία κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ ήταν τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ φρόντισαν να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία. Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία. Στην ουσία πάνω σε αυτό στηρίχθηκε το περίφημο γερμανικό μεταπολεμικό θαύμα! Παράλληλα όμως, τα θύματα της γερμανικής κατοχής όπως οι Έλληνες, ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση.

Spiegel: Πόσο μεγάλα ήταν τότε τα ποσά από τις γερμανικές χρεοκοπίες;

Albrecht Ritschl: Με βάση την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, αναλογικά τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ‘30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τα ελληνικά χρέη, τότε, πιστέψτε, με τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και ίσως της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel: Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;

Albrecht Ritschl: Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του ‘30, ανακουφίστηκε η Γερμανία από τις ΗΠΑ με το γνωστό πλέον hair cut, σαν να μετατρέπεις ένα afro look σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της. Στο ίδιο διάστημα όμως οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να σηκώσουν κεφάλι από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel: Είστε βέβαιος;

Albrecht Ritschl: Φυσικά! Ήταν όταν ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανίων, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμανία όμως πλήρωσε ελαχιστότατες αποζημιώσεις μετά το 1990, ούτε τα αναγκαστικά δάνεια που είχε συνάψει, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα. Μην κρυβόμαστε! Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, ο δεύτερος μάλιστα ήταν πόλεμος αφανισμού και εξολόθρευσης. Στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμά τους εν μέρει ή και καθολικά για αποζημιώσεις. Το περίφημο «γερμανικό θαύμα» συντελέστηκε πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων. Αυτό δεν το ξεχνούν οι Έλληνες.

Spiegel: Αυτή τη στιγμή συζητιέται η διάσωση της Ελλάδας μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ελεγχόμενης αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Albrecht Ritschl: Βεβαίως! Ακόμη κι αν ένα κράτος δεν είναι εντελώς ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του ’50. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Άρα είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένη. Επιτέλους θα πρέπει να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν.

Spiegel: Ναι, αλλά το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Albrecht Ritschl: Νομίζω πως έτσι θα πρέπει να γίνει. Έχουμε υπάρξει στο παρελθόν υπερβολικά ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι ανθελληνικές θέσεις που προβάλλουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα!

Spiegel: Τι προτείνετε δηλαδή να κάνουμε στο θέμα της Ελλάδας;

Albrecht Ritschl: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς. Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους! Ξέρω πως αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Δυστυχώς, η λύση αυτή είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικά θα πρέπει να πληρώσουμε. Μόνο έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή!

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ


Κλείνουν σήμερα 70 χρόνια από τη σφαγή 15.000 κατοίκων της Δράμας και του Δοξάτου (το 1998 με Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρίστηκε ως «Μαρτυρική Πόλη») και της γύρω περιοχής από τους Βούλγαρους, τον Σεπτέμβριο του 1941. Οι ωμότητες των τελευταίων εξανάγκασαν τότε 200.000 Έλληνες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε περιοχές της χώρας, που δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των Βούλγαρων.
Η προδοσία των κομμουνιστών 
Ο ρόλος του ΚΚΕ στη σφαγή κρίνεται ύποπτος και ακόμα και σήμερα, το κόμμα του Περισσού τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα («παρασύρθηκαν», είπαν μετά τον πόλεμο, από τους Βούλγαρους κομμουνιστές). Το ΚΚΕ, οργάνωσε μια προβοκατόρικη «εξέγερση» αποκλειστικά στελεχών του (με επίθεση στο βουλγαρικό αστυνομικό τμήμα του Δοξάτου, με οκτώ νεκρούς Βούλγαρους και έναν αντάρτη) κατόπιν εντολών από ξένο κέντρο, που την πλήρωσε ο τοπικός πληθυσμός με πάρα πολύ αίμα, καθώς τα βουλγαρικά αντίποινα κατά των κατοίκων, ήταν πολύ αιματηρά. Στην απολογία του ένας κομμουνιστής εν ονόματι Κρόκος, στέλεχος του ΚΚΕ από το χωριό Κύρια, είπε:
«Τι ζητάτε από εμένα ευθύνες και δεν ζητάτε από τον (σ. σ. Βούλγαρο) Νομάρχη Δράμας; Σε εμένα τον ίδιον ερχόταν ο Νομάρχης σας και με παρακινούσε συνεχώς να οργανώσουμε παρτιζάνικο κίνημα. Σε εμένα έδωσε χρήματα, όπλα και άλλα εφόδια για να τα δώσω στο κόμμα μου. Σε μένα μου παρέσχε τόσες και τόσες διευκολύνσεις για να επιτύχω καλύτερα στην διοργάνωση του κινήματος. Ως και τις προκηρύξεις που μοιράζαμε αυτός τις ετύπωσε. Τι ζητάτε λοιπόν ευθύνες από εμένα; Από τους δικούς σας αρχηγούς να ζητήσετε ευθύνες που αφού μας ξεσήκωσαν κι επέτυχαν τον σκοπό τους, μετά μας πρόδωσαν και τώρα θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα με τον θάνατο». Και όντως, τον εκτέλεσαν...
Τα γεγονότα 
Διαβάστε για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη μεθόδευση Βουλγάρων - ΚΚΕ:
«Μετά τις 7 το απόγευμα οι Βούλγαροι μπαίνουν στα σπιτάκια που βρισκόταν στη δυτική άκρη του Δοξάτου όπου είχαν κλεισμένους τους άνδρες από ηλικία 17 μέχρι 45 ετών και παραλαμβάνουν τους μελλοθάνατους κατά ομάδες από 5 ή 10 άτομα η κάθε μια και τους οδηγούν στον τόπο της εκτέλεσης στη θέση ‘Πευκάκια'. Τα γυναικόπαιδα είχαν κλεισθεί στο γειτονικό σχολείο. Υπήρχαν άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στο σχολείο που ήταν τα γυναικόπαιδα. Υπήρχαν άνδρες που είχαν φύγει στα υψώματα και στα χωράφια και ορισμένοι κρυμμένοι στα σπίτια τους σε αθέατα σημεία. Από τις 07:30' το απόγευμα τα πολυβόλα άρχισαν να κροταλίζουν και να θερίζουν τους άνδρες κάτω από τα πεύκα .Τα πολυβόλα σταμάτησαν μόνο στις 2 το πρωί. Τα ξημερώματα όμως της 30 Σεπτεμβρίου ξανάρχισαν οι πολυβολισμοί. Σκότωσαν στην ίδια θέση τους υπόλοιπους άνδρες που είχαν απομείνει από το προηγούμενο βράδυ και ήταν αυτοί 49 τον αριθμό. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν γίνει μάρτυρες της μεγάλης Θυσίας στην οποία είχαν υποβληθεί οι εκτελεσθέντες το προηγούμενο απόγευμα και βράδυ».
Γενοκτονία κατά των Ελλήνων από τους Βούλγαρους
Τα μαρτύρια των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής, δεν τελείωσαν όμως εκεί: «στις αρχές Οκτωβρίου 1941 δηλαδή 10 ημέρες μετά την σφαγή του Δοξάτου, συνέλαβαν με βία 10 άλλους κατοίκους της κωμόπολης και τους διέταξαν να καθαρίσουν το αστυνομικό τμήμα που είχε καεί. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξαναγύρισαν στα σπίτια τους. Η κοινότητα επίσης έλαβε ένα πρόσθετο μέτρο. Επιβλήθηκε στους κατοίκους του Δοξάτου ειδικός φόρος που ανέβαινε στις 2.000-2.500 λέβα στην κάθε οικογένεια για τις σφαίρες που καταναλώθηκαν στην εκτέλεση των 300 κατοίκων του Δοξάτου. Την απόφαση αυτή είχαν λάβει ο πρόεδρος της κοινότητας Ζελέσκο Δασκάλωφ και ο ιερέας Νικόλα Μπλάκιεφ. Οι κακούργες προθέσεις τους είχαν φανεί από ακριτομυθίες που εκμυστηρευόταν επίσημοι Βούλγαροι σε γνωστούς του. Έτσι, ο Βούλγαρος διοικητής της Ασφάλειας Καβάλας είπε σε γνωστούς του ότι όλοι οι Έλληνες που ήταν κλεισμένοι στο σχολείο του Δοξάτου θα σφαγούν για λόγους εκδίκησης για αυτά που είχαν κάνει οι Έλληνες εναντίον των Βουλγάρων το 1913».
Δεν συγχωρούν το ΚΚΕ 
Ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής δεν συγχώρησε ποτέ το ΚΚΕ για τις άθλιες και προβοκατόρικες μεθοδεύσεις του και ακόμα και σήμερα, οι κομμουνιστές είναι σχεδόν ανύπαρκτοι εκλογικά στην περιοχή. Το Δοξάτο πλήρωσε τη βουλγαρική κατοχή και τις βλακώδεις ενέργειες του ΚΚΕ. Εκεί, 400 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους (είχαν γίνει και σφαγές των κατοίκων τον Ιούνιο του 1913, πάλι από τους Βούλγαρους, με 650 νεκρούς, ενώ πυρπολήθηκε η πόλη), ενώ στη Δράμα, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον τουλάχιστο 1500 Έλληνες. Φυσικά, δολοφονήθηκαν άνθρωποι και σε κάθε χωριό της ευρύτερης περιοχής (50 οικισμοί στη Δράμα και 36 στο νομό Σερρών).
Για την Ιστορία: όταν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις από τη Σόφια για τη σφαγή το 1945, προς υποστήριξη της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, έσπευσε το ΚΚΕ...


Ε.Κ.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στ΄αλήθεια πιστεύετε πως θα επαναστατήσουμε?


Δεν χωράει καν το μυαλό μου πως είναι δυνατόν  να επαναστατήσουν άνθρωποι που  όταν ξυπνάνε  το πρωϊ ακούνε  τα πρωϊνάδικα για να λάβουν γνώση ακόμα και για το πως να πλύνουν τα δόντια τους....

Ανθρωποι που αισθάνονται τυχεροί μόνο και μόνο γιατί υπάρχει κάποιος πιο άτυχος...

Πόσο επιτυχημένο αισθάνεται το κίνημα δεν πληρώνω αντικρύζοντας σήμερα στρατιές από μυρμήγκια στις εφορίες να σπρώχνονται για να προλάβουν να πληρώσουν ή να κάνουν διακανονισμό για τα χαράτσια?....

Πόσο επιτυχημένη αισθάνεται η αριστερά, στους καιρούς της πιο μεγάλης κρίσης, του πιο στεγνού γκρεμίσματος όλων των δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει εδώ κι έναν αιώνα, να μαζεύει στις συγκεντρώσεις 3 ή 4 χιλιάδες άτομα και να παραμυθιάζεται πως ήταν μεγαλειώδεις?....

Πόσο επιτυχημένοι νοιώθουν  οι αγανακτισμένοι που το κίνημά τους από ελπίδα ανατροπής κατέληξε να είναι η αγωνία του αν η πλατεία θα μαζέψει έστω κι εκατό άτομα?....

Και ποιος πολιτικός φορέας που κηρύσσει ανατροπή του υπάρχοντος σάπιου συστήματος, θα πείσει τους ανθρώπους, που το όραμά τους φτάνει απλά σε μια φαστ φουντ εξασφάλιση της «επόμενης μέρας»?....

Οι άνθρωποι έχουν πάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό να σκέφτονται πως οι ίδιοι είναι  εκείνοι που επιβάλλεται να καθορίζουν  τη μοίρα τους. Εχουν μάθει πως αυτή τη δουλειά τη κάνουν οι πολιτικοί κι εκείνοι συμβάλλουν απλά στο να τους δώσουν εξουσιοδότηση με τη ψήφο τους. Σε περίπτωση που οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα, σαν τελική λύση προσεύχονται....

Η φράση «ν΄αλλάξουμε το κόσμο» στ΄αυτιά των περισσότερων μοιάζει μια ατάκα του 70 , άχρηστη , δεδομένου ότι, από τότε που ειπώθηκε δεν άλλαξε απολύτως τίποτα...

Οι παππούδες πολέμησαν, οι πατεράδες πολέμησαν για να μην πολεμήσουν, κι οι γιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πολεμάω. Τους κράτησαν ασφαλείς οι παππούδες και οι πατεράδες από ανέφικτα και καταστρεπτικά οράματα. Τους κράτησαν ασφαλείς μέσα σε σπίτια με τέσσερις τηλεοράσεις, δυο αυτοκίνητα, ένα εξοχικό, πέντε-έξι κινητά, δυο υπολογιστές και μια καλή παιχνιδομηχανή για το τελικό σάπισμα....

Οι τελευταίοι επαναστάτες στην Ελλάδα πρέπει να είναι εκείνοι που δεν παρακολουθούν Αλ Τσαντίρ, δεν πηγαίνουν στα village, δεν παρακολούθησαν το γάμο του πριγκηπα και δεν είδαν το  dvd της Τζούλιας....

Κι αυτοί απομακρυσμένοι από γκρεμισμένα ψεύτικα είδωλα και τα κάγκελα των κομματικών μηχανισμών, δεν κατεβαίνουν στο δρόμο ούτε σκοπεύουν να κάψουν όλα τα εγκεφαλικά τους κύτταρα για να εξηγήσουν στον λοβοτομημένο μικροαστό πως υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από τις ζάντες αλουμινίου....

Καληνύχτα σας.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

Τιμήθηκαν τα θύματα των Τσάμηδων στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας!


Συγκλονιστική αφήγηση γιού εκτελεσθέντος

Τιμήθηκαν οι 49 πρόκριτοι της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, που δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς, υπό την καθοδήγηση των Τσάμηδων, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκόντοβος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη και ο.....
Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Roland Michael Wegener.
"Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου", υπογράμμισε ο κ. Γκόντοβος. "Θα κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας", τόνισε η κ. Μπραϊμη. "Οι Γερμανοί ανέλαβαν την ιστορική ευθύνη των πράξεών τους, αφού η αδικία δεν μπορεί να αποκατασταθεί", τόνισε ο κ. Wegener. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Μπάστα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο υποδιευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας Σπύρος Μαρτίνης , ο υποδιοικητής της 8ης μεραρχίας πεζικού συνταγματάρχης Σπύρος Γκίζας, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Επιπυραγός Λεωνίδας Γιώτας, ο υποπλοίαρχος του λιμενικού σώματος Ιωάννης Γώγος και πλήθος κόσμου. Συγκλονιστική είναι η αφήγηση των γεγονότων της ημέρας εκείνης από τον Γιώργο Απέργη, γιο του προϊστάμενου των ΕΛΤΑ, που εκτελέστηκε στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύλληψη και που αποτελεί το 50ο θύμα! "Κάπου ανάμεσα στα άπειρα τραγικά γεγονότα της κατοχικής περιόδου παραμένει λησμονημένο και αποσιωπούμενο ένα γεγονός σημαδιακό για την ιστορία της Ηπείρου στα χρόνια της κατοχής. Η σφαγή των προκρίτων της Παραμυθιάς (όπως επέζησε και ονομάζεται στα κατοπινά χρόνια). Ήταν η εποχή που οι Γερμανοί ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο της Ελλάδος μετά την παράδοση της Ιταλίας και ανάμεσα τους τον έλεγχο της Ηπείρου.Λίγο έξω από την Παραμυθιά ένα γερμανικό απόσπασμα (περί τα εικοσιπέντε άτομα) γύρναγε από ανιχνευτική αποστολή. Στη στροφή του φιδωτού δρόμου ένα πολυβόλο κελάηδησε. Έξι Γερμανοί έπεσαν επί τόπου. Οι αντάρτες που έστησαν την ενέδρα, λάκισαν αμέσως. Την επόμενη, μια όμορφη μέρα και ενώ η ζωή κυλούσε αργά στην μικρή Παραμυθιά μια οχλοβοή σηκώθηκε ξαφνικά και αναστάτωσε την κωμόπολη. Μια γερμανική φάλαγγα έζωσε από παντού την περιοχή και απέκλεισε όλες τις διόδους από και προς την Παραμυθιά. Χαλασμός ακολούθησε. Ο κόσμος αισθανόμενος το κακό πανικοβλήθηκε. Oι Γερμανοί κάνουν μπλόκο!! Μέσα στο πανικό όμως, πανάρχαιες αταβιστικές συνήθειες ξύπνησαν από μακροχρόνιο λήθαργο. Έτσι οι κάτοικοι, οι απλοί αγρότες το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να σώσουν τις αρχές του χωριού τους προκρίτους, με τον αρχαίο σεβασμό προς προς τις κεφαλές της κοινωνίας.
Οι Γερμανοί όμως δεν άρχισαν τις συλλήψεις αμέσως. Ίσως γιατί περίμεναν να ξεθαρρέψει ο κόσμος, ίσως γιατί κάτι άλλο περίμεναν. Και αυτό το κάτι άλλο δεν άργησε να φανεί. Ήταν ένα μπουλούκι από κουκουλοφόρους Τσάμηδες, με την στολή της πολιτοφυλακής των Τσάμηδων. Οι τσάμηδες είναι Αλβανοί.Κύριε προϊστάμενε, πρέπει να κρυφτείτε είπαν δυο απλοί Ηπειρώτες στον νεότατο προϊστάμενο των TTT (ταχυδρομείο, τηλέφωνο, τηλέγραφος) (και πατέρα του υπογράφοντος). Τον οδήγησαν στη εκκλησία όπου κάτω από την Άγια Τράπεζα υπήρχε μια κρύπτη, απομεινάρι άλλων σκοτεινών εποχών.Ήταν αυτοί που υπεδείκνυαν στους γερμανούς κατακτητές τα πρόσωπα που έπρεπε να εκτελεστούν. Και τότε το κακό άρχισε. Το προσωπικό του σταθμού TTT είχε καταφύγει σύσσωμο (τρία άτομα) σε ερημικό σπίτι για να κρυφτεί. Παρακολουθούν κρυμμένοι απέναντι το σπίτι του γενικού επιθεωρητή μέσης εκπαίδευσης Ηπείρου. Δυο Γερμανοί και δυο Τσάμηδες κτυπούν την πόρτα. Εμφανίζεται η γυναίκα του επιθεωρητή, έγκυος στον όγδοο μήνα, στην πόρτα. Ρωτούν να μάθουν που είναι ο επιθεωρητής (διερμηνέας ένας τσάμης ) Αυτή απαντά πως δεν ξέρει. Δυο υποκόπανοι σηκώνονται και κτυπούν την γυναίκα στην κοιλιά και στο πρόσωπο. Πέφτει κάτω. Ο επιθεωρητής κρυμμένος σε σοφίτα στο σπίτι, βγαίνει να σώσει την γυναίκα του. Τον πιάνουν. Μετά ζώνουν το ερημόσπιτο. Ετοιμάζονται να σπάσουν την πόρτα, όταν ένας Γερμανός έρχεται να τους πει ότι πιάσαν και τους εξήντα που θελαν. Οι Γερμανοί λένε ότι θα τους μεταφέρουν για ανάκριση. Ο επιθεωρητής ένας λεβέντης άντρας λέει στους συγκρατούμενους του ότι πάνε να τους χαλάσουν. Σκίζουν τα ατομικά τους έγγραφα κατά την μεταφορά τους με καμιόνια και μετά αποφασίζουν να το σκάσουν. Ρίχνονται στους φρουρούς και πηδάν από τα καμιόνια. Μερικοί τα κατάφεραν. Ο επιθεωρητής δεν μπόρεσε. Λίγα μέτρα πριν την ελευθερία μια ριπή αυτομάτου τον γάζωσε . Την επόμενη της εκτελέσεως και ενώ ο θρήνος και ο φόβος κυριαρχούσαν μια ανακοίνωση των Γερμανών τοιχοκολλήθηκε στο χωριό. Όσοι την διάβασαν την θυμούνται ακόμα και τώρα πενήντα τόσα χρόνια μετά την σφαγή. Λόγια χαραγμένα βαθιά στην μνήμη τους : Επειδή, κοιμώμενοι στα μαλακά των κρεβάτια "υπετηαλπτων" την ζωήν Γερμανών στρατιωτών μεταξύ των οποίων και τριών ηρωικών υπερασπιστών του σταλιγγραντ" προέβημεν εις την εκτέλεση των κάτωθι. Και ακολουθούσε ο κατάλογος του μαρτυρίου. Το γεγονός της σφαγής δεν είναι απομονωμένο από τα γενικότερα δρώμενα της περιόδου εκείνης .Τα συμπεράσματα δεν είναι απλά καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες που το φωτίζουν. Οι περισσότεροι των εκτελεσμένων ανήκαν στον ΕΔΈΣ και οι αντάρτες που χτύπησαν τους γερμανούς ήταν Ελασίτες. Πολλοί ιστορικοί υποστήριξαν ότι μια από τις πιο πετυχημένες στρατηγικές του ΕΛΛΑΣ στον πόλεμο που εξαπέλυσε έναντι κάθε εθνικής ομάδος ήταν και η παραπάνω, να δημιουργεί επεισόδια έξω από περιοχές μη ελεγχόμενες από αυτόν και να αφήνει την καταστροφή τους στους Γερμανούς, δρέποντας αργότερα τους καρπούς. Όσο για τους Τσάμηδες, αυτά τα φίδια που τόσο καιρό έτρεφε η Ελλάδα στον κόρφο της και που έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στον πόλεμο, το δικαστήριο εγκληματιών πολέμου στα Γιάννενα που συστήθηκε μετά την απελευθέρωση, εξέδωσε 5500 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους (ερήμην) οι περισσότερες εις θάνατον, σε σύνολο πληθυσμού 22.000".


http://www.katoci.com/

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

Εκανε γνωστές τις θηριωδίες των ναζί


Οι έλληνες φίλοι του τον φωνάζουν Χριστόφορο. «Ελληνοποίησ αν το γερµανικό µου όνοµα» λέει µιλώντας εξαιρετικά ελληνικά στο «Βήµα» ο 69χρονος Κριστόφ Σµινκ-Γκουστάβους, οµότιµος πλέον καθηγητής της Ιστορίας του ∆ικαίου (υπήρξε και κοσµήτωρ των Νοµικών Σπουδών) στο Πανεπιστήµιο τηςΒρέµης. Πριν από λίγες ηµέρες ο εκδοτικός οίκος Ισνάφι από τα Ιωάννινα εξέδωσε το τρίτο και τελευταίο µέρος της πολυετούς ερευνητικής τριλογίας του για τα εγκλήµατα των ναζιστών στην Ηπειρο «Μνήµες Κατοχής III, Οι Λυγκιάδες στις φλόγες». Σε αυτό το βιβλίο περιγράφει πώς οι γερµανοίστρατιώτες συγκέντρωσαν το 1943 τους κατοίκους του µικρού χωριού (βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του βουνού Μιτσικέλι, απέναντι από τα Ιωάννινα) στην πλατεία, τους χώρισαν σε οµάδες 10-15 ατόµων, τους οδήγησαν στα κελάρια των σπιτιών τους και τους δολοφόνησαν µε αυτόµατα όπλα. Εν συνεχεία έβαλαν φωτιά στα σπίτια για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήµατος των «αντιποίνων» τους.
Το βιβλίο έρχεται να συµπληρώσει άλλα δύο που προηγήθηκαν. Ο πρώτος τόµος (2007) αφορούσε το χωριό Ασπράγγελοι και τις µαρτυρίες κατοίκων τα σπίτια των οποίων επιτάχθηκαν την περίοδο της Κατοχής από υψηλόβαθµους Γερµανούς. Στον δεύτερο κατά σειρά (2008) παρουσιάζεται η καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων και το πώς οι εβραίοι της περιοχής εστάλησαν µέσα σε βαγόνια για ζώα κατευθείαν σε στρατόπεδο εξόντωσης στο Αουσβιτς. Τώρα ετοιµάζεται η γερµανική έκδοση του τρίτου τόµου.
Ο αναγνώστης του κ. ΣµινκΓκουστάβους έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί ένα ντοκυµαντέρ σκληρό και ευαίσθητοταυτόχρονα. Οι προσωπικέςιστορίες των ανθρώπων (µε την ντοπιολαλιά τους) και το αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό συναντούν την επίσηµη τεκµηρίωση τωνκρατικών αρχείων. Η ιστορία γίνεται ελκυστική όταν τον λόγο παίρνειο «κοσµάκης».
– Κύριε καθηγητά, πότεξεκίνησε το ερευνητικό σας ενδιαφέρον για την Ελλάδα;
«Πρώτη φορά ήρθα στην Ελλάδα, στην Ηπειρο, το 1978.Ενας φίλος µου στο πανεπιστήµιοείχε προβλήµατα στα γερµανικά µε τις ακαδηµαϊκές εργασίες του και εγώ τον βοήθησα. Για να µε ευχαριστήσει µε κάλεσε στο χωριό του στα Κάτω Πεδινά (είναι κοντά στα Γιάννινα, στα σύνορα µε την Αλβανία). Εκεί για πρώτη φορά άκουσα για αυτόν τον πόλεµο. Ακουσα φρικτά πράγµατα για τον πόλεµο και την Κατοχή σε εκείνη την περιοχή. Αυτόήταν το πρώτο κίνητρο για µένα να ενδιαφερθώ για αυτέςτις θηριωδίες,που τότε ήταν εντελώς άγνωστες στη Γερµανία. Απόιστορικούς είχαµε µόνο τον Χάγκεν Φλάισερ που ασχολούνταν µε τοαντικείµενο, αλλά γενικώς αυτά τα ζητήµατα ήταν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος. Το 1990,όταν ήρθα και πάλι στην Ελλάδα, είχα πλέον αποφασίσει να κάνωαυτή την έρευνα για την ιταλογερµανική κατοχή στην Ηπειρο. Είχα δύο χρόνια άδεια από το πανεπιστήµιο. Εν τω µεταξύ µέσα σε δύοχρόνια έµαθα και ελληνικά».
– Ο τρόπος μετον οποίο δουλεύετε παρουσιάζει ενδιαφέρον. Λέτε ότι σας ενδιαφέρει να ακούγεται ο «κοσμάκης»…
«Η δουλειά µουξεκίνησεµε έναν τρόποαυθόρµητο.Ηθελα να µάθω ιταλικά και ελληνικά για να κάνω τις έρευνές µου. Ετσι, για να µιλήσω µε τουςέλληνες µάρτυρες έπρεπε ναµάθω τη γλώσσα. Αυτό έγινε ακόµη πιο εύκολο εξαιτίας της θετικήςσυµπεριφοράς τους, της φιλοξενίας και της υποµονής που επέδειξαν. Ιδιαίτερα οι γέροντες και οι γερόντισσες είχαν µεγάλη υποµονή να ακούσουν, να µε καταλάβουν, να µου εξηγήσουν. Ετσι ξεκίνησεαυτή η µεγάλη έρευνα. Βέβαια, ακούς και ιστορίες στις οποίες ορισµένα πράγµατα δεν αληθεύουν. Είµαι νοµικός και γνωρίζω ότι η µαρτυρία είναι ένα στοιχείο που πολλές φορές είναι αµφισβητήσιµο και όχι ιδιαίτερα πειστικό. Επρεπε να ψάξω για τις διαβεβαιώσεις, να αποσαφηνίσω πληροφορίες και να τις διασταυρώσω ερευνώντας σε κρατικά αρχεία. Αυτά που µου έλεγαν οι µάρτυρεςσε ορισµένεςπεριπτώσεις ήταν τόσοεξωφρενικά, που σκέφτηκα ότι δεν θα µπορούσα να προχωρήσωχωρίς τεκµηρίωση από επίσηµες πηγές. Ακολούθησα έναν ιδιαίτερο τύπο ιστορικής έρευνας.Οι ιστορικοί δεν κάνουν συνήθως έτσι τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι καταφεύγουν στα αρχεία. Ακόµη και όταν επιλέγουν νακάνουν συνεντεύξεις προτιµούννα κάνουν µε (ή να ψάξουν) τους πρωταγωνιστές της επίσηµης ιστορίας. Εµένα αυτό δεν µε ενδιέφερε».
– Σας άσκησαν κριτική για αυτή τη μέθοδό σας;
«Αρκετοί µε ονόµασαν “ξυπόλυτο ιστορικό”. Εγώ όµως αυτή την κριτική την εκλάµβανα ως κοµπλιµέντο και καµάρωνα. Επρεπε να βρω τηναλήθεια µεταξύ των δύο εκδοχών. Ετσι, σκέφτηκα, πρέπει να ακούσεις τους ανθρώπους, να σου πουν πώς αυτοί έζησαν τα γεγονότα και νατα αντιπαραβάλεις µε τα επίσηµα έγγραφα. Ηταν µια αυστηρά προσωπική επιλογή. Αυτή η µέθοδος έρευνας, η λεγόµενη “oralhistory”, τώρα έγινε µόδα. Σας είπα, είµαι νοµικός και µπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και σταεπίσηµα αρχεία υπάρχουν πολλά ψέµατα. Αν δούµε, για παράδειγµα, τα ηµερολόγια των αλπινιστών στην Ηπειρο αντιλαµβανόµαστε ότι είναι γεµάτα ψέµατα. Οι Λυγκιάδες, έγραφαν, καταστράφηκαν “επειδή υπήρξε αντίσταση του εχθρού”και άλλες τέτοιεςτερατώδεις ανακρίβειες. Αυτά έγραφαν οι αξιωµατικοί ενώ είχαν σκοτώσει γυναικόπαιδα και γέρους».
Ο µεγαλύτερος οφειλέτης χρεών η Γερµανία
– Πώς κρίνετε το κλίμα που επικρατεί σήμερα στη Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα;
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον τόσο μακριά από το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στη Γερμανία, όπως στη δεκαετία του 1990. Ειδικότερα τώρα, με την οικονομική κρίση, καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό να γνωρίσουν οι γερμανοί πολίτες ότι η χώρα τους τον περασμένο αιώνα είχε τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους που η ίδια προκάλεσε.
Η Γερμανία έπρεπε να πληρώσει για αποζημιώσεις και επανορθώσεις στους άλλους λαούς της Ευρώπης και, στον βαθμό που το έπραξε, το έκανε με αμερικανικά δάνεια. Η Γερμανία έφθασε δύο φορές πολύ κοντά στη χρεοκοπία κατά τον προηγούμενο αιώνα (1929, 1953).
Αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος οφειλέτης και παραβάτης σε υποθέσεις χρεών της νεότερης οικονομικής ιστορίας. Το 1953 (μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου για τα γερμανικά εξωτερικά χρέη) είχε φθάσει σε ένα “κούρεμα” των χρεών της, με τη βοήθεια των Αμερικανών, όπου δεν πλήρωσε σχεδόν τίποτε. Ετσι η Γερμανία “ανέβαλε” τις υποχρεώσεις της και την επιστροφή των κατοχικών δανείων όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και προς άλλες χώρες των Βαλκανίων. Αποκαταστάθηκε η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι βίωσαν τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής».
– Η εφημερίδα «Welt am Sonntag» αναρωτιόταν πρόσφατα αν η Γερμανία οφείλει στους Ελληνες 70 δισ. ευρώ. Ακόμα και αν η Ελλάδα αποφασίσει να κινηθεί για νατα διεκδικήσει, θα έχει αποτέλεσμα; 
«Θα βρουν τρόπους να μην επιστρέψουν τα χρέη. Το ξέρουμε, έχουμε την εμπειρία από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας οφείλεται εν πολλοίς στο ότι δεν πλήρωσε αυτά τα χρέη. Αυτό είναι που μου προκαλεί πίκρα. Σήμερα η Γερμανία είναι ευκατάστατη. Αντίθετα, όπως είδα στο χωριό Λυγκιάδες, τη δεκαετία του 1990, υπήρχαν ακόμη ερείπια και λαμαρίνες. Τίποτε δεν πληρώθηκε, τίποτε δεν επανορθώθηκε».
– Με άλλα λόγια, λέτε ότι εσείς κρίνετε δίκαιο η Ελλάδα να κινηθεί, εφόσον το αποφασίσει, ούτως ώστε να μην πληρώσει το χρέος της;
«Ναι, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Αν η Γερμανία πλήρωνε στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο, η χώρα σας δεν θα είχε τόσα προβλήματα με το χρέος της. Το ναζιστικό καθεστώς ισχυρίστηκε τότε ότι θα πληρώσει μετά τον πόλεμο. Τα ποσά που οφείλει η Γερμανία είναι, μαζί με τους τόκους, πραγματικά τεράστια».
– Αν ήσασταν σήμερα Ελληνας, πώς θα αντιμετωπίζατε τη στάση της Γερμανίας;
«Με οργή και αγανάκτηση. Οχι απέναντι στους Γερμανούς συνολικά. uni0394εν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αντιτίθεμαι σε αυτές τις φωνές που προκαλούν την όξυνση. uni03A9ς Γερμανός αισθάνομαι αγανάκτηση για τη διαχείριση της κατάστασης. Είναι θλιβερό, όταν μάλιστα γνωρίζεις ιστορία και πώς στήθηκε το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας τη δεκαετία του 1950. Οι κάτοικοι της Ηπείρου έστειλαν εργατικά χέρια στη Γερμανία. Οι εργάτες δούλευαν σε ορισμένες περιπτώσεις υπό άθλιες συνθήκες προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Αν είχαν γίνει οι επανορθώσεις, το εύρος της μετανάστευσης δεν θα ήταν τέτοιο. Πολλές οικογένειες έφυγαν από τους Λυγκιάδες για να βρουν ψωμί να φάνε στη χώρα εκείνων που κατέστρεψαν το χωριό τους και σκότωσαν γυναικόπαιδα. Φανταστείτε το! Πήγαν στη χώρα των δραστών των εγκλημάτων! Αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση. Οταν τα ξέρεις αυτά, αγανακτείς.
Οπως και με τις αποφάσεις για το uni0394ίστομο. Οτι δηλαδή πέρασαν πολλά χρόνια και δεν μπορούμε να δώσουμε αποζημιώσεις. Θλιβερά πράγματα…».
– Η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα. Συμφωνείτε με την εκτίμηση ότι γενικότερα βρίσκεται στο κρεβάτι του Προκρούστη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους;
«Νομίζω ναι. Υπάρχουν σοβαρές φωνές στη Γερμανία που λένε το ίδιο. uni0394εν είμαι καθόλου αισιόδοξος όμως.
Στη Γερμανία η κοινή γνώμη δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους επιχειρήματα. Πολλές φορές αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα. Το ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τα χρέη της είναι άγνωστο σε πολλούς. Επικρατεί η εύκολη λαϊκίστικη ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, τύπου “Focus” ή “Bild”.
Η κυρία Μέρκελ έχει πάρει μια επικίνδυνη στροφή και συμπορεύεται με τον λαϊκισμό. Οι υπόλοιποι είμαστε μια μικρή μειοψηφία, δυστυχώς».
πηγή: Το Βήμα
www.pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: Εκανε γνωστές τις θηριωδίες των ναζί http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/blog-post_5863.html#ixzz1ZNHxSilk